1 Naposledy upravil: Paji (27. 07. 2011 18.12:38)

Téma: Identifikace JB

Toto by měl  být japonský JB ze začátku 70-tých let.  S tímto krkem, značkou ani snímači jsem však žádného jiného JB nikde neviděl. Poradí někdo, co to je může být za nástroj?

Má smysl o něm vůbec uvažovat?

http://pajir.rajce.idnes.cz/My_JB#MyJB.jpg

0 xLajků:

2

Re: Identifikace JB

Ty jo, to už tady jednou bylo a myslím, že JB by Japan to fakt nebyl... počkej, jestli se někdo neozve

0 xLajků:

3

Lukáš napsal:

Ty jo, to už tady jednou bylo a myslím, že JB by Japan to fakt nebyl... počkej, jestli se někdo neozve

Netušíš, kde to tu bylo? Nemůžu nic najít.

Dík.

0 xLajků:

4 Naposledy upravil: Paji (27. 07. 2011 23.17:11)

V týhle konfiguraci snímačů a přepínače jsem objevil jen toto:

http://pajir.rajce.idnes.cz/nastenka#scott8.jpg

což je právě japonský klon JB někdy ze sedmdesátých let prodávaný tuším pod značkou "Scott", či tak nějak. Krk to ale mělo tradičně z javoru.

Ale třeba ji někdo z vás pozná. Měla by být odněkud z Ostravska.

0 xLajků:

5

Paji napsal:

oto by měl  být japonský JB ze začátku 70-tých let.

to je mozna, kazdopadne podle cerne zalakovneho vyrezu to bude preklizka..cena tak 2000,-

The Jack, The  Pearl, Palatino EUB, Cort GBMP3,  GK 200RB 1981, Ampeg B200R 2008, Peavey Centurion III 1978, Peavey 118 1978, MB PH 112, EBS MBII
0 xLajků:

6

První co mě píchlo do oka je divně sklopená hlava a ty snímače vypadají křivě osazené. Tohle je divné káčátko, určitě ne Fender, nicméně o zvuku a hratelnosti to nic neříká. Jak píše E.T. - za dvojku okej.

0 xLajků:

7

Ošklivá překližková obluda, dost možná opravdu z Japanu. (Samozřejmě ne Fender.) Tenkrát se tam dělaly nejrůznější zvěrstva... Dva litry bych za to nedal.

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

8

e.t. napsal:

to je mozna, kazdopadne podle cerne zalakovneho vyrezu to bude preklizka..cena tak 2000,-

dvojka nevim ja mam preklizkovyho korejskyho precla a subjektivne mi prisel ze hraje lip nez ta levna USA rada.. 
myslim ze klidne 5 koliku mi pride jako v pohode cena pokud to bude hratelny a bude se ti libit zvuk... zvlast kdyz zachovaly jolany ted stojej kolem 3ky...

kdysi podobnou vec prodaval nekdo z plzenska tusim kolem 7micky...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

9

já už to někde viděl sakra...

G&L L-2000 1984
GK 400RB 1993, Soundelirium PapaMobile 2x10
DOD FX-100 Pedalboad: Boss ODB-3 - Ibanez PD-7 - (DOD FX72) - Warwick RockTuner PT2 - Kokot Kompresor
Aji já mám profil! Sækədʒəwiːə
0 xLajků:

10

bléééé  yikes

0 xLajků:

11

m3 napsal:

nevim ja mam preklizkovyho korejskyho precla a subjektivne mi prisel ze hraje lip nez ta levna USA rada

Jako překližka je zvukově dobrá. Taky jsem chvíli měl překližkového Squiera a hrál jaksepatří. Akorát je to pro hodně lidí neušlechtilý materiál . . .

0 xLajků:

12

Janec napsal:

Jako překližka je zvukově dobrá.

fakt? proč se teda neprosadila na dobrejch basách? Mohly bejt levnější.

0 xLajků:

13

deafslap napsal:

fakt? proč se teda neprosadila na dobrejch basách? Mohly bejt levnější.

Prosadila smile koukni na vsechny ty nabytky s topem, pruchozim krkem z X kusu dreva....co jineho nez preklizka to je ? Ale na cene se to neprojevilo.....

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

14

deafslap napsal:

Mohly bejt levnější.

Tomu nevěříš ani ty sám wink

Ono jde o celkovou koncepci nástroje, nemůžeš prostě říct že překližka = sračka.  Ale tohle patří už jinam.

0 xLajků:

15

už to tu raz bolo, kedysi dávno...Mikulík myslím vtedy písal niečo práve k tým snímačom

0 xLajků:

16

Faky77 napsal:

už to tu raz bolo, kedysi dávno...Mikulík myslím vtedy písal niečo práve k tým snímačom

Zatím jsem vystopoval tuto historii

- do roku 2008 někde okolo Plzně

- do roku 2009 někde na Ostravsku

- do teď u někoho v Praze

Popravně jsem takový klon JB s minihumbuckerama nikde jinde neviděl a tak je možná u nás opravdu raritou.

Zvukově to zase taková rarita není. Takový lepší standard podobného typu nástrojů.

Ale neznám její hudební minulost. Opravdu jste ji nikdo neviděl?

0 xLajků:

17

Takovýchhle verků je plný ebay. Jsou to povětšinou bezcenné křápy, navíc často totálně hnusné (tento případ). Neříkám, že podobné stroje nemůžou hrát, ale vzhledem k stáří a i tehdejšímu katování kostů to je zkrátka nepříliš pravděpodobné... V cizině je to u těchhle bas asi docela podobné jako u nás s jolanami - nikdo se k tomu nechová pěkně, jelikož jsou to levné šitky a podle toho vypadá i jejich stav.

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

18

vlastnim neco podobneho...
jedna se o tento konkretni kus, koupil jsem ho od - tusim - synovce te pani
http://www.youtube.com/watch?v=dVqPd_OCMQs

.... a jsem nucen potvrdit slova pane Kurcatovia

0 xLajků:

19

ondras napsal:

.... a jsem nucen potvrdit slova pane Kurcatovia

Obavám se, že já též...

0 xLajků:

20

kurcatovium napsal:

navíc často totálně hnusné (tento případ).

no to bych netvrdil pride mi to hezci nez ty tvoje nalesteny nabytky big_smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

21

SODOMA!  big_smile

The Jack, The  Pearl, Palatino EUB, Cort GBMP3,  GK 200RB 1981, Ampeg B200R 2008, Peavey Centurion III 1978, Peavey 118 1978, MB PH 112, EBS MBII
0 xLajků:

22

e.t. napsal:

SODOMA!  big_smile

to je ale nezkutecnej hardcore big_smile

0 xLajků: