Téma: Identifikace JB
Toto by měl být japonský JB ze začátku 70-tých let. S tímto krkem, značkou ani snímači jsem však žádného jiného JB nikde neviděl. Poradí někdo, co to je může být za nástroj?
Má smysl o něm vůbec uvažovat?
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Baskytara.com » Baskytara » Identifikace JB
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Toto by měl být japonský JB ze začátku 70-tých let. S tímto krkem, značkou ani snímači jsem však žádného jiného JB nikde neviděl. Poradí někdo, co to je může být za nástroj?
Má smysl o něm vůbec uvažovat?
Ty jo, to už tady jednou bylo a myslím, že JB by Japan to fakt nebyl... počkej, jestli se někdo neozve
Ty jo, to už tady jednou bylo a myslím, že JB by Japan to fakt nebyl... počkej, jestli se někdo neozve
Netušíš, kde to tu bylo? Nemůžu nic najít.
Dík.
V týhle konfiguraci snímačů a přepínače jsem objevil jen toto:
http://pajir.rajce.idnes.cz/nastenka#scott8.jpg
což je právě japonský klon JB někdy ze sedmdesátých let prodávaný tuším pod značkou "Scott", či tak nějak. Krk to ale mělo tradičně z javoru.
Ale třeba ji někdo z vás pozná. Měla by být odněkud z Ostravska.
oto by měl být japonský JB ze začátku 70-tých let.
to je mozna, kazdopadne podle cerne zalakovneho vyrezu to bude preklizka..cena tak 2000,-
První co mě píchlo do oka je divně sklopená hlava a ty snímače vypadají křivě osazené. Tohle je divné káčátko, určitě ne Fender, nicméně o zvuku a hratelnosti to nic neříká. Jak píše E.T. - za dvojku okej.
Ošklivá překližková obluda, dost možná opravdu z Japanu. (Samozřejmě ne Fender.) Tenkrát se tam dělaly nejrůznější zvěrstva... Dva litry bych za to nedal.
to je mozna, kazdopadne podle cerne zalakovneho vyrezu to bude preklizka..cena tak 2000,-
dvojka nevim ja mam preklizkovyho korejskyho precla a subjektivne mi prisel ze hraje lip nez ta levna USA rada..
myslim ze klidne 5 koliku mi pride jako v pohode cena pokud to bude hratelny a bude se ti libit zvuk... zvlast kdyz zachovaly jolany ted stojej kolem 3ky...
kdysi podobnou vec prodaval nekdo z plzenska tusim kolem 7micky...
já už to někde viděl sakra...
nevim ja mam preklizkovyho korejskyho precla a subjektivne mi prisel ze hraje lip nez ta levna USA rada
Jako překližka je zvukově dobrá. Taky jsem chvíli měl překližkového Squiera a hrál jaksepatří. Akorát je to pro hodně lidí neušlechtilý materiál . . .
Jako překližka je zvukově dobrá.
fakt? proč se teda neprosadila na dobrejch basách? Mohly bejt levnější.
fakt? proč se teda neprosadila na dobrejch basách? Mohly bejt levnější.
Prosadila koukni na vsechny ty nabytky s topem, pruchozim krkem z X kusu dreva....co jineho nez preklizka to je ? Ale na cene se to neprojevilo.....
Mohly bejt levnější.
Tomu nevěříš ani ty sám
Ono jde o celkovou koncepci nástroje, nemůžeš prostě říct že překližka = sračka. Ale tohle patří už jinam.
už to tu raz bolo, kedysi dávno...Mikulík myslím vtedy písal niečo práve k tým snímačom
už to tu raz bolo, kedysi dávno...Mikulík myslím vtedy písal niečo práve k tým snímačom
Zatím jsem vystopoval tuto historii
- do roku 2008 někde okolo Plzně
- do roku 2009 někde na Ostravsku
- do teď u někoho v Praze
Popravně jsem takový klon JB s minihumbuckerama nikde jinde neviděl a tak je možná u nás opravdu raritou.
Zvukově to zase taková rarita není. Takový lepší standard podobného typu nástrojů.
Ale neznám její hudební minulost. Opravdu jste ji nikdo neviděl?
Takovýchhle verků je plný ebay. Jsou to povětšinou bezcenné křápy, navíc často totálně hnusné (tento případ). Neříkám, že podobné stroje nemůžou hrát, ale vzhledem k stáří a i tehdejšímu katování kostů to je zkrátka nepříliš pravděpodobné... V cizině je to u těchhle bas asi docela podobné jako u nás s jolanami - nikdo se k tomu nechová pěkně, jelikož jsou to levné šitky a podle toho vypadá i jejich stav.
vlastnim neco podobneho...
jedna se o tento konkretni kus, koupil jsem ho od - tusim - synovce te pani
http://www.youtube.com/watch?v=dVqPd_OCMQs
.... a jsem nucen potvrdit slova pane Kurcatovia
.... a jsem nucen potvrdit slova pane Kurcatovia
Obavám se, že já též...
navíc často totálně hnusné (tento případ).
no to bych netvrdil pride mi to hezci nez ty tvoje nalesteny nabytky
SODOMA!
SODOMA! big_smile
to je ale nezkutecnej hardcore
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Baskytara.com » Baskytara » Identifikace JB