Téma: Exlusive by Frudua
Protože ve vláknu o mé nové base Frudua se toto téma docela diskutovalo, zeptal jsem se pana Garbuja i na toto, zde je odpověď:
I have seen that some guy asked about Exlusive basses, the difference between the GFJ and the Exlusive is that the GFJ is handmade in Korea with the best selection of wood from USA and Canada and all instruments are builts with my supervision ( i go to Korea to check the quality when i'm producing Frudua line, attached photo), you can compare the quality of the GFJ to competitors like Fodera etc. with a price around 2000 euros.
On the GFJ you find the best hardware made in Japan/Korea.
Exlusive is made in Indonesia (not handmade), the hardware is made in china, you can compare the quality and the price to Epiphone.
Pro neangličtináře v kostce překlad:
* Frudua je vyráběna v Korei z vybraných dřev z USA a Kanady a nástroje jsou vyráběny pod dohledem pana Garbuja (poslal mi i fotku, kde prohlíží krk v dílně, kde leží vyskládaná dřeva a pohybuje se tam korejec)
* srovnávat kvalitu s Foderou mi přijde poměrně odvážné, nicméně jakmile bude nějaký basový sraz, kde se objevím, bude možné kvalitu porovnat face to face (taky není vyloučeno, že má Frudua nebude dlouho v ČR jediná a srovnání někdo provede už dříve
* hardware je z Japonska/Koreje
Naproti tomu Exclusive je strojově dělaný nástroj v Indonézii, hardware Čína a cenou a kvalitou srovnatelné s Epiphone.
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)