101 Naposledy upravil: Aidamos (31. 12. 2022 10.34:08)

Re: Vlk na G struně u JB

RichArd5 napsal:

Jo fendroidy ale např Sadowsky to vychytal, dvěma pasiv vyztuhama, je to jazz bass ale bez vlka

Ani prd. Sadowsky to mají taky. Ostatně ty výztuhy mají dnešní Fendery taky.

davidak napsal:

Hoši a máte s těma vlkama zásadní problém? Jakože hrajete s kapelou a řikáte si "hergot dycky tady to zní tak na hovno".

Většinou nemám. Ale když jsem v bluesovce vyměnil basu a začal hrát na StingRay 5, tak jak měl vlka na D na 7. poli, tak v jedné písničce riff končí právě tam dlouhým tónem, a najednou mi ten tón zmizel pod rukama. Tak jsem na toho vlka ostatně přišel, páč jinak nikde nic, ani to profláklé Géčko. A jak jsem už výše psal, jakmile jsem vyměnil mechaniky za lehčí, tak ten vlk se posunul na 8. pole a najednou bylo po problému.

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

102

davidak napsal:

Hoši a máte s těma vlkama zásadní problém? 

Zásadní problém asi ne, ale někdy mě to sere zásadně :-). A dělají to víceméně všechny. 

0 xLajků:

103

 no schvalne sem udel lov na vlky na mejch basach a nasel sem asi jen jednoho na 7 na G na te me posledni stavene base, ale nic vyrazho pro me potreby priplacnout kratkou disco oktavu uplne v pohode...
---KONEC OT---

Este maly postreh. 

Ked som mal novo postavenu pk1, mala len nepatrne hluchy ton na G8, ale casom, ako basa starne, zvyraznil sa... (akurat na nu pozeram a javorovy krk uz aj chytil vyzarne oranzovejsiu farbu)

K malemu polepseniu pomozu aj struny,  cim mansi tah, tym lepsie... napriklad hladene thomastiky

pkGuitars .1               Tokai Hardpuncher ´21              
pkGuitars .2 V            Yamaha BBP35 '22              Dolphin fretless 4
Gallien Krueger MB150s, GK RB700-II & GK SBX410 & Boss GT10, Zoom B3
                                                 Flatwound Club #7
0 xLajků:

104

Tak jsem zvědav, koho ten příspěvek o vlku na sedmičce přiměl k honu na vlka. I já jsem na to naletěl... :-) Na žádné z  mých osmi bas jsem ale vlka nenašel, tak jdu z honu s prázdnou... A přitom jsem si říkal, my o vlku a on za rohem... A vlk nikde...smilesmilesmile

Pearl Jazz Bass, Jolana D BASS/Rickenbacker, Ibanez ATK 200, Ibanez ATK 400, Fender Precision Bass, Jolana IRIS BASS.  Aparáty AMPEG PF500, PEAVEY MINIMAX MARK2, FENDER BASSMAN 400H, HARTKE 7000, Marshall MB450H,  Line6 LS 110. Bedny Aguilar 112, Glockenklang 112, MARSHALL MBC410,  AMPEG PF115HE, LANEY 210 RB, kabely Whirlwind, Fender a Monstercable.
0 xLajků:

105

fenderjazzbass napsal:

Na žádné z  mých osmi bas jsem ale vlka nenašel

No, to, že jsi ho nenašel, ještě neznamená, že tam není. Spíš, jestli víš, co poslouchat. Koukni sem, poslechni a pak hledej znovu: https://baskytara.com/post361920.html#p361920

1 xLajků:

106

Adame, pekne napisane... ci clovek vie, co ma pocuvat.

Este k tym poloham,

Nastroj nema problem s polohou ale frekvenciou, moje priklady boli v klasickom ladeni Eadg wink

Ak niekto podladuje tak sa samozrejme ten ton posunie do inej polohy. 

Flatwound Club #7
0 xLajků:

107

phootchice napsal:
davidak napsal:

Hoši a máte s těma vlkama zásadní problém? 

Zásadní problém asi ne, ale někdy mě to sere zásadně :-). A dělají to víceméně všechny. 

Tak tak. Ale je potřeba odlišit vlka co

- v jedné poloze ukousne jen sustain (pokud zrovna nehraješ na fretla ploužák tak to jde) - a mám dojem že tenhle vlk časem zmírňuje

- v jedné poloze sebere základní frekvenci (to je príma zážitek i na pražcích s nějakým boosterem - ale u slapu to poznat nejde)

- pacifikuje 1-2 konkrétní tóny (a,b,c,d) ať jej chytíš po hmatníku kdekoliv. S tím teda problém mám a řeším to hlavně na gauči :-)

Taky je to trochu o strunách - staré tupé hlazenky vlka slušně schovají, anebo nové ostré niklovky zase trochu pomůžou přeznít. A  u 5/6ky je dobré to, že se vždycky dá najít nezáludná poloha a vlkovi se vyhnout. 
Jinak mám dobrou zkušenost s klíženým krkem a dvojicí grafitů pro vyváženost tónu po celém hmatníku (Růžička). Jak by ty výztuhy problémové místo podržely. 

Fender PB US, JB MIM, JB MIM FL, MarleauxDiva fy Růžička, Spector Legend Classic 6, Palatino, Ibanez SRH500FL;
TCE250BH+Soundelirium 12UL, Hocke BT70+BN112M, Peavey/EVM15L+Peavey Mark III, Hocke BT120+Hocke B115, Hocke BN210, AldaxSPM250, Samson C-valve preamp...
0 xLajků:

108

Aidamos napsal:

Vlka na G struně na 7. poli má 90% baskytar, jo i ty za 150 tisíc.

Protože fyzika se obechcat nedá a někde to tu rezonanční frekvenci mít musí :-)   

JB 60 MiM, PB/JB MiM, Sandberg Electra PB, Cort A4 OPN, JB SQVM70, JB SQVM FL, Jaguar Bass SQCV , PB (skládačka), Hofner 500/1 1965
Trace Elliot Transit -> Trace Elliot ELF -> 2x110, 210, 115, HA3500, Roland Cube 30
Shure 58A beta -> TC Helicon Harmony Singer
0 xLajků:

109

Aidamos napísal(a):
RichArd5 napsal:

jak je na tom PJ Skvér s "vlky"?

Stejně jako prakticky jakákoli jiná basa. Vlka na G struně na 7. poli má 90% baskytar, jo i ty za 150 tisíc.

Vlka na 5-7 mali z mojich bas hlavne fender basy a ich pribuzne, napriklad aj music many (za mna to bude rozmermi krku). 

Inak Warwicky, ktore som mal mali hluchu ton na 9 alebo 10 polohe. 

PkGuitars 1, ma trosku plnsi krk aka warwick, ma na 8.

PkGuitars 2, s plochejsim krkom, ala fender, ma na 5. prazci. 

Flatwound Club #7
0 xLajků:

110 Naposledy upravil: Atvečko (30. 12. 2022 16.58:46)

FunkyMonk napsal:

za mna to bude rozmermi krku

Řekl bych, že čím tlustší a širší krk, tím je rezonanční frekvence vyšší a vlk je vejš. Proto na to nejvíc trpí 4 strunnej jazzbass. Pětky a precly s bejzbolkou na tom budou nejspíš líp.  Podle mě se dá ještě trochu kompenzovat sendvičovým krkem a pak taky konstrukci trussrod. Ale to by bylo spíš na debatu s nějakým kytarářem.

JB 60 MiM, PB/JB MiM, Sandberg Electra PB, Cort A4 OPN, JB SQVM70, JB SQVM FL, Jaguar Bass SQCV , PB (skládačka), Hofner 500/1 1965
Trace Elliot Transit -> Trace Elliot ELF -> 2x110, 210, 115, HA3500, Roland Cube 30
Shure 58A beta -> TC Helicon Harmony Singer
0 xLajků:

111

MartinXC napsal:

Jé, sem by patřily ty všechny příspěvky o vlcích co jsme naflákali do Aidamosovy recenze skvéra. 

Přesunuto, i když teda s rozházenou chronologií.

0 xLajků:

112

Aidamos napsal:
fenderjazzbass napsal:

No, to, že jsi ho nenašel, ještě neznamená, že tam není.

Aidame, ty seš přímo inkvizitor! :-))

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

113

Trochu pomůže tohle:
https://reverb.com/item/33286256-fender-fatfinger-bass-sustain-enhancer-bass-sustain-enhancer

ale dá se nahradit kancelářskou sponkou :-)
Kancelářská sponka – Wikipedie

Fodera Monarch 4, Fodera Emperor 5 , Fodera Monarch 4,  Ken Smith 4, Lakland US5, Lakland US4, Celinder JB4, STR 548, STR 549, DeGier Bebob 4, HotWire 5, Káča, Glockenklang+Vanderkley
0 xLajků:

114

joko napsal:
Aidamos napsal:
fenderjazzbass napsal:

No, asi takhle. Když mi někdo tvrdí, že na žádné z jeho osmi bas není vlk, což je statisticky absolutně nepravděpodobné, tak buď záměrně lže, což si nemyslím, takže nejspíš vůbec netuší, co má hledat.

0 xLajků:

115 Naposledy upravil: fenderjazzbass (02. 01. 2023 18.53:39)

Aidamos napsal:
joko napsal:
Aidamos napsal:
fenderjazzbass napsal:

No, asi takhle. Když mi někdo tvrdí, že na žádné z jeho osmi bas není vlk, což je statisticky absolutně nepravděpodobné, tak buď záměrně lže, což si nemyslím, takže nejspíš vůbec netuší, co má hledat.

Ne, ale vlk, který lze zjistit pouze velmi citlivým měřákem, mne prakticky nezajímá.  A pokud by mi vadil, vždy se mu lze vyhnout zvolením vhodných postupů při hře tak, aby nevadil. A byla zde debata o jednom konkrétním, a to o vlku  na 7 pražci na struně G. A toho jediného vlka jsem hledal jen kvůli zvědavosti, zda tam opravdu na každé base  je, což zde někdo tvrdil. 

Jinak, jediný vlk, který mi kdy opravdu vadil a kterému se nedalo vyhnout, byl vlk z nachlazení konečníku smile

Pearl Jazz Bass, Jolana D BASS/Rickenbacker, Ibanez ATK 200, Ibanez ATK 400, Fender Precision Bass, Jolana IRIS BASS.  Aparáty AMPEG PF500, PEAVEY MINIMAX MARK2, FENDER BASSMAN 400H, HARTKE 7000, Marshall MB450H,  Line6 LS 110. Bedny Aguilar 112, Glockenklang 112, MARSHALL MBC410,  AMPEG PF115HE, LANEY 210 RB, kabely Whirlwind, Fender a Monstercable.
0 xLajků:

116

fenderjazzbass napsal:

Ne, ale vlk, který lze zjistit pouze velmi citlivým měřákem, mne prakticky nezajímá.

Prosím Tě, o jakém velmi citlivém měřáku mluvíš? Nic takového nikdo v diskuzi nezmínil. Mluvilo se jen o obyčejných efektech, které má každý druhý v pedalboardu. A jinak ten vlk je normálně slyšet, viz ty mé ukázky, není na to potřeba žádný měřák, a ani mě nenapadá jaký.

0 xLajků:

117

Asi mesiac uz mam nahodene Labella s odhalenym jadrom, 

Vlky na krku to vyrazne potlacilo, ak uz rovno neodstranilo. (Tiez sa to zlepsilo, ked som podlozil krk) 

Ak niekoho trapia hluche tony na hmatniku, stoji to za pokus

https://baskytara.com/img/m/3404/t/p1hdk0usou8iun6asigolj12hv3.jpg

Flatwound Club #7
0 xLajků: