1

Téma: jak vykuchat preamp z hartke ha 3500

Čus lidičky,už dlouho se mi doma válí zesilovač hartke ha 3500 a je na něm odpálenej konec,tak mne napadlo z něj vykuchat předzesilovač a ekvalizér a používat ho společně s mojí hlavou Peavey max bass.
Má někdo chuť poradit jak na to??
Né,že bych to potřeboval ale je to takovej asi stařeckej vrtoch :-D :-D

ukulele
0 xLajků:

2

Re: jak vykuchat preamp z hartke ha 3500

Není jednodušší opravit ten zesilovač? smile
Ono totiž to bude chtít měřákem proběhnout všechny přívody do preampu (pokud je vůbec na solo desce), zjistit jaké napájecí napětí kam jde. Pak preamp vymontovat, udělat krabici, nechat si namotat menší trafo a to celé nějak designově zaopatřit. Jako dobrá práce na dlouhé zimní večery . . .

0 xLajků:

3

aaano jako dobrá práce na zimní večery  big_smile  big_smile
opravovat nebudu,už jsem ho opravoval dvakrát,třetí šanci nedostane.
Ono právě to všechno co chci použít tj.lampa,ekvalizér atd. je na jedné desce.

ukulele
0 xLajků:

4

tak nejjednoduší způsob by byl odpojit ten výkonovej konec uvnitř, nechat to komplet a požívat to jako preamp třeba přez výstup "send" .. což ovšem není nejpraktičtější řešení...

jinak jak už tu někdo přede mnou psal.. změřit napájecí napětí, co dává trafo, který napětí jsou potřeba pro ten preamp, použít třeba klidně i usměrňovací a filtrační - napajecí desku, sehnat, nebo nechat si vyrobit trafo a vrazit to celý do nějaký jiný menší bedničky :-)

Trace Elliot Club #7
Peavey Cirrus USA Walnut/Wenge r.v.1998
bedny - Trace Elliot 1048h a 1518 , preamp - SWR Grand Prix, v efektovce - Tech21 PSA1.1, bezdrát - Sennheiser EW100 G2, ladička - Korg DTR 1000, zesák - Solton aa Craaft - MOS-FET - 800W
      prodávám: Trace Elliot BLX80 GP7SM a Ampeg SVP Pro
0 xLajků:

5

no v podstatě už to mám vykuchané,jen ještě vykoumat jak to celé napájet to trafo co tam je je velké a těžké(už nemusí napájet konec).
ven to chci táhnout linkou a pěkně do vstupu pro preamp na peavey.
bedýnku neřeším,po vykuchání konce a trafa se muže současná zmenšit asi tak na třetinu :-D

ukulele
0 xLajků:

6

Šakal napsal:

jen ještě vykoumat jak to celé napájet to trafo co tam je je velké a těžké(už nemusí napájet konec).

pokud máš tu možnost, tak si prostě změř multimetrem kolik jde na preamp smile (rada strojaře - neboli elektrofoba)

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

7

jojo zítra se stavím na zkušebně pro takovej ten stroječek co furt pípá když se s ním šťourá v elektrice a něco změřím  big_smile  big_smile

ukulele
0 xLajků:

8 Naposledy upravil: CharlesBass (08. 11. 2011 21.31:22)

Pokud bych k problému přiastupoval já, tak takto: Rozhodil bych krabici zesu a zmenšil jej na nejmenší možný rozměr - zmenšením pouze hloubky - předek a zadek by zůstal stejný. Nejsložitější by bylo sehnat jiné, menší, napájecí trafo. Velké původní trafo nezahazovat, to určitě prodáš.

Vzhledem k rozměrům ovládacích prvků  je naprosto zbytečné stavět jakoukoli jinou bednu. Zmenšít hloubku podle mě bude jednoduché a nakonec účelné - snadno se to bude dát zamontovat do racku, jako jakýkoli jiný rackový preamp. To, že ubyde trafo, modul zesilovače a 2/3 bedny značně sníží i váhu. Nedovedu si představit třeba pilovat deset stejných svislých otvorů na EQ piplat se s novou krabicí atp, když by výsledná velikost oproti mé idee byla menší třeba jen o 10% (prázdné místo mezi master potem a hlavním vypínačem). smile

E: Trafo si lze nechat vyrobit, či podle zjištěných napětí naprázdno odvodit nějaké standartní, nebo třeba dvě - jedno pro napájení "švábů" korekcí a druhé pro "lapičku" - anodové napětí a žhavení. Nejlepší by bylo s celým zesilovačem zamířit k odborníkovi, který dokáže staré trafo správně změřit a navrhnout nové.

POZOR! Při měření svépomocí může být i na sekundárním vinutí napětí docela vysoké, třeba přes 50V pro výkonový konec a nevím jak pro preampovou elektronku ale může to být třeba 100V. smile

0 xLajků: