flachby napsal:fenderjazzbass napsal:Velkej showbussines??? No, nevím, ty dvě desítky Bugery toho na velkém pódiu moc nesvedou (když se to trošku osolí, nejspíš odejdou do věčných lovišť), ale ta hlava, když se zapojí do pořádné bedny, tak vůbec není špatná.
Ausländer napsal:můj příspěvek v podobě smajlíku se netýkal samotného fenderjazzbassova vybavení ale faktu že si ho nemusí "opotřebovávat". nerad bych tu ale rozpoutával nějakou diskusi, která se netýká tématu...
Ani ja tu nehodlam zadnou takovou debatu vyrit i kdyz mi prijdou nazory pana fenderjazzbass ponekud radikalniho charakteru. Ale tak patrne sva tvrzeni podkladate lety zkusenosti, kterym nemohu konkurovat.
Ten obrazek sem vlozil jen jako vtip, uz kdyz sem jej porizoval tak s tim planem, ze ho tu nekde vystavim jako ukazku, ze i odsuzovane znacky jsou prakticky vyuzitelne a nekterym i vcelku uspesnym basistum mohou vyhovovat. A tady se naskytla prilezitost. Proto jsem taky uvedl slovo "velky" do uvozovek a slovou "show" do zavorek.
Nicmene stojic primo pod podiem pri dane produkci nemohu popsat jakoukoliv nedostatecnost v oblasti akusticekeho tlaku a basoveho zvuku. I kdyz verim, ze kdyby nehral proti jedny akustice, klavesam a bicim, tak se bude slyset na podiu jen z odposlechu.
Také nerad rozpoutávám debatu mimo hlavní téma, ale tohle je zrovna pro mne zajímavé, jelikož úplně stejnou aparaturu (Behringer BX4500 a B210 ještě někde ve zkušebně mám také a nedávno jsem na tu sestavu hrával). Dobře mi sloužila na menších akcích, pohodlně utáhne sál a ani její zvuk nebyl k zahození, krásně čitelné basy s dostatečným tlakem. Ale jednou jsme jeli hrát na oslavu narozenin jednoho velkého podnikatele a já v domění, že oslava narozenin bude v nějakém komorním prostředí, jsem si nerozvážně vzal ssebou tento aparát. Nenapadlo mne, že oslava narozenin se bude konat v přírodním amfiteátru, kde je mezi pódiem a posluchači volný prostor 20m a kde okolní stromy pohltí všechno. Nemusím líčit, že basu jsem musel osolit více, než je pro tuto bedýnku zdrávo. Aparát hrál dobře asi první čtyři hodiny, potom začaly repráky chrchlat a bylo po nich. Přesně jak bylo psáno předtím, nebýt odposlechů, tak by mne bubeník na pódiu ani neslyšel.
Pearl Jazz Bass, Jolana D BASS/Rickenbacker, Ibanez ATK 200, Ibanez ATK 400, Fender Precision Bass, Jolana IRIS BASS. Aparáty AMPEG PF500, PEAVEY MINIMAX MARK2, FENDER BASSMAN 400H, HARTKE 7000, Marshall MB450H, Line6 LS 110. Bedny Aguilar 112, Glockenklang 112, MARSHALL MBC410, AMPEG PF115HE, LANEY 210 RB, kabely Whirlwind, Fender a Monstercable.