1

Téma: C.ream

C.ream γ

https://baskytara.com/img/m/2607/t/p1hdp0hh1g1t3e1ib0ur2p6l1pf13.jpg

Popis:

Opět se nejedná o recenzi, ale o chlubení. Baskytara c.ream γ (lambda) je oproti b.troot mnohem více výsledkem shody náhod než plánovaným sestavováním. Původní plán byl sehnat co nejlehčí tělo z evropského jasanu a to bez ohledu na kresbu. Nalakovat tělo nitrem na světlou barvu, sehnat krk z jednoho kusu javoru dělaný na zakázku a osadit RMkem. Jak můžete vidět, plán vyšel, to nemohu říct.  Tělo jsem sháněl dlouho a mezitím kamarád zrušil lakovnu. Krk mi měl dělat kytarář, který bohužel zavalen prací přislíbil nejbližší dodání za 3 měsíce a RMka jsou s dodacími termíny klasika. Náhoda tomu chtěla, aby se u mě objevilo během jednoho týdne tělo, které bylo ideální, krk který do něj pasoval a po několika debatách mi místní člen Polygon umotal snímače. Tímto mu velký dík, že podle mého odborného popisu hryzavý-hluboký-vrčivý dokázal umotat přesně to, co jsem chtěl. Krk je z MIM precla, Pau Ferro. Zapojení klasický JB.

Co je na tom dobře:

Nečekaně si sedlo tělo s krkem a basa je akusticky na "mexickou" skládačku docela hlasitá. Krk MIM mě velmi příjemně překvapil kvalitou zpracování, nezkrouceností a dobrou seřiditelností. Dohmat jde nastavit hezky a nízko. Snímače od Polygona jsou jednoduše a prostě naprosto skvělé.  

Co je s otazníkem:

Jako většina skládaček i tato basa trpí několika vlky, tady jsou dva, ale oba jsou nad dvanáctým pražcem, a tam se nehraje. Tělo nemá dokonale harmonickou natural kresbu, protože původně nemělo být dřevo vidět. Není třeba si nalhávat, že akusticky je nástroj stejně hlasitý, jako prémiové značky, i když hlasitý je dost. Dřevo na tělo je pravděpodobně ze stolařeské dílny. Na druhou stranu, celá stavba se vešla do ceny Squiera.

V ukázkách je slyšet různý setup výšky snímačů. 1,3 a 4 jsou na nový setup, který jsem si dělal při hraní ve zkušebně. 2 je původní, podle mě lepší na nahrávání do mixu. Setup je předmětem budoucího zkoumání a testování.

Ukázka 1  - všechno nasucho, bez doprovodu. Oba snímače, krkový, kobylkový. Tónovka plně otevřena.

Ukázka 2 - původní setup basy, který jsem používal hned po sestavení. Bez tónovky, oba snímače.

Ukázka 3 - krkáč, clona 50%

Ukázka 4 - oba snímače, clona plně otevřena

Závěr:

Měl jsem v rukou několik skládaček, krk MIM, tělo no name etc., jsou u nás docela oblíbené, bohužel nejsou vždy povedené a z málokteré jsem cítil potenciál a tak jsem touto cestou vůbec nechtěl jít. Proto jsem byl překvapen, jak tohle sestavení vyšlo, ačkoliv původně mělo sloužit jen k testování snímačů a je vlastně dílem netrpělivosti. V ukázkách chybí kobylkový snímač se zataženou clonou, který je vynikající a se snímači od Polygona skvěle vrčí. Nahrávky snad ještě brzy doplním. 

0 xLajků:

2

Re: C.ream

df napsal:

Krk je z MIM precla

 a to tam sedelo presne? nebo si musel pribrousit? ke svemu prekvapeni jsem zjistil, ze precly maji malinko sirsi krk na konci ty "rohy" .. 

df napsal:

hryzavý-hluboký-vrčivý dokázal umotat přesně to, co jsem chtěl.

 :D zni to tak smile libi se mi to ..

jenom vic fotek by to chtelo smile 

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

3

Nějaký ten čas uplynul a basa se trošku vyvinula.

https://baskytara.com/img/m/2607/t/p1hn149g2s1o6j10bj881mvg1vs3.jpeg

Cream_New

0 xLajků:

4

Trocha popisu.

Basa dostala nový krk. Javor s mým oblíbeným ebenem na hmatníku. 38mm ořech, ale velmi plný profil krku. Snímače jsou původní, od Polygona. Lak je nitro, mat, mint relic(popraskáno). Pickguard želva. Drobná úprava na elektronice, clona má 44nF místo původní menší kapacity. Basa je stále poměrně těžká, cca. 4.7kg. Zvukově je to takový jiný Jazz Bass, hodně se ukáže, až dostane nové struny a ne tyhle rok staré. Chtěl bych udělat logo na hlavě pomocí samolepky, ale zatím ještě hledám vhodný postup.

0 xLajků:

5

Paráda...

0 xLajků:

6

df napsal:

Trocha popisu.

Basa dostala nový krk. Javor s mým oblíbeným ebenem na hmatníku. 38mm ořech, ale velmi plný profil krku. Snímače jsou původní, od Polygona. Lak je nitro, mat, mint relic(popraskáno). Pickguard želva. Drobná úprava na elektronice, clona má 44nF místo původní menší kapacity. Basa je stále poměrně těžká, cca. 4.7kg. Zvukově je to takový jiný Jazz Bass, hodně se ukáže, až dostane nové struny a ne tyhle rok staré. Chtěl bych udělat logo na hlavě pomocí samolepky, ale zatím ještě hledám vhodný postup.

Já kdysi lepil logo na hlavu jako vodovou samolepkua  pak to přelakoval.

Nabízí to borec na bazaru. Primárně dělá loga velkých značek, ale myslím, že by ti určitě vyrobil namíru to co potřebuješ.

Squier Vintage Modified Jazz Bass® '70s, D. Lakin Basses Glaub, EBS Microbass 3
Momentálně v kapele "Není zač!" http://www.nenizac.net/
0 xLajků:

7

df napsal:

Cream_New

 Na porovnávačku s původní ukázkou č. 2 mi přijde, že tady je ta basa v mixu slabší, nezkusil bys to prosím srovnat, aby byla v nové ukázce hlasitější a lépe se to porovnávalo?

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

8 Naposledy upravil: df (20. 02. 2024 12.12:16)

D.a.l.i napsal:

Na porovnávačku s původní ukázkou č. 2 mi přijde, že tady je ta basa v mixu slabší, nezkusil bys to prosím srovnat, aby byla v nové ukázce hlasitější a lépe se to porovnávalo?

 Aha, nevšiml jsem si, že je níž, bohužel nemám šanci to nějak relevantně srovnat, protože původní setup už nemám k dispozici, můžu to zkusit upravit nějak ručně a přerenderovat, ale nevím jak moc to bude průkazné. Je jiný lak na těle, krk, hmatník, struny. Snímače mají jinak provedený setup. Celkově bych řekl, že se zvuk dostal více do V s artikulovanějšími nižšími středy, ale naprosto zásadní je úplně jiný pocit z nástroje. Hraje se na to lehčejí, než když tam bylo Pau Ferro(to mám jinak velmi v oblibě) a v mixu se basa více prosazuje při mém stylu hraní.

0 xLajků:

9

Dzzerza napsal:

Nabízí to borec na bazaru. Primárně dělá loga velkých značek, ale myslím, že by ti určitě vyrobil namíru to co potřebuješ.

 Já tam chci nějaké vlastní jakoby "no-name" logo, ale ještě nevím. Samolepka tam nemusí být permanentní, spíš naopak. Kdybych si někdy rozmyslel, že tam chci něco jiného.

0 xLajků:

10

df napsal:

Je jiný lak na těle, krk, hmatník, struny. Snímače mají jinak provedený setup. Celkově bych řekl, že se zvuk dostal více do V s artikulovanějšími nižšími středy, ale naprosto zásadní je úplně jiný pocit z nástroje. Hraje se na to lehčejí, než když tam bylo Pau Ferro(to mám jinak velmi v oblibě) a v mixu se basa více prosazuje při mém stylu hraní.

Ta basa hraje slyšitelně jinak, úplně na prvních tónech mi přijde, že se trochu ztrácí (ale to dělá asi znatelně slabší stopa), je jasnější (a řekl bych, že na pódiu bude dělat menší zvukový binec na spodních frekvencích).

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

11

Oba snimace

Krkovy snimac

0 xLajků:

12

df napsal:

Chtěl bych udělat logo na hlavě pomocí samolepky, ale zatím ještě hledám vhodný postup.

Dzzerza napsal:

Já kdysi lepil logo na hlavu jako vodovou samolepkua  pak to přelakoval.

df napsal:

Já tam chci nějaké vlastní jakoby "no-name" logo, ale ještě nevím. Samolepka tam nemusí být permanentní, spíš naopak. Kdybych si někdy rozmyslel, že tam chci něco jiného.

 v potrebach pro modelare se da koupit papir na vodove obtisky do tiskarny a vytisknes si co chces smile  .. viz niz u toho GL jen to logo GL napis asat bass je puvodni big_smile zkrz logo byla dira
https://baskytara.com/img/m/433/t/p1gih1juie9vb14tqgrq53j146r3.jpghttps://baskytara.com/img/m/433/t/p1aqh679pkhk51d9n1fj71t6desv4.jpg

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

13

Dík. To vypadá super.

0 xLajků:

14

df napsal:

Dík. To vypadá super.

 jenom klasicka tiskarna netiskne bilou .. ale prodavaji se i s bilym podkladem jenom se to pak musi obstrihat .. a teda ja prez to davam par radsi jeste pruhlednou big_smile protoze to nikdy neustrihnu perfektne .. 
nebo si to nechat vyrisknout na na necem co umi bilou tisknout... 

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

15 Naposledy upravil: fenderjazzbass (20. 02. 2024 23.49:52)

Obtisk  lze nechat udělat na zakázku podle vlastního požadavku, vlastního návrhu a v barvách. Firem, co to dělají je mnoho. Například https://modelgaraz.cz/zakazkove-obtisky/

Pearl Jazz Bass, Jolana D BASS/Rickenbacker, Ibanez ATK 200, Ibanez ATK 400, Fender Precision Bass, Jolana IRIS BASS.  Aparáty AMPEG PF500, PEAVEY MINIMAX MARK2, FENDER BASSMAN 400H, HARTKE 7000, Marshall MB450H,  Line6 LS 110. Bedny Aguilar 112, Glockenklang 112, MARSHALL MBC410,  AMPEG PF115HE, LANEY 210 RB, kabely Whirlwind, Fender a Monstercable.
0 xLajků:

16

Something Neck Pickup

Protože se mi tenhle zvuk líbí a na singly je tento krkáč superpreclovatý, nahrál jsem jednu z mých nejoblíbenějších, ale také zároveň podle mě jednu z nejtěžších basových linek.

0 xLajků: