1

Téma: zapojeni el.mag.+piezo snimacu

potrebuju zapojit jeden jednoduchej elektromagnetickej snimac a piezo snimac. ovladani  tak aby se dali michat pomery mezi snimacema avolume....nemate nekdo naky schema zapojeni? nebo nevite o nekom kdo by to udelal? popr jestli se to da nekde koupit.... ovladani by melo bejt ve stylu neco jak ma hodne godin na kytarach....takovy ty soupatka....:rolleyes: ne klasicky cudle

Ibanez, Marshall, Cavon, SWR
0 xLajků:

2

Re: zapojeni el.mag.+piezo snimacu

tusim tam je nejaky figl s impedanci, je k tomu potreba pripojit nejake elektronicke udelatko, popr. predzes na piezo...ale Jenich tusim hraje i bez toho tak se ho optej

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

3

Hele, na co je vlastně na base dobrej piezo snímač? Někdo mě totiž říkal že piezo snímače blbě přenášejí nízký frekvence. Je to pravda?

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

4

ne

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

5

A nevíš o tom něco podrobnějšího? Jakej je mezi nima rozdíl? Teda myslim ve zvuku, jak to funguje technicky zhruba vim, jenom jsem na basu nikdy ještě piezo neslyšel.

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

6

smile třeba moje poslední video na youtube je jen piezo...když hraju perkusivně, tak k piezu ještě míchám 1 : 1 mic.

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

7

Myslíš to na tu akustiku? To sem se ale zase nic nedozvěděl, páč ta akustika je úplně něco jinýho než elektrika, že jó... Takže by mě to spíš zajímalo na tej elektrice...

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

8

elmagy snímaj jen chvění strun, tam záleží jen na tom, jak se chvěje struna

pieza snímají rezonanic materiálu, na kterým jsou připevněný (dřevo)

0 xLajků:

9

dobra priznavam se......stavim amicastra....tj. el. kytara tvar klas telecaster....akorat ze ma v těle vyfrezovanou mega diru na rezonator z dobra...kde je pod kobylkou piezo snimac a u krku jednoduchej singl jaky sou na telecastroj. takze s basou to nema nic spolecnyho. omlouvam se za to...ale proste takovy zapojeni moc obvykly neni takze moc lidi mi zatim neporadilo. na foru je vas docela dost, ktery o problematice snimani, elektroniky vedej hodne..tak to zkousim. treba nekdo poradi. a treba nekdo takovy zapojeni na baskytare bude delat.

problem je ze klas el.mag. snimac snima zvuk uplne jinak nez ten piezo. bavil sem se o tom vcera na huvelu s clovekem nekde z e severu vychodnich cech. mel tam takovej malej stanek, kde mel docela vtipne napsanej kontakt a takovy kecy ze se nekde potuluje po veletrhu a ze obacas se u svyho stanku zastavi a tak:-) +fotky prave piezo snimacu na akustikach, houslich a pod. co stavel a zapojoval. nakonec sem ho zastihl pokecal snim o tom ackoliv elektrice vubec nerozumim....ale borec vedel o cem je rec tak se snim nak dohodnu a snad mi poradi, popr mi ten equalizer postavi....ale zas chci aby to za neco stalo.....

0 xLajků:

10

Juhuuu: to vim, zajímá mě rozdíl ve zvuku. Jak to přenáší vejšky, jak basy, proč se to tam vlastně cpe - jakého účinku se má piezem dosáhnout.
Ghanta: dej sem potom fotky pls, zajímá mě jaký to bude ve finále. Nějaký schémátka na zapojení jsou na MM stránkách. I s piezem, ale v eletrice se nevyznam, takže nevim jestli ti to k něčemu bude.

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

11

no zatim sem na tom moc nepostoupil....mam krk....ohobloval sem mahagon na telo,..slepil....vyfreozoval diru....ted prave cekam az se vyresi ta elektrika.....abych si nak rozvrh kde se co bude teda frezovat a tak....az bude vyresenej ten equalizer tak pak akorat vyriznu telo....obrousim...pridelam krk.....nalakuju.....

http://img337.imageshack.us/img337/77/p2040010dp1.th.jpg

0 xLajků:

12

kdyby sis to byl schopen udelat sam mam v zasobe nejake schemata na piezo predzesilovace

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

13

joko napsal:

Juhuuu: to vim, zajímá mě rozdíl ve zvuku. Jak to přenáší vejšky, jak basy, proč se to tam vlastně cpe - jakého účinku se má piezem dosáhnout.
Ghanta: dej sem potom fotky pls, zajímá mě jaký to bude ve finále. Nějaký schémátka na zapojení jsou na MM stránkách. I s piezem, ale v eletrice se nevyznam, takže nevim jestli ti to k něčemu bude.

jako myslim ,že z popisu, co to snímá, je docela možný vydedukovat jak to bude hrát

0 xLajků:

14 Naposledy upravil: joko (17. 09. 2007 12.54:52)

No ale né pro mě. A ty to taky jenom okecáváš, místo toho abys přiznal že o tom taky víš prd.

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

15

vím o tom prd...

0 xLajků:

16

spider: tak jako drat jeste pripajim....ale naky vetsi byt sebemensi slozitosti v eletrice de mimo me....zas ale mame v kapele kytarystu co ma stredni v oboru elektro a ten je sikovnej ......kdyby si vedel jak by se to dalo zapojit sem stim ....ghanta/zavinac/atlas.cz.....jinak planek na ten predzesik posli.....ale tusim ze mi nekdo rikal ze by snad ani predzesik potreba nebyl.....na ten piezo......tak nevim no......uz se tej kytary potrebuju zbavit abych hnedle zacal stavet dalsi......:-) a az budou penize tak zacnu stavet basu pro sebe.....kterou mam v planu uz rok...ale bohuzel investice do materialu je fakt vysoka.....:-(

0 xLajků: