1 Naposledy upravil: tomaspoul (17. 08. 2010 20.06:22)

Téma: Vermona regent 600b (výběr levného basového aparátu)

Ahoj, budu začínat s basou a potřeboval bych nějaký levný apec,který by utáhnul zkušebnu... na bazaru jsem našel tuhle hlavu (http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 … amp;order=), chtěl bych se vás zeptat na zkušenosti s ní, je mi jasné, že zvukově to nebude žádná sláva, ale vzhledem k tomu, že mám hrozně malý rozpočet na basu+aparát dohromady, platí pro mě rovnice čím levnější-tím lepší.... díky za rady

0 xLajků:

2

Re: Vermona regent 600b (výběr levného basového aparátu)

nemá to nějakých 50W?

G&L L-2000 1984
GK 400RB 1993, Soundelirium PapaMobile 2x10
DOD FX-100 Pedalboad: Boss ODB-3 - Ibanez PD-7 - (DOD FX72) - Warwick RockTuner PT2 - Kokot Kompresor
Aji já mám profil! Sækədʒəwiːə
0 xLajků:

3

nebrat, je to hyt 80 tých let,žédné korekce, konektory 5koliky výkon žádný, velikost jak krava váha taktéž,za mě neeeee

0 xLajků:

4

nemá to nějakých 50W?
má to 60w

0 xLajků:

5

Tak velice podobný model byl před x lety můj druhý aparát (hned po kombu od Fidka:-) Má to IMHO cenu jen pro nějakého sběratele, který si to dá do kupy, neber to.

"Dávej pozor," varovali ji. "S kýmkoliv z nich bys přivedla na svět děti s prasečím ocasem."
Soundelirium Club #4
Flatwound Club #6
JB, PB, G&L, bezpražce, nějaké ty basy...
Fender TBP1 -> Warwick Hellborg SP 250 -> Hellborg Club & Lo Cab, Soundelirium HPF v2 & The Germ, spousta krabiček
0 xLajků:

6

aha, díky za rady, no já jsem podle velikosti myslel že to má alespoň 100W, na otázku ohledně výkonu mi totiž zatím prodejce neodpověděl...

myslíte že by se vyplatilo už spíš něco jako tohle? http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 … amp;order=

bojím se, že to by se mi ještě dost prodražilo, hotový boxy co sem koukal taky nejsou zrovna nejlevnější. No možná bych měl možnost udělat si box sám, kytarista se kterým budu hrát má jednu prázdnou bednu, a v elektronice se vyzná takže problém by to nebyl, akorát nevím jestli bych za repráky a nějaký další věci do toho (sám se v tom nevyznám) nedal víc než za kompletní reprobox.

A nebo by bylo výhodnější koupit rovnou kombo? Něco takovéhleho http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 … dohodou=on

A to zase nevím, jestli by 60W kombo stačilo na zkušebnu, s kytarou možná, ale basa?

Omluvte mojí neznalost, doteď  jsem hrál jen na kytaru doma, basa je pro mě něco nového, tak se raději poradím.

0 xLajků:

7

kuva to je pan josef, hraješ lidovou písen? to rači ten behroš,a nejraděij nic

0 xLajků:

8 Naposledy upravil: tomaspoul (17. 08. 2010 19.15:59)

fedeer napsal:

kuva to je pan josef, hraješ lidovou písen? to rači ten behroš,a nejraděij nic

kdo nebo co je pan josef? nebo to je nějaká narážka na mě? nějak se nechytám sad

a lidovou píseň v žádném případě, zatím nehraju nic, zamýšlený žánr -> grunge-punk-rock

0 xLajků:

9

očividně vybíráš jen podle ceny a to potom kup cokoliv, protože v cenový kategorii +-2tis. za "aparaturu" bohužel nic poradit nejde. ale dá se hrát přes cokoliv, starej gramec třeba... nebo se ptát okolo, po kamarádech, po zkušebnách, tam se občas válej "poklady", na který ani v inzerátech nenarazíš smile

0 xLajků:

10

pan josef je josef fídek, zadej si to tu do vyhledávače

0 xLajků:

11

tomaspoul napsal:

bojím se, že to by se mi ještě dost prodražilo, hotový boxy co sem koukal taky nejsou zrovna nejlevnější.

Kdyby něco, tak pořád prodávám slušnej box 1x15" - za 2 tisíce je tvůj. Viz můj podpis.

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

12

lukas napsal:

očividně vybíráš jen podle ceny a to potom kup cokoliv, protože v cenový kategorii +-2tis. za "aparaturu" bohužel nic poradit nejde. ale dá se hrát přes cokoliv, starej gramec třeba... nebo se ptát okolo, po kamarádech, po zkušebnách, tam se občas válej "poklady", na který ani v inzerátech nenarazíš smile

bohužel máš pravdu, cena je pro mě asi hlavním atributem, ale zase bych nechtěl kupovat něco, u čeho po prvotním sžití se s basou zjistím, že je to absolutně nepoužitelný... alespoň něco jako "nejlepší z nejhorších"..

fedeer napsal:

pan josef je josef fídek, zadej si to tu do vyhledávače

tak už jsem to zjistil, konstruktér aparátů s ne zrovna dobrou pověstí, takže ten zesilovač rozhodně kupovat nebudu, díky za objasnění

kurcatovium napsal:

Kdyby něco, tak pořád prodávám slušnej box 1x15" - za 2 tisíce je tvůj. Viz můj podpis.

při svých finančních možnostech potřebuju za ty dva tisíce celý aparát, ale díky

kdybyste měli nějaký typ na alespoň trochu použitelný levný aparát s větším výkonem, asi nejlépe kombo, určitě mi to sem napište, díky

0 xLajků:

13

tomaspoul napsal:

při svých finančních možnostech potřebuju za ty dva tisíce celý aparát, ale díky

Tak to bohužel opravdu není moc z čeho vybírat. Za tuhle cenu je dost problém sehnat i obstojné brnkátko s pár Watty na doma (sám takové sháním).

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

14

tomaspoul napsal:

jestli by 60W kombo stačilo na zkušebnu

Hmm Behringer hele nevim, ale mě 60W do zkušebny na Blackmetal stačí ;-), bubeník řeže jak o život, 2 kytaristi maj 30W kombíčka Kustom tak si myslim, že pohoda ;-), na koncertě kde je zvukař by to mělo stačit taky ;-) ale bez zvukaře, to už je těžší, ale to si někde pučíš, třeba i na místě ;-), pokud před váma bude někdo hrat a basák bude rozumnej člověk, tak se s nim nák domluvíš, třeba by ti kombo pučil na odehrátí ;-). Ale Behringer nevim, ja mam 65W Laneye a aby Behringer nehral ještě o polovinu mín big_smile...nevim, těžko říct. Viděl sem i lidi co sou s Behrošema naprosto spokojený, já sem jednou taky hrál na hlavě behringer, tušim BXL 300 a hrálo to docela v pohodě, ale hrálo to sprostě a docela dobře středově, takže bych řek, že do Punku by to šlo ;-)

0 xLajků:

15

kurcatovium napsal:

Tak to bohužel opravdu není moc z čeho vybírat. Za tuhle cenu je dost problém sehnat i obstojné brnkátko s pár Watty na doma (sám takové sháním).

Já jsem si toho vědom, bohužel nemám pravidelný příjem, takže peníze se schání dost těžko...

Kdybychom se bavili o tom 60W Behringerovi, na který jsem odkazoval výše - myslíte, že by to kombo bylo schopné ozvučit menší zkušebnu ?

0 xLajků:

16

tomaspoul napsal:

60W Behringerovi, na který jsem odkazoval výše - myslíte, že by to kombo bylo schopné ozvučit menší zkušebnu ?

No možná bicí a jednu nezkreslenou kytaru..mě to připadá děsno málo

G&L L-2000 1984
DOD FX-100 Pedalboad: Boss ODB-3 - Ibanez PD-7 - (DOD FX72) - Warwick RockTuner PT2 - Kokot Kompresor
0 xLajků:

17

Hele nebo by tady něco bylo ;-): http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 … amp;order=
- sem se zkoušel se s tim chlápkem domluvit, jestli by nevyměnil tohle za toho mýho Laneye RB 3 ;-), ten má taky tak cenu 2.500 - 3000, ale neklaplo to big_smile. Zkus to ukecat na náký 2,500 ;-). Tu 500 někde schrastíš ne? Měl bys třeba do zkušebny i dobrou věc ;-), Laney je takovej punkáč ;-)

0 xLajků:

18

Paparatzzi napsal:

No možná bicí a jednu nezkreslenou kytaru..mě to připadá děsno málo

bicí a jedna kytara to sedí, ale zkreslení je většinou velký, tak zas nic

0 xLajků:

19

Medek.H napsal:

Hele nebo by tady něco bylo ;-): http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 … amp;order=
- sem se zkoušel se s tim chlápkem domluvit, jestli by nevyměnil tohle za toho mýho Laneye RB 3 ;-), ten má taky tak cenu 2.500 - 3000, ale neklaplo to big_smile. Zkus to ukecat na náký 2,500 ;-). Tu 500 někde schrastíš ne? Měl bys třeba do zkušebny i dobrou věc ;-), Laney je takovej punkáč ;-)

díky za tip ! za ty peníze to vypadá luxusně, punkáč - něco mě big_smile jen sehnat ty peníze, a ještě by byl problém s tím osobním odběrem, ale to už je můj problém

0 xLajků:

20

Medek.H napsal:

Hmm Behringer hele nevim, ale mě 60W do zkušebny na Blackmetal stačí ;-), bubeník řeže jak o život, 2 kytaristi maj 30W kombíčka Kustom tak si myslim, že pohoda ;-), na koncertě kde je zvukař by to mělo stačit taky ;-)

to věřím s těmi dvěma 30W komby, můj kytarista má ale 120W hlavu a 100W reprák plus overdrive efekt, a pochybuju že by byl ochotný ustoupit ze svého zvuku big_smile na koncerty nemyslím, začínám

0 xLajků:

21

Spíš by bylo dobrý, kdyby si chtěl jít do toho laneye, tak se na něj dojed' mrknout a s vlastní basou pozkoušet, sem mu psal jestli nemá i víc fotek, prej ne, na těhdle fotkách mi to příde takový šedý a divný, chtělo by to vidět na vlastní oči, ale Laneye mi jako komba do začátku nepřidou špatný. Stačí to v pohodě ;-), myslim, že lepší než 60W behringer ;-).

0 xLajků:

22 Naposledy upravil: joko (18. 08. 2010 09.44:01)

fedeer napsal:

nebrat, je to hyt 80 tých let,žédné korekce, konektory 5koliky výkon žádný, velikost jak krava váha taktéž,za mě neeeee

A to říkáš ty - sběratel?? 

fedeer napsal:

(mě baví staré krámy co už skoro nikdo nechce)

Že ty na to máš zálusk sám... big_smile

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

23

kuwa joko ty ses na mě dneska nějak zaměřil,zálusk na to nemám,ale kdysisem vlastnil vermonu regent 30w lampové kombo a to nehrálo vubec špatně,až ta velikost a váha ,prodal jsem je jednomu dědovi který s tím hraje lidovou písen

0 xLajků:

24

Medek.H napsal:

Spíš by bylo dobrý, kdyby si chtěl jít do toho laneye, tak se na něj dojed' mrknout a s vlastní basou pozkoušet, sem mu psal jestli nemá i víc fotek, prej ne, na těhdle fotkách mi to příde takový šedý a divný, chtělo by to vidět na vlastní oči, ale Laneye mi jako komba do začátku nepřidou špatný. Stačí to v pohodě ;-), myslim, že lepší než 60W behringer ;-).

tak ten inzerát smazal dřív než sem mu stačil napsat, pech no

0 xLajků:

25

A kolik máš ten rozpočet celkem na basu+ aparát? zhruba? Ono koupit kdejkaého shita umí každý, ale pak budeš litovat, žes nekoupil něco lepčího. Já vím z vlastní zkušenosti, že rozpočet je sviňa. ;-)

Sandberg California TT5
Cort RB5
TC Electronic RH450
TC Electronic RS212
0 xLajků:

26

tomaspoul napsal:

Ahoj, budu začínat s basou a potřeboval bych nějaký levný apec,který by utáhnul zkušebnu... na bazaru jsem našel tuhle hlavu (http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 … amp;order=), chtěl bych se vás zeptat na zkušenosti s ní, je mi jasné, že zvukově to nebude žádná sláva, ale vzhledem k tomu, že mám hrozně malý rozpočet na basu+aparát dohromady, platí pro mě rovnice čím levnější-tím lepší.... díky za rady

Společně s bednou to byl tehdy velmi dobře hrající aparát, který jsme horko těžko sháněli a záviděli každému, kdo jej měl. Mělo to fakt dobrý zvuk. Ale jak říkám, jen s RFT repráky v originální bedně. Takže jen samotný zesák bych nebral, protože je na jeho výkon příliš velký a pokud hraješ metal, tak je to i na zkušebnu diskutabilní výkon.

Pearl Jazz Bass, Jolana D BASS/Rickenbacker, Ibanez ATK 200, Ibanez ATK 400, Fender Precision Bass, Jolana IRIS BASS.  Aparáty AMPEG PF500, PEAVEY MINIMAX MARK2, FENDER BASSMAN 400H, HARTKE 7000, Marshall MB450H,  Line6 LS 110. Bedny Aguilar 112, Glockenklang 112, MARSHALL MBC410,  AMPEG PF115HE, LANEY 210 RB, kabely Whirlwind, Fender a Monstercable.
0 xLajků:

27

freetall napsal:

A kolik máš ten rozpočet celkem na basu+ aparát? zhruba? Ono koupit kdejkaého shita umí každý, ale pak budeš litovat, žes nekoupil něco lepčího. Já vím z vlastní zkušenosti, že rozpočet je sviňa. ;-)

zhruba 4000 na oboje, přičemž počítám že za dva koupím basu a za dva apec... eventuelně možná nějaká půjčka od rodičů, další příjem v nedohlednu... Litovat možná, ale na nic lepšího nemám sad

0 xLajků:

28

tomaspoul napsal:

zhruba 4000 na oboje, přičemž počítám že za dva koupím basu a za dva apec..

Tak to je lepší si koupit za 4000-5000Kč bazarovou basu než za dva strašnou basu a ještě horší apec.. kup jenom basu a hraj na domácí kino nebo sluchátka nebo jakejkoli zesilovač a reprák co najdeš big_smile 2 tácy do koštěte se strunama je podle mě hodně málo.

0 xLajků:

29 Naposledy upravil: tomaspoul (18. 08. 2010 16.41:27)

superjin napsal:

Tak to je lepší si koupit za 4000-5000Kč bazarovou basu než za dva strašnou basu a ještě horší apec.. kup jenom basu a hraj na domácí kino nebo sluchátka nebo jakejkoli zesilovač a reprák co najdeš big_smile 2 tácy do koštěte se strunama je podle mě hodně málo.

já od toho žádný zázraky nečekám, ale prostě potřebuju basu i aparát, na domácí kino si zahraju doma ale já to potřebuju do zkušebny, doteď  jsem hrál doma na el.kytaru ale hrát jen doma to omrzí, basu chci kvůli kapele, myslím že pro začátek mi postačí i to "koště se strunama", časem si koupím lepší, chápu že ty jako zkušenější to vidíš jinak

jinak na basu mám topic tady http://hudebniforum.cz/baskytary/jolana … 20872.html

zeptal bych se tady, ale tohle fórum jsem objevil až později

0 xLajků:

30

tomaspoul napsal:

já od toho žádný zázraky nečekám, ale prostě potřebuju basu i aparát, na domácí kino si zahraju doma ale já to potřebuju do zkušebny, doteď  jsem hrál doma na el.kytaru ale hrát jen doma to omrzí, basu chci kvůli kapele, myslím že pro začátek mi postačí i to "koště se strunama", časem si koupím lepší, chápu že ty jako zkušenější to vidíš jinak

Jenom,že začínáš na basu a hned hraješ v kapele,to mi je trochu divný.. Já nechci podceňovat tvoje schopnosti samozřejmě,taky sem hrál po tejdnu v kapele místo kláves na basu,ale z klavíru na kterej hraju 10 let se mi to přeneslo na basu za chviličku smile Ale myslim,že s ,,hračkou" za 2000Kč nepřehraješ 120W kytaru.

0 xLajků:

31

tomaspoul napsal:

počítám že za dva koupím basu a za dva apec...

to je velkej punk smile ale vazne, utratit 4 litry timhle zpusobem je minimalne nerozumny. jeste k tem inzeratum pripocti nejakou dopravu, postu... to naradi bude mit s hranim na basu jen malo spolecnyho a hledal bych cesty jak si treba aspon jednu z tech veci pujcit, k nekomu se prifarit do zkusebny a hrat na jeho apec, prihlasit se do lidusky kde bejva nejakej erar atd.

0 xLajků:

32

superjin napsal:

Jenom,že začínáš na basu a hned hraješ v kapele,to mi je trochu divný.. Já nechci podceňovat tvoje schopnosti samozřejmě,taky sem hrál po tejdnu v kapele místo kláves na basu,ale z klavíru na kterej hraju 10 let se mi to přeneslo na basu za chviličku smile Ale myslim,že s ,,hračkou" za 2000Kč nepřehraješ 120W kytaru.

já tam ještě nehraju, kapela je v začátcích, žádné vystoupení, chceme zatím hrát pro sebe, žádný ambice v tom nejsou, všechno je to založený na kamarádství, problém v tom nevidím, pro mě je myslím lepší hrát s kytaristou a bubeníkem, řekl bych, že tak mě to bude i víc bavit a naučím se to snad i rychleji, i když bych nerad předbíhal... chápu že je to věc názoru... s tou aparaturou to je jasné že to nebude ono, ale přece jenom těch 120W mu nehraje úplně naplno, s notnou dávkou improvizace to snad zvládneme

0 xLajků:

33

tomaspoul napsal:

já tam ještě nehraju, kapela je v začátcích, žádné vystoupení, chceme zatím hrát pro sebe, žádný ambice v tom nejsou, všechno je to založený na kamarádství, problém v tom nevidím, pro mě je myslím lepší hrát s kytaristou a bubeníkem, řekl bych, že tak mě to bude i víc bavit a naučím se to snad i rychleji, i když bych nerad předbíhal... chápu že je to věc názoru... s tou aparaturou to je jasné že to nebude ono, ale přece jenom těch 120W mu nehraje úplně naplno, s notnou dávkou improvizace to snad zvládneme

Aparatura na zkoušení se dá vyřešit,že vezmeš z obejváku hi-fi soustavu,při troše štěstí odhrneš ty kryty a každej pod nim bude mít 1x 10" + vejškovej a k tomu nějakej 12" subwoofer z auta a hi-fi zesík a bude to hrát nahlas jak svině big_smile Bude to vypadat hybridně,ale já jsem si z blešáku z Kolbenky přines onen 12" kicker competition subwoofer s 2x8" a to má 100W za cenu 1500Kč i s hifi zesíkem xD,dá se s tim hrát v ledajaký kapele,která to nehulí na plný pecky a má to celkem parádní zvuk.. já jsem to měl půl roku takhle a bez problému,po tom jsem v lidušce začal hrát na 300W GK Backline s 2x10" (ten stojí asi 13 tisíc),kterej nemá tak výjimečnej zvuk,ale zase je tam o ,,trochu" větší tlak big_smile Skončil sem u 2x12" a 1x15" vlastní výroby jenom tak z nudy a zjistil sem,že to hraje ještě líp jak ten 2x10" od GK a měl sem to udělat dřív smile

0 xLajků:

34

Aparatura na zkoušení se dá vyřešit,že vezmeš z obejváku hi-fi soustavu,při troše štěstí odhrneš ty kryty a každej pod nim bude mít 1x 10" + vejškovej a k tomu nějakej 12" subwoofer z auta a hi-fi zesík a bude to hrát nahlas jak svině  Bude to vypadat hybridně,ale já jsem si z blešáku z Kolbenky přines onen 12" kicker competition subwoofer s 2x8" a to má 100W za cenu 1500Kč i s hifi zesíkem xD,dá se s tim hrát v ledajaký kapele,která to nehulí na plný pecky a má to celkem parádní zvuk.. já jsem to měl půl roku takhle a bez problému,po tom jsem v lidušce začal hrát na 300W GK Backline s 2x10" (ten stojí asi 13 tisíc),kterej nemá tak výjimečnej zvuk,ale zase je tam o ,,trochu" větší tlak  Skončil sem u 2x12" a 1x15" vlastní výroby jenom tak z nudy a zjistil sem,že to hraje ještě líp jak ten 2x10" od GK a měl sem to udělat dřív
Tak než toto radši kup tu vermonu má dva vstupi tak mužete hrát spolu

0 xLajků:

35

fedeer napsal:

Já bych to nekoupil už jenom z toho,že to má 60W a 60W zesilovač co mam,tak váží 1,5kg a tohle má tak 20kg big_smile

0 xLajků:

36 Naposledy upravil: tomaspoul (18. 08. 2010 17.11:07)

superjin napsal:

Aparatura na zkoušení se dá vyřešit,že vezmeš z obejváku hi-fi soustavu,při troše štěstí....

Tohle udělat, tak při troše štěstí nedostanu od otce přes hubu big_smile

fedeer napsal:

Nechystám se udělat ani jedno, to už bych raději koupil toho behringera, ale ještě budu hledat

0 xLajků:

37

než tvoje navrhované řešení ,mě tohle příjde lepší,a nemá to 20kg ale sotva polovinu,a pokud čtu tak kluci to nikam tahat nebudou

0 xLajků:

38

fedeer napsal:

než tvoje navrhované řešení ,mě tohle příjde lepší,a nemá to 20kg ale sotva polovinu,a pokud čtu tak kluci to nikam tahat nebudou

no ta vermona je za docela dobrou cenu,nevim co to je zač ani,ale k tomu potřebuje ještě bednu s reprákem a to se shání do zbylých 1200Kč těžce..

0 xLajků:

39

ale nestraš, adekvátní box k tomuto zesáku se schání docela na pohodu,kurče zrovna jeden prodává,je to frajer a na ceně se s ním dá vždy domluvit

0 xLajků:

40 Naposledy upravil: tomaspoul (18. 08. 2010 17.32:28)

fedeer napsal:

kurče zrovna jeden prodává

pokud jsem našel ten který myslíš, tak to by asi nebylo zrovna optimální řešení k 60w hlavě 300wattovou bednu, nebo se pletu? a stejně, ta bedna je pro můj účel až moc monstrózní

0 xLajků:

41

ideal, postupem času zjistíš že ti zesák nedostačuje, necháš ho ekologicky zlikvidovat a box ti zustane

0 xLajků:

42

tomaspoul napsal:

pokud jsem našel ten který myslíš, tak to by asi nebylo zrovna optimální řešení k 60w hlavě 300wattovou bednu, nebo se pletu?

Je to slušná rezerva teda xD Ale ten box co prodává vypadá skvěle a musí hrát ještě líp wink Za takovou cenu bych ho bral taky,protože to je skoro cena reproduktoru big_smile

0 xLajků:

43

Ten box od Kuřete je pěknej, kdybych měl náký zlatý tak to beru a časem bych k tomu sehnal nakej zesik. Myslim, že ten by byl super. Hele co si myslim o těch 4ech tácech co na to máš, kup si basu, tak do těch 3 tisic seženeš docela pěknou věc z bazaru do začátku, nebo to kup i za ty 4, pokud ti něco zbyde, schovej to, dejte to s kapelou ještě do pauzy, at' hoši cvičej a cvičej, ty seženeš basu. Cvičil bys doma na hifině, nebo přes PC, ja sem tak cvičil pul roku bez apce a naučil sem se, pak sem začal hrát v kapele Lucifer, zkoušeli sme ve zkušebně Zakladní umělecký školy smile a byl tam apec, nákej starej solton. Nebasovalo to, fuj, ale hlavně že sem hrál smile. Pak sem pořídil apec, toho Lanejže a zkoušim hned ve 2 kapelach uplně v pohodě. Basu sem taky sehnal sakra levně, měl sem na to ještě mín, než máš ty smile. Koupil sem prostě jen basu, cvičil sem na PC a rodiče viděli, že mi to de, tak mi na kombo dali. Na basu mě nic nechtěli dát, protože sem hrál před tim na kytaru a to mě přestalo bavit (ale byl v tom problém s učitelkou big_smile), nevěřili mě totiž, že mě to bude bavit smile, ale ja sem v base našel užasný věci ;-).

0 xLajků:

44

omg, presne toto som kedysi mal v skúšobni s 18" reprom big_smile a nejako to šlo,len teraz by som to vysmial big_smile ale bola to prdel big_smile dokonca sme na tom skúšali aj gitaru big_smile

0 xLajků:

45

superjin napsal:

Jenom,že začínáš na basu a hned hraješ v kapele,to mi je trochu divný

To je v pořádku, sem takhle jednou přišel ke kámošům do zkušebny, o rauchpauze si pučil basu a už sem tam zůstal (basák šel na kytaru). A jolana basa, vermona zesík, tesla bedna, takhle přesně sem začínal :-)

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

46

joko napsal:
superjin napsal:

Jenom,že začínáš na basu a hned hraješ v kapele,to mi je trochu divný

To je v pořádku, sem takhle jednou přišel ke kámošům do zkušebny, o rauchpauze si pučil basu a už sem tam zůstal (basák šel na kytaru). A jolana basa, vermona zesík, tesla bedna, takhle přesně sem začínal :-)

No, řekne se Tesla bedna.... Zrovna minulý týden jsem se podíval na starou tesláckou basovou bednu s bassreflexem, kterou jsem měl ve zkušebně jen tak pro strýčka příhodu, kdyby něco odešlo tak jako náhradu, (je v ní ARO 9408 přemotán panem Husákem na 400W)  a napadlo mne do ní zkusit zapojit hlavu Behringer BX 4500. Nakonec to hrálo skoro stejně, jako když Ashdown ABM pětistovku pustím do Aguilara. Prostě mazec, tlačí to konkrétní a hutné spodky jak kráva, kapelou to krásně prolézá a na zkoušení to už zůstane. Na kšefty to nechci brát jen kvůli designu bedny a značce hlavy (aby "znalci" nade mnou nekroutili hlavou, na co to hraji), ale výborně mi to slouží na zkouškách a těší mne, že si nemusím opotřebovávat špičkové a drahé aparáty.

Pearl Jazz Bass, Jolana D BASS/Rickenbacker, Ibanez ATK 200, Ibanez ATK 400, Fender Precision Bass, Jolana IRIS BASS.  Aparáty AMPEG PF500, PEAVEY MINIMAX MARK2, FENDER BASSMAN 400H, HARTKE 7000, Marshall MB450H,  Line6 LS 110. Bedny Aguilar 112, Glockenklang 112, MARSHALL MBC410,  AMPEG PF115HE, LANEY 210 RB, kabely Whirlwind, Fender a Monstercable.
0 xLajků:

47

fenderjazzbass napsal:

těší mne, že si nemusím opotřebovávat špičkové a drahé aparáty

smile

0 xLajků:

48 Naposledy upravil: flachby (19. 08. 2010 14.56:23)

Ausländer napsal:
fenderjazzbass napsal:

smile

Letosni benatska noc, hlavni stage, xindlx na podiu a ja koukam... I se srotem se da delat "velkej" (show)bussines. big_smile

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs052.ash2/35950_1375570269616_1242611117_30951293_6412448_n.jpg

0 xLajků:

49

flachby napsal:
Ausländer napsal:
fenderjazzbass napsal:

smile

Letosni benatska noc, hlavni stage, xindlx na podiu a ja koukam... I se srotem se da delat "velkej" (show)bussines. big_smile

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak- … 2448_n.jpg

Velkej showbussines??? No, nevím, ty dvě desítky Bugery toho na velkém pódiu moc nesvedou (když se to trošku osolí, nejspíš odejdou do věčných lovišť), ale ta hlava, když se zapojí do pořádné bedny, tak vůbec není špatná.

0 xLajků:

50 Naposledy upravil: Ausländer (19. 08. 2010 15.16:24)

můj příspěvek v podobě smajlíku se netýkal samotného fenderjazzbassova vybavení ale faktu že si ho nemusí "opotřebovávat". nerad bych tu ale rozpoutával nějakou diskusi, která se netýká tématu...

0 xLajků:

51

Ausländer napsal:

můj příspěvek v podobě smajlíku se netýkal samotného fenderjazzbassova vybavení ale faktu že si ho nemusí "opotřebovávat". nerad bych tu ale rozpoutával nějakou diskusi, která se netýká tématu...

Pochopil jsem a také posílám smile:):)

0 xLajků:

52

fenderjazzbass napsal:
flachby napsal:
Ausländer napsal:

smile

Velkej showbussines??? No, nevím, ty dvě desítky Bugery toho na velkém pódiu moc nesvedou (když se to trošku osolí, nejspíš odejdou do věčných lovišť), ale ta hlava, když se zapojí do pořádné bedny, tak vůbec není špatná.

Ausländer napsal:

Ani ja tu nehodlam zadnou takovou debatu vyrit i kdyz mi prijdou nazory pana fenderjazzbass ponekud radikalniho charakteru. Ale tak patrne sva tvrzeni podkladate lety zkusenosti, kterym nemohu konkurovat.
Ten obrazek sem vlozil jen jako vtip, uz kdyz sem jej porizoval tak s tim planem, ze ho tu nekde vystavim jako ukazku, ze i odsuzovane znacky jsou prakticky vyuzitelne a nekterym i vcelku uspesnym basistum mohou vyhovovat. A tady se naskytla prilezitost. Proto jsem taky uvedl slovo "velky" do uvozovek a slovou "show" do zavorek.
Nicmene stojic primo pod podiem pri dane produkci nemohu popsat jakoukoliv nedostatecnost v oblasti akusticekeho tlaku a basoveho zvuku. I kdyz verim, ze kdyby nehral proti jedny akustice, klavesam a bicim, tak se bude slyset na podiu jen z odposlechu.

0 xLajků:

53

flachby napsal:

Ten obrazek sem vlozil jen jako vtip, uz kdyz sem jej porizoval tak s tim planem, ze ho tu nekde vystavim jako ukazku, ze i odsuzovane znacky jsou prakticky vyuzitelne a nekterym i vcelku uspesnym basistum mohou vyhovovat. A tady se naskytla prilezitost. Proto jsem taky uvedl slovo "velky" do uvozovek a slovou "show" do zavorek.

však v pohodě, žádný problém smile

0 xLajků:

54

Par napadu do pranice. Nevim jestli sem to tady cetl, ze mate sikovneho kytaristu, ale kazdopadne ono postavit si vlastni bedny taky nevyjde draho ne? ( nic o to  nevim).
Repraky se daji sehnat vcelku zalevno myslim a tvuj zamer (aspon aby to hralo) to pri trose stesti splni.
Ale jinak souhlas s Medkem.H , ze kdys vasi uvidi, ze te to chytlo a ze te to bavi, tak je dost mozne ze ti pridaji.
Jo a kdyz to mate jen tak mezi kamosema, tak myslim, ze jsou schopni to vydzet. ?

Sandberg California TT5
Cort RB5
TC Electronic RH450
TC Electronic RS212
0 xLajků:

55

flachby napsal:

Letosni benatska noc, hlavni stage, xindlx na podiu a ja koukam... I se srotem se da delat "velkej" (show)bussines.

Ten basák je Honza Cidlinskej tady z liberecka, výbornej muzikant..

0 xLajků:

56 Naposledy upravil: lukas (19. 08. 2010 21.43:38)

...jinak teda na bazaru je za 2 nejakej preclik (vypada jak fokus) a par komb - nejpoctivejsi mi prijde peavey basic 60 za 3,5... nevim teda odkud je tomaspoul, ale boleslav/praha je i pri pripadnym vyzvedavani docela pohromade. za 5,5 celkem to nebude spatny. a treba to nejsou pevny ceny smile

0 xLajků:

57

flachby napsal:
fenderjazzbass napsal:
flachby napsal:

Ausländer napsal:

Ani ja tu nehodlam zadnou takovou debatu vyrit i kdyz mi prijdou nazory pana fenderjazzbass ponekud radikalniho charakteru. Ale tak patrne sva tvrzeni podkladate lety zkusenosti, kterym nemohu konkurovat.
Nicmene stojic primo pod podiem pri dane produkci nemohu popsat jakoukoliv nedostatecnost v oblasti akusticekeho tlaku a basoveho zvuku. I kdyz verim, ze kdyby nehral proti jedny akustice, klavesam a bicim, tak se bude slyset na podiu jen z odposlechu.

Také nerad rozpoutávám debatu mimo hlavní téma, ale tohle je zrovna pro mne zajímavé, jelikož úplně stejnou aparaturu (Behringer BX4500 a B210 ještě někde ve zkušebně mám také a nedávno jsem na tu sestavu hrával). Dobře mi sloužila na menších akcích, pohodlně utáhne sál a ani její zvuk nebyl k zahození, krásně čitelné basy s dostatečným tlakem. Ale jednou jsme jeli hrát na oslavu narozenin jednoho velkého podnikatele a já v domění, že oslava narozenin bude v nějakém komorním prostředí, jsem si nerozvážně vzal ssebou tento aparát. Nenapadlo mne, že oslava narozenin se bude konat v přírodním amfiteátru, kde je mezi pódiem a posluchači volný prostor 20m a kde okolní stromy pohltí všechno. Nemusím líčit, že basu jsem musel osolit více, než je pro tuto bedýnku zdrávo. Aparát hrál dobře asi první čtyři hodiny, potom začaly repráky chrchlat a bylo po nich. Přesně jak bylo psáno předtím, nebýt odposlechů, tak by mne bubeník na pódiu ani neslyšel.

0 xLajků:

58

lukas napsal:

...jinak teda na bazaru je za 2 nejakej preclik (vypada jak fokus)

myslíš asi tohohle http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 … amp;order= ?

Líbí se mi, ale asi by mě tak trochu s*al ten kryt na snímač, jsem zvyklej z kytary že mi tam nic nezavazí, má to nějakej svůj speciální účel nebo bych to mohl jednoduše oddělat ?

Až teď  jsem si vzpoměl, že se mnou chodí do třídy docela zkušenej basák, takže se ho poptám, jestli neví o nějaké použitelné base nebo ještě líp aparátu za hubičku smile

0 xLajků:

59

tomaspoul napsal:

má to nějakej svůj speciální účel nebo bych to mohl jednoduše oddělat ?

pohodlí, design-jde jednoduše odšroubovat

G&L L-2000 1984
0 xLajků:

60

kryty odsroubujes. a jeste je vyhodne za nejakou stovku prodas smile byt tebou, moc bych nevahal...

0 xLajků:

61

Díky díky, poptám se ho v jakém je tak celkově stavu a tak vůbec, možná bych ji bral :-)

0 xLajků: