1

Téma: Glockenklang nebo Aguilar?

Ahoj,
zvažuju koupi nové bedny a vybírám mezi Aguilar GS 112 ( http://www.k-audio.eu/Aguilar-Amplifica … 112-n26447 ) a Glockenklang Space Delux ( http://www.musikzone.cz/index.php?lang= … egorie1=2_ )
pro Aquilar hraje cena - našel jsem inzerát za 9000 Kč, pro Glockenklang hraje takový ten vnitřní napovídající hlas, i když ta cena, ale už jsem viděl i za 16,5tis... smile
Budu rád za jakékoliv názory, postřehy a hlavně zkušenosti, dík wink

0 xLajků:

2

Re: Glockenklang nebo Aguilar?

nazdar,
já mám Glocka Space Deluxe a nemůžu si ji vynachválit... na Aguilar bednu jsem nehrál... ten Glock je drahej ale podle mě je to jedna z nejlepších 1x12" bedýnek. Prvně jsem se bál že to má jen 250W a 98dB (Aguilar dokonce jen 95dB) ale všecko je jinak. Bedna hraje jako čert. Oproti Agui kterej má spíš véčkoidní charakter by měl Glock hrát rovně. Ještě popřemýšlej o Glockovi 2x10" protože to je paráda největší. Klidně předvedu v Brně.
Je to drahý ale fakt dobrý.

Fender Tony Franklin Precision
Fender CS 70s Precision
Ampeg SVT-CL ---> Ampeg SVT-410HLF
0 xLajků:

3

Hm hm hm, no ta cena je trošku větší no... ještě by přicházelo v úvahu tohle http://www.musikzone.cz/index.php?lang= … egorie1=22   ještě je tam ten samý se zkosenou hranou, ale tak za ty 2tisíce rozdílu v ceně bych to klidně podkládal pivníma táckama... big_smile

0 xLajků:

4

U mne jasný. Jetej Aquilar za 9.
Rozmýšlet se mezi novýma, tak to bych zkusil obě značky. Nevynechal bych v testování taky EBS NeoLine 112, Mesu PowerHouse 1x12". Škoda, že se nenajdou všechny bedny v jednom krámě.

Brnkám v DreamFloyd a Elán CZ
0 xLajků:

5

Poslechni si oba. Já jsem dva 112 Aguilary nějakej čas měl a je fakt, že maj orpavdu nižší citlivost- pak bude záležet na tom, čim ho budeš krmit. Pokud mám porovnat zvuk Mesy a Aguilaru, tak to jsou dva dost odlišný světy- Mesa je hodně konkrétní, průrazná a divoká, má hodně středů a perfektně prolejzá kapelou, tak příjemně to tlačí. Aguilar je zvukově mnohem širší, řek bych míň konkrétní, míň středů, ale víc se mi líbí jeho horna (i když já obecně horny stahuju uplně). Kamarád má Agui v jazzo-funko-elektro kapele a tam funguje perfektně, ta bedna je krásně barevná a tmelí.

S Aguilar zesikem mi Agi bedny fungovaly hodně dobře (aby ne), s Markbass Littlemarkem jakoby přišly o všechnu konkrétnost a já jsem se v kapelním zvuku hrozně těžko hledal. Naopak si umim představit, že Mesy by mohly s divočejšíma zesikama dost lidí svojí agresivitou taky štvát.

S Glockem bohužel zkušenost nemám, ale rád bych.

Chci tim říct, že se absolutně nedá vytrhávat bedna z kontextu zesilovače, ale i basy, všechno to jsou pak jen polopravdy. Nejlíp vzít svůj zesik a zkusit s nim. Další věc je hlasitost, na který bedny zkoušíš- např. ty Mesy neuměj hrát moc pěkně potichu, ale když je dostaneš nad určitou hranici do jakýhosi sweetspotu, začnou nádherně "prdět" (ne kreslit!) a přitom tenhle zvuk bych to nich při pokojový hlasitosti nikdy neřek.

0 xLajků:

6

Tak třeba k EBS NEO 112. Potichu moc nehrajou. 12" 300W reprák má tuhý závěs, tlustou membránu. Basa nemá barvu. Je tam trochu díra ve středech. Měl jsem asi půl roku k těm 2x NEO 112 i EBS 410. Můžu srovnat. EBS 410 vynikající. Hraje rovně, vysoká citlivost, basa má barvu. Nevlají mi však z té bedny nohavice, nehraje příliš nízko. A randálu nadělá tak o třetinu méně, jako dvě NEO 112. Ty naopak hrají tvrději, potřebují hrát nahlas, aby měla basa barvu. Je zde i cítit ta menší litráž.
Bedny jako Aquillar nebo třeba Trace Elliot 2x10" z repráků dostanou maximum. Bedna je větší, těžší, víc litrů, basreflex.  Aquilar neváží 12,5 kg jako EBS NEO 112 ale 27 kg.
S těžkým srdcem jsem EBS 410 prodal. Jen z důvodu, že se mne do auta dvě 112 vejdou snáze, jako strkat do bočních dveří na zadní sedadla 50 kg bednu.
Když jsem v obchodě brnkal na Mesu 2x10", vůbec mne to neoslovilo. Bodejď, potřebuje vytavit a ne ji lehce šimrat.

0 xLajků:

7

pepaol napsal:

Aquilar neváží 12,5 kg jako EBS NEO 112 ale 27 kg

Aguilar váží 19kg.

0 xLajků:

8

Sorry, ano 19 kg. V každém případě je skříň Aquilaru konstruována tak, aby dostala z repráku maximum. Váha je vedlejší. U EBS NEO 112 je to přesně naopak.

0 xLajků:

9

pepaol napsal:

Sorry, ano 19 kg. V každém případě je skříň Aquilaru konstruována tak, aby dostala z repráku maximum.

Tak Aguilar taky není Neo.

No a třeba mesa Neo je a přesto váží 22kg. Ta bedna je brutálně tuhá a robustní (rozměrově identická jako agui), plná výztuh. A proto jí právě můžeš úpři hraní strašně naložit a nestane se, že by začala nějak brzo chrochtat.

0 xLajků:

10

Když ta Mesa je KONEČNÝ řešení  lol

0 xLajků:

11 Naposledy upravil: Nook (17. 02. 2011 23.28:21)

davidak napsal:

plná výztuh

něco jako tohle?   big_smile  cool (když už tu spamujeme...)
http://ulozna.soulslavers.com/soubory/nook-170211-232412-115_senor_manuel_inside.jpg

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

12

Nook napsal:

něco jako tohle?   big_smile  cool (když už tu spamujeme...)

smile) tohle už je skoro alibismus! big_smile (ale naprosto na svém místě)

Tak to je on přátelé!
0 xLajků:

13 Naposledy upravil: radim (18. 02. 2011 15.38:49)

Uvážil bych také box od p. Krampery (KV2 audio). Měl jsem 1x12 300W/4Ohm s hornou, citlivost okolo103 db. Velmi tuhý, lehký, mobilní box. Hraje transparentně v celém spektru, je to fakt bomba. Doporučuju. Kvalitou srovnatelný s aer, glockenklangem, atp... Cena nového okolo 17 tis. kč. (Moje bedna putovala zlatou lodí do Brna a majitel je členem fóra)

Přesedlal jsem na Aguilar, hraju nyní přes oba 12-kové boxy, jak řadu GS (to je jedna těch davidákových .. smile  nazdar Liberec) tak DB.
Tyhle aguilary jsou jistě opačný svět než Krampera, Glock, Bergantino, ..
112 dává macatej medovej biftek, hodně široké basy.
Citlivost boxu bez horny je 95db. Je potřeba to do něj hodně tlačit  roll .

Horna v agim je asi téma samo o sobě. Jak jsem vždycky horny přehlížel, zde je horna podle mě dost nezbytná pro udržení zřetelnosti a jiskřivosti hry.
Bohužel kvalitativně asi spíš podprůměr, to mě udivuje na aguilaru (vypadá to jakoby P.Audio PHT410 z thailandu) , zní .. chemicky.?., na jednom z boxů mi už poskuhrává, takže asi půjde do řiti..tedy vyměnit.

Celkově se mi charakter Aguilařích 112 moc líbí, podporují "grunt" v kapele a to velmi pěkně.
Na onanie ala Wooten se asi moc nehodí, ale možná se mýlím..
GS zní moderněji, hraje oproti DB s větší lehkostí a jiskřivostí, ale oproti DB víc véčko, celkově moderní agilaří zvuk jak má být. Váží 19 kg
DB (můj favorit) je tlustej medovej bambus, nádherne středy, vyšší středy a dál třeba "dokrmit" hornou, náš kytarista říká, že je oproti GS "taková zatlumenější".
Váží o chlup víc, no asi 21kg, pohoda.

(Popravdě aktuální kombinace DB a GS není vůbec špatná, je naopak vhodně se doplňující)

Fretless 6 pasiv/Vlček, DR (Sunbeams, Lo Rider, Pure Blues), Aguilar Tone Hammer, Aguilar DB659, Warwick Jonas Hellborg 2x250W, Aguilar 2x DB112, kompresor-limiter/Smrčka
0 xLajků:

14

ty Glocky sou právě super v tom, že i bez horny hrajou parádně... žádnej huhel se nekoná. Oproti Markbassu bez horny je to nebe a dudy...

Fender CS 70s Precision
0 xLajků:

15

pepaol napsal:

Když ta Mesa je KONEČNÝ řešení  lol

lol ..takových konečných řešení je nespočet, a to je celé.
je třeba vytvářet ikony a slintat !
(konečné řešení je mít třebas svůj preamp priam v mozgu a tam to všechno honit a přenášet telepaticky dál do mozgů posluchačských mas
a za sebou mít jen hologram hradby boxů 112x12 palců  smile  smile)

Fretless 6 pasiv/Vlček, DR (Sunbeams, Lo Rider, Pure Blues), Aguilar Tone Hammer, Aguilar DB659, Warwick Jonas Hellborg 2x250W, Aguilar 2x DB112, kompresor-limiter/Smrčka
0 xLajků:

16

Otázka: Glock, nebo Agu?
Odpověď : Mesa!
smile

Při řešení otázky G/A u mě vítězil Glock. Měl jsem chvíli půjčený Space Delxe a hodně se mi to líbilo. Pak jsem ale objevil Kramperu a bylo to jasné. A za Radimovu cenu se to nedalo nekoupit. Tímto ho zdravím a ještě jednou děkuji! Doporučuji vyzkoušet. Pro někoho to ale může být až moc hi-fi. Taky ta dvoudetítka od Glocka je prý výborná, ale na ni jsem nehrál. Prý si ji teď pořídil Juro Griglák a chválí si ji moc. Ale to mám jen z doslechu.

Čtyři jsou nejvíc - výjimkou je jen Gibson G3!
0 xLajků:

17

Jaralaf napsal:

Odpověď : Mesa!
smile

jj  přesně smile 
jak pravil Henry Ford "..můžete mít vůz jakékoliv barvy, pokud bude černá"

0 xLajků:

18

Jaralaf napsal:

Taky ta dvoudetítka od Glocka je prý výborná, ale na ni jsem nehrál. Prý si ji teď pořídil Juro Griglák a chválí si ji moc. Ale to mám jen z doslechu.

tak tak... Griglák má nově Glocka Duo Light...

Fender CS 70s Precision
0 xLajků: