Fuit: Platil jsem jak bankovním převodem, tak money orderem a posílal prachy PayPalem. PayPal je asi nejelegantnější metoda, posíláš buď k vyhrané auction item, ebay si sama najde email, na který to má poslat, pokud posíláš peníze mimo vyhrané aukce, tak zadáš prostě jen email. Bankovní převod je, aspoň v rámci EU, taky bezproblémová záležitost, ČS to pošle v zásadě rychle bez většího poplatku. Money order je pro našince asi nejhorší způsob, můžeme posílat jen myslím přes Western Union, kde musíš vyplňovat snad i číslo trenek, navíc si bere poměrně hrubej poplatek, za věc kolem 10k je to klidně 1k a roste to s cenou. Na druhou stranu je to rychlé, zruba jak PayPal, prachy posíláš z pošty. Pokud jde o posílání do Evropy, tak většina nejlákavějších aukcí probíhá pouze uvnitř států. Je na to lék. Naprosto nejspolehlivější je mít v USA kamaráda, tak jsem to provedl já. Pak méně spolehlivý způsob je, že se musíš prodávajícího přes ebay message zeptat, jestli by to neposlal do Evropy, úplně ideální, když jim přesně najdeš, kam mají jít, jakou službu po poště chtít atd. Oni jsou spíš líní cokoli řešit, než že by apriori neposílali. Ale pravda moc to nevychází...:(
Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...