1

Téma: Basa do 20.000,-

Ahoj přátelé,
potřeboval bych radu. Přeštědrej pan Ježíšek se rozhod mi nadělit basovku do dvaceti tisíc. Zatim sem přemejšlel o Fender Highway 1 Jazz bass - http://www.kytary.cz/karta.php?01011104 … p;ID=88896 nebo o Fender Aerodyne Jazz bass - http://www.kytary.cz/karta.php?01011102 … p;ID=83150
Zajímalo by mě, co si o těhle kouscích myslíte. Popřípadě, kdybyste věděli o lepší alternativě basovky do dvaceti klacků tak se to vůbec nebojte říct :-)
Čenda řiká dík.

0 xLajků:

2

Re: Basa do 20.000,-

no ta nová serie highway vypadá moc lákavě....aerodyne je japonsko je to těžká volba:) asi bych bral toho HW vzhledem novej úpravam
a nedá mi to nezeptat kam sakra lidi na tyhle štědrý ježíšky chodíte?? to už sem tak starej že mi ježíšek nenadělí co si napíšu na papír za okno??

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

3

Kubš napsal:

kam sakra lidi na tyhle štědrý ježíšky chodíte?? to už sem tak starej že mi ježíšek nenadělí co si napíšu na papír za okno??

Ježíška nebrat! Ještě jsem neviděl, že by si myl po toialetě ruce.

0 xLajků:

4

Hocke napsal:
Kubš napsal:

kam sakra lidi na tyhle štědrý ježíšky chodíte?? to už sem tak starej že mi ježíšek nenadělí co si napíšu na papír za okno??

Ježíška nebrat! Ještě jsem neviděl, že by si myl po toialetě ruce.

tak já už na něj (skoro) nevěřím takže mi to je fuk smile

0 xLajků:

5

Kubš napsal:

no ta nová serie highway vypadá moc lákavě....aerodyne je japonsko je to těžká volba:) asi bych bral toho HW vzhledem novej úpravam
a nedá mi to nezeptat kam sakra lidi na tyhle štědrý ježíšky chodíte?? to už sem tak starej že mi ježíšek nenadělí co si napíšu na papír za okno??

No musíš bejt celej rok hrozně hodnej a sem tam si postěžovat, jak rodiče vůbec nepodporujou a nerozvíjej tvuj talent...:-) Mě to tak vyšlo...
Hele, seš si jistej, že ten aerodyne ja z japonska?? Mě se ta cena moc nezdá... Ale je krásnááááááááááááá!!! Ty highwaye sou nehezký- dělaj naprosto standartní barvy- chci, aby za ty prachy nejen hrála, ale abych se z ní posral, kdykoli jí jen zahlídnu... No ne?!

0 xLajků:

6

Pokud nejsi zarytý jazzbassista a vyhovoval by i ti tenhle typ baskytary, zkus:

http://www.muzikmanie.cz/Cort/Cort-Baso … g2878.html
resp.
http://www.cort.co.kr/english/products/ … duct_id=78

Mám ji rok a zatím velká spokojenost. Pořídil jsem ji v kamennym po dohodě za 19tisíc.

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

7 Naposledy upravil: spider (03. 11. 2006 06.01:06)

Nook napsal:

No musíš bejt celej rok hrozně hodnej a sem tam si postěžovat, jak rodiče vůbec nepodporujou a nerozvíjej tvuj talent

No ja to zkusim....i kdyz uz slysim jejich argument: "Kuwa ses malej ? Je ti 30 tak se starej voe..."

Ja bych zvazil mexicky precision DeLuxe....ta basa se mi hodne libi

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

8

Ta aerodyne je nádherná,ale jak říká Kubš,těžkej výběr...... big_smile

0 xLajků:

9

a navíc je celá černá........ mňam tongue tongue

0 xLajků:

10

aerodyne je 100% pure japan je to krutá kytara(věř tomu jednu doma máme.....) tak si nechci předestavovat jaká bude basa

0 xLajků:

11

já bych vzal mexický jazz bass clasic, nebo japonský 51 precision, nebo Sting precision bass, teď je ve velmi dobré ceně 19900,-, pro mě nejkrásnější basy

LEE HOOKER,  PEAVEY SPECTRUM ANALOG FILTER, EH MICROSYNTH, KORG X-911, FENDER MUSTANG FLOOR, MINIPOPS
0 xLajků:

12

Já bych šel do Aerodyne (Japoncům se dá podle mě co se zpracování nástroje týče věřit víc než Američanům)... akorát pozor: pokud jsi člověk, který basu pořád leští aby byla čistá a nesnáší na ní viditelný otisky prstů a stopy potu, tak na Aerodyne rovnou zapomeň a kup HWY 1...

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

13

Sám bych si asi nikdy novej nástroj nekoupil. Obejdi pár obchodů s komisí, tejden dva pročítej inzeráty a uvidíš.

0 xLajků:

14

MM Sterling za améru... Je levnější než Stingray a hraje stejně... Se vším se dá sehnat tak za 800 těch jejich kaček...

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

15

Dan má pravdu, zbal prachy a číhej na dobrý inzerát, když koupíš nový, tak stejně za pět let nebo i dříve tě ten nástroj přestane bavit a budeš ho prodávat za poloviční cenu, leda, že bys věděl co chceš, ale to by ses zase neptal

LEE HOOKER,  PEAVEY SPECTRUM ANALOG FILTER, EH MICROSYNTH, KORG X-911, FENDER MUSTANG FLOOR, MINIPOPS
0 xLajků:

16

To mikulik:
myslim, že nablejskanost je ten poslední aspek, kterej zohledňuju...
Já se akorát trochu bojim těch snímačů- ten HW1 má ňáký hrozně vymáknutý- zbrusu nová koncepce. Kdežto ten aerodyne má 1 půlenej a 1 klasickej jazzbassovskej. Nevíte někdo plusy a mínusy týhle kombinace??

To others:
Precisiona mám teď (ňáká šitka- Shark guitars- kopie fendru) a hrozně se mi ty precisiony nelíbí... Ale zase mě stála 2300,-... Což tehdy byla pro mně moc příznivá cena. Trochu se bojim nákupu z druhý ruky. Asi se nikdy nerozhodnu. Ale maxiko asi ne- když už je ta amerika (HW1) takhle dostupná... Ale nepříde mi příliš šťastné, že se Fender už 60 let drží jednoho designu. Třebas takovej Squire dělá basy o moc hezčí! Ty kovový poťáky...ááách
Nicméně díky za rady a pište dál...

BTW nevíte někdo, co se dá dělat s vykloktanýma listama na ladících kolících?? Drnčí mi to jako prase...!

0 xLajků:

17

Taky bych kouknul na ty Corty
http://www.guitarpark.cz/baskytary_cort.htm
Ty A4 vypadaj slusne

Tahle by se mozna nekde sehnala do 20k
http://www.thomann.de/gb/fender_dimensi … _rw_am.htm

0 xLajků:

18

Folkenstein napsal:

Ale nepříde mi příliš šťastné, že se Fender už 60 let drží jednoho designu. Třebas takovej Squire dělá basy o moc hezčí! Ty kovový poťáky...ááách

Klasika je klasika a já jsem rád,že tomu tak u Fenderu je.Miluju ten design se vším všudy... smile

0 xLajků:

19

Folkenstein napsal:

To mikulik:
myslim, že nablejskanost je ten poslední aspek, kterej zohledňuju...
Já se akorát trochu bojim těch snímačů- ten HW1 má ňáký hrozně vymáknutý- zbrusu nová koncepce. Kdežto ten aerodyne má 1 půlenej a 1 klasickej jazzbassovskej. Nevíte někdo plusy a mínusy týhle kombinace??

To others:
Precisiona mám teď (ňáká šitka- Shark guitars- kopie fendru) a hrozně se mi ty precisiony nelíbí... Ale zase mě stála 2300,-... Což tehdy byla pro mně moc příznivá cena. Trochu se bojim nákupu z druhý ruky. Asi se nikdy nerozhodnu. Ale maxiko asi ne- když už je ta amerika (HW1) takhle dostupná... Ale nepříde mi příliš šťastné, že se Fender už 60 let drží jednoho designu. Třebas takovej Squire dělá basy o moc hezčí! Ty kovový poťáky...ááách
Nicméně díky za rady a pište dál...

BTW nevíte někdo, co se dá dělat s vykloktanýma listama na ladících kolících?? Drnčí mi to jako prase...!

Tak jestli ti nevadí viditelná špína na lesklým černým těle, tak bych šel do Aerodyne. Do ruky jde dobře, skvěle vypadá a má výhodu, že když stáhneš kobylkovej snímač a hraješ jen na půlenej, zní to trochu jako Precision. Navíc to není zdaleka tak tuctovej nástroj, jako "obyčejnej" jazz bass. Jo, a nejsem si jistej, ale HWY 1 tuším po nedávným upgradu žádný vymakaný snímače nemá, jsou tam pořád standard alnico.

Jinak Squier (ne Squire) dělá úplně ty stejný basy jako Fender, takže nevím, jaký rozdíly v designu máš na mysli - pokud ti jde jen o chromovaný knoflíky, ty dnseka není problém pořídit a namontovat.

A vyčvachtaný mechaniky neřeš, maximálně všechno utáhnout, případně připájet - za chvíli tady přece bude ježíšek smile

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

20

Osobne bych na tvem miste taky sbalil kamosa, ktery tomu rozumi a sel po inzeratech, popr. komisi. Sezenes nastroj, ktery v novote stoji 30-40kkc a bude to zase o tridu az dve jinde.

Ale jestli ted mas levnou basu, tak pro tebe bude prinos i nova do dvaceti. Ja bych si asi nechal postavit u kytarare, popr. bych sel po osvedcene znacce jako Sivcak, Vacha, Mazl, K&K (nevim, jestli nemaji drazsi zakladni modely).

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

21

mikulik napsal:

Tak jestli ti nevadí viditelná špína na lesklým černým těle, tak bych šel do Aerodyne. Do ruky jde dobře, skvěle vypadá a má výhodu, že když stáhneš kobylkovej snímač a hraješ jen na půlenej, zní to trochu jako Precision. Navíc to není zdaleka tak tuctovej nástroj, jako "obyčejnej" jazz bass. Jo, a nejsem si jistej, ale HWY 1 tuším po nedávným upgradu žádný vymakaný snímače nemá, jsou tam pořád standard alnico.

Jinak Squier (ne Squire) dělá úplně ty stejný basy jako Fender, takže nevím, jaký rozdíly v designu máš na mysli - pokud ti jde jen o chromovaný knoflíky, ty dnseka není problém pořídit a namontovat.

A vyčvachtaný mechaniky neřeš, maximálně všechno utáhnout, případně připájet - za chvíli tady přece bude ježíšek smile

Jo možná máš pravdu- možná maj ty snímače (jak píšou) jen novej design... Hale a aerodyne má taky alnico?? Já s nim furt nevim- je krásnaj, ale... Mám taky trochu strach z absence těch polohovejch bodů na hmatníku- nehraju zas tak dlouho (asi něco přes dva roky), tak abych s tim neměl nějaký problémy...No ale na to bych si asi zvyknul.
U toho Squieru sem myslel spíš barevný provedení- třebas tohle je krásička: http://www.kytary.cz/karta.php?02030102 … p;ID=21382
Taky sem si hrál na tohle: http://www.kytary.cz/karta.php?02030102 … p;ID=86509 a celkem se mi to líbilo. A je moc hezká- jen ten celojavor je trochu těžší (co se váhy týče...). Ale když už sem dostal ten rozpočet 20 klacků...
Jo a ty mechaniky- za a: možná jí budu prodávat a kupovat mulťák- tak bych jí chtěl trochu vyšperkovat a za b: se mi jí vlastně moc zbavovat nechce, protože má takovej dost specifickej kulatej zvuk... Ať už zvítězí a nebo b, stejně bych to drnčení rád nějak eliminoval. Nejdřív to bylo jen na E- mechanice, ale teď už to pozvolna přelejzá na všechny...:-/

0 xLajků: