501

Re: Mix a mastering

Matej napsal:

kdo slapuje neumí hrát na basu normálně a tak. 

smile

Squier Jazz / ATK 100 + krabky + Ampeg

www.sufunkygang.cz
0 xLajků:

502

CORA napsal:

protože každý má pravdu, bo ta jeho je taky založená na míře poznání světa... Rozdíl je jen v tom, že ta míra poznání světa je u každého jiná...

CORA napsal:

než se pustit do křížku s ortodoxními vyznavači Svaté pravdy Boží,

CORA napsal:

někde se uvádí, že aby dosáhl člověk dobré úrovně, musí s tím, co dělá, strávit 10.000 hodin...

 Těch 10 000 hodin se týká mechanických činností, věci které musíš organismus naučit, úplně to neplatí ve věcech jako je umění, tam rozhoduje i talent a ten je neměřitelnej, pouze se dá odhadnout.

Každý nemá pravdu, každý má tak leda názor na věc. A ten je jako díra do prdele, každej má nějakou.

Tvrzení, že každý má pravdu je největší argumentační podraz a lež, protože legitimizuje každý názor jako zcela rovný a plnohodnotý k jinému, většinou protinázoru. Jsou věci, které jsou měřitelné, posouzené, v diskuzi doložitelné důkazem, tady se můžeme bavit o pravdě. Což samozřejmě nevylučuje z diskuze jiné názory, ty je ale nutné brát jako dojmy, osobní zkušenosti i k těm se samozřejmě má přistupovat s respektem, dokud jsou pro debatu natolik validní, že si repekt zasluhují.
Pokud má někdo strach přispět do debaty tady, je to vykřičník nám všem: myslím, že se tady diskutuje poměrně slušně a věcně, i když často je to o sdíleném dojmu, nějak kolektivně se na něčem shodnete. Vzhledem k (ne)velikosti fóra se může stát, že společný dojem nemusí být zrovna ten správný smile

A zrovna co se týče "zvuku", tady často vítězí dojmy, protože (celkem správně) se každému líbí něco jiného, každý poslouchá jinou muziku, (ne)chodí na různé koncerty, přistupuje k muzice jinak. Nijak neshazuju tuhle diskuzi, ale zrovna tady dojmologická pravdařina docela funguje wink Není hanba napsat: tohle jsem udělal tak a tak, protože jsem to odkoukal na YT z tutoriálu nebo mi to poradil ten a ten.
Do tohohle vlákna jsem dřív čas od času přispíval, snažil jsem se stručně a jasně, vyhnout se právě dojmům. Pro Matese jsem se choval někdy povýšenecky, což mě mrzí a omlouvám se.
Nicméně, já se rozhodně nebojím, že by ze mě tady někdo udělal blbečka, klidně ať si poslouží. Nebojím se ostré výměny názorů a klidně uznám svoji chybu, nepotřebuju každou diskuzi vyhrát. Na tomhle fóru se snažím poradit vždy, když jsem přesvědčený, že můj názor je podložený a může druhým prospět/pomoct.
Na druhou stranu jsem za svůj muzikantskozvukažský život slyšel tolik tvrzení vydávaných za pravdu, že už opravdu nemám potřebu číst si znova tady něco o tom, co je nejlepší mikrák, mixpult, bedna, SW, nic. Ne že bych se cítil nad tyhle debaty jakkoliv povýšený, každý si má dobře pamatovat z čeho vyšel, akorát po stopadesátéosmé slyšet stejný blábol, snažit se na nej adekvátně odpovědět a dočíst se, že je to všechno stejně jinak, že to už je dávno překonaný, že bla bla bla, jen aby měl někdo jiný pocit, že měl stejně "pravdu" ON, sorry, to je prostě únavný a člověka to po těch letech omrzí...

Jenom abych to uzavřel: rád si poslechnu Matesovy věci tady a jsem rád, že je slyšet, jak se v tý práci, co tomu dá zlepšuje. Rád si poslechnu i jiný a nejsem ten, kterej by za každou cenu musel někoho umejt.
Ale abych byl úplně upřímnej, půlka názvu tohohle vlákna se tady už dávno neřeší a když čtu příspěvky za poslední rok, tohle vlákno by se mělo jmenovat: Píšeme si o tom, jak se nám líbí, jak kámoš smíchal doma demo ze zkušebny.

Tím nikoho nechci shazovat, jenom tak trochu rozumím, proč sem třeba někdo nechce přispět. Zkuste si projít jiný vlákna, ne úplně tak starý, na tomhle fóru je (nebo bylo)  docela dost lidí, kteří o (domácím) studiu ví docela dost, ti zrovna by sem měli psát...

Basa prudí muziku smile
1 xLajků:

503

el BassTardo napsal:

Každý nemá pravdu, každý má tak leda názor na věc. A ten je jako díra do prdele, každej má nějakou. Tvrzení, že každý má pravdu je největší argumentační podraz a lež, protože legitimizuje každý názor jako zcela rovný a plnohodnotý k jinému, většinou protinázoru. Jsou věci, které jsou měřitelné, posouzené, v diskuzi doložitelné důkazem, tady se můžeme bavit o pravdě. Což samozřejmě nevylučuje z diskuze jiné názory, ty je ale nutné brát jako dojmy, osobní zkušenosti i k těm se samozřejmě má přistupovat s respektem, dokud jsou pro debatu natolik validní, že si repekt zasluhují.

 ano ano.

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

504 Naposledy upravil: Aidamos (03. 05. 2021 15.45:32)

Vrátím se tedy k mixu a masteringu. Náš kytarista mi posílal nahrávku jeho vedlejšího projektu, tak jsem mu to zmástroval, že docela čučel. Jak jsi to udělal?! No, ne že bych byl masteringový profík, to spíš vůbec, ale použil jsem jeden postup. Pužívám Cakewalk by Bandlab (ex Cakewalk Sonar) a tenhle člověk dělá perfektní tutoriály od základů (je  to playlist, otevřete si to kolečkem myši do nového okna), konkrétně masteringový díl je tento:

https://www.youtube.com/watch?v=qpz8rdjUmRM

A jinak strašná spousta super videí "how to" rozsortovaných do playlistů je na Recording Revolution

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

505

Aidamos napsal:

Náš kytarista mi posílal nahrávku jeho vedlejšího projektu, tak jsem mu to zmástroval, že docela čučel. Jak jsi to udělal?!

Já myslel, že sem dáš ukázku toho cos zmástroval? grinning Cakewalk Sonar používá kytarista. Napadlo mě, že bych se do toho softu pustil-se s ním pořádně naučit, ale když to je na dlouhý lokte a já už vlastně nic nahrávat, míchat a mástrovat doufám nebudu. Dělal jsem to jen pro ty fajn chlapy v kapele. Ale jinak je to strašně práce, která zabere spoustu času. hushed

0 xLajků:

506

el BassTardo napsal:

Tvrzení, že každý má pravdu je největší argumentační podraz a lež, protože legitimizuje každý názor jako zcela rovný a plnohodnotý k jinému, většinou protinázoru. Jsou věci, které jsou měřitelné, posouzené, v diskuzi doložitelné důkazem, tady se můžeme bavit o pravdě.

ono je to spis naopak, nikdo nema pravdu big_smile i ten nejzmerenejsi a dukazy podporeny nazor zustava nazorem a nestava se pravdou muze se stat nejvice prijimnym nazorem  ..  pravda jako jasny nezpochybnitelny stav veci je spis pak otazkou viry smile ale dost filozofie .. smile  

el BassTardo napsal:

Píšeme si o tom, jak se nám líbí, jak kámoš smíchal doma demo ze zkušebny.

no vzhledem k tomu ze sme na basackem foru a ne zvukarskem tak bych to tak nejak predpokladal smile  btw  dycky kdyz sem neco smichal ja tak o tom vetsina lidi prohlasila ze je to zazhuhlany a prebasovany big_smile ale co s tim kdyz se mi to tak libi big_smile .. ale aspon vim ze kdyz mam vyprodukovat neco co sdilim s ostatnima tak to aspon odhuhlam a odbasuju jak to jen jde aniz by mne to vyslovene nezacalo srat big_smile 

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

507 Naposledy upravil: Matej (04. 05. 2021 06.12:03)

el BassTardo napsal: 

Pro Matese jsem se choval někdy povýšenecky, což mě mrzí a omlouvám se.

V pohodě. wink Hlavně že mě to dovedlo k lepšímu výsledku. sunglasses  Nejvíc jsem se dobral k tomuto. Pro mě to je už dost jinde než co jsem s tím nedávno začínal. sunglasses

POPŘECHODU - Still Got This Thing For You (Cover by Alannah Myles)

POPŘECHODU - Táborskej band (Cover by Grand Funk Railroad)

0 xLajků:

508

Matej napsal:

Nejvíc jsem se dobral k tomuto

  Bez výhrad nič nehľadám nič mi nevadí, zdá sa mi to akurát sunglasses

0 xLajků:

509 Naposledy upravil: Matej (16. 05. 2021 10.34:41)

Chlapci basácký, ještě bych si dovolil dát jednu věc k "posouzení". Jak dělám remastering všech těch věcí co jsme s POPŘECHODU nahráli, tak do třech do rána jsem dělal tuto písničku (dříve už jsem jí sem dával). Sám nemůžu vůbec ten dřívější mix a mastering poslouchat. wink Jak se vám to jeví dnes? Tady bych ještě s dovolením zdůraznil, že jsem šel do kolen-to už když to nahrál, jak náš kytarista zahrál toho Radima Hladíka. Zejména někde od té 4:15 kde rozjíždí to neskutečný sólo. heart_eyes Jak se s tím nevejdu do 10 MB, tak jsem to musel trošklu více zkomprimovat. Tak to je trošku škoda hushed

POPŘECHODU - Rosenka (Blue Effect cover band)

0 xLajků:

510

Za mna zase super, zvukovo, aj technicky, akekolvek zmeny by boli podla mna iba vecou nazoru, ze jeden by to urobil tak a iny inak.

Ak by som mal predsa nieco poznamenat, tak za mna zo zaciatku skladby som mal trochu dojem ze casovanie nie je celkom presne (sice umelecky zamer, ale dojem akoby trochu rozhadzany), a trochu uzka stereo baza, mohlo by to byt sirsie. Ale to je len na prve vypocutie a navyse v horsich podmienkach.

Neuser Courage / Cort B4FL fretless (Kent Armstrong) --> ladička D`addario/Planet Waves --> SpectraComp --> HOF mini --> BBE maximizer --> Mesa Subway DI-preamp --> Barefaced FR800     ...TC electronic BH250, Zoom MS-60B ...
0 xLajků:

511

za mě dobrý wink

0 xLajků:

512

Velká paráda smile.

0 xLajků:

513

Matěji už je to opravu hodně dobrý mix. Na té nahrávce mi už jenom teď vadí hlavně zvuk bicích a činelů, je v nich nějaká popsal bych jí jako "usyčená" frekvence, která je mi dost nepříjemná. Jsem starší takže už neslyším nad 14KHz, a možná by mě zajímalo co tam slyší mladší ročníky, kteří mají lepší uši ...
Pak se chci zeptat ještě u těch bicí se mi zdá jako by na činelech byl gate, který je hrozně slyšet jak se aktivuje .

Je mi jasný, že nahrát pořádně bicí, není tak snadné a je to vlastně to nejtěžší u těch našich amaterských nahrávek ...

PS: Basu bych udělal víc tučnější a trošku bych ji přidal, ale tohle je o osobní preferenci ... Jinak kytary, zpěvy super ... a parádně zahráno ... 

Basy: Jazzbas 5 - Marcus Miller V5 passive, Jazzbas 4 - Sandberg California TT4 - passive,  Jazzbas 6 - Pele custom,
Nahlas: EBS Reidmar 500 + 2x EBS Classic Line CL112
Komorně: Phil Jones BG100 bass cub
InEar:  Line6 Helix HX Stomp, Fender Downtown Express
0 xLajků:

514

Děkuji za reakce. wink Na stereo panoramě jsem ještě trošku něco udělal. Pak ty vejšky jsem taky maloučko utáhl,...taky se mi to zdálo maloučko sykavější. sunglasses Ono je to ale všechno relativní. Když to poslouchám na věži, basuje to až dost. Když v autě, tak taky. Na sluchátka a na monitory tolik ne. Pak s vejškama,...kytarista říká, že už hůř slyší vysoký frekvence, tak jemu se zdá vejšek méně (má stejné monitory jako já). Nechám to ještě zas chvíli odležet. wink

0 xLajků:

515

Moje dnešní celodenní práce. hushed Kompletní přemíchání a remastering coveru od Cockera. wink

POPŘECHODU - Unchain My Heart (Joe Cocker cover band)

0 xLajků:

516

Matej napsal:

Kompletní přemíchání a remastering coveru od Cockera.

Za mě naprosto v pohodě.

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

517

Mateji myslím, že môže byť, možno by som jemne pridal energiu do kopáku.

0 xLajků:

518

paráda

Neuser Courage / Cort B4FL fretless (Kent Armstrong) --> ladička D`addario/Planet Waves --> SpectraComp --> HOF mini --> BBE maximizer --> Mesa Subway DI-preamp --> Barefaced FR800     ...TC electronic BH250, Zoom MS-60B ...
0 xLajků:

519

Myslím, že to máš čím dál lepčenší, kajtrové sólo chlupy zježovací, za přikrmení kopáku přimlouvám, ale i kdyby ne, do uší je to fungující a dobrý pocit budící. Jo, líbí moc.

www.sufunkygang.cz
0 xLajků:

520 Naposledy upravil: Matej (07. 11. 2021 12.12:54)

Chlapci, tak jsem snad už konečně dodělal ten mix a mastering těch písniček, co už sem tady nějaký pokusy dával asi před půl rokem. Od té doby jsem to samozřejmě několikrát předělal, ale víc už z toho nevydoluju. Pár těch písniček ve finální verzi sem pro kritiku lípnu. Sice jsem si dříve nějaké své tracky nahrával, ale nikdy jsem nedělal jakože takhle celou kapelu a kdybych věděl co je to práce, tak se do toho určitě nepouštím. grinning Nahráli jsme jich 15-tnáct, ale všechno sem dávat nebudu. Je to nehraný všechno takzvaně "podomácku", ale chlapi co s nima hraju jsou z toho i tak nadšeni. sunglasses Asi dvě písničky nám nazpívala jedna zpěvule co s námi hostuje na živo a Majolenku od Kollera jsem nazpíval já. sunglasses U některých písniček jsem dost zápasil s virblem, páč někde v půli nahrávání náš zvukař na koncertě nějak zespoda zatlumil bubeníkovi virbl (nějak to prý dělalo bordel či co) a já si toho pak při dalším nahrávání bubnů nevšiml. Děkuju všem co už mi kolem toho dříve radili a já se díky tomu posunul dál. wink Za pozorný poslech určitě stojí Rosenka od Blue Efectu-hlavně kytarové sólo někde od 4:05. Tu mi srdečně pochválil kamarád Honza Křížek (známe se od dětství, jsme ze stejné rodné hroudy), kterej hrál nějakých 15 let s Radimem Hladíkem v "novém" Blue Efectu. Říkal, že je to skvěle zahrané a kytara že by se Radimovi určitě líbila. Což moc potešilo našeho kytaristu. wink

https://soundcloud.com/matess-bass/01-poprechodu-taborskej-band-cover-by-grand-funk-railroad

https://soundcloud.com/matess-bass/03-poprechodu-unchain-my-heart-joe-cocker-cover-band

https://soundcloud.com/matess-bass/04-poprechodu-rosenka-blue-effect-cover-band

https://soundcloud.com/matess-bass/05-poprechodu-blow-cover-by-ed-sheeran

https://soundcloud.com/matess-bass/07-poprechodu-johnny-b-goode-cover-by-chuck-berry

https://soundcloud.com/matess-bass/09-poprechodu-majolenka-cover-by-david-koller

https://soundcloud.com/matess-bass/12-poprechodu-life-its-hard-cover-by-twelve-bar-blues-band

https://soundcloud.com/matess-bass/13-poprechodu-personal-jesus-cover-by-depeche-mode

https://soundcloud.com/matess-bass/14-poprechodu-superstition-steivie-wonder-cover-band

https://baskytara.com/img/m/355/t/p1fjt0b62d1hqu141ett9a1rf33.jpg

0 xLajků:

521 Naposledy upravil: CORA (07. 11. 2021 12.40:28)

Matěji, za mě dobrý a klobouk dolů jak jsi to zvládl... Jinak ke kapele - trochu škoda že neuděláte něco vlastního, na covery je vás myslím škoda, muzikanti excelentní...wink A pozdravuj dědky smile

0 xLajků:

522 Naposledy upravil: Matej (07. 11. 2021 12.48:12)

CORA napsal:

Matěji, za mě dobrý a klobouk dolů jak jsi to zvládl... Jinak ke kapele - trochu škoda že neuděláte něco vlastního, na covery je vás myslím škoda, muzikanti excelentní...wink A pozdravuj dědky smile

Když ty vlastní věci,...tady o tom mluvíme. expressionless.   https://www.metalheartradio.com/cs/clanky/rozhovor-se-skupinou-poprechodu-rock-748

0 xLajků:

523 Naposledy upravil: Péčko (07. 11. 2021 13.57:25)

Pěkné. Inspirativní. Fandím, chtěl bych shlédnout naživo, sympatické moc.

Malinko OT s dovolením - Hele a jsou chlapi z Popřechodu někdy aji ufrflaní, nebo konstantní pohoda? Jsme teď poslední dobou v kapele začali ze stran kytaristů a bubeníka narážet na čím dál častější brblání a fňukání. Na všechno a na cokoli v podstatě.

www.sufunkygang.cz
0 xLajků:

524 Naposledy upravil: CORA (07. 11. 2021 14.27:14)

Matej napsal:
CORA napsal:

Když ty vlastní věci,...tady o tom mluvíme. expressionless.   https://www.metalheartradio.com/cs/clanky/rozhovor-se-skupinou-poprechodu-rock-748

jj, rozumím, ale šel bych do toho... jsem nikdy covery moc nehrál bo si hraju basu vždy podle svýho, což do coverů moc nejde, obzvláště do těch, kde je basa lepší než moje a to je u všech co se mě líbí...smile

No a teď jsem v kapele, která má jenom svoje věci, nejvíc nás všechny na tom asi baví ten proces vzniku, hledání, zkoušení, debatování... A jsme taky "dědci", kytarista si obdobně jako já taky už nepamatuje na svoje začátky joy (Argema v 80. létech, pozor, neplést s dnešní sračkoidní náhražkou, tehdejší kolegové dnes hrají jako ExArgema)... https://youtu.be/FeSAcf8-JxM 

0 xLajků:

525

Matej napsal:

Chlapci, tak jsem snad už konečně dodělal ten mix a mastering

  Najviac ma baví Blow, to vám super sedí, možno aj spev z toho robí pre mňa favorita. Basa samozrejme super.

Čo ma ale zaujalo, to je tvoje "CV" v rozhovore na metalheartradio, ktorý si tak trochu utajil. sunglasses 

0 xLajků:

526

Péčko napsal:

Malinko OT s dovolením - Hele a jsou chlapi z Popřechodu někdy aji ufrflaní, nebo konstantní pohoda? Jsme teď poslední dobou v kapele začali ze stran kytaristů a bubeníka narážet na čím dál častější brblání a fňukání. Na všechno a na cokoli v podstatě.

Oni jsou standartně tak nějak v pohodě. Asi je to věkem nebo čím,...nevím. Je baví hlavně hrát, jak ve zkušebně, tak na živo si zablbnout. Takže i ty dvojáky o víkendech dávají celekm s přehledem-tahání cajků, pomoci našemu zvukaři s PA a tak. Až si říkám, kde na to berou páru.  wink Teď do toho zas samozřejmě Covid hází vidle. Tak kdo ví, jak to bude s domluvenýma koncertama. neutral_face

0 xLajků:

527

slowhand2 napsal:

  Najviac ma baví Blow, to vám super sedí, možno aj spev z toho robí pre mňa favorita. Basa samozrejme super.

Čo ma ale zaujalo, to je tvoje "CV" v rozhovore na metalheartradio, ktorý si tak trochu utajil. sunglasses 

Blow na živo nehrajem,...páč hostující zpěvule s náma jezdit nemůže. confused V rozhovoru to moje "CV"?...teď nevím, co máš na mysli? hushed

0 xLajků:

528 Naposledy upravil: slowhand2 (07. 11. 2021 17.03:38)

Matej napsal:

V rozhovoru to moje "CV"?...teď nevím, co máš na mysli? 

 Curriculum vitae /teda basové/ https://www.youtube.com/watch?v=J6a4_0o0Vng

0 xLajků:

529 Naposledy upravil: KarelSam (23. 02. 2022 21.40:57)

Hola chlapi, prosím o radu!!

Hráli jsme v hospodě kamarádovi na narozeninách a pořídili záznam s tím že mu to dáme jako dárek. Tak jsem pořídil Samplitude a stáhl 6 nahraných stop a snažím se to dostat do nějaké použitelné podoby. Zatím jsem se trochu pošťoural v EQ nástrojů a roztáhl to do panoramy - poslal klukům jako vzorek. Každý to slyší dost jinak ohledně poměrů nástrojů, tak jsem teď vystřídal troje sluchátka a fakt je to veliký rozdíl. Monitory nemám, na bluetooth JBL to hraje zase jinak tak kwa čeho se mám držet? Podotýkám, že je to můj první pokus o podobný počin, tak mě pls neutlučte smile 

ukázka

Fender Jazz bass, Ibanez ATK, Marshall JMP Superbass + JCM800 Sidewinder, Musicman HD-500, SWR WorkingPro 700, Eden D410XLT4, Fullstack Ashdown ABM
0 xLajků:

530

KarelSam napsal:

Hráli jsme v hospodě kamarádovi na narozeninách a pořídili záznam s tím že mu to dáme jako dárek. Tak jsem pořídil Samplitude a stáhl 6 nahraných stop a snažím se to dostat do nějaké použitelné podoby. Zatím jsem se trochu pošťoural v EQ nástrojů a roztáhl to do panoramy - poslal klukům jako vzorek. Každý to slyší dost jinak ohledně poměrů nástrojů, tak jsem teď vystřídal troje sluchátka a fakt je to veliký rozdíl. Monitory nemám, na bluetooth JBL to hraje zase jinak tak kwa čeho se mám držet? Podotýkám, že je to můj první pokus o podobný počin, tak mě pls neutlučte smile 

Pošli mi ty stopy přes posílej.cz a já ti to smíchám podle sebe. wink

0 xLajků:

531

Matej napsal:
KarelSam napsal:

To by bylo od tebe velmi šlechetné, rád pošlu. Mám to na uložto tak bych ti poslal link do SZ. Ale upozorňuji že je to hodina záznamu v hospodských podmínkách, přeslechy u stop atd.. Rozhodně s tím nechci nijak otravovat, sám bych se to rád trochu přiučil, ale jsem v tomto směru totální učedník smile

A navíc teď koukám, že jsem tu mp3 vloži nějak blbě, pouší se mi to 2x (což dokazuje jaký jsem odborník)

Fender Jazz bass, Ibanez ATK, Marshall JMP Superbass + JCM800 Sidewinder, Musicman HD-500, SWR WorkingPro 700, Eden D410XLT4, Fullstack Ashdown ABM
0 xLajků:

532

KarelSam napsal:
Matej napsal:
KarelSam napsal:

To by bylo od tebe velmi šlechetné, rád pošlu. Mám to na uložto tak bych ti poslal link do SZ. Ale upozorňuji že je to hodina záznamu v hospodských podmínkách, přeslechy u stop atd.. Rozhodně s tím nechci nijak otravovat, 

To je úplně v pohodě. wink V podstatě, jak jsem rok míchal CD tý mý kapely a CD už je nějaký pátek hotový, tak mě ta mnoha večerní míchačka a práce na masteringu a všeho kolem docela chybí, bo mě to celý komplet od začátku nahrávání po tvorbu bukletu vlastně dost bavilo. wink

0 xLajků:

533 Naposledy upravil: Matej (23. 02. 2022 23.52:22)

KarelSam napsal:

ukázka

Tady jen takovej malej nástřel,...asi 20 minut práce na tom. Je to fakt jen rychlej nástřel k porovnání. To ještě probrat a zvukově udělat šavle, vypárat přeslechy, udělat smysluplnou panoramu nástrojů, někde kompresor, room a slušnej mastering,...bylo by na tom dost práce, zkusím v neděli ok? wink Jinak tu basu máš docela pěkně nabranou. sunglasses

Born To By Wild

0 xLajků:

534

Matej napsal:
KarelSam napsal:

ukázka

Tady jen takovej malej nástřel,...asi 20 minut práce na tom. Je to fakt jen rychlej nástřel k porovnání. To ještě probrat a zvukově udělat šavle, vypárat přeslechy, udělat smysluplnou panoramu nástrojů, někde kompresor, room a slušnej mastering,...bylo by na tom dost práce, zkusím v neděli ok? wink Jinak tu basu máš docela pěkně nabranou. sunglasses

Born To By Wild

Tyjo paráda, moc díky smirk

0 xLajků:

535 Naposledy upravil: Matej (27. 02. 2022 16.43:07)

KarelSam napsal:

ukázka

Tak jsem dnes odpoledne měl čas a náladu,...jednu věc jsem smíchal a zmástroval jak bych to viděl. Kdyby se vám to takhle nějak zamlouvalo, smíchám vám to celý. Ale je to 13 písniček,...tam už by to asi nebylo úplně za "pánbů ti to splatí na dětech". grinning Je to už fakt poměrně dost práce. Dost věcí jsem tam "opravoval-upravoval" na konkrétních šavlích. Porovnej. wink Kdybych to dělal celý, potřeboval bych vědět, jestli to chcete s tím povídáním mezi písničkama atd.,...pak bych vám to i natrackoval a poslal i jako image obraz s minutáží a názvama písní,...aby jste to tak rovnou mohli vypálit na CD. wink

Born To By Wild - mix/mastering

0 xLajků:

536

Matej napsal:
KarelSam napsal:

ukázka

Tak jsem dnes odpoledne měl čas a náladu,...jednu věc jsem smíchal a zmástroval jak bych to viděl. Kdyby se vám to takhle nějak zamlouvalo, smíchám vám to celý. Ale je to 13 písniček,...tam už by to asi nebylo úplně za "pánbů ti to splatí na dětech". grinning Je to už fakt poměrně dost práce. Dost věcí jsem tam "opravoval-upravoval" na konkrétních šavlích. Porovnej. wink Kdybych to dělal celý, potřeboval bych vědět, jestli to chcete s tím povídáním mezi písničkama atd.,...pak bych vám to i natrackoval a poslal i jako image obraz s minutáží a názvama písní,...aby jste to tak rovnou mohli vypálit na CD. wink

Born To By Wild - mix/mastering

Tyjo za mě super, parádní práce sunglasses  máš SZ smirk

0 xLajků:

537

KarelSam napsal:

KarelSam napsal:

ukázka

Tak tady ještě,...s utaženým zpěvem a trochu více kopáku. wink

Born To By Wild - mix/mastering 02

0 xLajků:

538

Matej napsal:
KarelSam napsal:

KarelSam napsal:

ukázka

Tak tady ještě,...s utaženým zpěvem a trochu více kopáku. wink

Born To By Wild - mix/mastering 02

Matěji díky, já myslím že na úroveň dodaného materiálu fakt dobrý sunglasses

0 xLajků:

539

KarelSam: Jo,...je to samozřejmě o náběrech,...a tohle je z živáku do pár stop s přeslechama jaxviňa. grinning Ale zas na druhou stranu to má energii a celkem výtlak. Asi nejlíp je nabraná ta basa. wink Jak budu mít čas tak cinknu a proberem to. sunglasses

0 xLajků:

540

Se zeptám na váš názor. Dokončili jsme píseň Legíny - nabíráno u Martina Gregora v Hradci Králové čistě zvukovka > PC. 

Mix a master dělal Damián Kučera v Praze.

https://www.youtube.com/watch?v=fBTlIRbq8MA

Jak se váim to zdá po zvukové stránce?

FGN JMJ5-ASH-M SBB Surreal Blue Burst, Sterling by MusicMan Ray34, Hocke 1×12, Line6 Relay G30, EBS Microbass 3, BOSS OC-5, EBS dPhaser, Soundelirium HPF
Momentálně v kapele "Není zač!" http://www.nenizac.net/
0 xLajků:

541 Naposledy upravil: phootchice (18. 08. 2022 07.06:27)

V autě mi to hraje moc pěkně. Jen v první půlce příliš trčí kytara. Dobrá píseň. 

0 xLajků:

542

Akorat ta kytara na zacatku jak bylo psano. Malinko ji utopit dozadu, protoze mi prijde, ze leze nad zpev.

0 xLajků:

543

Moc pobavil text!!!! Trochu se rozchází pěvci v délce u některých z posledních slov. Basová linka líbí moc, asi to tu schytám, ale té basy bych poměrem k ostatním mírně ubral. U Vaší písničky Maso, je basa pobně fajn zahraná, ale tak moc neleze. 

Tokai JB45, Ferda Preclů, Hocke BT130, Mark Bass Traveler 121H, 4X10 bastl s Celsťáky, ňáký krabičky, spousta blbejch nápadů
0 xLajků:

544

Basomatér napsal:

Moc pobavil text!!!! Trochu se rozchází pěvci v délce u některých z posledních slov. Basová linka líbí moc, asi to tu schytám, ale té basy bych poměrem k ostatním mírně ubral. U Vaší písničky Maso, je basa pobně fajn zahraná, ale tak moc neleze. 

Díky, s tou  hlasitostí basy kupodivu souhlasím, ale po pravdě jsme dostali od Damiána první verzi, se kterou jsme byli hned spokojení a protože nikdo neprotestoval, tak jsem do toho nekafral. Přece nebudu říkat, že basy je moc, že jo? :-) :-)

Těch různě dlouhých zpěvů si nejsem vědom, ale poslechnu a vyvodím z toho závěry :-)

FGN JMJ5-ASH-M SBB Surreal Blue Burst, Sterling by MusicMan Ray34, Hocke 1×12, Line6 Relay G30, EBS Microbass 3, BOSS OC-5, EBS dPhaser, Soundelirium HPF
Momentálně v kapele "Není zač!" http://www.nenizac.net/
0 xLajků:

545

Dzzerza napsal:
Těch různě dlouhých zpěvů si nejsem vědom,

Zpěvačka to má několikrát kratší - ale to jsou fakt prkotiny... ale jak jsem se zaposlouchal do toho textu, tak mě to trklo. 

Tokai JB45, Ferda Preclů, Hocke BT130, Mark Bass Traveler 121H, 4X10 bastl s Celsťáky, ňáký krabičky, spousta blbejch nápadů
0 xLajků:

546 Naposledy upravil: el BassTardo (19. 08. 2022 12.41:22)

Za mně dobrý, zpěvačka je míň než zpěvák, na špatný sluchátka při nižší hlasitosti, je z nástrojů rozumět všemu, ale jejímu zpěvu místama ne. To je sice hodně trestný poslech, ale z YouTube v mobilu bez sluchátek to tak znít bude taky smile

Basa prudí muziku smile
0 xLajků:

547

Chlapci, dns se tady pochlubím cízím peřím. grinning Onehdy mě náš kytarista z Popřechodu (64-letý chlapík) poprosil, že jestli bych mu nepomohl s masteringem jeho instrumentálních skladeb co si doma sám točí. Vše si udělá sám,..aranže, programing bicích, nahraje si kytary, sám i basu a sám si to smíchá,...a já mu to pak zmastruju. Musím říct, že mě to, co si sám doma tvoří překvapilo. wink  Komprimace tomu trochu ubírá. neutral_face

JOHANUS BAND - Býlí, ale černý.MP3

0 xLajků:

548

Hele, po zvukařský stránce k tomu neřeknu nic. Ale tohle byste měli dát do kupy naživo. Každej by tam vnes ještě něco svýho a byl by to parádní artrock ;-)

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

549

joko napsal:

Hele, po zvukařský stránce k tomu neřeknu nic. Ale tohle byste měli dát do kupy naživo ;-)

Tak mě by to i bavilo, ale to by na živo nikoho moc nezajímalo. neutral_face A hrát pro hrstky lidí, či spíš prázdný kluby, to už se mi tak nějak nechce. disappointed

0 xLajků:

550 Naposledy upravil: slowhand2 (26. 01. 2023 18.20:02)

Veľmi nápaditá hudba  má to taký smrad sedemdesiatok.

Myslím, že by tomu nezaškodilo trochu viac energie v nízkych frekvenciách, inak super.

Matej napsal:

Tak mě by to i bavilo, ale to by na živo nikoho moc nezajímalo.  A hrát pro hrstky lidí, či spíš prázdný kluby, to už se mi tak nějak nechce. 

 Možno stačí len zopár kúskov vsunúť medzi tradičné a ludia by to prežili a dokonca ocenili wink

0 xLajků:

551 Naposledy upravil: Lukáš (26. 01. 2023 21.13:15)

slowhand2 napsal:

má to taký smrad sedemdesiatok. Myslím, že by tomu nezaškodilo trochu viac energie v nízkych frekvenciách, inak super.

Vnímám to podobně smile.

Jinak fajn riffy, dodržují tonální strukturu skladby nebo jak to nazvat big_smile (a trochu mi to připomnělo Jeffa Becka).

0 xLajků:

552

Matej napsal:

Chlapci, dns se tady pochlubím cízím peřím. grinning Onehdy mě náš kytarista z Popřechodu (64-letý chlapík) poprosil, že jestli bych mu nepomohl s masteringem jeho instrumentálních skladeb co si doma sám točí. Vše si udělá sám,..aranže, programing bicích, nahraje si kytary, sám i basu a sám si to smíchá,...a já mu to pak zmastruju. Musím říct, že mě to, co si sám doma tvoří překvapilo. wink  Komprimace tomu trochu ubírá. neutral_face

JOHANUS BAND - Býlí, ale černý.MP3

kick, kick a ještě jednou kick... chce to jinej zvuk, je to jak když kope v sudu do kartonu

0 xLajků:

553 Naposledy upravil: joko (27. 01. 2023 00.02:26)

Matej napsal:
joko napsal:

Hele, po zvukařský stránce k tomu neřeknu nic. Ale tohle byste měli dát do kupy naživo ;-)

Tak mě by to i bavilo, ale to by na živo nikoho moc nezajímalo. neutral_face A hrát pro hrstky lidí, či spíš prázdný kluby, to už se mi tak nějak nechce. disappointed

No ale takhle je to vlastně k ničemu, celý album vytvořený tímhle způsobem by mě nebavilo.

To je divný, že by tě to nebavilo hrát, když je to daleko (pro mě) zajímavější než Popřechodu. Mně je jedno, jestli hraju pro dvacet lidí, nebo pro dvěstě. Basa mě neživí, tak si prostě hraju :-)

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

554 Naposledy upravil: Matej (27. 01. 2023 06.51:52)

joko napsal:

No ale takhle je to vlastně k ničemu, celý album vytvořený tímhle způsobem by mě nebavilo.

To je divný, že by tě to nebavilo hrát, když je to daleko (pro mě) zajímavější než Popřechodu. Mně je jedno, jestli hraju pro dvacet lidí, nebo pro dvěstě. Basa mě neživí, tak si prostě hraju :-)

Psal jsem, že by mě to i bavilo, ale že by to nikoho moc nezajímalo. Jezdit někde po klubech po republice hrát pro 15 lidí, to není nějak to co by mě na hraní na basu bavilo. Samozřejmě,...covery s Popřechodu mě nějak zvlášť basově "neuspokojujou", ale když já k tomu hraní ty lidi-že je to baví potřebuju. Pak mi až tak nejde o to co hraju. Samozřejmě, nějaký vkus a potřebu v tom taky mám a nemůžu hrát všechno. wink Ono jde taky o to, že to co si tvoří kytarista sám takto doma, to dělá výhradně pro své potěšení a nahraje si tam kytar, že by to stejnak nešlo ve složení kapely Popřechodu na živo hrát. A co hrajeme akce tady u nás na jihu čech plus Morava, jsem si jistej, že to by to lidi prostě nebavilo. Lidi si chtěl zablbnout a užít si to. sunglasses 

0 xLajků: