Aidamos napsal:HX Stomp má uvedeno, že chce 3 A, ale viděl jsem na YouTube zátěžový test, kde kluk ukazuje, že si to za žádných okolností nevezme víc než 0,9 A.
Tak to je. Já jsem nenaměřil víc jak 0,8 A. Když jsem ale sloučil dvě 500mA výstupy na zdroji HB, tak to i tak jelo na hraně a zdroj se hodně hřál. Asi by to vydržel, ale mně se zdroj Cioks už dlouho líbil, tak jsem ho pořídil. Ten má na každém výstupu 660 mA a dva takové výstupy už HX Stompu bez problémů stačí.
Aidamos napsal:sloučení napětí nějak dojde naopak k poklesu proudu
Asi také záleží na kvalitě/tvrdosti zdroje. Teoreticky by to nastat nemělo, ale...
polygon napsal:Pouzivate v tom simulace aparatu?
Já pro basu žádné simulace aparátu/boxu nepoužívám, celý zvukový řetězec mám postavený na co nejčistším převodu zvuku nástroje ven. I pro svůj pódiový aparát, který mám pro akce, které nejsou pokryty in-eary v celé kapele (nebo pro akce, kde se dokonce basa nezvučí do P.A.) jsem volil maximálně čistý, zvuk nezabarvující zesilovač (Eich). V signálové cestě přes HX Stomp mám pro basu jen gain pro vyrovnání hlasitosti při přepínání mezi dvojcívkovým a jednocívkovým zapojením snímačů, různé nastavení ekvalizéru pro vyrovnání specialit ve zvukových spektrech různých nástrojů, zkreslení (i když to reálně při hraní nepoužívám, je to jen pro moji zábavu) a chorus, phaser a reverb, abych vyhověl potřebám některých skladeb. Simulace zesilovačů a reporoboxů používám jen pro el. kytaru (kde se bez nich, naopak, neobejdu).
polygon napsal:Jak resite odposlech? InEar, zvukar, nebo nejaky aparat?
Já používám in-eary hlavně jako ochranu sluchu. A řeším si je sám, tj. sám si odbočím signál basy a svého zpěvu, zvukař mi k tomu pošle odposlechovou cestu bez basy a mého zpěvu (případně si někdy na okraj pódia postavím dva odposlechové mikrofony, abych byl úplně nezávislý, což i tak funguje velmi pěkně), sám si to smíchám a pošlu do bezdrátu Sennheiser. Jsem shcopen být tak zcela nezávislý. Na akcích, kde se nebojím tolik o uši, hraju přes aparát. Pódiový aparát tam vždycky mám (i když sám jedu na in-eary), protože v kapelách, kde hraju, používám in-eary jako jediný a ostatní chtějí slyšet basu z aparátu a ne jen z odposlechu. Kromě toho se sem tam ocitám na akcích, kde basa ani nezvučí do P.A.
Pozn.: V tom mi také dobře pomáhá HX Stomp a jeho bohaté možnosti routování/rozdělování/slučování signálu.
polygon napsal:Na co tam je ten Ampero Switch? Ono tim ten helix jde ovladat?
HX Stomp umožňuje rozšíření o externí ovladač (dva switche, případně dva expression pedály) a namapovat na ně, co cheš. Takže můžeš mít např. až deset programovatelných switchů na ovládání HX Stomp XL. Já ten dvojitý switch v tomto případě používám na přepínání tzv. snapshots v rámci jednoho presetu. HX Stomp XL umožňuje nastavit až 4 snapshoty na jeden preset. Takže používám jeden univerzální preset/zvukový řetězec pro basu a v něm mám čtyři různá nastavení pro čtyři různé scénáře,v mém případě různé basové nástroje (pražec classic, pražec modern, bezpražec, el. kontrabas). Pomocí snapshotu pak ovládám hromadné zapnutí/vypnutí jednotlivých bloků/"krabiček" v presetu a také různá nastavení parametrů/ovladačů na každém bloku/"krabičce", tedy kompletní nastavení zvukového řetezce pro daný scénář v rámci jednoho presetu. U el. kytary to používám obdobně, na každém presetu/zvuku ale mám standardně nastaveny čtyři snapshoty podle úrovně zkreslení (clean, crunch, overdrive, lead). Totéž lze řešit přes MIDI ovladač. Šlo by to i bez toho externího doubleswitche s využitím jiných switchů, které jsou přímo na HX Stomp XL, ale já jsem si zvykl na oddělení co nejvíce nohou ovládáaných funkcí, hlavně při použití s kytarou.
Tahle rozšiřitelnost a konfigurovatelnost ovládání a kombinace bank, presetů a snapshotů je jednou z nejpraktičtějších vlastností HX Stomp. Doplním, že základní HX Stomp nabízí max. tři snapshoty a HX Stomp XL čtyři.
Schecter SLS Elite-5, Warwick RockBass Infinity fretless, Aria SWB Lite; Eich T500, Warwick Gnome i; Eich 115XS, Eich 110XS, PATR 110; krabičky, ...
B&C BAND:
https://www.bcband.cz, ELOTRIO:
https://www.elotrio.cz, Ulrichovo náměstí:
https://www.ulrichovonamesti.czElixir Club #2,
Flatwound Club #8