Téma: Muziker - zkušenosti
Chci popsat svou zkušenost s obchodem Muziker.
Do nedávna jsem s nimi byl velice spokojen, žádný problém, i obsluha v kamenné pobočce u nás v Liberci naprosto v pořádku, kluci ochotní, profesionální přístup, pohoda.
Ale horší už je to se slovenským skladem. Bordel na kolečkách, troufám si tvrdit. V první mé nepříjemné situaci vloni na podzim v tom byli zpočátku trochu nevinně. Objednal jsem si zboží, přičemž jedna část objednávky nebyla skladem, měla být naskladněna během tří týdnů, OK, nespěchal jsem, počítal jsem s tím. Jenže zrovna na den odeslání spadnul díky koronaviru nouzový stav a zavření obchodů (měl jsem to nastavené s vyzvednutím na prodejně u nás v Liberci). Přišel mi mail na sledování zásilky, řekl jsem si, aha, nouzový stav, zavřené prodejny, tak to změnili na doručení domů. Šikovní chlapci. Tím lépe, nemusím tam jezdit. Jenže v den plánovaného doručení notifikace na DPD, že překročena kapacita trasy, byl to pátek, OK, mají toho moc. Pak v pondělí stav, že "doručit později", což už mě nakrklo, tak volám, píšu po všech čertech, proč to, že jsem celý den doma, a že nic nepřišlo. Jo, jo, doručíme. Další den mi přijela zásilka s DPD, ale úplně jiné zboží – sakra, proč nenaložili i ten balíček z Muzikeru? Takže zase psaní, volání, jo, jo, omlouváme se, doručíme, a zase nic. A nakonec po týdnu handrkování se zjistilo, že mi sice z Muzikeru poslali sledování zásilky, ale adresa pro doručení zůstala na liberecké kamenné prodejně místo mé domácí adresy. Jenže tou dobou už byla zásilka zpátky na cestě na Slovensko. Takže komunikace s Muzikerem, omlouváme se, spadlo to do nouzového stavu, náš systém to nepobral, pošleme znova. Dobrá stane se, až jim to přijde, znovu to pošlou, za dva dny to mám doma. Uplynuly tři dny a furt nic, žádná sledovačka kurýra, nebo mail, nic. Tak zase píšu do Muzikeru, kde to vázne? Prý zboží není skladem. Co?! Jak není skladem? Vždyť teď to přišlo do Muzikeru zpět v balíčku jako nedoručené, stačilo přelepit štítek a znovu poslat! Víte, jak to tam chodí? Místo toho, aby to někdo prověřil, proč to nebylo doručeno a poslal to znovu, tak to ten dotyčný debil bez logického myšlení rozbalí a zboží rozpošle dalším lidem, co si to objednali! Neuvěřitelné… Takže zase několikatýdenní čekačka na naskladnění.
Druhý případ. Ve středu 24. března mi byl doručen balíček s Darkglass Microstubes X Ultra. Bohužel kus s funkční vadou, takže zadání reklamace na e-shopu Muzikeru, a na konci procesu zadávání moje překvapení, že prý "zašlete na" a tam slovenská adresa reklamačního střediska/skladu. No doprdele? Jiné e-shopy pošlou návratový lístek s bezplatným odevzdáním na České poště (Kytary.cz, Thomann) nebo domluví vyzvednutí kurýrem doma! V automatickém potvrzovacím mailu ovšem jen informace "adresa vyzvednutí", a tam už moje adresa, a dokonce to samé i ve sledování reklamace v obchodní agendě na e-shopu, po slovenské adrese nikde ani památka. Tak ještě ve středu večer píšu e-mail na reklamace@muziker.cz dotaz, jak to tedy je? Ve čtvrtek až ve 22:50 email (to mají na reklamacích i noční?), jo, jo, objednám kurýra na vyzvednutí u vás na úterý. Proč ne na pátek, nebo alespoň hned na pondělí? OK, stejně se nehraje, píšu mail, souhlasím. V úterý trčím celý den doma, žádný telefon, žádný mail, a samozřejmě nikdo nepřijel. Tak hned ještě ten den píšu mail, že teda nikdo nepřijel, co se stalo? Zapomněl? Nějaká chybička? Stane se… Ve středu žádná odpověď. Ve čtvrtek žádná odpověď. Tak ve čtvrtek večer píšu rozladěný e-mail, že teda takhle si jednání se zákazníkem nepředstavuju. V pátek stále žádná reakce, telefonem na reklamace jsem se nedovolal (všichni naši operátoři se věnují zákazníkům, kteří se dovolali před vámi). V pondělí jsem se po půlhodinovém vyzvánění a trpělivém čekání na lince konečně dovolal. Jiný člověk, než se kterým jsem komunikoval e-mailem, prý o co jde, jo, vaše e-maily tu máme, zařídím dopravu na středu 7. dubna. Ta už klapla (dva týdny od podání reklamace). Ve čtvrtek sleduju stav reklamace na e-shopu, a tam "čeká se na doručení". To samé v pátek, a ještě i v pondělí, tak v úterý 13. dubna dopoledne píšu další mail, že to není možné, aby to tam od středy ještě neměli, když jinak doručují do druhého dne. Ještě v úterý odpoledne telefon, člověk, se kterým jsem komunikoval na začátku, že se moc omlouvá, že byl nemocný (to nemají žádné zastupování, na reklamacích je jen jeden člověk?), že tam balíček má, že to hned zkontroluje, a pošle nový kus ještě ten den, nebo nejpozději zítra (ve středu 14. dubna). Tak super, můžu se těšit. Předčasně. I kdyby to poslal ve středu, tak to ve čtvrtek nebo nejpozději v pátek prostě mám. V pondělí za celý den taky nic, takže večer v pondělí píšu, co se zas děje. V úterý dopoledne omluvný e-mail, že čekal na dobropis déle, než je standardní, a že to hned posílá. On jako (zřejmě jediný) pracovník reklamačního oddělení musí ještě svoje rozhodnutí nechávat schvalovat někde nějakým hlavounem? Šťastný konec nastal ve středu 21. dubna, tedy čtyři týdny od zadání reklamace, která klidně mohla být za týden vyřešená. A jestli si myslíte, že mi na doručení nového kusu poslali tracking balíčku, tak to jste na omylu.
Takže to byly dvě poměrně negativní zkušenosti s Muzikerem. Neříkám, že už tam nikdy nic nekoupím, ale nejspíš už jen něco, co vím, že nebudu muset reklamovat nebo vracet, jako třeba struny, trsátka a podobné drobnosti. Jaké máte vy zkušenosti?