1

Téma: Basa z Ameriky

Zdar,resim ted moznost nechat si poslat basu z Ameriky pres jednu znamou.Nemate s tim nekdo zkusenosti?Treba jak je to se clem,pokud by to bylo poslany jako dar.Kolik by stala doprava do Cech atd....Nebo jestli by bylo vyhodnejsi to z Ameriky poslat do Anglie (mam tam segru) a ta by to pak vzala sebou letadlem az sem poleti.

Basa:       Line 6 Variax Bass 700                                                                                             
FX:           Line 6 POD X3 Live (multiFX/PreAmp), G-K Dieseldawg (distortion)
Rack:       G-K 1001 RB II (Amp), DBX 266 XL (kompresor,gate)
Box:         G-K Neo 212, SWR Big Ben (1x18")
0 xLajků:

2

Re: Basa z Ameriky

No,tohle bude nova basa.primo jde o Line 6 705 Variax-coz tady stoji nejakej 37 papiru a tam to maj za 500 dolaru-takze i kdyby to vyslo na 600dolaru,tak furt jeste zdaleka nejsem ani v polovine toho co to stoji tady.

0 xLajků:

3

jedinej risk je,ze ta holka nema o kytarach ani potuchy,ale tak zas predpokladam ze Line 6 neni velka neznama,ze bych zrovna trefil na nejakej ksunt.A za 500 dolaru si myslim ze ten risk stoji-kdyz je to tretina ceny co za to chteji tady......

0 xLajků:

4

line 6? tak to bacha, aby ti nenapalili postovny za 24 kytar smile

0 xLajků:

5

no prave smile,ale za tu cenu se to proste neda nekoupit smile.Jako vyndat nejakejch 13-14tis i s postovnym za neco co tady stoji 37tis-to uz stoji za trochu riskovani......

0 xLajků:

6 Naposledy upravil: Lubosk (19. 02. 2007 18.42:33)

no ty si me asi nepochopil-ja mam v Americe znamou a ta to koupi(protoze do jinych statu to posilat nemuzou,protoze na to nemaj licenci)a posle bud sem nebo do Anglie (segre)-jestli myslis jako,ze "cestou" by to nekdo vymenil,tak to se prave chci tady zeptat jak je to s pojistenim,cenou postovneho atd...

0 xLajků:

7

Tak já s tím nějaké zkušenosti mám, Kubš a jiní jistě doplní. Předpokládám koupě přes ebay?? Každopádně je blbost posílat do Anglie a z Anglie sem, dvakrát dražší poštovné, nehledě na papírování. Tvoje známá by měla zajít na poštu a poslat přes air mail, bez nějaké priority, pak se to sem dostane zhruba za týden. Doporučuju při odesílání do formuláře vyplni USED bassguitar a cenu dejme tomu 150-200USD, to celníkům nepřijde divný, a dph, kdyby se náhodou platilo, tak bude malý. Jde o to, že pokud je ve formuláři used, nemusel bys teoreticky platit nic. Cena balíku by měla být okolo 100USD, trajektem je to asi o 20-30USD levnější, ale čekáš jak blbec a koušeš si nehty, to je přesně můj případ...:( Co dodat? Určitě si pohlídat, že je v kufru a nic se jí nestane. Jinak by to mělo jít bez problému.

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

8

Jeste k te Anglii, fór je v tom, že do letadla tě budou těžko pouštět s takovým balíkem. Minimálně zadarmo jistě ne...:)

0 xLajků:

9

Pavlík: pokud je nástroj ve futrálu a vypaný nejlíp bublinkama, tak skutečně bez obav. A nemysli si, vsadil bych se, že si na naší České Poště vezmeš úplně stejný ho*no, jako na američanech... Já se spíš vždycky bojím, aby to nebyl průser v tom smyslu, že to nebude hrát, nějaká zatajená vada a tak...

0 xLajků:

10

no hele sem tu asi nejčersvější komu došla basa z améru a můžu říct že USED je opravdu nutnost dle mého názoru pak neplatíš clo....
stejně tak poštovný se ti vejde do 100 dolarů a s tím že basa bude do 2-3 dnů v čechách u tebe doma....
osobně bych se toho ebaye nebál zvlášt když tam nakupuješ u někoho kdo hodně prodává nedovolí si tě vojebat prostě každej mínus se tam počítá řekněma za 20 plusů....
jinak jak říkám až ti to bude někdo někdy posílat nech tam napsat USED

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

11

Pavlík:
Tak to je celkem v pohodě a teď si vem, že baskytary se běžně posílají (zvlášť přes moře) v kufru... Čili v pohodě. Záleží na tom, kdo to balil, třeba teď mi došla ta Fender bedna jak mám v profilu, zabalená absolutně precizně, úplně perfektní, německá pečlivost. smile (Btw. všechny věci, co mám v profilu byly koupeny na ebay a sly postou/dopravci z daleka... zatim spokojenost.. wink )

0 xLajků:

12

Klusi napsal:

Tak já s tím nějaké zkušenosti mám, Kubš a jiní jistě doplní. Předpokládám koupě přes ebay?? Každopádně je blbost posílat do Anglie a z Anglie sem, dvakrát dražší poštovné, nehledě na papírování. Tvoje známá by měla zajít na poštu a poslat přes air mail, bez nějaké priority, pak se to sem dostane zhruba za týden. Doporučuju při odesílání do formuláře vyplni USED bassguitar a cenu dejme tomu 150-200USD, to celníkům nepřijde divný, a dph, kdyby se náhodou platilo, tak bude malý. Jde o to, že pokud je ve formuláři used, nemusel bys teoreticky platit nic. Cena balíku by měla být okolo 100USD, trajektem je to asi o 20-30USD levnější, ale čekáš jak blbec a koušeš si nehty, to je přesně můj případ... Co dodat? Určitě si pohlídat, že je v kufru a nic se jí nestane. Jinak by to mělo jít bez problému.

Cau diky,to bude nova basa koupena na www.musiciansfriend.com ,prave proto potrebuju nekoho v Americe aby to koupil a poslal sem.Jinak k ty Anglii,to byl jen napad pro pripad,ze by se platilo treba mensi clo nebo tak.A cestu z Anglie bych nasel i jinou nez letadlem-na to zatim zdroje jsou smile.Jeste sem se chtel zeptat,jak je to s odpovednosti za skodu pri preprave?Mam nejakou sanci neco z nich dostat,kdyby to treba cestou rozbili?Nebo je ten balik pojistenej,nebo da se pojistit?

0 xLajků:

13 Naposledy upravil: Klusi (19. 02. 2007 21.41:23)

Luboš: odpovědnost za škodu má podle mě přepravce, pojistit se to dá, podezřelý to může být v případě, že pojišťuješ do 2000USD a na balík píšeš, že má hodnotu 500USD. Nejlevnější dopravce je americká pošta, www.usps.com, ups a jiné jsou samozřejmě dražší, i na té poště to ale pojišťují, je to dolarová záležitost. No tak hodně štěstí... smile Šanci při rozbití máš, já se nikdy do té situace nedostal, a modlím se, aby to zůstalo, protože to je pak určitě lítání a lítání...a kdoví, jestli něčeho dosáhneš, jsem trochu skeptik..

0 xLajků:

14

2 Klusi:ja si taky myslim,ze nejakou odpovednost za poskozeni snad nesou.Je mi jasny,ze si nemuzu pojistit balik na 2tis dolaru a zaroven napsat ,ze je tam "USED BASSGUITAR" za 200 babek smile.Jinak ten Variax ma mit nejakej super "gig bag"-aspon v recenzi psali,ze se to skoro vyrovna pevnymu futralu,tak snad tu cestu zvladne v pohode.Jinak diky za poznatky a rady-pokud to vyjde a posle mi ji,tak urcite poreferuju........:)

0 xLajků:

15

pro Kubše (a ostatni co s tim maj zkusenosti smile ):Hele jak je to teda s tim clem a DPH?Ja sem ted nekde cetl,ze kdyz ti to nekdo posle jako dar ,tak nic neplatis-ale psali jen do 60babek!!!!!Tobe to vyslo cca na 400USD-platil si teda neco nebo ne??Myslis,ze nekdo bude ten balik otvirat a zkoumat jakou by to mohlo mit hodnotu?Nerad bych abych musel pak jeste solit nejaky clo,DPH nebo cert vi co hmm.Podotykam,ze to bude novej stroj.Ale to tam samo psat nebudem a zkusim aby to nejak udelala,aby to nevypadalo uplne nove smile.jo jeste kdybych nahodou musel nejaky clo nebo DPH zaplatit-nevis kolik se plati?Nebo nejakej link,kde to pisou-ja sem to hledal a nasel sem akorat nejaky vyhlasky,ale sazby ne.Predem dik-potrebuju to uz nejak rozseknout smile

0 xLajků:

16

CLO sem neplatil, bylo na tom razítko bez cla.....nech tam napsat USED!!!!

0 xLajků:

17

O.K. Tak dik.Provedu smile

0 xLajků:

18

Lubosk napsal:

a zkusim aby to nejak udelala,aby to nevypadalo uplne nove smile

Kladivko a drateny kartac ? wink

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

19

ee ve fenderu to dělaj šroubovákem....

0 xLajků:

20

spider napsal:

Kladivko a drateny kartac ?

spis sem myslel aby tam treba nalepila nejaky nalepky nebo tak neco-proste aby to vypadalo,ze uz to nekdo mel v pazourach.A aby treba rozmotala vsechny ty kabely co sou k tomu-nic vic bych ji s tim nedovolil delat smile

0 xLajků:

21

Klusi: Mohl bys prosím napsat víc o svých zkušenostech s E- Bayem? Docela se o to teď zajímám... Platíš PayPalem, EC/MC nebo převodem prachů z konta na konto? A jak často jsou ochotni to Amíci poslat do Čech, popř. jak se s nima domlouváš a pod... Díky

OLP mm3, Fade jazz bass, Gallien Krueger 1001 RB-II, Gallien Krueger 410 RBH
0 xLajků:

22

Fuit: Platil jsem jak bankovním převodem, tak money orderem a posílal prachy PayPalem. PayPal je asi nejelegantnější metoda, posíláš buď k vyhrané auction item, ebay si sama najde email, na který to má poslat, pokud posíláš peníze mimo vyhrané aukce, tak zadáš prostě jen email. Bankovní převod je, aspoň v rámci EU, taky bezproblémová záležitost, ČS to pošle v zásadě rychle bez většího poplatku. Money order je pro našince asi nejhorší způsob, můžeme posílat jen myslím přes Western Union, kde musíš vyplňovat snad i číslo trenek, navíc si bere poměrně hrubej poplatek, za věc kolem 10k je to klidně 1k a roste to s cenou. Na druhou stranu je to rychlé, zruba jak PayPal, prachy posíláš z pošty. Pokud jde o posílání do Evropy, tak  většina nejlákavějších aukcí probíhá pouze uvnitř států. Je na to lék. Naprosto nejspolehlivější je mít v USA kamaráda, tak jsem to provedl já. Pak méně spolehlivý způsob je, že se musíš prodávajícího přes ebay message zeptat, jestli by to neposlal do Evropy, úplně ideální, když jim přesně najdeš, kam mají jít, jakou službu po poště chtít atd. Oni jsou spíš líní cokoli řešit, než že by apriori neposílali. Ale pravda moc to nevychází...:(

0 xLajků:

23

Jo díky moc, pokud se něco poštěstí tak to vidím na bankovní převod (radši se teda zeptám jestli to povolej)... Ono je taky blbý že tam mam 0 referencí tak se třeba bojej co to je zač:-) Jo tak díky

0 xLajků:

24

Klusi napsal:

jestli by to neposlal do Evropy, úplně ideální, když jim přesně najdeš, kam mají jít, jakou službu po poště chtít atd. Oni jsou spíš líní cokoli řešit, než že by apriori neposílali. Ale pravda moc to nevychází...sad

Presne, vetsinou na otazku jestli to poslou do EU odpovi "Too much hassle". Jinak Paypal funguje pokud mas embossovanou kartu uplne super, v uctu paypal mas akorat cislo karty (paypal ma jakesi jmeno tak bych se nebal jim ho sverit) a jinak vsechno jede automaticky. Vyhrajes drazbu, kliknes na zaplatit, potvrdis a je to. Behem tydne ti to paypal strhne z uctu (vetsinou do druheho dne).

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

25

tak ono halvně většinou nebejvaj aukce kde zakazujou paypal ale naopak chtěj spíš přes paypal zaplatit

0 xLajků:

26

Klusi napsal:

Tak já s tím nějaké zkušenosti mám, Kubš a jiní jistě doplní. Předpokládám koupě přes ebay?? Každopádně je blbost posílat do Anglie a z Anglie sem, dvakrát dražší poštovné, nehledě na papírování. Tvoje známá by měla zajít na poštu a poslat přes air mail, bez nějaké priority, pak se to sem dostane zhruba za týden. Doporučuju při odesílání do formuláře vyplni USED bassguitar a cenu dejme tomu 150-200USD, to celníkům nepřijde divný, a dph, kdyby se náhodou platilo, tak bude malý. Jde o to, že pokud je ve formuláři used, nemusel bys teoreticky platit nic. Cena balíku by měla být okolo 100USD, trajektem je to asi o 20-30USD levnější, ale čekáš jak blbec a koušeš si nehty, to je přesně můj případ...sad Co dodat? Určitě si pohlídat, že je v kufru a nic se jí nestane. Jinak by to mělo jít bez problému.

Zdar,mam problem sad.Basa uz je koupena,ale prej ji to na americky poste nechteji vzit (prej maximalni rozmer kterej berou je 46palcu a tohle ma 51) a pres jiny zasilkovy firmy to stoji kolem 600 babek.Jak to teda posilate presne vy pres E-bay?Dik moc-specha to,tak prosim o rychlou odpoved.

0 xLajků:

27

Lubosk napsal:

Zdar,mam problem .Basa uz je koupena,ale prej ji to na americky poste nechteji vzit (prej maximalni rozmer kterej berou je 46palcu a tohle ma 51) a pres jiny zasilkovy firmy to stoji kolem 600 babek.Jak to teda posilate presne vy pres E-bay?Dik moc-specha to,tak prosim o rychlou odpoved.

Mě poslala jedna paní basu přes USPS letecky- jenom za asi 89 dolarů což se mi zdá nádherný... (přibližně 12 prac. dnů)

0 xLajků:

28

Mimochodem chtěl bych poděkovat za rady a postřehy který sem tu dostal, přišla mi z Ameriky OLP musicman pětka, byla to výhodná koupě koupě tak sem myslel že to prodám... znáte to, kulový prodám! :-) na to je moc dobrá

0 xLajků:

29

Diky za odpoved-mozna je problem ze je to asi zabaleny v nejaky krabici (je nova) a uz je to asi moc velky-budu to muset vyresit.Kazdopadne diky....

0 xLajků:

30

no já měl krabici jak kráva a asi za 80USD

hele to to na poště fakt měřej jo?? jeslti se tě frajer nesnaší ojebat big_smile

0 xLajků:

31

Doporučil bych navštívit jinou poštu. Evidentně úřední šiml je i v usa, nic neřeš, prostě ať zkusí další pobočku usps, oni to vezmou. smile A letecky prosím, já jsem dočkal přes trajekt až za dva měsíce...:)

0 xLajků:

32

smile jak říká klusi...taky moížnost...

0 xLajků:

33 Naposledy upravil: Lubosk (11. 04. 2007 23.08:58)

Kubš napsal:

no já měl krabici jak kráva a asi za 80USD

hele to to na poště fakt měřej jo?? jeslti se tě frajer nesnaší ojebat

No asi to merej-pac tohle vyslo na 51 palcu.A ojebat se me nesnazi (i kdyz je to holka,takze vytrzeno z kontextu by me to ojebani az tak nevadilo smile,protoze je to v jejim zajmu to poslat-koupila to za vlastni prachy a ja ji je poslu az nasledne.No uz jsme se dohodli,ze proste odsroubuje krk,aby se to veslo do tech 46 palcu-konecne si myslim ze to bude i bezpecnejsi cestovani pro nastroj.Kazdopadne dik za odpoved

0 xLajků:

34 Naposledy upravil: m3 (21. 04. 2007 01.29:32)

ja to rikam porad kluci headless headless headless... Doufam ze si to ten srandista rozmyslel jestli mi to posle a jestli ne taky dobre budu mit vic prachu na apec :-)

btw cos koupil?? Ricka??

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

35

ja sa chcem opytat..ked uz je clovek tam..oplati sa prejst nejake music bazare a pripadne kupit??otazkou vsad zostava, co s tym na letisku..prirucna batozina asi nie a do normalnej bez kufra nikdy a s kufrom to tiez nie je vyhra(kto niekedy videl manika na letisku ako hadze kufre z velkych vysok tak vie o com..;) )..mozno odmontovat krk a tak prirucna ..ale zas to by som sa bal, odmontovavat..:(

0 xLajků:

36

Brianlover: já bych zkusil koupit bublinkovou fólii, kterou ten kufr i s basou vycpeš tak, aby se hnout nemohla a potom ať si hází...

0 xLajků:

37

uz sa vidim ako budem behat tam po meste a zhanat foliu..ale neni to zly napad veru..

0 xLajků:

38

počekj a proč to prostě neutěsnit oblečením smile to je snad ještě lepší než folie smile když si tak nějak vymyslíš kolik si toho vzít aby se tam basa hezky utěsnila.....myslím že tohle je to nejjednodušší řešení

0 xLajků:

39

hej, do usa si mozes brat dva kufre kazdy tusim 25 kg..a keby das dole krk, tak basu medzi oblecenie napchas..a nemusis riesit kufor..hmm..

0 xLajků:

40

Pavlík napsal:

A co použít teleport ze StarTreku ? to by bylo nejrychlejśí, ale pozor na to aby se nepřeskupoval živou hmotu s neživou !  To by si pak moch mít místo svýho krku krku od basy

:-) :-) To by eště šlo ale dokážeš si představit hrát na kytaře na lidskej? A jak by se tam nastřelovali pražce?

0 xLajků:

41 Naposledy upravil: Siegi (27. 04. 2007 11.12:37)

Dovazim z US, vcetne hudebnich nastroju. Nakup, clo a ostatni vyrizuji.
Jen jeste doplnim k vasi diskusi. Dovazet hudebni nastroje ze zemi mimo EU je mensi opruz nez odevy. U odevu na firmu je potreba certifikat puvodu.
Nedoporucuji setrit na preprave deklaraci nizsi ceny nez je skutecnost, clo vas zajimat nemusi, jde spis o dph prepravy. Sice zaplatite vic za pojisteni veci, ale... Prepravu delam letecky, jeden den nalozim v US, druhy den mate v CR. Kupujte spis nastroje ktere nejsou v CR dostupne, ne abyste usetrili. Jina doba zaruky, naklady spojene s reklamaci by vam meli pomoci nasazet cisla do kalkulacky pri hodnoceni vyhodnosti nizsi ceny. Rizika kalkulovat musite.

B.C.Rich Warlock NJ stara poctiva serie,  HOCKE aparatura, B.C.R. Widow 5 strings
0 xLajků:

42

Siegi: Samozřejmě jde o nákup především u nás téměř nedostupných (protože velmi drahých) nástrojů, především staršího data výroby..;) Takže potom člověk ušetří a zároveň získá nedostupný nástroj..:) Btw. nikde jsem nenašel, podle jaké formule se dph dopravy počítá, nevíš o tom něco blíž?

0 xLajků:

43

Deklaranti jsou kouzelnici, sam jejich vypoctu nerozumim. Dopravu platim v US, obcas dypko v CR platim obcas ne, rekl bych, obecna zvyklost jimi urcena hodnota prepravy a z toho 19...  Clo take platim jak kdy, jak pisi proste cary mary, ten ma libive znejici jmeno a dobre jsem se vyspal, tak clo 0, uf, to je den, toho opeprim, asi nejak tak.

Jeste ke zkratkam v preprave jak jste nastipli v minulych prispevcich si dovolim sem hodit priste nejake terminusy pouzivane v mezinar. preprave, abych nezblbal, opisi je. :-)

B.C.Rich Warlock NJ stara poctiva serie,  HOCKE aparatura, B.C.R. Widow 5 strings
0 xLajků:

44

tak například přes maďarské hranice se člověk nedostane pokud s sebou v kufru neveze dvě basy českého piva smile (když sme jeli do bulhar s kapelou, řidič s tim už rovnou počítal a naložil je smile)

"IN FACT - JAZZ'S NOT DEAD. I could be wrong now, but i don't think so..." smile
0 xLajků:

45

Zdar,tak Line 6 v utery pristal.hned sem ji slozil a ve stredu uz jela jako hlavni basa na zkousce k me naproste spokojenosti.Akorat mi tam nemeli davat simulaci 12strunny basy-skoro na nic jinyho ted doma nehraju :-)).Fakt super a inspirativni nastroj.Timto bych rad podekoval vsem co pomohli a poradili-obzvlast DIKY pro Kubše a Klusiho.

0 xLajků:

46

Lubosk: Velká gratulace že to proběhlo v pořádku... Až opadne prvotní nadšení a pořádně ji prokoušíš, tak určitě zkus hodit nějakou recenzi a foto...;)

0 xLajků:

47 Naposledy upravil: m3 (01. 05. 2007 02.24:47)

hmm tak sem taky prekecal jednoho amika aby mi poslal japonsky padlo z roku 85..
no este uvidim dokonce mi nabizel at mu udelam offer..ale to sem mu rozmluvil pac ani nevim jestli druhy padlo vyuziju :-D ... a taky je modry a ne oranzový ani zkuty :-D
http://i19.ebayimg.com/06/i/000/9b/49/0b0d_1.JPG

jinak PayPal je v poho zatim sem s tim nemel zadnej problem ...
btw za ameriky sem kupoval jenom struny a masku dart wadera a voba ty baliky byli takovi navotevreny a jedno baleni strun jako by po tom neco prejelo ale odneslo to jeno Hcko co stejne nepouzivam...

jinak doporucuju obchodovat s britama ..royal air post vyjde skoro stejne jako DHL a je to mozna i rychlejsi a hlavne pouzivaj narozdil vod nemcu pay pal .. s tou amerikou je to takovi napul ale zase na basy je to tam raj ... a pocitam ze slusny hody by byli taky v jakonsku.. skoda ze tam neni ebay..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

48

tak mne zase prebidly na posledni chvily..chmm

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

49 Naposledy upravil: Nook (02. 05. 2007 04.14:52)

m3 napsal:

tak mne zase prebidly na posledni chvily..chmm

tak to nasere,že... hmm hele...ten íbej mě začíná celkem zajímat...mám zálusk na POGa..teda Polyphonic Octave Generator od Electro-Harmonics...koukal jsem, že s rozdílem 2500Kč, oproti Muzikeru...no...kdyby tak čék měl prachy na všechno, co si vymyslí hmm big_smile

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

50

Klusi napsal:

Velká gratulace že to proběhlo v pořádku... Až opadne prvotní nadšení a pořádně ji prokoušíš, tak určitě zkus hodit nějakou recenzi a foto...

Cau,muzu se pozdeji pokusit neco "sesmolit".Zatim ji jeste testuju-tech moznosti je tam fakt hodne :-).Ale i tak uz mam dva nejoblibenejsi modely-1.Thunderbird,2.Rickenbacker.Mimochodem ta simulace TB ma dost podobnej zvuk,jako TB od Epiphone.Pak me taky mile prekvapila simulace Steinbergera XL2-ale original bych teda v ruce mit nechtel (sorry M3) :-).Je tam hodne modelu,ktery se mi libi.Ale paradoxne,ty co sem si myslel,ze se mi budou libit nejvic,tak me moc neberou-napr. MusicMan,Modulus Flea Bass,Warwick-ty jsou super na slap,ale ten ja s kapelou vubec nepraktikuju.

0 xLajků: