1 Naposledy upravil: Basomatér (04. 10. 2020 19.47:33)

Téma: TC Electronic Cinders Overdrive

Mám políčeno na levnější typ Overdrivu. Behringer TO800 je ale v plastu a dle různých ukázek na webu mě víc zaujal, například i u Thomana celkem chválený a dobře prodávaný, tento typ: 

https://www.muziker.cz/tc-electronic-cinders-overdrive?gclid=Cj0KCQjwwuD7BRDBARIsAK_5YhVun6zVZK9hRdPzxgUX1EYnuErqGriphUZ6Yh92EO5jYhuKzbsmZ1AaAngGEALw_wcB

Máte s ním někdo osobní zkušenost? 

Tokai JB45, Harley Benton MJ-4EB, Ferda Preclů, Hocke BT130, GK NEO 121, 4X10 bastl s Celesťáky, ňáký krabičky, spousta blbejch nápadů
0 xLajků:

2

Re: TC Electronic Cinders Overdrive

Basomatér napsal:

Máte s ním někdo osbní zkušenost? 

 Hlavně bych si na basu nikdy nekoupil zkreslení určené pro kytaru.

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

3 Naposledy upravil: CzechJoker (03. 10. 2020 17.29:32)

Tož proč ne, když to tak nějak funguje: https://youtu.be/e_Rfs01SDE8 

Za devět stovek asi není co řešit. Zkušenosti s tím nemám, na SS je to asi už moc.

0 xLajků:

4

CzechJoker napsal:

Tož proč ne, když to tak nějak funguje:

Ano, tak nějak to funguje. To tak nějak fungovat bude každé zkreslení, ale většinou ta kytarová zkreslení sežerou basy, zvlášť při větší míře drivu, a ten ovladač TONE to vždycky nezachrání. Mimochodem ten zvuk je fakt hnusnej (s basou, s kytarou se mi líbí). Podobně jako v dalším videu. Můj dotaz: proč zrovna na tomhle tak moc šetřit?

https://www.youtube.com/watch?v=PYz0nJLBf4E

Za mě teda radši z těch levnějších vzít třeba bazarový Boss ODB-3, ten funguje skvěle a cenový rozdíl není tak strašný: https://hudebnibazar.cz/boss-odb-3/ID324487/

0 xLajků:

5

Tak ten zvuk je věc vkusu každého soudruha, pokud ho miluje, není co řešit. Každopádně ani já a ani ty nesplňujeme základní požadavek, který byl vyjádřen v dotazu "Máte s ním někdo osbní zkušenost?". Posuzovat zvuk z videa na YT je něco jiného, než to mít na podlaze a hrát přes to. A aby nevznikla mýlka, já neřeším, jak to hraje, ale pouze jsem upozornil, že to někteří lidé s basou používají.

Basomatére, cestičku si budeš muset prošlapat sám, v tom ti názory na fóru mohou pouze napovědět. Každopádně pokud máš Zoom B1, tak proč nepoužiješ zkreslení z něho? Co tě vede k tomu, abys pořídil samostatnou krabičku?

0 xLajků:

6

Taky se pridavam k tem co nemaj uplne osobni/konkretni zkusenost, ale za mne ke zkresleni na basu?!  Prvni, co clovek musi poridit je boss LS-2 ci alternativa, pak lze porizovat zkreslovadle klidne na pricnou fletnu..

P.S. U basy je routovani grund, najeke charaktery zlresleni jsou az vec dalsi..

0 xLajků:

7

Aidamos napsal:
Basomatér napsal:

Máte s ním někdo osbní zkušenost? 

A to já jich zkoušel hodně a většina byla na basu v pohodě (samozřejmě ne tubescreamer, například, ale většina fakt v pohodě ;-) ) 

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

8

Jelikož se samostatnými efekty nemám absolutně žádnou zkušenost, kaladu pro někoho možná zvláštní otázky. Ale u pár basáků jsem viděl kytarové efekty, tak něž něco koupím zkusím se zeptat. Proto jsem se zeptal jestli a jak....

"Boss ODB-3"

Je pro mne jedna z dalších alternativ.

"na SS je to asi už moc."

Prosím přeložit do češtiny pro debily, netuším co je SS? Teda krom těch elektrikářů za 2. světové války.

Každopádně pokud máš Zoom B1, tak proč nepoužiješ zkreslení z něho? Co tě vede k tomu, abys pořídil samostatnou krabičku?

No po pravdě, trochu se s B1 peru. Když zapnu víc "efektů" současně, tak se poměrně nepříjemně zvýší šum,což mi vadí. Navíc ten návod který k B1 je takový, no lajkovi vlastně hrozně blbě pochopitelný, některé dost zásadní věci jsem pochopil až tak po měsíci, vlastním šťouráním. Co se týče samotné "úpravy zvuku" chtěl bych využívat Compresor a některý z Overdrivů. Spolu i zvlášť. Ale zatím s tím zvukem (úpravou) nejsem úplně spokojen. Proto i šilhám verzi se  samostatnými efekty.  Kombinace s B1 je myslím samo o sobě blbost. 

"U basy je routovani grund"

hmmm, zas vím prd. 

Borci jestli se mnou chcete mluvit, bavte se mnou prosím jak s absolutním neumětelem. Trochu něco z místního hantecu gómu, ale u spoustry se nechytám! Věřím, že se mi snažíte poradit dobře, ale bohužel Vám úplně nerozumím. Nemám kolem sebe nikoho, koho bych se zeptal a mohl to porovnávat. Ale protože vím, že pár, pro Vás možná blbými otázkami, se dokážu vyhnout nepříjemnému zklamání a tápání. Ptám se.... a děkuju všem za reakce! Už těď jsem pochopil, že ten Cindres na basu je asi pitčlovina. 

Tokai JB45, Harley Benton MJ-4EB, Ferda Preclů, Hocke BT130, GK NEO 121, 4X10 bastl s Celesťáky, ňáký krabičky, spousta blbejch nápadů
0 xLajků:

9

tao-kan napsal:

A to já jich zkoušel hodně a většina byla na basu v pohodě (samozřejmě ne tubescreamer, například, ale většina fakt v pohodě ;-) ) 

Hmmm a teď teda nevím kde su... 

0 xLajků:

10

Basomatér napsal:
tao-kan napsal:

Hmmm a teď teda nevím kde su... 

Já jsem jich taky pár vyzkoušel a některý byly v poho. V pedalboardu mám třebas tenhle od Mooeru, vyloženě kytarovej efekt a je výbornej. Basy nesežere a pěkně chlupatí. wink  Třebas Broum z Olympicu používá výhradně kytarový kreslítka. wink ....právě někde říkal, "nebojte se vyzkoušet kytarový efekty na basu". wink

https://kytary.cz/mooer-hustle-drive/HN185113/

https://www.youtube.com/watch?v=y2Ijjg7tPJs

0 xLajků:

11

Basomatér napsal:

"U basy je routovani grund" hmmm, zas vím prd.

Routováním myslí přimíchání zkreslení k originálnímu nezefektovanému zvuku. Pokročilejší zkreslovací krabičky mají ovladač BLEND, tedy nastavení poměru nezkresleného a zkresleného zvuku. To řeší i zmíněný:

José napsal:

Prvni, co clovek musi poridit je boss LS-2

Boss LS-2 (recenze) má spoustu možných zapojení, v tomto případě se použije zapojení  A+B MIX z posledního obrázku schéma vpravo nahoře. Pak jde vždycky dál čistý signál basy a efekt se jen přimíchá v potřebném množství. Neztrácí se tedy basy ani při použítí kytarového efektu.

0 xLajků:

12

Aidamos napsal:
Boss LS-2 (recenze

Je tam zajímavá diskuse - ale především je tam ta zmínka o zapojení multiefektu! Budu muset o tom popřemýšlet..... B1 primátně pouštět nechci,ale nějak z něj neleze to co bych si představovat.

0 xLajků:

13

Matej napsal:

Já jsem jich taky pár vyzkoušel a některý byly v poho. V pedalboardu mám třebas tenhle od Mooeru, vyloženě kytarovej efekt a je výbornej. Basy nesežere a pěkně chlupatí. wink  Třebas Broum z Olympicu používá výhradně kytarový kreslítka. wink ....právě někde říkal, "nebojte se vyzkoušet kytarový efekty na basu". wink

To je právě to, z čeho jsem vycházel, že "některý" a teď jde o to který, můžou mít dobrý využití i pro basu. Zkusím si ještě pohrát s tou B1 a uvidím jak to půjde ...

0 xLajků:

14

Ano, Aidamos už odpověděl za mne. Často se dnes moderní zkreslená basa nahrává v klidu na tři stejné stopy přes sebe, s tím, že se dají jednotlivé frekvenční pásma efektovat zvlášť, aby se dali ladit jejich poměry ku celkovému zvuku kapely (tzv. mixu) (třeba ukázka tu https://www.youtube.com/watch?v=_STnZmsMr-Y). Takže tzv. routování je právě řešení z hlediska signálových cest [zvuku v kabelech (i virtuálních)], kde si máme možnost hrát s jednotlivýma signálama a různak je pak spojovat dohromady. Ono v podstatě je routování už to, co u basy která má dva snímače nebo víc děláš přepínačem snímačů/jednotlivými volume poty.   

0 xLajků:

15

Aidamos napsal:

Routováním myslí přimíchání zkreslení k originálnímu nezefektovanému zvuku. Pokročilejší zkreslovací krabičky mají ovladač BLEND, tedy nastavení poměru nezkresleného a zkresleného zvuku.

Rozumí tomu tedy správně, že pokud použiju efekt s funkci (potenciometrem) Blend (nebo jinak nazvaný s totožnou funkcí) neptořebuju LS 2 ? 

0 xLajků:

16

Basomatér napsal:
Aidamos napsal:

Routováním myslí přimíchání zkreslení k originálnímu nezefektovanému zvuku. Pokročilejší zkreslovací krabičky mají ovladač BLEND, tedy nastavení poměru nezkresleného a zkresleného zvuku.

Rozumí tomu tedy správně, že pokud použiju efekt s funkci (potenciometrem) Blend (nebo jinak nazvaný s totožnou funkcí) neptořebuju LS 2 ? 

Dalo by se to tak říct.

0 xLajků:

17

Aidamos napsal:

Tak nějaké zkus, třeba budeš potěšen. Nejlíp vůbec mi kreslil kytarový dvojkanál Seymour Duncan Twin Tube, akorát to bylo strašné štragadlo. Kreslící krabky přímo určené pro basu mi nikdy jaksi nepasovaly nebo co. Momentálně mně strašně láká zkusit kytarové Fender mtg tube distortion, screamer s přidanýma korekcema Seymour Duncan 805, pak DOD carcosa fuzz, ten je takový dobře masitý a stojí málo a jediné vyloženě basové kreslidlo Aguillar AGRO, ze zvukových ukázek mne to nadchlo. A abych byl za totálního kacíře, jaksi na zkreslovači mnohem raději čudly basy středy výšky než blend. Já tam furt slyším dva zvuky přes sebe, čistý a na něj nalepený džžž. Kamenujte.  

jazz bass + atk + red ripper + qtron + ampeg

www.sufunkygang.cz
0 xLajků:

18

Péčko napsal:

Já tam furt slyším dva zvuky přes sebe, čistý a na něj nalepený džžž. Kamenujte.  

 Mám to stejně smile

Fender JB62RI CIJ 97´ (fretless) / Fernandes P-bass / noisesynth -> Octaver -> Fuzz -> Distortion -> Fuzz -> Filter -> Freeze -> Delay - >  Preamp/DI  = BLACKNOISE/DRONE
Flatwound Club #2
0 xLajků:

19 Naposledy upravil: Aidamos (04. 11. 2020 11.41:52)

Péčko napsal:

Tak nějaké zkus, třeba budeš potěšen.

Jak jsem psal i výše, jedině v kombinaci s Boss LS-2. Ale mám Darkglass AOU, což je top, takže nic dalšího hledat nepotřebuju. A dokonce i o tom Darkglassu přemýšlím, že ho zkusím pomocí LS-2 přemostit a přimícht jak čistému darkglassáckému zvuku (se simulucí), a samozřejmě i ke zkreslenému, ještě i čistý signál basy (bez simulace). Jen nevím, jestli se mi ta krabka ještě vejde do pedalboardu a taky jestli nejsem fakt už rozežranej (jsem). Se zvukem jsem spokojen, našel jsem si simulaci, která tolik nemění charakter ani nežere výšky, takže už teď jsem dokonce nadmíru spokojen. Byla by to investice dalších dva a půl litru do zvuku, který stejně v kapelním bordelu nikdo nejspíš neuslyší a tedy ani nedocení. Maximálně já, který to má přímo do uší.

0 xLajků:

20

Aidamos napsal:

dokonce i o tom Darkglassu přemýšlím, že ho zkusím pomocí LS-2 přemostit a přimícht jak čistému darkglassáckému zvuku (se simulucí), a samozřejmě i ke zkreslenému, ještě i čistý signál basy (bez simulace).

 To by mohlo být zajímavý řešení, který by odstranilo ten problém s příliš "temným/zahuhlaným" čistým zvukem při zapnutý simulaci. 

Fender JB62RI CIJ 97´ (fretless) / Fernandes P-bass / noisesynth -> Octaver -> Fuzz -> Distortion -> Fuzz -> Filter -> Freeze -> Delay - >  Preamp/DI  = BLACKNOISE/DRONE
Flatwound Club #2
0 xLajků:

21

Hastur napsal:

To by mohlo být zajímavý řešení, který by odstranilo ten problém s příliš "temným/zahuhlaným" čistým zvukem při zapnutý simulaci. 

Přesně to bych od toho očekával, ale jak říkám, našel jsem simulaci, která se mi zvukově líbí a není v tomto ohledu tak brutální, tedy basů přidává malinko a stejně tak jen malinko žere výšky. MImochodem je to od Shiftline simulace Electrovoice. Nicméně s tím LS-2 by se mi otevřely i další dříve mé oblíbené, a následně z výše uvedených důvodů zavržené, simulace. Ty zavržené právě byly skvělé na zkreslení, ale primárně vyžaduju dobrý a transparentní čistý zvuk, což s nimi moc dobře nešlo.

0 xLajků: