1 Naposledy upravil: RoHy (30. 08. 2010 12.10:41)

Téma: Hektolitry potu, krve...

...pilování a broušení v letošních 40°C vedrech...
Výsledkem je tato 5ti kilová princezna, která mi od 24.7.2010 dělá radost každou minutu, kdy ji svírám v rukou.
Znalci jistě nepřehlédnou začátečnické chyby, ale fakt, že jde o mnou první (možná i poslední) vyrobený nástroj snad drobné chybky omluví...

http://bass-tard.rajce.idnes.cz/Ma_mila.../

Gear:
RoHy CUSTOM BASS 5string    (viz.  http://bass-tard.rajce.idnes.cz/Ma_mila.../ )
GK Fusion 500W + boxy 2 x 600W 2x12  + tweeter
Bezdrát SENNHEISER EW 172 C G3
Struny EBS, kabel DiMarzio
0 xLajků:

2

Re: Hektolitry potu, krve...

chtěl bych tu princeznu vidět:)

G&L L-2000 1984
GK 400RB 1993, Soundelirium PapaMobile 2x10
DOD FX-100 Pedalboad: Boss ODB-3 - Ibanez PD-7 - (DOD FX72) - Warwick RockTuner PT2 - Kokot Kompresor
Aji já mám profil! Sækədʒəwiːə
0 xLajků:

3

No to je frčák, než člověk dá odkaz, už je tu zájemce :-D

Gear:
RoHy CUSTOM BASS 5string    (viz.  http://bass-tard.rajce.idnes.cz/Ma_mila.../ )
0 xLajků:

4 Naposledy upravil: superjin (30. 08. 2010 12.16:21)

A jaká je prodejní cena,když už jsme u toho? big_smile Jinak je to nádherná moderna,jak má bejt wink

0 xLajků:

5

Vypadá to skvěle!

G&L L-2000 1984
DOD FX-100 Pedalboad: Boss ODB-3 - Ibanez PD-7 - (DOD FX72) - Warwick RockTuner PT2 - Kokot Kompresor
0 xLajků:

6

se nediv, nádherná práce gratuluji

0 xLajků:

7

Smekám. Můžeš se víc rozepsat o dřevech, elektronice, jak to probíhalo, nemáš nějakou fotodokumentaci výroby? Tahle basa by si to zasloužila.

0 xLajků:

8

vypada moc hezky,ale kde se slapuje? a co ten posledni prazec?

0 xLajků:

9

Zdar zdar! Tak ta výroba přeci jen začala? Nebo je to čistě jen pro vlastní potěchu bez nějakých ambicí? Pěkná MTD 535-style hlava...

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

10

Jo Kuře jako vždy nezklamal a hlavici poznal :-)

TO ALL: Fotodokumentace jest, mám ji doma a přidám ji do alba večer, takže můžete pak čeknout.

TO SUPERJIN: Má pro mě nevyčíslitelnou hodnotu :-) NEPRODEJNÉ !!! :-D Doufám, že to chápeš, ale už mi za ni nabízel jeden blázen do custom made baskytar 60tis.

TO PAPARATZZI a FEDEER: Díky, sám jsem prvně nevěřil, že to fakt hraje :-)

TO DAVIDAK: Dřeva jsou: Tělo: sendvič 5ks- finská bříza-ovangkol-mahagon-ovangkol-finská bříza, krk: sendvič 7ks: javor-eben-javor-eben-javor-eben-javor(hlavice + dýhaeben a úplně vrchní dýha nevim,ale líbila se mi kresba dřeva tak jsem ji tam lípnul).

Elektronika: MEC (aktiv/pasiv) spoludodaná se snímači MEC BL-5 (2kusy) - což jsem pořídil na hudebním bazaru komplet od nějakýho blázna za 2500,- (pozn. jeden snímač BL-5 stojí 4.500,- a aktivka další trojku...)

Mechaniky a kobyla SCHALLER typ M4-2000.

TO CASSUS: Já slapuji (teda pokouším se o slap - v porovnání s mistry basu, kterým rozhodně nejsem) palcem právě na tom posledním pražci, proto jsem si ho tam takto umístil a vytrhávám v prostoru za snímačem - jsem totiž samouk a některé mé "opičí chvaty" v různých technikách, jakou je např. SLAP jsou až k nevíře...prostě mám ruku při slapu takhle šikmo - jak ten pražec - VÍM ŽE JE TO ŠPATNĚ, ALE NEKAMENUJTE MĚ ! :-D

Díky vše mza pochvalu, mou radost to jen umocňuje...teď jen naučit se na to hrát :-D

Gear:
0 xLajků:

11

Jinak hlavice je kopie MTD tvaru, krk - vlastní návrh, menzura 35", tělo je hybridem mých oblíbených výrobců a modelů - tedy takto IBANEZ zajistil mé krásce "prdelku", typickou pro řadu SR, paroží jest ukradeno z výše zmiňované MTD 535, a to mezi tím je rozumný kompromis toho, jak mi nejvíce pohodlně basa seděla na pupku :-D

Pokud by chtěl někdo více technických či jiných info, klidně piště, nechci to tu zahltit informacemi, které by nikoho nezajímaly.

Gear:
0 xLajků:

12

No tak tedy mohutná gratulace!!! Na chyby se vy*er, hlavně, že to hraje a jsi spokojený! za mě 1* a veliká poklona, jen škoda přeškoda umístění toho krkovýho snímače. Dost dobře si nedokážu představit, že bych ho překročil palcem a ukazovákem....

handmade precision bass (fender fake logoed & fake relic) SBS pickups + active blender, Yamaha BB 435, Fender modern player 5, MTD 5, markbass LM III, soundelirium  the 12.6.1. + 15.5.  sustainer bayger, DOD deep freeze chorus, art studio v3, Ibanez bass synthesizer SB7, korg pitchblack poly, zoom b3
Klašter 12
0 xLajků:

13

TO KUŘE: Možná to rozjedu ve velkým, když slyším ze všech stran chválu na vzhled i zvuk...spoustu věcí bych udělal jinak (kvalitněji a hlavně rychleji) a možná by to i někdo chtěl...ale konkurence je obrovská....ale kdo ví. Letos mám v plánu ještě bezpražec v 5ti drátu....a s tím přijdou další zkušenosti....takže až podle počtu objednávek od Vás z fóra....kdo si chce nechat postavit basu? :-D

Měl jsem možnost porovnat o víkendu na akci se stavěnou pětkou od Vébra a i majitel této nádhery potvrdil, že zvuk té mé, hlavně na Háčku (s laděním drop A) zní hutně a konkrétně (5kaři vědí, že s Hčkem jsou největší problémy, co se vyrovnanosti zvuku v porovnání s ostatními strunami týče) = má milenka vyšla ze souboje vítězně, navíc i nákladově (vébr 30tis. vs. Moje (ani se neptejte, byli byste nasraný :-D)...takže taky radost.I když nutno říci Vébr to měl hozený do lesku a téměř celý v mahagonu a vypadala taky krásně a kvalita zpracování bezpochyby vyhrála u něj (dle mého soudu), s čímž ale její majitel zásadně nesouhlasil :-D

Gear:
0 xLajků:

14 Naposledy upravil: pekelnik (30. 08. 2010 13.15:55)

Kuuuurva,to je věc!
Nemůžu říct,že by se mě tahle basa líbila(není to můj šálek),ale respekt velikej si rozhodně zaslouží(š)! wink

0 xLajků:

15

TO opoceCZ: Kdybys viděl moje dlouhý zlodějský prsty, viděl bys, že já s přeskakováním snímačů a širší menzurou naprosto problém nemám :-D
Ne udělal jsem si ji prostě sobě na míru a tudíž aby se mi co nejpohodlněji hrálo. Velký impulz byl právě to, že trh mi takovou variabilitu a flexibilnost nenabídnul (hrál jsem taky ve spousty stylech od jazzu po metal takže jsem chtěl i něco zvukově variabilního a jak známo - čím jsou snímače dál od sebe, tím odlišnější mají zvuk)...tak jsem si řekl, když mi trh nedá co chci, pustím se do toho sám...a hle, ačkoliv jsem až do zapojení nevěřil, že to vydá nějaký zvuk, zadařilo se a vydala zvuk - a jakej !!! kdybych zrovna neseděl, posadí mě to zcela jistě na prdel :-D

Gear:
0 xLajků:

16

TO PEKELEC: Díky, zvláště od tak velevážené osoby tohoto fóra - Pekelníka - pochvala potěší !!!

Gear:
0 xLajků:

17

zvukové ukázky přidat, přidat

Fender American Deluxe Jazz Bass '08
Empress Compressor -> Boss LS-2 Line Selector (-> Zoom B3) -> Fishman Platinum Pro EQ -> Markbass F 500 -> 2x Markbass Traveler 121H
0 xLajků:

18

zaujimave umiestnenie snimacov smile
gratulujem k nastroju!

sekam dobrotu
0 xLajků:

19

pěkné..fakt pěkné 8¨-)

baskytaristi jako ublížení neumětelové většinou bez špetky smyslu pro humor libujících si v kvalitních aparátech s vymydlenými strunami a nechutně barevnými nástroji
0 xLajků:

20

RoHy napsal:

zvláště od tak velevážené osoby tohoto fóra - Pekelníka

týý voe lol

0 xLajků:

21

cítím tady titulek?:D:D

G&L L-2000 1984
0 xLajků:

22

tak to teda čumím... klobouk dolů. Jak sem uviděl to tělo, resp. mezeru mezi snímačema tak mě hned padl na mysl Alembic Essence a nebo Berlinův Dean smile
fakt moc pěknej kousek... taky prosím o zvukový ukázky.

Fender Tony Franklin Precision
Fender CS 70s Precision
Ampeg SVT-CL ---> Ampeg SVT-410HLF
0 xLajků:

23

velký respekt staviteli! a přidávám se k somrákům o zvukové ukázky smile

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

24

Pro nás basáky, který akorát vyměňujou struny, to je asi něco dost neuchopitelného smile Smekám. Je super vidět, že je to nástroj opravdu přizpůsobený člověku - ať už jenom jack výstup nebo ten šikmej pražec. Taky bych chtěl ukázky smile

0 xLajků:

25

Líbí a moc... ta bříza, abych se přiznal myslel jsem že je to javor. Moc pěkná kresba krásné dřevo... Gratulace. A hlavně laminace krku s ebenem? To je luxus, to bych ani nechtěl vědět na kolik to dříví přišlo. Fakt pěkná práce

baskytara čtyrka (spector), zesík(hartke 7000) a bedna (hocke 4x10)
0 xLajků:

26

RoHy napsal:

má milenka vyšla ze souboje vítězně

To bude tím rozchodem snímačů. Snímadlo těsně u kobyly kočíruje ten basový hutnič u krku, proto to bude tak čitelné. Paráda borče, paráda neskutečná!

0 xLajků:

27

RoHy napsal:

Tělo: sendvič 5ks- finská bříza-ovangkol-mahagon-ovangkol-finská bříza,

Práce je to hezká, o tom žádná, ale můžu se zeptat proč právě tento sendvič? Je to spíš náhoda, nebo výsledek nějakého bádání?
Já osobně jsem sendvičům nepřišel nějak na chuť (subjektivní záležitost) ale nějak jsem myslel, že sendvič se používá: kvůli vzhledu (vrchní deska) nebo třeba kombinace měkké/husté dřevo, pro zdůraznění některých frekvencí. Tak po považuji za docela vědeckou záležitost, aby se rezonance nějak nemlátily (možná je to nesmysl)...

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

28

To Pipa: No vzhledem k tomu, že jsem elektronik, na dřevo jsem měl odboríka na slovo vzatého. Je to místní výrobce houslí, který mi s výběrem dřeva dost pomohl, já jsem si jen korigoval tu designovou část (tedy jak to bude celkově ladit) - do Corelu 12 jsem si nahrál textury dřevin a kombinoval barevný kombinace z doporučených dřev.

Sendvič (prý - podle znalce) = čím více kusů, tím barevnější zvuk nástroje, ale je to alchymie to vybrat, říkal mi, že hraje roli i směr, kam rostou léta, některý desky doporučil dát proti sobě (co se trýče běhu let na deskách), na rchní desku výrazný fládr a navíc nerovnoměrný růst dřevin, to kvůli  delšímu sustainu, aby se zvuk (vibrace) nevytrácely z nástroje ale byl zaručen jakýsi "koloběh" rezonancí po letech dřev (prostě z letokruhů jednotlivých dřev udělat v nástroji uzavřený obvod, v němž bude "proudit" zvuk co nejdéle...a jakože sustain má vobrovskej !!! Hrábneš do toho a zní to ještě za měsíc :-)

Gear:
0 xLajků:

29

sice nejsem na moderny, ale je to parádní stroj. takže gratulace, nám s ošlovejma rukama nezbejvá než smeknout smile

Tokai Hardpuncher '81, Ibanez Silver Series Jazz Bass '78, Fernanders Burny Jazz Bass '74-'76, Fernandes Stone Logo FPB-65 '78, Custom Lawsuit Ripper/Grabber '80
0 xLajků:

30

prozradím všem - jsem povoláním obchodník a měnil jsem a obchodoval tak dlouho až jsem vyměnil a zobchodoval takto : celkové náklady na stavbu necelých 10.000Kč  vč. snímačů, elektroniky, mechanik a kobyly, které byly nové :-D

.....Já vím...nenadávejte mi :-D ......

Gear:
0 xLajků:

31

Zvukové ukázky? Neblbněte !! Teprve se učim na širší krk a delší menzuru :-D Né, časem sem něco doházim, nebudete o to ochuzeni...

Gear:
0 xLajků:

32

Nádhera, super práce..:) škoda toho předního snímače, zato je to ale skutečně originál..:)

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

33 Naposledy upravil: pipa (31. 08. 2010 05.30:51)

RoHy napsal:

Sendvič (prý - podle znalce) = čím více kusů, tím barevnější zvuk nástroje, ale je to alchymie to vybrat, říkal mi, že hraje roli i směr, kam rostou léta, některý desky doporučil dát proti sobě (co se trýče běhu let na deskách), na rchní desku výrazný fládr a navíc nerovnoměrný růst dřevin, to kvůli  delšímu sustainu, aby se zvuk (vibrace) nevytrácely z nástroje ale byl zaručen jakýsi "koloběh" rezonancí po letech dřev (prostě z letokruhů jednotlivých dřev udělat v nástroji uzavřený obvod, v němž bude "proudit" zvuk co nejdéle

To je zajímavé, zapíšu si to do postřehů smile úplně přesvědčený o tom nejsem, ale odporovat nebudu, houslařův názor na téma dřevo je vždy cenný.

Ještě mě napadla jedna věc, když uvažuješ nad další výrobou nástroje, proč to neprodáš tomu bláznovi do custom made za těch 60 tis? Chápu, že k tomu máš srdeční pouto, ale jestli chceš stavět dál, budeš potřebovat spoustu peněz na další stavby, a hlavně referencí, navíc kšeft za 60 tis za nástroj v tuzemsku myslím stěží shání i renomovaní výrobci baskytar.
Já bych to, pouto nepouto, rozhodně prodal big_smile a postavil další model...

edit: teď jsem si znovu prohlídl fotky a uvědomil si, že v podstatě je základ těla mahagonový, jen s dvojím tenkým přeplátováním, to pak jo. Ta bříza je fakt pěkná, kdo by to do ní řekl smile ten ovangkol je tam teda asi kvůli tomu šíření těch rezonancí? malinko vzhledově se mi nelíbí v místě zkosení těla, kde je víc vidět, ale to je jen detail (aby sis nemyslel, že hledám mouchy, to v žádném případě, sám jsem ještě žádnou kytaru nepostavil).
Jo a zvukové ukázky sem určitě nahraj, za nepřesnosti ti tady hlavu nikdo neutrhne (všimni si v ochutnávkách, že nikdo nikoho nekritizuje za nepřesnosti) jde o zvuk.

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

34

RoHy napsal:

Sendvič (prý - podle znalce) = čím více kusů, tím barevnější zvuk nástroje, ale je to alchymie to vybrat, říkal mi, že hraje roli i směr, kam rostou léta, některý desky doporučil dát proti sobě (co se trýče běhu let na deskách), na rchní desku výrazný fládr a navíc nerovnoměrný růst dřevin, to kvůli  delšímu sustainu, aby se zvuk (vibrace) nevytrácely z nástroje ale byl zaručen jakýsi "koloběh" rezonancí po letech dřev (prostě z letokruhů jednotlivých dřev udělat v nástroji uzavřený obvod, v němž bude "proudit" zvuk co nejdéle...a jakože sustain má vobrovskej !!! Hrábneš do toho a zní to ještě za měsíc :-)

Moc pekny.

jinak podle me neodbornika: Sendvic - cim vic spoju, tim vic lepidla. Jedinou vyhodu sendvice vidim v tom ze vicemene eliminuje vlkovatost krku, cili "unifikuje" a prumeruje kvalitu materialu.  Stridani let neni kvuli kolobehu (keby aj to dokola behalo, ako by sa to do reprobedne dostalo ?) ani podobnym voodoo vecem, ale kvuli pevnosti krku. kdybys dal vsechny leta stejne, zlomilo by se ti to po natazeni Hcka. Na tele je to vicemene jedno. Zbytecne hledat co neni....kytarari jsou casto i pohadkari, never vsemu co ti napovidaji

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

35

Super modern strojovna, moc se mně líbí tvoje handmade bassa. To musí bourat zkušebnu smile Fakt hezká! A co jsem se díval na stránky vaší kapely tak jsem se díval, že máš stejný zesák jako je můj záložní Marshall - http://img5.rajce.idnes.cz/d0508/3/3018 … 090846.JPG
Tak to už jsme tady na fóru min. 3 vlastníci Marshall IBS 3520

Jinak k té base, taky rád uslyším jak to válcuje! Pěkná práce!!!

PROFÜL
AVBS5 ´99/00 & EBS HD350+Genz Benz GB212T+115 Emi Gamma+Warwick WCA 211Pro(2x CELESTION BN10-200S)
♫♪♫♪ tak tohle je pro mě španělská vesnice
0 xLajků:

36

pipa napsal:

Ještě mě napadla jedna věc, když uvažuješ nad další výrobou nástroje, proč to neprodáš tomu bláznovi do custom made za těch 60 tis? Chápu, že k tomu máš srdeční pouto, ale jestli chceš stavět dál, budeš potřebovat spoustu peněz na další stavby, a hlavně referencí, navíc kšeft za 60 tis za nástroj v tuzemsku myslím stěží shání i renomovaní výrobci baskytar.

pipa napsal:

Asi jsem cíťa, ale fakt to nedám z ruky :-) I když je nad slunce jasný, že pravdu máš ty. :-)

Gear:
0 xLajků: