1

Téma: Laney B2

Přátelé, dost se mi líbí to Laney B2 na bazaru, už je skoro ruka v rukávě, nicméně nemohu na něj najít žádné recenze (kromě té uvedené přímo v inzerátu), vlastně se zdá, že ho nikdo nemá... Našel jsem pár recenzí Laney B1, což by, pokud to správně chápu, měla být samostatná hlava z B2, a názory jsou takové...rozporuplné. Nerad bych udělal nějakou hloupost, proto se ještě zeptám zde: Je to dobrý? Je to špatný? Víte o něm něco?
Už jsem tak na 75% rozhodnut, že ho vezmu, ale kdybyste měli nějaké argumenty proti, tak honem sem s nima!

Fender Deluxe Active P-Bass, Yamaha BB1100S fretless
Laney B2, Gallien-Krueger MB150E-III/112
0 xLajků:

2 Naposledy upravil: Kubš (27. 09. 2010 20.27:50)

Re: Laney B2

mám serii DB konkrétně DB400 (předchůdce B řady) v podstatě je to to samý akorát mám líp ovladatelnej kompresor....

imho velmi solidní výrobek (myslím ted DB, ale B nebude odlišný, pač Nexus je uplně to samý když koukneš na ovládání) koukni se do inzerátu kde ho prodávám tady v inzerci, místní aparátový odborník Betaron tu serii DB vynáší do nebes jako dbře postavenej zes...

k B řadě vím jen jedno mínus...konstrukčně tam nezvládli nějakou ochranu a to kombo prostě vypíná...a to dost často....samozřejmě že prodejci se to "uuuuuurčitě nikdy nestalo" ale nečetl sem to jen u jednoho člověka....jinak nabízím 410 kombo za menší cenu než tu B 2x10 big_smile:D:D ale možná to přestává být aktuální poněvadž pro něj najdu hrací využití

jinak zvukově to jsou solidně provedený zesíky...myslím, že to patří uplně do jinýho světa než Richter řady....asi jako GK RB2001 a GK Backline...obojí GK a kdybys soudil GK podle Backline tak a firma má horší renomé než stagg

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

3 Naposledy upravil: pudel (02. 10. 2010 19.33:50)

Tak, děkuji za rady, dnes jsem ho koupil, prodejce velice solidni pan, tvrdil, že s tou ochranou bývají problémy proto, že ten zes. je vůči té bedně dost naddimenzovanej, tudíž toereticky stačí nehrát na volume 10 a mělo by to být ok...což u mě nehrozí vzhledem k tomu, že sem původně sháněl pouze něco 100+W.  Jinak konkrétně tento kousek byl asi 3 měsíce zpět na generálce u p. Horkého, tak doufám, že zádné problémy nebudou.
Jinak první dojmy úžasný (v kontextu toho, že doteď byl nejlepší apec, na kterej sem hrál, ashdown evo), zvukových možností spousta, třeba se po čase rozhoupu k recenzi smile

0 xLajků:

4

JO ty zesíky uměj hrát....určitě to má na víc než by zprzněné jméno Laney naznačovalo wink

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

5

Tak, po delší době opět přispěju do tohohle tématu.
Laney B2 tedy už mám o října, nicméně, potom se kapela rozpadla dřív, než se stačila utvořit a s druhou kapelou využívám apec ve zkušebně, takže tam nebylo potřeba tahat tento. Do toho pak maturita a takový hovadiny... no, za těch 8 měsícu sem s ním hrál s kapelou všehovšudy tak třikrát mad No, je to ostuda, snad se to teďka konečně rozjede.

Každopádně, proč to píšu - mám příspěvek k problému s vypínáním. Zničehonic se zesík začal vypínat do standby režimu, vubec se nechápal proč, hrál sem si s ním doma v pokojíčku, tzn. volume na velice nízké úrovní. A vypínal se dost často. Už sem se začínal mlátit do hlavy, že Kubš měl pravdu a já koupil nějakej nedomrlej šmec. Hledání na internetovi také nepřinášelo kýženou radu či příčinu, až jsem se náhodou dostal na staré známé basy.wz.cz, konkrétně recenzi Laney B1 (http://basy.wz.cz/zesilovace/laneyb1.htm), kde mi bylo všechno vysvětleno - pravděpodobně při přenášení jsem posunul přepínač z "internal speaker only" do  "bi-amp", čímž vznikl jeden okruh bez zátěže a ten působil to vypínání. Zárověň se tím také vysvětlilo, proč se mi poslední dobou zdálo, že to nemá žádný basy  big_smile - aktivní crossover posílal basy do bedny, která tam nebyla.

Takže děkuji autorovi recenze, ušetřil mi mnoho nepřijemností, konec dobrý, všechno dobré...zatím smile

0 xLajků: