1,301

Re: struny a zase jen struny

Teďka mám natažený struny SIT, píšou, že to je poniklovaná ocel, zvukově je to lehce zastřenější nikl,ale ocel tam je znát, jak jsou ty struny takový tvrdší v tahu..zatím jsem neměl možnost poslechnout na větším kombu,ale jedinej rozdíl jsem poznal - hůř poznám,jestli je ta struna naladěná nebo ne,což mi na bezpražci vadí (jinej výskyt harmonickejch?)

0 xLajků:

1,302

takze po cca sesti tydnech (dva koncerty a zepar zkousek) zkusenosti s levnyma Olympiema - uplne k hovnu. 45tky blative meke, vcera na zkousce sem rupnul acko a nasledne ecko. vidim to na padesatky erniiiboly smile NEKTERIMA tady notne zatracovane, ja su spokojenej (budu) tongue

The Jack, The  Pearl, Palatino EUB, Cort GBMP3,  GK 200RB 1981, Ampeg B200R 2008, Peavey Centurion III 1978, Peavey 118 1978, MB PH 112, EBS MBII
0 xLajků:

1,303

Já jsem zůstal u DR, ale na Precision jsem natáhl niklové Lo Rider. Poslouchal jsem do zblbnutí ukázky a z nich mi vyšlo, že na Precision budou nejlepší - a trefa. Zvuk je skvělej, přesně takovej jak jsem si představoval. Na Jazz Bass zůstanu u Black Beauties, ale na Precision mi zkrátka nikláče sedí.

"Dávej pozor," varovali ji. "S kýmkoliv z nich bys přivedla na svět děti s prasečím ocasem."
Soundelirium Club #4
Flatwound Club #6
JB, PB, G&L, bezpražce, nějaké ty basy...
Fender TBP1 -> Warwick Hellborg SP 250 -> Hellborg Club & Lo Cab, Soundelirium HPF v2 & The Germ, spousta krabiček
0 xLajků:

1,304

teď sem hodil na G&L  tyhle daddarka http://www.audiotek.cz/product-16286-daddario-exl165tp
tak su zvědavej co bude...
za 400 jedna sada není uplně zlá koupě,pokud budou hrát....no Hartke v packu neměli,no big_smile

0 xLajků:

1,305

pekelnik napsal:

teď sem hodil na G&L  tyhle daddarka http://www.audiotek.cz/product-16286-daddario-exl165tp
tak su zvědavej co bude...
za 400 jedna sada není uplně zlá koupě,pokud budou hrát....no Hartke v packu neměli,no big_smile

dadarka sou v klidu, vcera sem vytah misto tech prasklych olympii asi rok stare dada a nebe a kozy

The Jack, The  Pearl, Palatino EUB, Cort GBMP3,  GK 200RB 1981, Ampeg B200R 2008, Peavey Centurion III 1978, Peavey 118 1978, MB PH 112, EBS MBII
0 xLajků:

1,306

tak daddarka už nechcu nikdy ani vidět,obojí balení z tý sady bylo na můj vkus příliš hluché za velice krátkou dobu.Druhá sada je po pěti koncertech v pěti dnech nepoužitelná...fuck!

Hartke jim dají na prdel kdy budou chtít...

Nicméně teď chcu dat elixíry a pak myslim že už u nich zůstanu.

0 xLajků:

1,307

pekelnik napsal:

tak daddarka už nechcu nikdy ani vidět,obojí balení z tý sady bylo na můj vkus příliš hluché za velice krátkou dobu.Druhá sada je po pěti koncertech v pěti dnech nepoužitelná...fuck!

Hartke jim dají na prdel kdy budou chtít...

Nicméně teď chcu dat elixíry a pak myslim že už u nich zůstanu.

Já z D'Addario taky nebyl nějak nadšenej. A to jsem měl ocelový ProSteels XL tzv. "super bright". Vždycky se rád vracím k Warwick Black Label. Lepší struny jsem zatím nenašel. Hartke trojsadu jsem měl taky, ale radši mám ocelovky než niklovky. Měl jsem i DR Extra Life Red Devils (coated) a nebyly vůbec zlý, ale černý Warwicky zatím vedou. Nejblíže k nim jsou asi DR Fat Beams Marcus Miller.

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

1,308

niklove DRka me celkem zklamaly...priste na Jazz Bass uz jenom ocel

0 xLajků:

1,309

druid napsal:

niklove DRka me celkem zklamaly...priste na Jazz Bass uz jenom ocel

Ty DR Fat Beams Marcus Miller jsou ocelofky wink

0 xLajků:

1,310

Koukal jsem jak se zvedla cena strun na http://www.audiotek.cz/product-17616-warwick-42210 hned jsem si na kytarách objednal dvě sady, to by mě mělo do konce roku 2010 vydržet.

Trace Elliot Club #4
Fender - Precision Bass home signature Steve Harris
Trace Elliot GP12 SMX 4x10, TE Elf, TE Transit B, LINE 6 Relay G30
Hraji v kapele http://bandzone.cz/chupacabra
0 xLajků:

1,311

mám pro vás takovou hádanku (prosím ty, kteří o tomhle vědí, aby pointu neprozrazovali) - obě nahrávky jsou struna H na nejvyšším pražci (tedy +- tón A čertvem ladění)... první dva brnky jsou oba snímače, 3. a 4. krkový, 5. a 6. kobylkový

jedna nahrávka jsou starý červený Warwicky s plným opletením až do konce, druhá čerstvý DR Black Beauties s tapered Hčkem (opletení je na konci menší, ale ne úplně na jádro)...

otázka je jasná - co jsou DR a co Warwy?

1 http://ulozna.soulslavers.com/soubory/h … 0809-1.mp3

2 http://ulozna.soulslavers.com/soubory/h … 0936-2.mp3

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

1,312 Naposledy upravil: Lukáš (15. 09. 2010 15.50:20)

Edit: 1 - barevnější zvuk, ale kratší sustain, 2 - bezharmonický zvuk, ale delší sustain.. jsem z toho jelen big_smile

Závěr: Jestli maj DR s tappered H delší sustain, ale tak mizernej zvuk, tak bych na ně kašlal a kupoval warvy big_smile

0 xLajků:

1,313

ještě chci upozornit, že v této poloze nehraju, je to čistě akademická záležitost na vyzkoušení strun

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

1,314

nevim jestli nemam neco spatne se zvukovkou, ale vubec to nezni jako basa, spis jako nejaky gong nebo zvon ???

0 xLajků:

1,315

druid napsal:

vubec to nezni jako basa, spis jako nejaky gong nebo zvon

nojo smile dyť říkám - akademická poloha big_smile

0 xLajků:

1,316

hofa napsal:

nojo smile dyť říkám - akademická poloha big_smile

aha to jsem prehlidl smile tezko soudit oboji je divne a o strunach to moc nevypovida

0 xLajků:

1,317 Naposledy upravil: B.A.S.O.X (15. 09. 2010 16.11:35)

Žádný DRka neslyšim smile

To první divně neladícně kmitá...

0 xLajků:

1,318

druid napsal:

o strunach to moc nevypovida

no právě že jo... sad

0 xLajků:

1,319 Naposledy upravil: opoceCZ (15. 09. 2010 16.21:48)

Nevím co je co, ale 1 bych nechtěl...

edit: jen bych doplnil, že červený warwy sem měl na GB 95 ce a žádnou anomálii (zvuk 1) ve zvuku sem nezaznamenal. Tak hádám, že 1 je DR tapered

handmade precision bass (fender fake logoed & fake relic) SBS pickups + active blender, Yamaha BB 435, Fender modern player 5, MTD 5, markbass LM III, soundelirium  the 12.6.1. + 15.5.  sustainer bayger, DOD deep freeze chorus, art studio v3, Ibanez bass synthesizer SB7, korg pitchblack poly, zoom b3
Klašter 12
0 xLajků:

1,320

A jaký to má vliv na funkci rostlináře?

Trace Elliot Club #4
0 xLajků:

1,321

morybundus 1 napsal:

A jaký to má vliv na funkci rostlináře?

to nevím, ale na funkci basáka zcela zásadní... ta anomálie se projevuje po celé struně od nejnižších poloh a právě v té nejvyšší je nejvíc patrná, proto jsem to sem dal...

0 xLajků:

1,322

V tom případě bych řekl že je 1. - Warwick

Trace Elliot Club #4
0 xLajků:

1,323

1.dr
2.rw

0 xLajků:

1,324

tak to hofo rozsekni...

handmade precision bass (fender fake logoed & fake relic) SBS pickups + active blender, Yamaha BB 435, Fender modern player 5, MTD 5, markbass LM III, soundelirium  the 12.6.1. + 15.5.  sustainer bayger, DOD deep freeze chorus, art studio v3, Ibanez bass synthesizer SB7, korg pitchblack poly, zoom b3
Klašter 12
0 xLajků:

1,325

no dobrá smile...

bohužel pekelník na to kápl... natáhl jsem na Sivčáka novou sadu černých DR... od Ečka nahoru velká pohoda, jak jsem byl vždycky zvyklej... ale to Hčko hraje tupě, jak pod dekou... tak jsem to zkoušel analyzovat až jsem se dostal k té nejvyšší poloze, kde se problém té struny objevil v celé její nahotě... zkusil jsem tam dát ještě na zkoušku to původní Hčko od Warwů, co tam měl původně Dalajvladan... uklidnilo mě to, že to Warwí Hčko hrálo slušně (teda s ohledem na to, že to je stará struna)... takže v nástroji by problém být neměl...

naštěstí kopyto je super borec a pošle mi nový Hčko a já mu tohle zpátky... tak zkusíme, jestli je to problém jen struny (což by bylo pro mě fajn, bo bych mohl zůstat u své oblíbené značky) nebo kombinace struna nástroj (což by bylo špatný, bo by znovu začal nekonečný quest za hledáním kvalitních strun)...

0 xLajků:

1,326 Naposledy upravil: Aidamos (16. 09. 2010 12.52:45)

hofa napsal:

no dobrá smile...jestli je to problém jen struny...

Já taky jednou koupil sadu strun (už nevím značku, je to dávno, tuším, že to byly červený Warwicky) a tam bylo totálně tupý Éčko, ale totálně, ouplně mrtvý. Normálně jsem ho v hudebninách vyreklamoval a pohoda.

0 xLajků:

1,327 Naposledy upravil: valec1 (16. 09. 2010 13.12:29)

hofa napsal:

no dobrá smile...

bohužel pekelník na to kápl... natáhl jsem na Sivčáka novou sadu černých DR... od Ečka nahoru velká pohoda, jak jsem byl vždycky zvyklej... ale to Hčko hraje tupě, jak pod dekou... tak jsem to zkoušel analyzovat až jsem se dostal k té nejvyšší poloze, kde se problém té struny objevil v celé její nahotě... zkusil jsem tam dát ještě na zkoušku to původní Hčko od Warwů, co tam měl původně Dalajvladan... uklidnilo mě to, že to Warwí Hčko hrálo slušně (teda s ohledem na to, že to je stará struna)... takže v nástroji by problém být neměl...

naštěstí kopyto je super borec a pošle mi nový Hčko a já mu tohle zpátky... tak zkusíme, jestli je to problém jen struny (což by bylo pro mě fajn, bo bych mohl zůstat u své oblíbené značky) nebo kombinace struna nástroj (což by bylo špatný, bo by znovu začal nekonečný quest za hledáním kvalitních strun)...

tak ja si ted koupil od Kopyta cerne DR na me 5 strune Ibano tak dozufam ze kdyz je natahnu ,ze to tupe nebude sad kytaraci jsou ladeni od H takze u mne je to zaklad s ktereho vychazim

0 xLajků:

1,328

valec1 napsal:

tak dozufam ze kdyz je natahnu ,ze to tupe nebude

hele já taky pevně věřím, že to je ten jeden konkrétní slabej kousek... jinak sem s něma nikdy neměl žádnej problém...

0 xLajků:

1,329

a vy čerňáci, zkoušeli ste někdy i elixíry?

0 xLajků:

1,330

davidak napsal:

nezkousel jsem jeste DR tak Elixiry jedine potom big_smile vse zaraz nejde

0 xLajků:

1,331

ty koukej co nejdřív napsat nějakej postulát o novejch ampeg zkušenostech smile

0 xLajků:

1,332

elixíry mám na kytaře... na base jsem je zatím nezkoušel, bo nejsou tak hezký a chlupatí smile časem i na ně dojde... dělají tapered Hčko?

0 xLajků:

1,333

davidak napsal:

Jo

DRka mi prijdou kultivovanejsi, ne tak ostre. Na druhou stranu Elixiry sou fakticky nesmrtelne, ty DRka tak dlouho nevydrzi

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

1,334

co u teba znamena "nesmrtelne" ? mne sa elixir pozdavaju, ajked uz sa na ne pozeram triezvejsie.
nemaju taky plechovy charakter od zaciatku aky mam rad, ale na druhu stranu im "menej plechovy" charakter relativne dlho drzi a kym sa z nich stane totalne tupe blato, tak na to treba ozaj dost casu, ale nesmrtelnost som nepostrehol, preto sa pytam. je mi jasne ze je to len o preferenciach a ziadne nebudu hrat plechovo ako nove ocelove az do smrti sad

sekam dobrotu
0 xLajků:

1,335

pista58 napsal:

co u teba znamena "nesmrtelne"

Po pul roce v podstate stale stejny attack (coz ja osobne povazuju za nejcennejsi vlastnost cerstvych strun). DR ka po pul roce uz pomalu konci a jsou zrale na vymenu

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

1,336

davidak napsal:

jo! tongue

0 xLajků:

1,337

spider napsal:

Po pul roce v podstate stale stejny attack (coz ja osobne povazuju za nejcennejsi vlastnost cerstvych strun). DR ka po pul roce uz pomalu konci a jsou zrale na vymenu

Hm, DR souhlas ,stejná zkušenost, a Elixíry vyzkouším. Moja Leňa je má na 12-ce snad 8 let a kytara zní pořád pěkně...

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

1,338

pipa napsal:

Moja Leňa je má na 12-ce

smile smile sorry za OT

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
0 xLajků:

1,339 Naposledy upravil: kopyto (17. 09. 2010 13.59:46)

hofa napsal:

mám pro vás takovou hádanku (prosím ty, kteří o tomhle vědí, aby pointu neprozrazovali) - obě nahrávky jsou struna H na nejvyšším pražci (tedy +- tón A čertvem ladění)... první dva brnky jsou oba snímače, 3. a 4. krkový, 5. a 6. kobylkový

jedna nahrávka jsou starý červený Warwicky s plným opletením až do konce, druhá čerstvý DR Black Beauties s tapered Hčkem (opletení je na konci menší, ale ne úplně na jádro)...

otázka je jasná - co jsou DR a co Warwy?

Říkejte mi Sherlocku, protože jsem právě vypátral, co způsobuje to, co se ti na zvuku nepozdává:-) Byl jsem si zahrát ve zkušebně a zkoušel jsem hrát na tom H ve všech polohách od prvního do 22. pražce (víc jich nemám:-). Jelikož všude hrálo skvěle, pomalu už jsem se smiřoval s tím, že ta tvoje struna je fakt špatná. Až mě ještě napadla jedna věc - brnkal jsem blíž a blíž ke kobyle, až jsem se dostal kousek od konce opletení - a bylo to tam, ozval se přesně ten zvuk, jaký je na nahrávce. Stejně to zní od kobylky, kde je struna "holá" až cca 1cm od místa, kde začíná normální opletení. Sám hraju maximálně kousek od kobylkového snímače, takže do téhle polohy jsem se nikdy nedostal, tudíž jsem se s tím zvukem nikdy nesetkal.

Takže když si zkusíš posouvat prst směrem od kobylky, přesně poznáš to místo, kde struna začíná hrát normálně jako ostatní struny; jak jsem psal, je to cca cm od začátku normálního opletení.

Sám v takové poloze nehraju (tak blízko u kobylky už jsou beztak struny tvrdý a IMHO vůbec nezní), ale každej to svoje dřevo ovládá jinak, že:-) Takže pokud ty v takové poloze hraješ, byl by nesmysl ti posílat další tapered strunu, protože výsledek by byl stejný; v tom případě bych ti poslal strunu s  klasickým opletením (až dojde:-).

Jak jsem psal - nikdy jsem v téhle poloze tak blízko kobyly nehrál, takže nemám zkušenosti, jestli se tak chovají i ostatní struny, ale předpokládám, že je to naprosto normální vlastnost tapered strun. Každým dnem očekávám, že mi dorazí tapered Elixir Nanoweb,tak až je vyzkouším, postnu sem výsledek. A kdo máte na base tapered struny, zkuste si taky brnknout na H těsně u kobyly, ať mi potvrdíte/vyvrátíte mojí teorii, že je to u TW strun normální, díky:-)

Edit: teď koukám, že nemáš struny skrz tělo, takže se ti ta  neopletená část dostane blíž ke snímači, tudíž se do té "nehrající" části dostaneš celkem snadno. Takže to fakt vidím na jediné řešení - netapered H. Ale neboj, jsou taky výborný:-)

"Dávej pozor," varovali ji. "S kýmkoliv z nich bys přivedla na svět děti s prasečím ocasem."
Soundelirium Club #4
Flatwound Club #6
Fender TBP1 -> Warwick Hellborg SP 250 -> Hellborg Club & Lo Cab, Soundelirium HPF v2 & The Germ, spousta krabiček
0 xLajků:

1,340

no supr Sherlocku wink uvidíme teda až dojde... díkec smile

0 xLajků:

1,341

Zajima se tady nekdo o vyrobu strun nebo to sam jiz zkousel? Dnes sem brouzdal po netu a narazil jsem na par soukromniku co vyrabeji struny. Mate s kvalitou techto czech made strun zkusenost?

"Music is the only thing keeping the planet together"

Warwick Corvette, Markbass LM Tube, Markbass NY 121, Warwick BC 10
0 xLajků:

1,342

na akustiku použivám zásadně siriusky od Gorčíka,prej dělá i na basu, nevím nezkoušel jsem ani sem je nikde neviděl

0 xLajků:

1,343

Deamon9009 napsal:

Zajima se tady nekdo o vyrobu strun nebo to sam jiz zkousel? Dnes sem brouzdal po netu a narazil jsem na par soukromniku co vyrabeji struny. Mate s kvalitou techto czech made strun zkusenost?

Nezkoušel jsem a ani zkoušet nebudu. Ono to není jen o tom omotat tlustej drát slabým drátem, nějaké to know how, na kterém některé firmy pracují celá desetiletí taky není k zahození, nemluvě o špičkové technice. Pravděpodobnost, že někdo na koleně umotá pořádnou strunu je cca nula nula nic.

Soundelirium Club #4
Flatwound Club #6
0 xLajků:

1,344

fedeer napsal:

na akustiku použivám zásadně siriusky od Gorčíka,prej dělá i na basu, nevím nezkoušel jsem ani sem je nikde neviděl

No, podle jeho stránek http://www.gorstrings.cz/ to ani nevypadá, že by dělal basové struny, taky jsem je ještě neviděl (ty stránky teda stejně nějak moc nefungujou, nebo tak napůl). Každopádně vím, že od Gorčíka má na šestku basu struny Jiří Veselý. A někde jsem s Gorčíkem kdysi četl rozhovor kde říká, že 60% jeho výroby jde na vývoz, přičemž jsem zase někde jinde zaslechnul, že ti odběratelé to balí do svých obalů a vydávají za svou výrobu. Jinak GorStrings jsem používal na akustice léta letoucí (hlavně z finančních důvodů), dneska mám Thomastiky a chystám se zkusit coated Ernie Bally (na akustiku).

0 xLajků:

1,345

kopyto napsal:

Nezkoušel jsem a ani zkoušet nebudu. Ono to není jen o tom omotat tlustej drát slabým drátem, nějaké to know how, na kterém některé firmy pracují celá desetiletí taky není k zahození, nemluvě o špičkové technice. Pravděpodobnost, že někdo na koleně umotá pořádnou strunu je cca nula nula nic.

No tak on Gorčík ,není ve výrobě strun žádný začaátečník na výrobě strun dělá už od roku 1977 napřed jako mistr v Kremoně  a po plyšákovi na soukromo

0 xLajků:

1,346

mohl by napsat Espin tusim ,ze on bere struny jen od nej, snad se nepletu

0 xLajků:

1,347

hofa napsal:

no supr Sherlocku wink uvidíme teda až dojde... díkec smile

Tak jak to vypadá, sedí ti ta struna s normálním opletením líp?

Soundelirium Club #4
Flatwound Club #6
0 xLajků:

1,348

Má někdo zkušenosti s titanovými (?) strunami EBS ? Třeba Titan Classic Medium Bass : http://www.alexim.cz/prislusenstvi/stru … 52/50.html

Basa Mázl
Hartke 3500
Ampeg SVT 410HLF
EBS Classic Session 30 combo
EBS MultiComp, EBS UniChorus
0 xLajků:

1,349 Naposledy upravil: O.Neill (09. 01. 2011 10.49:16)

taaakže.. zas se mi snad povede rozjet kapelu po skoro roce nečinnosti, tak jsem natáh na kytaru struny který se asi půl roku koupaly v odmašťovaču v kterým čistím jsou to čený warwicky a po dvou letech, co je mám pořád hrajou celkem obstojně

každopádně jsem se rozhod, že bych vyzkoušel něco novýho a mám tu 4 adepty, mezi kterýma se rozmýšlím:

1: Elixíry..
2: DR EXTRA-Life Bass Strings: Red Devils
3: DR NEON™ HiDef Orange Bass SuperStrings  -- tady bych chtěl vědět, jestli je nějakej rozdíl ve zvuku, mezi těma Extra-Life a Neonama, pokud má někdo zkušenosti, poreferujte, vypadá to solidně ať už ty červený, nebo neonový
4: Laklandy od 4ksch

ještě podotknu, že mám 5ti strunu a celkem bych dal přednost tapered strunám, mám to protažený skrz tělo

piště prosím dojmy, živostnost, zvukovou charakteristiku, srovnání, pokud už někdo některý z těch strun používal.. a klidně srovnávejte s čerejma Warwickama - ty zatím mám.. a skoro vyhovujou, ale ještě to není ono

předem dík za odpovědi :-)

nebo kdyby měl někdo nahrávky s některejma z těhle strun, tak sem s tím :-)

Trace Elliot Club #7
Peavey Cirrus USA Walnut/Wenge r.v.1998
bedny - Trace Elliot 1048h a 1518 , preamp - SWR Grand Prix, v efektovce - Tech21 PSA1.1, bezdrát - Sennheiser EW100 G2, ladička - Korg DTR 1000, zesák - Solton aa Craaft - MOS-FET - 800W
      prodávám: Trace Elliot BLX80 GP7SM a Ampeg SVP Pro
0 xLajků:

1,350

O.Neill napsal:

1: Elixíry..

Z těch čtyr bych doporučil právě Elixíry, podle mojí zkušenosti vydržej nejdýl, DRka mi dycky umřely docela rychle. U Elixírů navíc není ta prvotní ocelová ucinkanost, kterou nemám rád. Navíc mi vyhovuje ten klouzavej povrch.

O.Neill napsal:

Viz výše, krásnej zvuk, ale nevydržely mi zvukově o nic moc dýl, než klasický necoated DRka.

O.Neill napsal:

3: DR NEON™ HiDef Orange Bass SuperStrings  -- tady bych chtěl vědět, jestli je nějakej rozdíl ve zvuku, mezi těma Extra-Life a Neonama, pokud má někdo zkušenosti, poreferujte,

Viz poslední příspěvky tady http://baskytara.com/forum/viewtopic.ph … 99&p=2

Laklandy jsem nikdy neměl.

0 xLajků:

1,351

davidak napsal:

Viz výše, krásnej zvuk, ale nevydržely mi zvukově o nic moc dýl, než klasický necoated DRka.

musim čertužel říct to samý...

0 xLajků:

1,352

3: DR NEON™ HiDef Orange Bass SuperStrings

a co zvukovej rozdíl, je mezi něma?.. nebo je to nastejno?

Trace Elliot Club #7
bedny - Trace Elliot 1048h a 1518 , preamp - SWR Grand Prix, v efektovce - Tech21 PSA1.1, bezdrát - Sennheiser EW100 G2, ladička - Korg DTR 1000, zesák - Solton aa Craaft - MOS-FET - 800W
0 xLajků:

1,353

tak jak uz sem psal vedle, Neony no more. po sesti tydnech ruplo decko, zvukove uz sou taky dead, barva mistana na kov a zvukove se blizi hlazenkam  tongue

0 xLajků:

1,354

Tak to je mi fakt líto... Mě DRka nepraskly nikdy, a to jsem je používal docela dlouho... Ale to bude tím, že mě struna praskla jednou za 17 let, asi za to tolik nervu:-)

Soundelirium Club #4
Flatwound Club #6
0 xLajků:

1,355

kopyto napsal:

mě struna praskla jednou za 17 let

tak to gratuluju, ja spis proto preferuju padesatky az petapade, chtel sem skusit coated struny, holt krok spatnym smerem. Ono se toho seslo vic - moc mi nesed povrch (proto taky nemam rad elixiry), vic nez 45. nedelaji, a nejak zvukove to taky nebylo ono. Kazdopadne za pokus to stalo, na koncerte predni rady cumely jak puk  big_smile

0 xLajků:

1,356

Nechci ti kopyto kazit kšefty, ale čím dál víc přemýšlím, jaký je rozdíl mezi strunama DR a mezi strunama Hartke. A čím víc to zkouším a myslím na to, tak zjišťuju, že jedinej rozdíl je 500 Kč a týden životnosti navíc. Týden životnosti navíc pro DR, někdy pro Hartke. Záleží, jak se sada povede a jak často se hraje...

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
0 xLajků:

1,357

takže moje rozhodování vyhrály Laklandy a dovolil jsem si udělat recenzi zde:

http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=8761

Trace Elliot Club #7
0 xLajků:

1,358

neměl by někdo nějaký typ na dobrý ocelky RW, ráže 50-70-85-105 a v ceně tak do 700,- Kč? a případně i hlazenky, stejná ráže a materiál, a ty můžou být klidně i levnější, jednalo by se o pokus smile

a pokud možno jinou značku než EB wink

basa & co.
0 xLajků:

1,359

Je to možná trochu mimo mísu, ale poprvé jsem vyzkoušel Dean Markley, mám sice 45. SR 9000, je to myslím ocel. Hrajou fakt dobře a na pětku vyjdou kolem tisícovky. Nebylo by špatné vyzkoušet, nebo se mrknout na jejich řady pro čtyřky. Moje řada je navíc tapered, takže ztenčenené konce u kobyly.

0 xLajků:

1,360

Ivo napsal:

Nechci ti kopyto kazit kšefty, ale čím dál víc přemýšlím, jaký je rozdíl mezi strunama DR a mezi strunama Hartke. A čím víc to zkouším a myslím na to, tak zjišťuju, že jedinej rozdíl je 500 Kč a týden životnosti navíc. Týden životnosti navíc pro DR, někdy pro Hartke. Záleží, jak se sada povede a jak často se hraje...

Ivo nechci ti kazit reputaci, ale takovym srovnanim ze sebe delas "fokuskare co vybral na sklade kus lepsi originalu" nevim u jakyho sejdire kupujes struny(lepsi varianta") ci co ti zamrzne mezi basou a uchem (horsi varianta) ale nekde je chyba a v DRkach to nebude...

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

1,361 Naposledy upravil: pepaol (26. 02. 2011 23.14:23)

Mám radši své pražce než struny. Proto dělám díry pražci do niklu. Za mne, ocelky NEBRAT  lol

Protože nikl vůči oceli hraje na pi.u, z těch 4 co uvádíš bych vybral za 5., Dadárka. Na niklový struny jsou průrazný až až. Nemusí se líbit, protože mají svůj středový charakter. Na Fenderovi se mne tedy líbí asi nejvíc. Elixíry na můj vkus moc cinkají a díky potahu až zbytečně dlouho.

DR ani Laklandy jsem neměl tu čest.
Jo, nejsou špatný i Ernie Ball.

Brnkám v DreamFloyd a Elán CZ
0 xLajků:

1,362

pepaol napsal:

Elixíry na můj vkus moc cinkají

He? Elixíry sou ty nejmíň ucinkaný struny,co sem kdy měl...

Spector + Darkglass + Korg + Alesis + Ampeg + Mesa/Boogie = http://www.bandzone.cz/minoritysound
0 xLajků:

1,363

nicmene jsou vyskove urvane......moje basa sama o sobe je agresor a s elixirama to byl rezac usi

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

1,364

Kubš napsal:

Ivo nechci ti kazit reputaci, ale takovym srovnanim ze sebe delas "fokuskare co vybral na sklade kus lepsi originalu" nevim u jakyho sejdire kupujes struny(lepsi varianta") ci co ti zamrzne mezi basou a uchem (horsi varianta) ale nekde je chyba a v DRkach to nebude...

Kubši, na tuhle blbost raději nereaguju big_smile

0 xLajků:

1,365

Ivo napsal:
Kubš napsal:

Kubši, na tuhle blbost raději nereaguju big_smile

no...nereaguješ pač ti nic jinýho nezbývá...prostě tomu nerozumíš big_smile:D:D

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

1,366

Jejda, ja vím, je OT, ale pojďme založit chlívek: Jakou hlavu a jaké pracky? Hm, o tom to totiž je.....

Trace Elliot Club #2
Fender Jazz Bass
Fender Precision Bass
Fokus MM 5strings-fretless

Trace Elliot GP12 SMX, Trace Elliot 1048H
0 xLajků:

1,367

Wagon napsal:

Jejda, ja vím, je OT, ale pojďme založit chlívek: Jakou hlavu a jaké pracky? Hm, o tom to totiž je....

Tak proč lezeš na basové fórum? Tohle je jen kecárna. Realitu dělaj jen činy wink wink

0 xLajků:

1,368

možná blbej dotaz, protože už x let hraju jenom na warwicky, ale koupil jsem si preclíka a byly na něm stare struny,. chtěl jsem natáhnout svioje oblibeny červeny warwicky(protože se mi asi hodně potí ruka, tak kupuju levnějsší a měním je po pár kšeftech) ale ač původní majitel říkal, že tam jsou 45ky asi dadaria, tak 45ka warvick mi nesedí E struna v nultém pražci. když za to vezmu tak mi vyskočí z drážky, po bližším ohledání se warwick nezdá o moc silnější (jestli vůbec) ale rozhodně nemá tak jemné vinutí jako původní struny. nerad bych brousil nebo měnil nulťák, když je to basa z roku 1977, tak mě napadlo, že přejdu na jiné struny. tady je můj dotaz:) Co to je za původní struny, když mají jemné vinutí oproti warwicku. éčko je na očku jako mosazné, kovově a ostatní struny mají očka barevná? tuším je tam červená a zelená barva? díky za identifikaci:)

Fender Precision Bass 1977
Fokus Jazz bass
Hartke HA 4000
Hartke Vx410
0 xLajků:

1,369

jaryn napsal:

éčko je na očku jako mosazné, kovově a ostatní struny mají očka barevná? tuším je tam červená a zelená barva? díky za identifikaci:)

To by mohli být ty dadario ty maji
E zlatý (mosaz)
A červený
D černý
G zelený
ale mám pocit že nejsou jediný

Paul McIceTea, John Lemon, Orange Harrison, Mango Starr
0 xLajků:

1,370

jaryn napsal:

protože se mi asi hodně potí ruka, tak kupuju levnějsší a měním je po pár kšeftech

pokud se ti při hraní potí ruce tak zkus použít klasické atletické magnesium, já si občas lehce posypu ruce a je po pocení. A tím si prodloužíš životnost strun a ušetříš sporý peníz smile

PROFÜL
AVBS5 ´99/00 & EBS HD350+Genz Benz GB212T+115 Emi Gamma+Warwick WCA 211Pro(2x CELESTION BN10-200S)
♫♪♫♪ tak tohle je pro mě španělská vesnice
0 xLajků:

1,371

Nemáte někdo zkušenost s těmahle double ball strunama? přijdou mi nějak podezřele levné, když GHS stojí 2x tolik.
http://www.audiotek.cz/product-45966-st … itar-light

0 xLajků:

1,372

funky_junkie napsal:

Nemáte někdo zkušenost s těmahle double ball strunama? přijdou mi nějak podezřele levné, když GHS stojí 2x tolik.
http://www.audiotek.cz/product-45966-st … itar-light

Ty mají ale válečky na obou stranách struny (double ball), čili na klasickou basu se nehodí, jen na bezhlavou.

0 xLajků:

1,373

Rek bych ze pan vi co chce koupit smile

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

1,374 Naposledy upravil: funky_junkie (24. 03. 2011 12.37:37)

spider napsal:

Rek bych ze pan vi co chce koupit smile

přímo! :-D jen by mě zajímalo, jestli je už někdo měl a může říct, že to nebude shit.
Nechtěl jsem kvůli tomu zakládat nový topic.

0 xLajků:

1,375

co třeba výprodej? :-)

Basa prudí muziku smile
0 xLajků:

1,376

pěkně funky_junkie, dík za tip

Jack Pampero Workingman Traynor & Soundelirium
0 xLajků:

1,377

el BassTardo napsal:

co třeba výprodej? :-)

nesmysl, slovo "výprodej" je jen dobře znějící náhražka slova "marketingový tah na peněženky zákazníků"  smile
Navíc jsem si jednou na tomhle serveru koupil struny a následující týden je dali do "výprodeje" takovým
způsobem, že zvedli cenu o 50 Kč a napsali 30% sleva  tongue  a když jsem jim pod to napsal komentář,
jak je něco takového možné, tak ho pro jistotu smazali.

0 xLajků:

1,378

Myslím,že ty ako obchodník, ktorý chce zarobiť na ľuďoch, ktorí sa nevyznajú v cenách by si si tam tiež nenechal komentár tohto typu.
Niekedy výpredaj je aj ozajstný big_smile

0 xLajků:

1,379

gadge napsal:

Myslím,že ty ako obchodník, ktorý chce zarobiť na ľuďoch, ktorí sa nevyznajú v cenách by si si tam tiež nenechal komentár tohto typu.
Niekedy výpredaj je aj ozajstný big_smile

máš pravdu  smile  pouze se snažím naznačit systém, kterým to funguje.
a máš pravdu i podruhé, ale ve většině případů je to marketingový tah nebo snaha zbavit se ležáků.

0 xLajků:

1,380

tvoj zámer som pochopil...plne súhlasím,že to je snaha zbaviť sa ležiakov z obchodu
noo, jediné, čo sa dá na to, že si treba dávať pozor na toto, pozrieť pri obchode ostatné obchody...najvýhodnejší výpredaj je asi pri posledných chvíľkach kamenného obchodu big_smile:D

0 xLajků:

1,381

Zdravim,
nezakládal jsem nové téma, tak mi snad někdo poradí tady smile
Chtěl bych poradit s výběrem strun na Fender Jazz Bass Deluxe MIM (Aktivka)
Hraju funky, pop... takže chci měkčí zvuk, ale zase ne na úkor zahuhlanosti nebo nekonkretnosti
Hraju prsty i slap, tak zvažuju .40 nebo .45 tloušťku
takže se chci zeptat, jestli .40 bude taky solidně basovat, nebo radši rovnou .45
a taky jakou značku... dřív jsem kupoval dadárka a byl jsem spokojeny, ale na jinou basu... a taky si chci trochu rozšířit obzory...

Díky moc za rady

live: Fender Deluxe Active Jazz Bass MIM, Aguilar GS 112, Ampeg PF-350, Mono M80
home: M-Audio Fast Track, M-Audio Oxygen 49, Cubase 5
0 xLajků:

1,382

Callas napsal:

Zdravim,
Hraju funky, pop... takže chci měkčí zvuk, ale zase ne na úkor zahuhlanosti nebo nekonkretnosti
takže se chci zeptat, jestli .40 bude taky solidně basovat, nebo radši rovnou .45
a taky jakou značku... dřív jsem kupoval dadárka a byl jsem spokojeny, ale na jinou basu... a taky si chci trochu rozšířit obzory...

Díky moc za rady

Slapuju na DDT a je to krása, jak to pruží smile

Aguilar a německý Warwicky..
0 xLajků:

1,383

Myslím, že na .45 se dá slapovat dobře taky. Radil bych vyzkoušet, co ti bude líp sedět do ruky. Značku nevím, to je u každýho jiné a každé base může vyhovovat jiná značka strun, respektive stejná značka strun nemusí sedět každé base.

0 xLajků:

1,384

Jestli hodně slapuješ, doporučuji DR Hi Beam nebo DR Black Beauties, případně něco jiného ze sortimentu DR, tam v podstatě nemůžeš sáhnout vedle. Pokud preferuješ spíš lepší vyznění pro prsty, pak nejlepší volba je Elixir, IMO nejlepší struny:-) Na čtyřicítky se ti bude lehčeji slapovat a líp zkrotíš dynamiku při popu, pětačtyřicítky zas budou pevnější v basech... Obojí má zkrátka něco do sebe, včíl mudruj:-)

Soundelirium Club #4
Flatwound Club #6
0 xLajků:

1,385

Callas napsal:

Zdravim,

Díky moc za rady

Doporučím tyhle: http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=8167
Míval jsem je rád i já na mém pětistrunném Fenderu Jazz Bass Deluxe MIM. Teď jsem si koupil 4strunnou sadu i na MMko a paráda. Skoro to u mě vypadá na finální řešení. Mají tapered Éčko (zůžení na kobylce), navíc to Éčko je netradiční tloušťka .110 místo .105 (podlaďuju E do D, takže ideální). Za mě rozhodně pětačtyřicítky. Dlouho jsem hrával na čtyřicítky, ale silnější pětačtyřicíctky mají podle mě lepší zvuk (hutnější) a o slap se bát nemusíš. V pohodě. Navíc ta cena šla krutě dolů: http://www.audiotek.cz/product-41496-fender-8250m

0 xLajků:

1,386

Čim silnější struny, tím pro můj slap lepší.. za prvý pořádný dardy z toho (ta byla!) a za druhý se i trefíš.. třeba se mi někdo zasměje, ale nejslabší strunu mam .75.. nepopuju teda skoro vůbec, ale líbí se mi to víc, je to hutnější a taky teda pracnější (má to tah).

0 xLajků:

1,387

SamNewbier napsal:

nejslabší strunu mam .75

Extrémista...
Si tam natáhni dráty do betonu, to vyjde nastejno.  lol

0 xLajků:

1,388

Aidamos napsal:
SamNewbier napsal:

nejslabší strunu mam .75

Extrémista...
Si tam natáhni dráty do betonu, to vyjde nastejno.  lol

big_smile
To se musí zkusit.. hraje se mi na to dobře, fakt že je to příjemný smile nemam to jen z hecu.. akorát to může teda zkroutit krk, pokud člověk nepodladí, to jako jo..

0 xLajků:

1,389

Callas napsal:

kopyto napsal:

pětačtyřicítky zas budou pevnější v basech...

Toto je podle mě jedna z největších basových pověr, podobně jako že lehká basa nehraje.... Měl jsem natažené jak 40 tak 45 na stejné base, dokonce i na 2 basách souběžně 40 na jedné a 45 na druhé.  Nedostatek basů jsem nikdy nepocítil. Spíše .40 měly více středů a na funky střílečku prstama mi přišly vhodnější. V podstatě hraju téměř totéž pop/funk/rock a nejlíp se mi osvědčily v nižší cenové kategorii Ernie Ball Stainless steel .40  a nebo DR coated, ktery sou teda zase jiné, ale vydrží mi cca 3x tolik co ty EBcka

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

1,390

Díky moc za rady...
ty fendery vypadají zajimavě... ale chci tentokrát zkusit neco drazsího, at muzu porovnavat, pac jsem doted vic jak 500 za sadu strun nedal... ale urcite je vyzkousim priste...
jinak ty DR i elixiry se mi oboje zamlouvaji... asi si hodím korunou smile

live: Fender Deluxe Active Jazz Bass MIM, Aguilar GS 112, Ampeg PF-350, Mono M80
0 xLajků:

1,391

spider napsal:

.40 měly více středů

souhlas...
.40 mají víc středů, takže pocitově mají .45 víc basů

Ty často uváděné "pevnější basy" u .45 pak navádí k přesvědčení, že .40 mají basy nejistý nebo nedobrý atd. Což není pravda :-)

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

1,392

spider napsal:

40 měly více středů a na funky střílečku prstama mi přišly vhodnější.

To taky záleží na vkusu. Mě přijdou 40 při slapu ubzíkaný, tak hraju na 50...

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

1,393

joko napsal:
spider napsal:

40 měly více středů a na funky střílečku prstama mi přišly vhodnější.

To taky záleží na vkusu. Mě přijdou 40 při slapu ubzíkaný, tak hraju na 50...

Čili 45 zlatá střední cesta  big_smile  (extrémisti prosím bez připomínek  tongue )

0 xLajků:

1,394

Aidamos napsal:

Čili 45 zlatá střední cesta    (extrémisti prosím bez připomínek   )

Taky to vidím na .45

a co takhle sada .40 .60 .85 .105 takova by mela mit to nejlepsi z obou ne? smile pokud takovou nekdo dela

0 xLajků:

1,395

jo, dělá se, tuším EB tomu říká hybrid slinky nebo tak nějak

Edit: Aha, tak maji to naopak .45 - .100

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

1,396

spider napsal:

jo, dělá se, tuším EB tomu říká hybrid slinky nebo tak nějak

Edit: Aha, tak maji to naopak čř. - .100

Jo, ouplně nelogicky. Já jako standard vidím logicky rovnoměrné 40-60-80-100 případně 45-65-85-105.

0 xLajků:

1,397

tuším že to na fóru někdo prodával za levnější peníz než z obchodu Elixiry struny.. může mě někdo nasměrovat?.. děkuji

Trace Elliot Club #7
0 xLajků:

1,398

http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=7644

Soundelirium Club #4
Flatwound Club #6
0 xLajků:

1,399 Naposledy upravil: O.Neill (27. 04. 2011 22.49:27)

Děkuji moc, až uvidím, jak to budu mít s penězma po koupi bedniček Trace Elliot, tak se kdyžtak ozvu :-)

Elixíry se TW nedělaj viď?

Trace Elliot Club #7
0 xLajků:

1,400

Dá se sehnat TW struna H, ale s tou momentálně nemohu sloužit:-)

Soundelirium Club #4
Flatwound Club #6
0 xLajků: