Tak, po delší době opět přispěju do tohohle tématu.
Laney B2 tedy už mám o října, nicméně, potom se kapela rozpadla dřív, než se stačila utvořit a s druhou kapelou využívám apec ve zkušebně, takže tam nebylo potřeba tahat tento. Do toho pak maturita a takový hovadiny... no, za těch 8 měsícu sem s ním hrál s kapelou všehovšudy tak třikrát
No, je to ostuda, snad se to teďka konečně rozjede.
Každopádně, proč to píšu - mám příspěvek k problému s vypínáním. Zničehonic se zesík začal vypínat do standby režimu, vubec se nechápal proč, hrál sem si s ním doma v pokojíčku, tzn. volume na velice nízké úrovní. A vypínal se dost často. Už sem se začínal mlátit do hlavy, že Kubš měl pravdu a já koupil nějakej nedomrlej šmec. Hledání na internetovi také nepřinášelo kýženou radu či příčinu, až jsem se náhodou dostal na staré známé basy.wz.cz, konkrétně recenzi Laney B1 (http://basy.wz.cz/zesilovace/laneyb1.htm), kde mi bylo všechno vysvětleno - pravděpodobně při přenášení jsem posunul přepínač z "internal speaker only" do "bi-amp", čímž vznikl jeden okruh bez zátěže a ten působil to vypínání. Zárověň se tím také vysvětlilo, proč se mi poslední dobou zdálo, že to nemá žádný basy
- aktivní crossover posílal basy do bedny, která tam nebyla.
Takže děkuji autorovi recenze, ušetřil mi mnoho nepřijemností, konec dobrý, všechno dobré...zatím 
Fender Deluxe Active P-Bass, Yamaha BB1100S fretless
Laney B2, Gallien-Krueger MB150E-III/112