1

Téma: Hlasnejša / tichšia struna E

Kamarati basisti skuste mi prosim poradit mam podivny problem s mojou basou.

Po vymene strun mi pripadá že struna E je od A-D-G omnoho "vyraznejšia". Je taka basovejšia , hrubšia proste ked hrajem niečo čo má splupracovať s ostatnými strunami tá struna E to všetko nechutne prebije...až to k tomu neladí som z toho jeleň lebo ladička ukazuje tón E. Ešte k tomu ukazuje že aj oktávy su v poriadku. Ale ono to neladi. V minulosti som mal na skvéry JB problem že bolo Ecko tichsie a teraz mam problem ze je Ecko hlasnejsie a to uz mam na G&Lku. Zahadou je že sa to vyskytlo až teraz. Predtym som tento problem na tejto base nemal.
Poprve sa to vyskytlo ked som si tam natiahol červene struny warwick (ved viete o aký shit sa jedná) a myslel som že je to strunami. Tak som struny dva mesiace obohral a dnes som si kúpil struny Rotosound ktoré by už mali byť na vyššej úrovni. Ale problém zostal.

Kedže problem po výmene strún pretrvaval skusil som znížiť výšku snímačov u struny E. Ale tým som sa obral o plnosť tónu takže je Ečko teraz také cinkavé a stale nepodarene že si nerozumie s ostatnými strunami. Dokonca aj na sucho je to vyrazne počuť.

Začal som sa teda babrať s kobylou ale stale mám nechápačky. Lebo teraz mi to aj drnči a celu basu som rozladil a to neštastné ečko stále nespolupracuje.

Viete mi poradit ako sa dostanem vyvaženy ton z toho Ečka?

Dik za akukolvek radu.

0 xLajků:

2 Naposledy upravil: Lukáš (16. 08. 2010 18.02:06)

Re: Hlasnejša / tichšia struna E

Zkusil bych se podívat na kobylku, jak tam sedí struny. Nebo jestli k tý rezonanci v nástroji nepomáhá výztuha, tak jsem to měl u předešlého nástroje. Jinak už jsi snad všechny možnosti vyjmenoval.. ještě mě napadl nultý pražec, ale ten by měl sedět i při výměně strun.

0 xLajků:

3

No tak kobyla na G&L ma pre strunu drážku hlbokú 1,5 mm takze som skontroloval a struna sedí perfektne.  Aj nulťák je na tom dobre struna tam sedí akurát a aj ked som hral tak som teraz na nulták aj na kobylu prilozil palec ale niaké extra silné vibrácie tam necítit.

Co by mohlo byt s výstuhou? Zbavil si sa tohoto problému u predoslého nástroja? Mam uz druhú koncepciu JB a mam ten istý problem big_smile asi konecne prejdem na vysnyvany precision či MM5 big_smile!

0 xLajků:

4

Prdlajs... vyhoď struny a kup něco jinýho. Jestli to dělá po výměně strun, tak to ničím jiným, než strunama nebude. Prostě máš celou sadu v hajzlu. Zkus jinou značku, třeba opět nějakej "shit", jak ty říkáš. Ne vždy drahá struna = dobrá struna!

Edit: Ještě jen tak pro jistotu a pro zajímavost. Mohl bys sem dát detailní fotku, jak máš struny navinuté na hlavici na ladící mechanice?

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
0 xLajků: