101 Naposledy upravil: Aidamos (23. 10. 2023 20.24:39)

Re: IN EAR monitoring (sluchátka)

dreamy napsal:

přece není problém přejít na samotnou vysílačku k baskytaře a samotný přijímač na in-ear. Připadne mi to mnohem komfornější a více uživatelky přívetivější

To POSSE nebo třeba i ten Rolls není problém napojit na bezdrát, což taky mám, ale jde o to, že si sám mícháš poměr nástroje, zpěvu a zbytku kapely. Ano, kvalitní odposlech zbytku kapely si musíš zařídit se zvukařem, ale nástroj a svůj zpěv už si mícháš sám a nemusíš s tím otravovat mezi písničkami zvukaře, že se neslyšíš nebo že to chceš dát míň.

dreamy napsal:

Kvalita zvuku stejná a pomocí aplikace není potřeba žádný vlastní mix, ale namíchám si přímo svůj odposlech, takže vlastně úplně stejně komfortní jako Posse co se týče ovládání. 

Tomuhle nerozumím. Vím, že digitální mixy mají svojí aplikaci, ale každý jinou, a musí Tě k tomu zvukař pustit, ne? Samozřejmě jestli máte vždycky svého zvukaře s vlastním mixem, tak asi cajk.

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

102

na drátovej monitor jsem používa tohle smile

JB 60 MiM, PB/JB MiM, Sandberg Electra PB, Cort A4 OPN, JB SQVM70, JB SQVM FL, Jaguar Bass SQCV , PB (skládačka), Hofner 500/1 1965
Trace Elliot Transit -> Trace Elliot ELF -> 2x110, 210, 115, HA3500, Roland Cube 30
Shure 58A beta -> TC Helicon Harmony Singer
0 xLajků:

103

Atvečko napsal:

Cohle?

0 xLajků:

104

Aidamos napsal:
dreamy napsal:

přece není problém přejít na samotnou vysílačku k baskytaře a samotný přijímač na in-ear. Připadne mi to mnohem komfornější a více uživatelky přívetivější

To POSSE nebo třeba i ten Rolls není problém napojit na bezdrát, což taky mám, ale jde o to, že si sám mícháš poměr nástroje, zpěvu a zbytku kapely. Ano, kvalitní odposlech zbytku kapely si musíš zařídit se zvukařem, ale nástroj a svůj zpěv už si mícháš sám a nemusíš s tím otravovat mezi písničkami zvukaře, že se neslyšíš nebo že to chceš dát míň.

dreamy napsal:

Kvalita zvuku stejná a pomocí aplikace není potřeba žádný vlastní mix, ale namíchám si přímo svůj odposlech, takže vlastně úplně stejně komfortní jako Posse co se týče ovládání. 

Tomuhle nerozumím. Vím, že digitální mixy mají svojí aplikaci, ale každý jinou, a musí Tě k tomu zvukař pustit, ne? Samozřejmě jestli máte vždycky svého zvukaře s vlastním mixem, tak asi cajk.

Máme jako kapela svůj IE monitoring mix určený právě jen na míchání IE a k tomu má každý svoji aplikaci klidně třetí strany, kde si ty poměry mícháš sám a já dokonce si nastavuji i stereo obraz. Takže není třeba už žádný svůj poměrový mix. Má to spoustu výhod. Například že všude máme stejný zvuk, vše je nastavené a nachystané a zvuk si můžeš zvolit pre a nebo post u každého samotného výstupu podle libosti jednotlivých členů. Jediný problém je že je potřeba mix který to zvládne a to je v rackové verzi jedině Behringer X Air který má 16sběrnic, takže zvládne 7stereo odposlechů a jeden hlavní main out. Je to vše trošku větší investice, ale ten komfort a rychlost a zvuk je super ale musí to v ideálním ořípadě mít všichni členové

Music Man Club #8
0 xLajků:

105 Naposledy upravil: Aidamos (24. 10. 2023 13.47:03)

dreamy napsal:

Máme jako kapela svůj IE monitoring mix určený právě jen na míchání IE... Je to vše trošku větší investice, ale ten komfort a rychlost a zvuk je super ale musí to v ideálním případě mít všichni členové

No a když nemají, tak POSSE nebo něco podobného a mám klid wink

dreamy napsal:

jeden hlavní main out

Takže zvukař na akci dostane kompletní mix a už s tím v rámci poměru nástrojů a ekvalizace nemá šanci cokoli udělat? Zvučil jsem jednou akci, kdy kapela taky měla svůj mix na in-ear odposlechy, ale každý vstup měli v racku i odbočený do zvukařského mixu. To tedy nemáte?

0 xLajků:

106

Aidamos napsal:
dreamy napsal:

Máme jako kapela svůj IE monitoring mix určený právě jen na míchání IE... Je to vše trošku větší investice, ale ten komfort a rychlost a zvuk je super ale musí to v ideálním případě mít všichni členové

No a když nemají, tak POSSE nebo něco podobného a mám klid wink

dreamy napsal:

jeden hlavní main out

Takže zvukař na akci dostane kompletní mix a už s tím v rámci poměru nástrojů a ekvalizace nemá šanci cokoli udělat? Zvučil jsem jednou akci, kdy kapela taky měla svůj mix na in-ear odposlechy, ale každý vstup měli v racku i odbočený do zvukařského mixu. To tedy nemáte?

Ano, samozřejmě používáme splitter aby zvukař mohl dělat co je potřeba. Přímá cesta vede k němu, takže phantom si zapíná on a odbočka přes transformátor je naše. Je to super, protože to jsou dvě hotový cesty. Samozřejmě to Posse je super pokud v kapele všichni nemají IE, ale pokud ano, tak vůbec není třaba řešit poměry fyzicky potenciometrem. Upřímně ten Behringer mi prlipadne lepší, než třeba Presonus, který funguje tak, že se připojíš přes IP mixpultu přes internetový prohlížeč. 

Music Man Club #8
0 xLajků:

107

Aidamos napsal:
Atvečko napsal:

Cohle?

https://www.muziker.cz/behringer-ma-400-micromon

:)

JB 60 MiM, PB/JB MiM, Sandberg Electra PB, Cort A4 OPN, JB SQVM70, JB SQVM FL, Jaguar Bass SQCV , PB (skládačka), Hofner 500/1 1965
Trace Elliot Transit -> Trace Elliot ELF -> 2x110, 210, 115, HA3500, Roland Cube 30
Shure 58A beta -> TC Helicon Harmony Singer
0 xLajků:

108 Naposledy upravil: ondrax (25. 10. 2023 19.05:21)

https://baskytara.com/img/m/25051/t/p1hdk050j814h11h2h16bf1qfmguj3.jpg

Polotovar na odlitky uspesne dorazil,uvidim kdy na to sednu.

Btw.Nevite ,prosim,jak otocit fotku v prispevku?Nebo mam proste rovnou fotit jak ke potreba?

Squier VM Precision V , OLP Tony Levin 5str. , OLP MM3 5str. , MTD Beast MM+J 5str. , Cort GB75 , Yamaha BB 300 84´MIJ , Tonex One, Taurus BL-1010 2x10 kombo, IBZ Promethean 3110U,  Jolana KolorBass , AKG WMS 40 mini, IEM T.Bone IEM 200
Hraju - www.nonametribute.cz , Skafandr&Motyl
0 xLajků:

109 Naposledy upravil: Aidamos (25. 10. 2023 14.15:53)

ondrax napsal:

Btw.Nevite ,prosim,jak otocit fotku v prispevku?Nebo mam proste rovnou fotit jak ke potřeba?

No dokonce po rozkliknutí je to ještě vzhůru nohama. Doporučuju rovnou fotit, jak je potřeba, eventuálně už v mobilu editací otočit (nebo v kompu), jak má být. Tady už to nejde.

0 xLajků:

110

Aidamos napsal:
ondrax napsal:

Btw.Nevite ,prosim,jak otocit fotku v prispevku?Nebo mam proste rovnou fotit jak ke potřeba?

No dokonce po rozkliknutí je to ještě vzhůru nohama. Doporučuju rovnou fotit, jak je potřeba, eventuálně už v mobilu editací otočit (nebo v kompu), jak má být. Tady už to nejde.

Já bych s otočením fotek flintu do žita úplně neházel. Fotky by přece měly jít stáhnout/smazat, doma v mobilu nebo kompu otočit (na to stačí i prachsprosté Malování ve Win) a řádně otočené znovu nahrát zpátky. 

Je to sice opruz, ale my ti za tu trochu péče budeme všichni vděční ;-).

Godin/Ibanez  &  Zoom  &  Genzler  &  PJB  &  ;-)
0 xLajků:

111

Lepsi? big_smile

Squier VM Precision V , OLP Tony Levin 5str. , OLP MM3 5str. , MTD Beast MM+J 5str. , Cort GB75 , Yamaha BB 300 84´MIJ , Tonex One, Taurus BL-1010 2x10 kombo, IBZ Promethean 3110U,  Jolana KolorBass , AKG WMS 40 mini, IEM T.Bone IEM 200
Hraju - www.nonametribute.cz , Skafandr&Motyl
0 xLajků:

112

Nááádhera :-)

Godin/Ibanez  &  Zoom  &  Genzler  &  PJB  &  ;-)
0 xLajků:

113

Mám tip na fajn sluchátka pro in-ear hraní, ale i pro poslech muziky. Jako doplněk k léta používaným Shure SE215 jsem pořídil SENNHEISER IE 100 Pro.
https://kytary.cz/sennheiser-ie-100-pro-clear/HN233449/

Zvukově jsou pro mě lepší než Shure (výšky jsou příjemnější), výborně mi sedí v uších. Cena nezruinuje.
V porovnání s mýma bluetooth TW sluchátkama Sennheiser Momentum True Wireless 3, které používám při chůzi, v kanclu, na dovolený, prostě skoro všude, a který hrajou sakra dobře, je zvuk skoro stejný. Oproti Shurům mají fórovější kabeláž, ale s trochu méně prasáckým přístupem to ničemu nevadí.

Zon Club #001 Soundelirium Club #1
"Politici jsou buď neschopní nebo zkorumpovaní. Někdy stihnou za jeden den oboje" W. Allen.
0 xLajků:

114

Kdyby náhodou bylo 5 repráků v KZ málo.

https://www.headphonesty.com/2024/03/1700-iems-72-drivers-matter/

Trace Elliot Club #5
Trace Elliot ELF + 2x 2x8 , Yamaha TRB 5PII, Chapman MLB1 FF DH, D'Angelico Excel Bass
0 xLajků:

115

karadam napsal:

https://www.headphonesty.com/2024/03/1700-iems-72-drivers-matter

 podle data původního postu jde nejspíš o aprílový žertík

Basa prudí muziku smile
0 xLajků: