Téma: šum nového komba
Už nějakou dobu šetřím na Ampeg BA 115 T a brzy si jej chci koupit.
Tak jsem ho byl v kytarach.cz na prodejne vyzkouset... Zvuk lahodný.. naprosto mi vyhovuje, ale narazil jsem na jeden problem.
Když postupně zesiluju hlasitost (aniž bych hrál) tak zhruba od stupně 7 dál dodje k markantnímu nárůstu šumu. Když ještě vyženu trochu nahoru výšky, tak je to docela hruza.
Zkoušel jsem podobný test u jiných komb (podobné ceny) a většinou byl nárůst šumu ještě dřív a mnohdy ještě větší... (zkoušeno pčes kvalitní odstíněný drát na hoodně drahém bezpražcovém warvicku, jinak na mojí base to šumělo ješte o trochu víc)
Zajímal by mě váš názor na tenhle "pasivní" šum u nových komb. Slyšel jsem totiž i názory, že u kvalitního nového komba by se šum neměl pohnout po celé délce hlasitosti vůbec... Navíc v tomhle ampegu je lampa v předzesilovači, což by mohla být zvěst ještě většího nárůstu šumu po zahřátí lampy.
(další zajimavost je, že kytary.cz ho ted slevnili na 11 200,- z nějkých 13500,- které už tak byly výrazně levnější než jinde)
Ocením jakékoli zkušenosti s tímhle problémem nebo s nákup v kytarách.cz vůbec. Díky
home: M-Audio Fast Track, M-Audio Oxygen 49, Cubase 5