Téma: Noble Bass Preamp vs Darkglass Harmonic Booster - slepý test
Noble Bass Preamp vs Darkglass Harmonic Booster – slepý test
Mám na test doma vyhypovaný basový preamp Noble a jinak vlastním neméně vyhypovaný preamp Darkglass Harmonic Booster. Zkusil jsem tedy porovnávačku.
Cena Noble preampu je téměř astronomická. Podle současného kurzu vychází cena (bez poštovného, DPH a cla) cca 26 tisíc Kč (1170 $). Oproti tomu preamp Darkglass Harmonic Booster není taky zrovna nejlevnější, stojí aktuálně cca 6 tisíc Kč.
Noble má každopádně několik specifik, a tím největším je, že obsahuje dvě elektronky. Druhým podstatným je XLR DI výstup, a jen tak mimochodem krabička umí napájet až 6 dalších efektů. Tady mi jde ale o zvuk. Je to samozřejmě v rámci domácích nahrávacích podmínek, žádné profi studio, navíc export do MP3, a ty ruce, o těch se vůbec nebudeme bavit
Použitý nástroj je Fender American Professional II Precision Bass V. Preamp jsem dostal s kompletním pedalboardem, kde preampu je předřazen kompresor Bayger Sustainer, takže jsem udělal nahrávky i s ním, anžto bez kompresoru na basu ani tón, ač mívám kompresor nastavený spíš jemnějším způsobem. A jelikož je to porovnávačka, a v mém pedalboardu sídlí kompresor TC Electronic SpectraComp zařazený za preampem, tak jsem to hezky nakombinoval i s ním. A nemohl jsem si odpustit ani nahrávku, kde na konci byl ještě zařazen preamp Darkglass Microtubes X Ultra, u kterého jsem využil simulaci aparátu. Nahrávky mají dvě části, každá část s jedním preampem, vždy ve stejném pořadí. Která část je Noble a která Darkglass Harmonic Booster? Tipnete si?