1 Naposledy upravil: artschoolgirl (03. 06. 2007 13.24:39)

Téma: Prosím o radu, co je to za basu?

http://im.lide.cz/photo/big/05/25/10040471-16630525.jpg

ahoj
dostala se mi pod ruku tahle basa co to je zač? stála mě 10 000,- prý je to lepší než dnešní novoty, moc se v tom nevyznám tak kdyby mi někdo poradil

Na hlavici má nápis Ibanez ATK series, a vzadu nápis made in japan.Podle kamaráda to sou dobré baskytary ale pro jistotu se ptám více lidí a na internetu o tom moc nepíší.
děkuji za odpovědi

T.

0 xLajků:

2

Re: Prosím o radu, co je to za basu?

Ibanez ATK, hlavne tie starsie su dobre basy, za 10 tisic je to myslim dobry obchod. na nete urcite najdes dost info. made in japan je tiez svojim sposobom dost zaruka ze by to primarne nemal byt smejd. hral som na tom tusim, ale uz dost davno, nepametam si velmi na charakter tej basy, ale vzhladom na to HB pri kobylke by som ju typoval na celkom ostru zalezitost.

rada do buducnosti: ked o niecom nemas info, tak to nekupuj, mozes sa velmi spalit. aj ked sa to zda byt vyhodny obchod, treba si zistit aspon zakladne info.

sekam dobrotu
0 xLajků:

3

Ahoj, za prvé zdravím novou (a z textu dedukuju, že i nastávající??) baskytaristku.   K base můžu jen říct, že japonský ATK ibanezy jsou solidní kusy dřeva, takže si asi neprohloupila. Cena 10k je asi na hranici, bejt za 11 je to moc a 10 se ještě dá strávit.  Vypadá to jako ATK 200 nebo 100.  Já hrál na model ATK300, což je jen model s aktivní elektronikou (potřebuje baterii) a hrálo to solidně.    Na podobný nástroje hraje třeba Greg K. z Offspringů, Lojza ze Slipknotů a od nás třeba basák z Middle Aged, nebo ji prej měl i basák z vypsaný fixy  (snad nekecám?)

jinak vypadá moc dobře smile

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

4

artschoolgirl napsal:

Na hlavici má nápis Ibanez ATK series, a vzadu nápis made in japan.Podle kamaráda to sou dobré baskytary ale pro jistotu se ptám více lidí a na internetu o tom moc nepíší.
děkuji za odpovědi

Je to Ibanez ATK akorát bez krytu.Je to aktiv že?Je nějaká chudinka dobitá.

0 xLajků:

5

pista58 napsal:

nepametam si velmi na charakter tej basy, ale vzhladom na to HB pri kobylke by som ju typoval na celkom ostru zalezitost

ne nadarmo se jim řiká levný musicman...

0 xLajků:

6

Matej napsal:

Je to Ibanez ATK akorát bez krytu.Je to aktiv že?Je nějaká chudinka dobitá.

podle mě tohle aktiv není..

0 xLajků:

7

Měl jí jeden kámoš...ale aktiv a hrála dost parádně.Myslím že jí má i ten z Tatabojs ne?

0 xLajků:

8

děkuji za přivítání, nová :-) nevím jíž nějaký pátek hraju ale nidky sem moc nezkoumala na co, bylo to pro mě podružné.
Tahle basa se mi zalíbila, a nemohla sem odolat-a bylo o ní vícero zájemců tak se muselo jednat rychle.

Je pravdou že je trošku oprýskaná ale to myslím někteří kytaristé/basisté naopak považují za jakýsi punc kvality-viděla sem i v obchodě nové odřené takže se snad nepletu.

Děkuji za váš prvotní odhad zvukově je velmi agresivní alespon co se mého vkusu agresivity týče. Aktivní není ale již sem koukala a aktivní elektronika by nebyla problém přidělat má dost velký "výřez" na elektroniku-právě kvůli většímu přiblížení "musicmanu" bych o tom do budoucna uvažovala.

0 xLajků:

9

jojo, oprejskaný se mi taky líběj,  jinak udělat z nástroje pasivní není pronblém skoro nikdy, jen vyfrézovat džuznu. Ty ATK maj asi všechny těla stejný, takže bych se nedivil, kdyby tam pro tu aktivku fakt místo bylo... Aktivky stojej pár tisíc a dokonce i pan macho ( www.rmpickups.cz ) je dělá slušný za solidní peníz (doporučuju si tu promluvit se psiderem, kterej ji používá)  Rozhodně to ale nedělat na koleně, ale zajít za známým elektroamatérem smile

0 xLajků:

10

artschoolgirl napsal:

děkuji za přivítání, nová :-) nevím jíž nějaký pátek hraju ale nidky sem moc nezkoumala na co, bylo to pro mě podružné.
Tahle basa se mi zalíbila, a nemohla sem odolat-a bylo o ní vícero zájemců tak se muselo jednat rychle.

Tys basajda?Super!!!

0 xLajků:

11

brrr aktivita, nechajte tu pasivnu krasavicu na pokoji big_smile

sekam dobrotu
0 xLajků:

12

já bych to asi taky nechal...

0 xLajků:

13

pista58 napsal:

brrr aktivita, nechajte tu pasivnu krasavicu na pokoji

Tys nějakej předsudkovatej.Ty toho o aktivech asi moc nevíš viď?Jsou aktivy na prd, dobrý a špičkový.Já měl už bys hodně...aktívů i pasivů a vůbec to není tak...že aktiv neee.To jsou předsudky.Nic ve zlom.

0 xLajků:

14

Mňo taky bych to nechal tak jak to je. Možná vyměnit poťáky nebo napružit jack, pokud něco zlobí, ale aktivní elektronika... Můj názor - néé smile

Blekbanez TR, Cort Action,Roland Cube-30B, povedeně upravenej kus Behringer BX 600, + netradiční spojení (můj vynález) Laney AH 200 s LEM 350SA - Tak to fakt tlačí...   
Nó, holt sem hospodskej šumař smile
Co tóó ??
0 xLajků:

15

To je vono...většina basáků má zkušenosti s levnýma basičkama, kde je basa dvakrát levnější, než dobrej aktil.Ale když by jste si zahráli na origoš Musicmana, Foderu,nebo Spectora...asi by jste na aktiv změnili názor.Nebo doporučuji nějakou přednášku od lidí jako Jurkovič,nebo Standa Papež z Jílového.Nebo o tom, na co hraje třeba (Šaufler).Je jasný, že do origoš JazzBase bych to také asi nepral.Jde o to, co a jek na basu hrajete a co od toho zvuku kdo chce.Já bych řekl, že to prostě není jen černobílý.Jsou sračky s aktivem,sračky bez aktivu a naopak!

0 xLajků:

16

Matej napsal:
pista58 napsal:

brrr aktivita, nechajte tu pasivnu krasavicu na pokoji

Tys nějakej předsudkovatej.Ty toho o aktivech asi moc nevíš viď?Jsou aktivy na prd, dobrý a špičkový.Já měl už bys hodně...aktívů i pasivů a vůbec to není tak...že aktiv neee.To jsou předsudky.Nic ve zlom.

na musicmana som hral, sterling aj stingray. hral som na spectora s tone pump preampom. na foderu zial nie, mal som cest zahrat si na basu s aguilar aktivitou, taktiez na basu s preampom od sadowskeho. bas s lacnou aktivitou som tiez nedrzal v rukach par, to len tak na okraj.

akurat sa pytam. aku sancu ma tato basa ze dostane tu poriadnu aktivitu, aspon niekde z urovne tebou spomenutych vyrobcov? (hlavne vdaka financnej otazke naouaj kvalitnej aktivity) zober si to z tejto stranky. stoji za to davat do dobreho pasivu lacnu alebo dobru aktivitu? podla mna nie, ked uz tak skutocne tu spickovu, no sme zase pri peniazoch. ak ten nastroj nehra, tak mu je akakolvek aktivita nanic.

s tym ze su sracky na oboch stranach vrelo suhlasim. preto bol aj ten smajl za mojim prispevkom o aktivite.

sekam dobrotu
0 xLajků:

17

ufff to se to tu rozjelo - máte asi pravdu nemá cenu to prznit takovýmhle výmyslem

0 xLajků:

18

super nástroj za ty kačky, taky jsem jí kdysi měl, přišlo mi, že na tuhle cenovou kategorii hraje vyjímečně dobře.
hele nevim, já bych tam aktivku necpal, pokud to hraje samo o sobě, souhlasím s Pistou

0 xLajků:

19

pista58 napsal:

s tym ze su sracky na oboch stranach vrelo suhlasim.

Taky absolutní souhlas.
Aktiváci - pochlubte se co vám aktiv dal víc oproti dobré pasivce?

Blekbanez TR, Cort Action,Roland Cube-30B, povedeně upravenej kus Behringer BX 600, + netradiční spojení (můj vynález) Laney AH 200 s LEM 350SA - Tak to fakt tlačí...   
Co tóó ??
0 xLajků:

20

patrilo by sa dodat ze sracky a aj kvalita je na oboch stranach. nech to nevyznie inac ako ma. oboje ma svoje plusy, aj minusy.

sekam dobrotu
0 xLajků:

21

pista58 napsal:

oboje ma svoje plusy, aj minusy.

Prosím řekni plusy u aktivky, bo já sem staré debilio a potřebuju to jednoduše na lopatě smile

Co tóó ??
0 xLajků:

22

Taky se přikloním k tomu nechat Pasiv. Ten HB vypadá docela slušně proč ho kazit.

Fokus P-Bass + R.M.Pickups PRM2
Fender stainless
Warwick Pro Fet 3.2 + Behringer BA115
Behringer BOD100
            !!No Drugs But Music!!
0 xLajků:

23 Naposledy upravil: Klusi (03. 06. 2007 21.31:13)

Pěkná basa, říká se o ATK, že je to nejlepší série baskytar, která se vyráběla (u mě soutěží s lawsuitem Fenderu JazzBass smile ). Má pěknou patinu, to mám osobně taky rád, navíc světlej krk, docela gratulace. Někdy bych chtěl vyzkoušet ATK s MusicManem tělo na tělo, jestli je to skutečně tak podobný. Nakonec proč ne, koncepce je stejná a ty 300 mají i aktivku. V tomhle případě bych se ale do vylepšování nepouštěl, dobrá aktivka není levná, navíc se ochuzuješ o ten "truly" pasiv zvuk, já těm přepínačům zas tak nevěřím..:)

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

24

Lefík napsal:

Taky absolutní souhlas.
Aktiváci - pochlubte se co vám aktiv dal víc oproti dobré pasivce?

Nemyslel jsem to takhle.Já mám aktiv Yamahu (model Billi Seahen) a je to moje basa č1 a je super-taky něco stála.A oproti tomu se ke mě teď dostal starej JazzBass-tak někdy ze 70 let-omlácenej,nažloutlej a taky je to super.Není to antiv nebo pasiv...černá nebo bílá...tak jsem to určitě nemyslel.A rvát do něčeho aktiv a fréfovat ďouru, to bych taky nedělal.Ale u levný kytary-aktivky,bych ten aktiv vyměnil třebas za Kent Armstrong.Tyhle aktivy dáva do bas Jurkovič-jsou super a nejsou drahý.

0 xLajků:

25

no ja z vlastni zkusenosti levnou aktivku nedoporucuju.. :-D .. ale treba ultralevnou stavebnici viz betaronuv prizpevek ..si vsichni komu se povedlo ji rozchodit pochvalujou...
..btw kamos ma aktivni us jazz base deluxe.. a taky to de a hraje to pekne ..
idyz ze mne se stal pasivomilec... a vubec odmitac veskerejch krabicek kurvitek a efektu...

dokonce sem zacal uvazovat ze zmenim moji nasledujici budouci basu z aktivniho celografitovýho stejna L2 na pasivniho P2 s grafitovim jenom krkem ...  :-D

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

26

to lefík: plus u aktivky  je ze to ma oproti pasivni base jinej zvuk....by jeden nerek :-)....(jen takovej joke)

Ibanez, Marshall, Cavon, SWR
0 xLajků:

27

jinak na ATK hraje i Marďoša z Tata Bojs.

Basy: OLP MM3 Natural, Jolana D-bass se snímači Basslines
Aparat: Mesa BASS 400+ by Rockwell, Gallien-Krueger NEO410, Korg DTR 1000, Behringer BX600
Efekty: MXR Bass D.I.+, Behringer - Bass Chorus, Beta-Aivin - Bass Eq. 3x , Digital Reverb, MultiEffect.
Kabeláž: Planet Waves
Struny: D´Addario (.050-.135) & Ernie Ball (.045-.105)
0 xLajků:

28

Hezkyyy, ATKáčko!

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

29

Ahoj Artschool, je to Ibanezka ATKáčko bez picguardu (taky jsem ho sundal) - číslo nevim, měl jsem 5-ti strunnou verzi (aktivku - 305) a makalo to.. byla těžká a přesto trochu padala na hlavu, to jediný mi vadilo, to vyvažování, ale jde o zvyk.. Dobrá koupě, gratuluju, užiješ si spoustu muziky

Momentálně, a doufám dlouho, baskytarista a příležitostnej foukačkář...
0 xLajků:

30

Artschoolgirl:

hele já mám pocit, že sis nevybrala úplně dobrou basu...je to spíš basa pro chlapy než pro slečinky...

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

31

jj si myslím big_smile

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

32

Ale ale.. že by nám sem zavál gender? smile

Jaký sou basy pro holky? smile

0 xLajků:

33

precisiony?

0 xLajků:

34

Šektry?

0 xLajků:

35

no tys to nepochopil precisiony jakožto nejdokonalejší basa jest pro všechny tudíž i pro holky....

0 xLajků:

36

jééé já myslel že chceš flameovat smile
asi už z toho frézování soustružení a dalších kravin blbnu smile

0 xLajků:

37

jo to se stává....já už sem za těch 8 let co sem na strojařským školství jako žák zblbnul dost.....

0 xLajků:

38

to ATK se mi zdá, že má dosti tlustej krk, alespoň tu co jsem zkoušel, hrálo se mi na ni dost blbě, jinak bílý precision s javorovým hmatníkem a zlatým piguardem, to by byla basa pro holky, i když ten krk taky není nejužší.

LEE HOOKER,  PEAVEY SPECTRUM ANALOG FILTER, EH MICROSYNTH, KORG X-911, FENDER MUSTANG FLOOR, MINIPOPS
0 xLajků:

39

davidak napsal:

Ale ale.. že by nám sem zavál gender? smile

Jaký sou basy pro holky? smile

Když to chceš vědět, tak WW Corvette big_smile

0 xLajků:

40

Pavlík napsal:

A pro slečinky je jaká ? tahle ? :
http://images.music123.com/products/ful … 127090.jpg

nenene...Daisy Rock je pro chlapy, co mj koule...:) Copak neznáte od Cashe "The boy named Sue" ?

Mít to 24 pražců a tvar na kterej se dá aspoň trochu hrát, dva singly a ne tak lacinej dezének, tak do ní jdu bez rozmyslu.

0 xLajků:

41

salof napsal:

to ATK se mi zdá, že má dosti tlustej krk, alespoň tu co jsem zkoušel, hrálo se mi na ni dost blbě, jinak bílý precision s javorovým hmatníkem a zlatým piguardem, to by byla basa pro holky, i když ten krk taky není nejužší.

no ale to je celej učel ATK....ATK je totiž anti-ibanez(sám jeden z výše psotavenejch lidí v ibanezu to prohlásil)...je to řada vybočující ze zástupů minikrčků soundgear modelů s milimetrovýma roztečema smile
je to prostě vyjímka která má už určitej punc legendy

0 xLajků:

42

Kubš napsal:

ATK je totiž anti-ibanez(sám jeden z výše psotavenejch lidí v ibanezu to prohlásil)...je to řada vybočující ze zástupů minikrčků soundgear modelů s milimetrovýma roztečema
je to prostě vyjímka která má už určitej punc legendy

tak tak smile

0 xLajků:

43

Kubš napsal:

psotavenejch lidí

Voni tam tavi psy ? To je ale hnus...jist je budiz...ale todlencto

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

44

Nee, to jsou lidi, vzniklí přetavením psů smile

0 xLajků:

45

jj proto taky ibanez vypadá jak vypadá

0 xLajků:

46

Jenich napsal:

Mít to 24 pražců a tvar na kterej se dá aspoň trochu hrát, dva singly a ne tak lacinej dezének, tak do ní jdu bez rozmyslu.

stacilo rict, ze by to musel byt uplne jiny nastroj smile

0 xLajků:

47

Jenich napsal:

Ty seš ulítlej všemi směry smile:)

Hardcore Jihlava represent
0 xLajků:

48

mikulik napsal:

Nee, to jsou lidi, vzniklí přetavením psů smile

lol Supr, chechtám se a nemužu se dochechtat lol

Co tóó ??
0 xLajků:

49

Termit napsal:
Jenich napsal:

stacilo rict, ze by to musel byt uplne jiny nastroj smile

smile né to zas ne..tim laciným dezénem myslel, jako že to vypadá jako hračka...jak třeba ty corty...basy stejnejch tvarů líp dotažený vypadaj půlnokrevně...je na tom prostě poznat, že je to levný..takhle jsem to myslel...jinak to srdíčko je vtipný smile

gin: ani ne..já bych řekl, že jsem v celku normální smile exhib, ale normální...

0 xLajků:

50

Jenich napsal:

smile né to zas ne..tim laciným dezénem myslel, jako že to vypadá jako hračka...jak třeba ty corty...

chmmmm,chmmm...hrrr...ufff..krrhrchhh uaaaaa...ummmmmfffff!!!!!!!

big_smile

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

51 Naposledy upravil: spider (11. 06. 2007 05.45:21)

Jenich napsal:

..jinak to srdíčko je vtipný smile

Az nebudu vedet co s prachama tak se he(r)cnu a udelam ti J.N.F. Urbanec Heart of bass signature big_smile

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků: