Uvážil bych také box od p. Krampery (KV2 audio). Měl jsem 1x12 300W/4Ohm s hornou, citlivost okolo103 db. Velmi tuhý, lehký, mobilní box. Hraje transparentně v celém spektru, je to fakt bomba. Doporučuju. Kvalitou srovnatelný s aer, glockenklangem, atp... Cena nového okolo 17 tis. kč. (Moje bedna putovala zlatou lodí do Brna a majitel je členem fóra)
Přesedlal jsem na Aguilar, hraju nyní přes oba 12-kové boxy, jak řadu GS (to je jedna těch davidákových ..
nazdar Liberec) tak DB.
Tyhle aguilary jsou jistě opačný svět než Krampera, Glock, Bergantino, ..
112 dává macatej medovej biftek, hodně široké basy.
Citlivost boxu bez horny je 95db. Je potřeba to do něj hodně tlačit
.
Horna v agim je asi téma samo o sobě. Jak jsem vždycky horny přehlížel, zde je horna podle mě dost nezbytná pro udržení zřetelnosti a jiskřivosti hry.
Bohužel kvalitativně asi spíš podprůměr, to mě udivuje na aguilaru (vypadá to jakoby P.Audio PHT410 z thailandu) , zní .. chemicky.?., na jednom z boxů mi už poskuhrává, takže asi půjde do řiti..tedy vyměnit.
Celkově se mi charakter Aguilařích 112 moc líbí, podporují "grunt" v kapele a to velmi pěkně.
Na onanie ala Wooten se asi moc nehodí, ale možná se mýlím..
GS zní moderněji, hraje oproti DB s větší lehkostí a jiskřivostí, ale oproti DB víc véčko, celkově moderní agilaří zvuk jak má být. Váží 19 kg
DB (můj favorit) je tlustej medovej bambus, nádherne středy, vyšší středy a dál třeba "dokrmit" hornou, náš kytarista říká, že je oproti GS "taková zatlumenější".
Váží o chlup víc, no asi 21kg, pohoda.
(Popravdě aktuální kombinace DB a GS není vůbec špatná, je naopak vhodně se doplňující)
Fretless 6 pasiv/Vlček, DR (Sunbeams, Lo Rider, Pure Blues), Aguilar Tone Hammer, Aguilar DB659, Warwick Jonas Hellborg 2x250W, Aguilar 2x DB112, kompresor-limiter/Smrčka