Téma: Hlasnejša / tichšia struna E
Kamarati basisti skuste mi prosim poradit mam podivny problem s mojou basou.
Po vymene strun mi pripadá že struna E je od A-D-G omnoho "vyraznejšia". Je taka basovejšia , hrubšia proste ked hrajem niečo čo má splupracovať s ostatnými strunami tá struna E to všetko nechutne prebije...až to k tomu neladí som z toho jeleň lebo ladička ukazuje tón E. Ešte k tomu ukazuje že aj oktávy su v poriadku. Ale ono to neladi. V minulosti som mal na skvéry JB problem že bolo Ecko tichsie a teraz mam problem ze je Ecko hlasnejsie a to uz mam na G&Lku. Zahadou je že sa to vyskytlo až teraz. Predtym som tento problem na tejto base nemal.
Poprve sa to vyskytlo ked som si tam natiahol červene struny warwick (ved viete o aký shit sa jedná) a myslel som že je to strunami. Tak som struny dva mesiace obohral a dnes som si kúpil struny Rotosound ktoré by už mali byť na vyššej úrovni. Ale problém zostal.
Kedže problem po výmene strún pretrvaval skusil som znížiť výšku snímačov u struny E. Ale tým som sa obral o plnosť tónu takže je Ečko teraz také cinkavé a stale nepodarene že si nerozumie s ostatnými strunami. Dokonca aj na sucho je to vyrazne počuť.
Začal som sa teda babrať s kobylou ale stale mám nechápačky. Lebo teraz mi to aj drnči a celu basu som rozladil a to neštastné ečko stále nespolupracuje.
Viete mi poradit ako sa dostanem vyvaženy ton z toho Ečka?
Dik za akukolvek radu.