301 Naposledy upravil: Barius (04. 02. 2010 16.59:15)

Re: Ochutnávka - diskuse (Basová přehlídka)

Dneska jsem se nasral(prostě jsem měl trochu času smile ), vzal jsem pájku, křížák, pinzetu a konečně jsem správně zapojil ten Bartí MM(přepínač cívek) na mojí CORT BG74WBL. Teď to hraje tak jak má. Má to koule, oproti cortím snímadlům, bezkonkurenční! Jsem spokojen.

PROFÜL
AVBS5 ´99/00 & EBS HD350+Genz Benz GB212T+115 Emi Gamma+Warwick WCA 211Pro(2x CELESTION BN10-200S)
♫♪♫♪ tak tohle je pro mě španělská vesnice
0 xLajků:

302

tak prosim prehraj ten humbacker v ochutnavce, dik...

0 xLajků:

303

Je zajímavý, že Jazz Bassy v těch ochutnávkách znějí ve stejných polohách falešně. Třeba Ivův, Davidákův i můj - v těch Pink Floydech nám tam ujíždí šestý tón A jakoby do Gis.

Tak to je on přátelé!
0 xLajků:

304 Naposledy upravil: Lukáš (06. 02. 2010 13.51:27)

Jojo,včera jsem to poslouchal a taky mi to tak připadalo.. jinak je dobrý,že si tam vyvěsil to srovnání s délkou kabelu smile i když rozdíl mezi nima jsem skoro neodlišil,až na lehkej šum,ale v porovnání s bypass přes efekt je to markatní..
J
inak jak jsem to poslouchal,tak se mi nejvíc líbil Davidakův Fender, Webrův bezpražec i Danův bezpražec a Bariusův AV - Bass - kterej má fakt hezkej specifickej zvuk. Utvrzuje mě to v tom,co bych si měl někdy v budoucnu pořizovat.
[edit] zapomněl bych na Cassusovy prsty big_smile

0 xLajků:

305

flachby napsal:

tak prosim prehraj ten humbacker v ochutnavce, dik...

Je to tam...

PROFÜL
AVBS5 ´99/00 & EBS HD350+Genz Benz GB212T+115 Emi Gamma+Warwick WCA 211Pro(2x CELESTION BN10-200S)
0 xLajků:

306

Lukáš napsal:

srovnání s délkou kabelu

To je průřez vodiče (neboli tloušťka), délku mají shodnou 6m. smile Rozdíl je markantní hlavně v basech, ten tenčí kabel tam hodně krade, slyšet je to hlavně naživo přes aparát, ale i v těch ukázkách s dobrými sluchadly to poznáš. Ten šum se u takhle low-tech nahrávání řešit nedá, ani nevím, jakou mají vstupy u mé zvukovky impedanci, ale přes tu krabku je to rozhodně mnohem lepší (např. ten Ivův Korg stojí 3x víc než celý motherboard u mého počítače - to leccos napoví). I u tvých ukázek s Logitech je vidět rozdíl jaxvin.

Tak to je on přátelé!
0 xLajků:

307

mistergo napsal:

To je průřez vodiče (neboli tloušťka), délku mají shodnou 6m

Ježiš,to jsem blbec big_smile to je asi tou kocovinou.. každopádně ten rozdíl tam je,jak u mejch nahrávek tak i u tvejch,což může být motivace ostatních,že to má cenu pořídit si kvalitnější nahrávací věc a pak se trápit se cvičením ještě víc wink

0 xLajků:

308

Lukáš napsal:

má cenu pořídit si kvalitnější nahrávací věc a pak se trápit se cvičením ještě víc

Když už to říkáš - docela se mi osvědčilo u těch levných zvukových karet nahrávat následujícím způsobem: basa -> aparát -> trochu solidní mikrofon -> mikrofonní vstup zvukovky. Dle mých zkušeností je to mnohem lepší než Line in a basa, nebo i line-in -> krabička -> basa.

Tak to je on přátelé!
0 xLajků:

309

Tyjo je zajímavý, jak můj ex75 a ivův plesnivec zněj podobně.. Nebo jako divný to není- holt jasan a 70' pozice snímadel, ale stejně.. Přitom úplně jiný struny.

Jinak sem tam šoupnul fokuse.

0 xLajků:

310

davidak napsal:

zněj podobně..

jj podobně nepoužitelně do rockový kapely tongue
nic ve zlým chlapi,sou to krásný stroje smile ale ....čertužel big_smile

0 xLajků:

311

pekelnik napsal:

jj podobně nepoužitelně do rockový kapely

to by mě zajímalo od majitelů. Mám 75 RI japan (jasan, javor) a je to skvělý na slap, ale prstama v kapele už tak ne. Ale 78 JB mám jasan, palisandr a to je na prsty výborný. Je to obecná vlastnost?

0 xLajků:

312

Ten hmatník má určitě vliv, alespoň tak to cejtim já.

Ta moje 75ka byla úžasná na slap, na věci, kde se basa dere dopředu- funkovější figury, groovy a tak. Ale třeba olšopalisandrový ESP mělo zvuk plnější a hutnější, na sólo žádnej extra Miller sound, ale potom ve věcech, kde basa jede poctivý rovný spodky, rooty a tak, fungovalo ESP líp.

Já tuhle hutnost u 75ky trošku postrádal a přemejšlel nad změnou snímačů a kdesicosi, nakonec mě ovšem ESPčko svym charakterem inspirovalo k nákupu olšovýho Laklanda- a nelituju.

Celkově mám pocit, že olše líp funguje jako kapelní tmel, byť ten zvuk není tak líbivej, u jasanu to je podle mý zkušenosti naopak, ten zvuk je vejškovější a průraznější, víc o sobě dává vědět. Třeba při hraní v RnR revivalu(něco jako hrajete vy, deafe) ta 75ka vylejzala z celkovýho zvuku o dost víc, než bych chtěl, nebylo jednoduchý dostat z ní ten typickej pam pam pam 12 zvuk, i když struny už byly jetější.

Ona je to alchymie, třeba kombinace olše+palisandr+Bartolini byla u Laklandu pro moje uši né úplně šťastná, toho "medu" tam bylo až moc. Po výměně snímadel je zvuk krásně rovnovážnej, basa se posunula hoodně jinam. Takže těch ovlivňujících faktorů tam je asi milion.

0 xLajků:

313

davidak napsal:

vylejzala z celkovýho zvuku o dost víc, než bych chtěl, nebylo jednoduchý dostat z ten typickej pam pam pam 12 zvuk, i když struny už byly jetější.

Je fakt, že vám ty Fendery pořádně střílí. Třeba ty Ivovy ukázka, 5 měsíců starý struny, ty brďo... Mně to zní, jako bych přes to hodil deku.

Tak to je on přátelé!
0 xLajků:

314 Naposledy upravil: Ivo (07. 02. 2010 10.25:50)

mistergo napsal:

Třeba ty Ivovy ukázka, 5 měsíců starý struny, ty brďo...

Asi to bude hodně tím, že já na jazz bass skoro vůbec teď nehraju. Odehrál jsem na něj za tu dobu 2 koncerty, jinak stojí v koutě, tudíž nemá ty struny kdo ohrát.

davidak napsal:

ale potom ve věcech, kde basa jede poctivý rovný spodky, rooty a tak, fungovalo ESP líp.

Tohle je jasný, v tom jsme na tom stejně. Proto jazz používám do popíku pro holčičky a do kapely, kde se s basou mazlím. Pokud chci rovnej, dunivej a tvrdej "buchar", tak samozřejmě sahnu po moderně - Spector. No a pokud je to něco mezi tím a chci si suprově zahrát, tak sahnu po mém nejmilejším - Musicman StingRay.

PS: Bohužel (nebo bohudík???) teď mám hodně kšeftů s bucharama, takže Spector byla jasná volba.

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
0 xLajků:

315

Ivo napsal:

Tohle je jasný, v tom jsme na tom stejně. Proto jazz používám do popíku pro holčičky a do kapely, kde se s basou mazlím. Pokud chci rovnej, dunivej a tvrdej "buchar", tak samozřejmě sahnu po moderně - Spector. No a pokud je to něco mezi tím a chci si suprově zahrát, tak sahnu po mém nejmilejším - Musicman StingRay.

Vlastníce zatím pouze ten JB, musím struny různými způsoby przniti, tetiny malé špunty mastnými prackami na něj šahat nechati, abych v kapele mohl následně alespoň trochu bucharovati. smile

http://www.youtube.com/watch?v=LI3C2HS1vZM
Tenhle pan basista tam taky nemá moc cinkání a jak mu to jde smile

Tak to je on přátelé!
0 xLajků:

316

opoceCZ:Co je přesně špatného na tom krku? Ptám se, že bych přesně ten tip chtěl v nejbližších dnech koupit..

Gallien Krueger + MM... wink
0 xLajků:

317

D.V.B. napsal:

je přesně špatného na tom krku?

No krk je prostě alchymie. A na téhle base je to spíš sabotáž. Je fajn, že krk není skoro vůbec potřeba dotáhnout výztuhou. Ale má tak moc buzzů, že to už opravdu nedokážu tolerovat ani zu basy za 2900,- prostě vlnovka na hmatníku (první 2-3 pražce nejvíc na A,D,G a pak okolo oktávy + jeden nedoražený pražec. Zvuk na sucho je fakt mňam ale to mi nestačí...radši si zajedu do fokusu vybrat. Trošku mi to zavání právě tím odpadem při tom přebírání...ale to si trochu fantazíruju.

handmade precision bass (fender fake logoed & fake relic) SBS pickups + active blender, Yamaha BB 435, Fender modern player 5, MTD 5, markbass LM III, soundelirium  the 12.6.1. + 15.5.  sustainer bayger, DOD deep freeze chorus, art studio v3, Ibanez bass synthesizer SB7, korg pitchblack poly, zoom b3
Klašter 12
0 xLajků:

318

opoceCZ:

Když jsem si poslech toho Fokusáckýho precla na reprákách, znělo to dost rozplzle a hučivě. Ale na sluchátka má docela pěknej naprděnej zvuk. Tak teď nevím čemu věřit, ale asi sluchadlám smile

Schecter Hellraiser 5 ║ Squier by Fender MB-4
Hartke VX3500  ║ Warwick blue cab 15,
LINE 6 BASS POD XT PRO + IMG STAGE LINE STA-300 + Hocke BS 115
Pár levých rukou big_smile
0 xLajků:

319

SneG napsal:

SneG

No asi věř těm sluchadlům. Nemyslím, že by byla uhučená...ale je celkem možný, že je nějakej error i v elektrice. Nějak takřka neznatelně reaguje clona. Uvítal bych ještě malinko větší bright sound...což nožná ořezala ta clona nebo špatná hodnota kondenzátoru (jak říkal Lukáš). Nikdy sem nevlastnil originál preclíka, tak se jen stěží můžu relevantně vyjadřovat ke zvuku, ale zvuk (charakter) precla je prostě boží...a precla určitě do budoucnosti chci...

handmade precision bass (fender fake logoed & fake relic) SBS pickups + active blender, Yamaha BB 435, Fender modern player 5, MTD 5, markbass LM III, soundelirium  the 12.6.1. + 15.5.  sustainer bayger, DOD deep freeze chorus, art studio v3, Ibanez bass synthesizer SB7, korg pitchblack poly, zoom b3
Klašter 12
0 xLajků:

320

skoda ze ta nahravka je trochu prebuzena

0 xLajků:

321 Naposledy upravil: opoceCZ (11. 02. 2010 11.00:48)

Nazdar druide: přebuzený to je co já vím jenom v runaway a to pouze tón "E" který je tam pouze jednou...jinak ta basa prostě tak prdí...jó prdí, když za to vezmeš smile
no dobře... občas to přikreslí i gain...ale já to jinak neumím...potřebuju trochu špíny smile yikes smile

Klašter 12
0 xLajků:

322

jasne, ja tak taky hraju kdyz se snazim o metal, ale uz to trochu mene vypovida o nastroji smile

0 xLajků:

323 Naposledy upravil: Lukáš (11. 02. 2010 14.14:08)

Jojo, ten zvuk mě připadá dobrej.. škoda, že tu nejsou nějaký další preclíky pro srovnání - možná ten zvuk není tak plnej,ale ten "charakter agresora" tam podle mě je smile

0 xLajků:

324

druid napsal:

skoda ze ta nahravka je trochu prebuzena

Abychom si rozuměli...můžeš mi prosím napsat jaké momenty jsou dle tebe v těch nahrávkách přebuzené (já tedy vím o jedné asi 1,5 sekundě v runaway čas cca 25s) , kdy to tedy opravdu zabustří...ale něco co by vyloženě deformovalo výpovědní hodnotu?
... hey hombrééé

Klašter 12
0 xLajků:

325

jo, ti redhoti i ten jami.. obě dvě nahrávky přebuzený

thumb nt 5, thumb nt 4 fretless, ibanez sdgr
trace elliot AH250, trace elliot 4x10H, mono sys 1x15, sansamp, sonic maximizer
0 xLajků:

326

Mě to připadá taky lehce přebuzený (..názor jsem přidal,až se přidal někdo další),ale nemám zvuk precla naposlouchanej,takže nechci prudit

0 xLajků:

327

bright napsal:

Termitovo ex ATK 300, Japan ´98, vcelku nove "red dwarwy" 40tky
(basa -> onboard zvukovka)

http://baskytara.com/forum/viewtopic.ph … 16#p198916
Zní to velmi dobře, což mě utvrzuje v tom, že ty ATKčka mají něco do sebe! Pěkný zvouček.

PROFÜL
0 xLajků:

328

bright:
velmi pěkný zvuk! Jen ta poslední cívka u kobyly asi už není určena na slap, ale na prsty to msí bejt masakr!!!! kua kua kua  ...Berate někdo na sraz do rovné ATK 300 or 305?

Klašter 12
0 xLajků:

329 Naposledy upravil: bright (03. 03. 2010 19.27:44)

Osobne se mi na slap nejvic libi ten prvni = prepic ke krku = singl+dummy coil+high pass filter(? nejsem si jistej). Jenze kdyby to vzal do ruk nekdo poradnej a trochu se zakroutilo s EQ (byl skoro na rovno), tak by i ty dalsi znely zase o chlup lip. smile
Neco budou delat i ty cerstvy struny, ale i se starsima je to vcelku fajn (rozhodne lepsi nez na Mayi = precl).

MIJ jazz bass, H&K Basskick 200
0 xLajků:

330

Do nahravek jsem prilepil prstovku - variace na I´ll survive (verze od Cake). Bohuzel se mi hrozne blemcaly prsty. EQ na base trochu do "V"cka.

0 xLajků:

331

Nezlob se, ale tam patri jen predem urcene nahravky aby bylo relativne co porovnávat. promin. smazu

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

332

spider napsal:

Nezlob se, ale tam patri jen predem urcene nahravky aby bylo relativne co porovnávat. promin. smazu

No... Money tam jsou jeste od Termita a tak jsem si rikal, ze neco pridam - stejne jako treba opoceCZ, Cassus nebo Axlik. smile Nevadi.

0 xLajků:

333

hele, pokud to ostatním nevadí klidně to tam nalinkuju zpatky, ale dodej tab, a tempo. Tohle vlakno bylo primarne urceno k tomu aby bylo mozno porovnat jednotlive basy za stejnych nebo podobnych podminek

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

334

spider napsal:

hele, pokud to ostatním nevadí klidně to tam nalinkuju zpatky, ale dodej tab, a tempo. Tohle vlakno bylo primarne urceno k tomu aby bylo mozno porovnat jednotlive basy za stejnych nebo podobnych podminek

O nic nejde - pripadne to vlepim do recenze.

/Zamer vlakna je zrejmy, jen jsem chtel pridat neco navic (tak jako par lidi predtim). Domluveny nahravky tady byly, tak jsem v tom nevidel takovej problem.
Pac jeste nez jsem si atkcko osahal v kramu, nemohl jsem najit kloudny porovnani tech tri zapojeni./

0 xLajků:

335

Barius napsal:

Dneska jsem se nasral(prostě jsem měl trochu času smile ), vzal jsem pájku, křížák, pinzetu a konečně jsem správně zapojil ten Bartí MM(přepínač cívek) na mojí CORT BG74WBL. Teď to hraje tak jak má. Má to koule, oproti cortím snímadlům, bezkonkurenční! Jsem spokojen.

No abych pravdu řekl, tak mi to pořád nelezlo nějak pod fousy, mělo to koule, ale něco tomu pořád chybělo. Stáhnul jsem si zapojení snímačů Bartolini MM, odpájel jsem snímač od přepínače, kontakty očistil, nebo tam bylo už toho cínu a kalafuny do aleluja a zapojil podle návodu a uplně jsem se divil jak to mohlo hrát, při tom předchozím zapojení, které jsem pájel podle ucha smile Teď je snímač MM Bartolini zapojený tak, že při poloze přepínače vlevo je zapojen paralelně, uprostřed hraje cívka u kobyly a v poloze vpravo je zapojen snímač sériově. Zvuk je čitelnější a teď to dostalo ty pravé grády.
zapojení na první stránce druhé od spodu viz. - http://ulozna.soulslavers.com/soubory/b … -pepna.pdf
Zítra hodím ukázku do ochutnávek. Sám jsem zvědavý na rozdíl.

PROFÜL
0 xLajků:

336 Naposledy upravil: Barius (10. 03. 2010 13.04:24)

Tak jsem k mé předchozí ochutnávce přihodil další nahrávky pro srovnání viz článek výše. http://baskytara.com/forum/viewtopic.ph … 31#p192731

PROFÜL
0 xLajků:

337

No Bariusi...nevím co na to říct, nejde o zvuk, ten je asi hodně v pohodě ale to jak mixuješ drnkání nehtem a bříškem prstu...to mě jaksi dost znemožňuje hodnocení zvuku. Bartolini mám moc rád, tak si ostříhej nehty a nahraj to znovu...s potěšením si to poslechnu.

Klašter 12
0 xLajků:

338

ono to dela hodne i ty ultrsacerstve struny, to je podle me hnus vhodny tak do ubertrashmetalu. Podle me bys udelal lip kdybys je trosku zajel a pak nahral. Tohle je cerstvost sama, coz me osobne se nelibi.

edit: Tak sem koukal na bandzone ze ty ten trash fakt hrajes smile tak sorry, no offense, nemyslel sem to zle

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

339

neposlouchal sem nevím....ale ošklivost novejch strun se projevuje hlavně u nástrojů nižší třídy...tot´ moje zkušenost u dobrýho stroje sem vždycky měl spíš pocit že nový struny=hromobití samotnýho Dia

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

340

spider napsal:

ak sem koukal na bandzone ze ty ten trash fakt hrajes smile tak sorry, no offense, nemyslel sem to zle

V pohodě, nejsem žádný trashmetalista, jenom hraju smile

PROFÜL
0 xLajků:

341 Naposledy upravil: Barius (10. 03. 2010 15.11:15)

opoceCZ napsal:

No Bariusi...nevím co na to říct, nejde o zvuk, ten je asi hodně v pohodě ale to jak mixuješ drnkání nehtem a bříškem prstu...to mě jaksi dost znemožňuje hodnocení zvuku. Bartolini mám moc rád, tak si ostříhej nehty a nahraj to znovu...s potěšením si to poslechnu.

Tak mně to nedalo a  jsem si teda ty nehty trochu zkrátil a nahrál znovu. Tak co na to teď říkáš. Není to žádný fender ani bůhvíco ale mně se to líbí smile

http://baskytara.com/forum/viewtopic.ph … 31#p192731

Jinak jsem poctivý trsátkář, takže prsty jsou pro mě zatím takové domácí zpestření, ale zvuk prstama se mně líbí.

PROFÜL
0 xLajků:

342

tak sem se nak zbytecne probudil nad ranem a nemoh usnout tak sem prinahral ukazky bass co mam doma..

hohner B2a pasiv - krkac-oba-kobylkac
http://ulozna.soulslavers.com/soubory/m … -pasiv.mp3

steinberger p2 - krkac-oba-kobylkac
http://ulozna.soulslavers.com/soubory/m … ger-p2.mp3

washburn bantam headless - krkac-oba-kobylkac
http://ulozna.soulslavers.com/soubory/m … bantam.mp3

cort precision headless - na 3/4 volume - na plny volume
http://ulozna.soulslavers.com/soubory/m … -preci.mp3

jolana kolorbas-toceno prepinacem celkem 4 polohy..dalsi 4 mi pridou stejny...
http://ulozna.soulslavers.com/soubory/m … lorbas.mp3

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

343

Nechceš si to šoupnout radši do nahrávek?:)

G&L L-2000 1984
GK 400RB 1993, Soundelirium PapaMobile 2x10
DOD FX-100 Pedalboad: Boss ODB-3 - Ibanez PD-7 - (DOD FX72) - Warwick RockTuner PT2 - Kokot Kompresor
Aji já mám profil! Sækədʒəwiːə
0 xLajků:

344

Nech ho, on to stejne hraje po svem big_smile

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

345

m3 tim necemu nastavuje zrcadlo? Freejazzovejc to zahral uz jen Kubs:)

0 xLajků:

346

spider napsal:

Nech ho, on to stejne hraje po svem

Jo prcám na to-asi jsem moc akční xD

G&L L-2000 1984
DOD FX-100 Pedalboad: Boss ODB-3 - Ibanez PD-7 - (DOD FX72) - Warwick RockTuner PT2 - Kokot Kompresor
0 xLajků:

347

m3 napsal:

jolana kolorbas

Tož ta se mi líbí nejvíc! smile

0 xLajků:

348 Naposledy upravil: m3 (08. 05. 2010 04.42:54)

spider napsal:

Nech ho, on to stejne hraje po svem big_smile

tak ten origos nam moc neznam big_smile sem byl rad ze sem ji jakz takz vzpomnel na ty noty a kouam ze sou tam naky  jiny aje to i jinak nafrazovany big_smile

Paparatzzi napsal:

Nechceš si to šoupnout radši do nahrávek?smile

aha sem si ani nevsim ze je tu nejak nejak rozdvojeny big_smile...
..

batty napsal:

m3 tim necemu nastavuje zrcadlo? Freejazzovejc to zahral uz jen Kubs:)

voe to neni zadnej free-jazz normalni alko-punk smile 

edit: big_smile no popyci !! big_smile ted na to cucim jak puk big_smile  nebyl tu nekdy nakej jinej tab big_smile ..
mne to nekdy v ty 4 rano kdyz sem se do toho poustel prislo uplne v poradku .... ze to tak ma bejt  a nikdy to nebylo jinak big_smile

du spat nekdy az zas nebudu vedet co roupama vam o treba prehraju spravne wink a vlozim do spravnyho  threadu...

a ja mel z toho takovou radost ze to mam konecne za sebou smile dyk uz se na to chystam od ty doby co ste se s tim tady vytasili big_smile

a zas tak uplne mimo to neni...  big_smile  ..mi z toho (kdyz sem nato koukal nekdy kdyz to tam spider plesk) utkvelo  jenom ze to AHD budu hrat E57 A5 a nebudu si trhat prsty z kloubu abych to zahral cely v jedny poloze big_smile  a to zbytek je ta nepodstatna omacka okolo ktera se ztratila v mlze.. big_smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

349

davidak: Ten zvuk jolany je parádní. Přesně ho vystihuje, jak tu onehdá někdo poznamanal, "plom plom". Ale tím rozhodně nechci říct nic zlého...

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

350

Děkuju, to jsem poznamenal já smile je to náhodou prdel na to hrát, proč kupovat Gretch..

0 xLajků:

351

Brouci - All my lovin big_smile
Náhodou ten slap se mi i docela líbil a trsátko taky, jinak prsty zněly jak šňůra na prádlo big_smile

Schecter Hellraiser 5 ║ Squier by Fender MB-4
Hartke VX3500  ║ Warwick blue cab 15,
LINE 6 BASS POD XT PRO + IMG STAGE LINE STA-300 + Hocke BS 115
Pár levých rukou big_smile
0 xLajků:

352

Jo tak se veřejně přiznávám, jsem zamilováný do Pearla a to jsem ho ještě neměl v ruce... Ku*** takový zvouček by se mi moooc líbil a ten vintage?! Budu pro ni vraždit...

G&L L-2000 1984
0 xLajků:

353

tak to, se neboj, ja ho mnel v ruce a stoji to za to big_smile

The Jack, The  Pearl, Palatino EUB, Cort GBMP3,  GK 200RB 1981, Ampeg B200R 2008, Peavey Centurion III 1978, Peavey 118 1978, MB PH 112, EBS MBII
0 xLajků:

354

Opoce: Ty se s tim tempem moc neseres, ze jo ? big_smile

Ja jen ze zadani znelo v tempu 120

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

355

pavouku... já žiju strašně rychle smile prachy jsou ve 120 ale ten podělanej aeroplán sem nijak dlouze neskoumal... a prostě to tam napálil

Klašter 12
0 xLajků:

356

Live fast, die young....hele nejak si to propasl big_smile

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

357

No někdy mívám slušně nakročeno...

Klašter 12
0 xLajků:

358

davidak napsal:

Vytáhnul sem utopenej snímač(možná moc?), našel nějaký před rokem vypraný niklovky  audělal pár Ukázek Tokaie.

Pekelnik napsal:

paráda!! tongue

Doufám že mě zas nikdo nesežere:) Vyjmuto z nahrávak>do diskuze

G&L L-2000 1984
0 xLajků:

359

Přimluvil bych se za rozšíření ochutnávek i na řekněme vlastní tvorbu. Myšleno je jakési odprezentování vlastního zvuku a vlastní invence. Omezeno časem třeba 2x30s ? Pokud to tedy nebude zahlcovat úložnu.
   Když už se někdo rozhodne přispět, tak dohrát něco "svého" by mohlo být snad i větší motivací.
   Pokud by se třeba 2 modi shodli na tom, že nahraná ukázka-ky jsou o ničem, tak by mohli bez upozornění mazat....
Berte to jako snahu trošku to.... jakože rozpohybovat?
ehm..do mě

Klašter 12
0 xLajků:

360

jde to podle mě proti tomu co to mělo původně být, tedy jakési srovnání nástroju na stejné nahrávce ala basstassters. Ja osobne jsem proti, pokud chce nekdo prezentovat at uz nastroj ci tvorbu, lze tak ucinit jinde

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

361

opoceCZ napsal:

Myšleno je jakési odprezentování vlastního zvuku

spider napsal:

pokud chce nekdo prezentovat at uz nastroj ci tvorbu, lze tak ucinit jinde

už se o tom tu řeč vedla....
Pokud vím tak Jenich přišel s myšlenkou udělat ochutnávkový thread, kde by všichni basoudruzi mohli prezentovat svůj hotový zvuk, tedy zvuk, který používají, kterého dosáhli skrz aparáty či krabičky a basy...
Ergo by to nebyla prezentace konrétních baskytar, ale spíše zvuku konkrétních basáků...
Bylo by to zajímavé, byť už poněkud náročnější na sejmutí (tedy třeba celého aparátu).

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

362

Kdo by měl podmínky natočit basu třeba z aparátu, nebo v kombinaci s linkou ze zesu, tak proč ne. Ale mě šlo spíše o prezentaci zvuko posílaného do aparátu. Shrnuto a podtrženo MONEY + AEROPLANE a volitelně něco dalšího 2x30s. Jsem prostě opice zvědavá a pročnediskotovat o technice hraní na konkrétních případech?

Klašter 12
0 xLajků:

363

Opice, zaloz si klidne thread "neco dalsiho", podle me, v ochutnavce jen dane tema

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

364

opoceCZ napsal:

Ale mě šlo spíše o prezentaci zvuko posílaného do aparátu

to je podle mě píčovina.
To je skoro stejně jako to téma co tu už je.
Navíc by to bylo jen pro lidi co používají krabičky....

Basákův zvuk tvoří celej řetězec:

Hlava-ruce-basa-(případné krable)-apec-repro.

A to by mě zajímalo, navíc mít možnost jak to zní celý dohromady jednotlivejm lidem, navíc s pořádným popisem co všechno je použito.

Takže buď zvuk čistě z basy nebo naopak zvuk úplně celej. Jinak to nemá význam.

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

365

Tak jsem nahrál nový ukázky svýho Corta přes Pandoru a oni jsou skoro stejný jako ty minulý big_smile

http://baskytara.com/forum/viewtopic.ph … 91#p177191

Warwick Corvette Standard (BEAD) + Eden Nemesis NA650 + Markbass MB58R 104 Energy + Markbass MB58R 151 Energy + Darkglass B7K Ultra
Warwick Thumb BO 5 broadneck + TC Electronic BG 250-210 + TC Electronic Spectracomp
https://www.youtube.com/@Jindrahu
https://bandzone.cz/neverforget
https://bandzone.cz/doubledecker
0 xLajků:

366

Neřekl bych.. má to míň šumu a je to o něco "širší", ale víc toho na ntb onboard zvukovce neslyším.. a hlavně nový struny wink

0 xLajků:

367

Tož jsem vám nahrál svého orangutánka: http://baskytara.com/forum/viewtopic.ph … 63#p227463

Mirek Vlček | Ruda Sivčák➝Simon Keats, Roger Smith➝Marco De Virgiliis | Udo Klempt-Gießing➝Alex Claber
0 xLajků:

368 Naposledy upravil: Lukáš (04. 12. 2010 11.47:20)

Ibanez Roadstar Fretless 1982 fakt zajímavej zvuk, hlavně trsátkem, s těmi prsty mi připadalo, že to ztratilo dost vejšky (víc než na jiném nástroji nebo jak to popsat). Zase mě začalo hlodat, jestli nemám to trsátko zkoušet smile

0 xLajků:

369 Naposledy upravil: basybass (04. 12. 2010 12.42:17)

Lukáš napsal:

s těmi prsty mi připadalo, že to ztratilo dost vejšky

Ten hlasitostný rozdiel a atack medzi prstami a trsátkom je tu naozaj celkom veľký. Ale myslím si, že je to dané hlavne strunami, sú na nej hladené a do tých sa prstami tak nedá oprieť. A možno je bezpražec i celkovo stavaný na uhladenejší zvuk, neviem, nemám s nimi skúsenosť. Inak basa je Roadster, Roadstar je iný model, ten začali vyrábať až neskôr.
Trsátko - tiež sa k nemu začínam vracať, predsa len tón z neho je pevnejší než od prstov.

0 xLajků:

370

Davide,
super basa, super design, super zvuk smile

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

371

tao-kan napsal:

super basa

tao-kan napsal:

super zvuk

asi tak...

The Jack, The  Pearl, Palatino EUB, Cort GBMP3,  GK 200RB 1981, Ampeg B200R 2008, Peavey Centurion III 1978, Peavey 118 1978, MB PH 112, EBS MBII
0 xLajků:

372 Naposledy upravil: Aidamos (09. 01. 2011 14.00:04)

tao-kan napsal:

super basa, super design, super zvuk

e.t. napsal:

asi tak...

Pánové, pánové... http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=4771 (a já tím pádem taky)

davidak:tak jsem to přesunul sem, aspoň sem si tu funkci vyzkoušel smile

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

373

Kubši, ten poslední ton v tom riffu je fakt D? big_smile

Gallien Krueger + MM... wink
0 xLajků:

374

on tě stejně neslyší....

Klašter 12
0 xLajků:

375

Tusim ze E

0 xLajků:

376

Kubš napsal:

za zvuk se nestydim, hra je v pizze..

Souhlasím s obojím  smile  Ale jinak ten zvuk je fakt parádní.

0 xLajků:

377

Tak to vis...jen me zajima co sem za pripad smile budto je ten nastroj fakt dobrej nebo aspon ta technika pravacky je tak dobra ze rozehraje i prkno lol smile:) prece je to vsechno v rukach ( muj oblibenej bullshit kec)
timing kulha :-/ to me moc sere...ale zas byl sem rad ze se aspon tohle povedlo nahrat - technika me vypejkaka a po 3 vterinach se vypinalo nahravani :-/ jinak bych to asi nevypustil

0 xLajků:

378 Naposledy upravil: Barius (09. 01. 2011 16.33:02)

http://baskytara.com/forum/viewtopic.ph … 89#p234689
Tento JB je opravdu velmi zvukově i designově povedený, ve spojení s Elixírem mládí smile je to opravdu zvouček parádní. Mně osobně se nejvíc líbí zvuk obou snímadel dohromady a o slapu nemluvě, to je paráda. Až budu jednou velký taky si nějaký ten JB pořídím big_smile

http://baskytara.com/forum/viewtopic.ph … 24#p234724
No a co se týká Kubšovy nahrávky, tak na MIMa je to dobrý zvuk, s ohledem na stáří strun, je to fakt solidní. Ale co do uměleckého projevu, tak to bych musel hodně dlouho trénovat, abych dokázal zahrát takový brutální part smile Myslím to ve srandě... To doženeš poctivým tréninkem big_smile

PROFÜL
0 xLajků:

379

Mno proste je treba si priznat ze neni MIM jako MIM...je to jako by to byla nejaka choroba ci co? Dost dobre nechci aby se psalo  " hmm je to sracka takze ten zvuk neni tak zlej" to je desny, kdyz vezmu jak ra basa vypada z hlediska provedeni a dreva vypada oproti
lecktery americe jako zkusenej profik...

k nahravce - nekde sem slysel waterse jak to hraje ted a moc se to tu nepodobalo nicemu nahranymu....na trenink seru to je pro muzikanty

0 xLajků:

380

Dobře... big_smile

PROFÜL
0 xLajků:

381

Kubš napsal:

....na trenink seru to je pro muzikanty

Přesně tak. Kdo hodně cvičí, ten nástroj ničí. smile

0 xLajků:

382

Tak to je pravda...kdo ma ty prazce furt kupovat. Nemluve o strunach...to uz je uplny ruinovani kapsy.

0 xLajků:

383 Naposledy upravil: Kubš (09. 01. 2011 18.26:17)

Barius napsal:

Dobře... big_smile

Tak je treba bourat stereotypy...zatim se odhalovaly jen drive extaticky uctivane znacky jako uplne obycejny ( kdyz se zdostupnej a prestanou byt je tematem vasnivych katalogistu) a staly se beznym spotrebakem...takze proc to nevzit z druheho konce wink

V podstate sem rad za tyhle reakce typu " hraje pekne, ale je to MIM takze to spis bude necim jinym"
zajimalo by me co bys rikal kdybych ti odhalil ze to je origo 62RI co mam uz tyden doma a vystrelil sem si z e znackystu

0 xLajků:

384 Naposledy upravil: Lukáš (09. 01. 2011 18.47:06)

Hmm, tak tohle je fakt super, jak je to napruděný..fakt tam neni aktivka? big_smile Což mě dostává ještě víc, zabejvat se otázkou "zvukově parádní Jazzbass" smile

0 xLajků:

385

Hihi tak davidak furt premysli o aktivce smile:) tak nevim jak by ten jeho JB znel potom Aktiv na druhou

0 xLajků:

386

to kubš: tak je to olšovej JB (ten tvůj MIM), s kvalitníma snímačema není důvod aby nemohl hrát dobře. zvuk moc neposoudím, mám tu repráky z noťase smile

0 xLajků:

387

No ja sem zmatenej - ta basa mi pride ok - jsem preci jem porad tezkej znackysta a nejde mi do hlavy ze mi na ty base skoro nic nesmrdi, nechybi....proto chci slyset zda sem uz hluchej nebo jak to vidi zbytek
Je fakt ze to vskutky neni klasa MIM ( cenove vys nez HW1)
Snimace jsou samo super ale to neni vse - prkno ani snimace nezachranej ( viz. Muj topolovej mexickej dlx)
potreboval bych nakyho std. usa nebo tak neco na srovnani head to head

0 xLajků:

388

Kubš napsal:

s těma snímačema mu to nejspíš natrhne ....:)

0 xLajků:

389 Naposledy upravil: Kubš (09. 01. 2011 21.15:40)

deafslap napsal:
Kubš napsal:

s těma snímačema mu to nejspíš natrhne ....:)

tomu sam neveris smile:):)

ale logo a lak krku na classicu bude urcite vitez smile:):)

0 xLajků:

390

Dva prachobyčejnský jazzbassy a jak se tu diskutuje smile

U toho Classica je potřeba si uvědomit, že to už je drahá basa, stojí 21,5k s tim, že se furt platí za levnější mexickou pracovní sílu, takže v cenový rovnici musí mít ten materiál dost velkou váhu. Ostatně, myslim, že hardvér(kobyla, mechaniky a bůhvícoještě) sou uplně stejný jako u AV. No a když tam sou ještě opravdu boutique snímače, tak není co řešit. To už není basa hodná hlášky "za ty prachy to hraje fajn".

Bavili sme se s Kubou, on hraje mezi kobylou a kobylkáčem, tim je taky danejch hodně rozdílů.

Lukáš napsal:

Hmm, tak tohle je fakt super, jak je to napruděný..fakt tam neni aktivka?

To asi směřuje na Kubše, ne? Každopádně, ani jedna ta basa aktivní není smile

0 xLajků:

391

Pokud to je na me tak prudeni je dany vyskou snimacu a stylem pravacky

diagnostikoval jsem svoji polohu a je to presne nad kobylkacem

0 xLajků:

392

davidak napsal:

Dva prachobyčejnský jazzbassy a jak se tu diskutuje

tak tak...nic co by stálo za řeč smile

0 xLajků:

393

pekelnik napsal:
davidak napsal:

Dva prachobyčejnský jazzbassy a jak se tu diskutuje

tak tak...nic co by stálo za řeč smile

ach jo a to se snazim odprostit od rasovejch stereotypu ( i kdyz B*nak je spis diagnoza nevylecitelne nemoci nez rasa)

0 xLajků:

394

Kubš napsal:

tomu sam neveris smile:):)

proč by nemohlo. To už záleží od kusu, jak si to všechno sedlo dohromady. já mám JB těhle specifikací (ten přestavěnej 62 RI Japan, tělo od Vlasáka (olše, byla to lípa), snímače 60s JB, reverzní mechaniky, takže něco hodně podobnýho. Jinak bych hodně seriózně zvažoval koupi.

0 xLajků:

395

No ja ten prodej zvazuji - basa se mi sakra libi ale tusim ze to uplne nebude ono do neceho vic rockovyho
A nejak mi zkusenost hovori ze uplny divociny ten JB neumi ustat - ale treba se pletu a brzy se poucim

0 xLajků:

396

Kubš napsal:

A nejak mi zkusenost hovori ze uplny divociny ten JB neumi ustat

to já právě nedokážu posoudit, nic tvrdýho sem nikdy nehrál. Ale zvaž ten prodej, pokud to prkno hraje, jako že asi jo, můžeš mu třeba dodat nějaký agresivnější snímače. Ale pokud tím rockovýho nemyslíš nějakej pekelnej nářez, ale rock, tak ten na to určitě hrát de smile

0 xLajků:

397

Kubš napsal:

ach jo a to se snazim odprostit od rasovejch stereotypu

jojo,už sem to mockrát slyšel,že v Cajzlhradu nerozumí srandě big_smile

0 xLajků:

398

Neee husty snimace NE, moc uz nemusim to "preksichtovani" baskytar.
Hele visi jen tu pro labuzniky - tady ho nikdo jen tak neveme . Takze to nehrozi wink akutne.

Je fakt ze zkusenost mam jen s aktivnim jb. Toz uvidim co to udela:)

0 xLajků:

399

Kubš napsal:

Neee husty snimace NE, moc uz nemusim to "preksichtovani" baskytar

myslel jsem nějaký SD, pořád je to JB, jen trochu zlejší. Tak uvidíš, jak to proleze smile

pekelnik napsal:

Cajzlhradu

to je Brno?

0 xLajků:

400

deafslap napsal:

myslel jsem nějaký SD, pořád je to JB, jen trochu zlejší. Tak uvidíš, jak to proleze

no mně ty Aera přídou dost tučný  - zas dělat z toho náklou nabroušenou mrchu...to spíš aktivkou

0 xLajků: