1 Naposledy upravil: Hastur (06. 02. 2009 16.09:50)

Téma: Orange Terror bass

Co říkáte na tuhle novinku od Orange?

http://www.orange-amps.com/features.asp?ID=55

Fender JB62RI CIJ 97´ (fretless) / Fernandes P-bass / noisesynth -> Octaver -> Fuzz -> Distortion -> Fuzz -> Filter -> Freeze -> Delay - >  Preamp/DI  = BLACKNOISE/DRONE
Flatwound Club #2
0 xLajků:

2

Re: Orange Terror bass

trochu mi to připomíná studia, něco z laboratoří, vyrobené nejspíš v SSSR nebo DDR smile

0 xLajků:

3

no podle toho co sem slyšel o pomerančích, tak to rozhodně shit nebude

0 xLajků:

4

Jediný co mě trochu zklamalo je, že to není celolampa. Těšil sem se na malou lampovou basovou hlavu ala Tiny Terror a on se z toho vyklubal 500W digital.

Fender JB62RI CIJ 97´ (fretless) / Fernandes P-bass / noisesynth -> Octaver -> Fuzz -> Distortion -> Fuzz -> Filter -> Freeze -> Delay - >  Preamp/DI  = BLACKNOISE/DRONE
Flatwound Club #2
0 xLajků:

5

Hastur napsal:

a on se z toho vyklubal 500W digital.

... s lampovým preampem ...

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
DavidEden WT-550B . EDEN E4X10.V4 -650W
0 xLajků:

6

ty jo, to vypadá jako starý topítko...
Ale super, bude to určitě hrát jako kráva...už je to někde v prodeji?

ELF / Lakland
0 xLajků:

7

Ty vole, ty ikonky u jednotlivejch poťáků, tak ty jsou dokonalý smile smile

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

8

to vypadá, jakoby p. Fídek požil něco málo LSD nebo podobných halucinogenů smile

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

9

Nook napsal:

Ty vole, ty ikonky u jednotlivejch poťáků, tak ty jsou dokonalý

jj v jednom článku sem čet že to tak je kvůli tomu, že spousta muzikantů je blbech big_smile...

Gerald napsal:

ty jo, to vypadá jako starý topítko...

etavíra hadr :-)

0 xLajků:

10

Kytarova 15w celolampa hraje jak drak. Vypada v podstate stejne, akorat ma trosku jinci knofliky. Jsem zvedav co bude z tohohle.

Fender Standard P-Bass -> Boss GT1b -> Ibanez Promethean 3110 -> PA
0 xLajků:

11

Připomíná mi to starou nabíječku na autobaterie. Jen ten přepínač 6/12V tam chybí. big_smile
A popisky jak z nějakého starého Tesla zařízení... big_smile
Zajímalo by mě, jak to hraje. Digitálním koncům moc nevěřím, ale todle vypadá hodně dobře.
Nemít moji 1U, tak jdu do toho.

...JOLANA VIKOMTBASS a 10 prstů...
0 xLajků:

12

Hoši, tak přesně tohle jsme vyráběli v Triodyn MEZ Brumov před dvaceti roky, ale byla to 350-ti ampérová svářečka. Je vidět, že nám Orange vlezl do archívu a pouze změnil zabarvení smile

BL-700NT, TRB-1005NT, B4Fl, BB-350, RB-660Fl
SVM-360 hybrid, SVM-600 hybrid, 4x10 DeltaLite II-2510, 4x10 Beta 10-A, box EV-18B+2x10 Gamma, kombo SVM-300 KappaLite 3015, Peavey TNT-130 aj.
0 xLajků:

13

A já si říkal kde jsem to viděl... Stejc u nás asi před 5 lety svářel zábradlí a tohle si přinesl! Akorát to bylo celý oranžový nebo jaký. :-D

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

14

Mě se to líbí. Je to jiný a rozhodně ne nudný. Tře další generace bude vypadat jak první videorekordéry big_smile

0 xLajků:

15

Mě se ta svářečka vzhledově moc líbí, jsem zvědavej na první zvukový ukázky co se objevý.
Jinak v prodeji to ještě není, našel sem jen jeden anglickej obchod, kde byla možnost předobjednávky a cena byla 450 liber.

Flatwound Club #2
0 xLajků:

16

No vypada to huste... hezka ziva barva, to by se mi libilo. Jak je to cenove, pro CZ asi dealer primo neni...

http://www.jpeg.cz/images/657_banner001.gif
basa: FENDER Deluxe Active Jazz Bass
aparát: 2x box Hocke 1x12" 300W (1x s hornou), Hartke HA3500
0 xLajků:

17

taky by mě zajímalo, kolik to bude stát... nevíte?

0 xLajků:

18

deafslap napsal:

něco z laboratoří, vyrobené nejspíš v SSSR nebo DDR

no nepo vpolsku big_smile spekol a podobny srandy...

jinak nadhera smile krasny ...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

19

Tak jsem už napsal výše, zatím to v prodeji není. Jinak sem našel zatím jenom předpokládanou cenu v anglii a ta je 450 liber

Flatwound Club #2
0 xLajků:

20

Jj, svarecka. Mam v garazi invertor presne takovej, v cervene barve, s pasem na zada

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

21

Mě se to líbí, ale kdyby to třebas byla tak 50W celolampa, bylo by to uplně nejlepčejčejší.
Jinak ty lehké hlavy . . . nic pro mě asi . . . . asi bych tu taky po čase řešil něco jako Orange udělal přemet big_smile

0 xLajků:

22

Janec napsal:

Jinak ty lehké hlavy . . . nic pro mě asi . . . . asi bych tu taky po čase řešil něco jako Orange udělal přemet big_smile

Možná mám štěstí, ale zatím jsem nic takového neřešil, a to mám Marka už skoro 2 roky.. smile

0 xLajků:

23 Naposledy upravil: m3 (08. 02. 2009 16.52:49)

no ja si to uz ted budu davat do ty brasnicky na to ta ma na sobe suchace... ale stejne za to muze ten kluzkej Ampeg na my bedynce by se mi to nestalo ..a taky ty 4 plnzne asi bez nich bych byl rozvaznejsi a hlavu pred manipulaci s bednou dal stranou... nebo kdyby v ni uz byl ten speakon tak tu hlavu v pohode udrzi... proste nahoda je blbec a to sem myslel ze posranej rok byl tem minulej.. tendle taky zacina pekne.. sad
Idyz teda z hladiska basovyho vybaveni sem si splnil par snu..mark bednu, zluty padlo, origos steinbergra a bezhlavyho precla pro radost...

eee aych neyl uplne ot oranzova dycky byla moje oblibena ale i ta byla hlava vypada cool...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

24

Janec napsal:

Jinak ty lehké hlavy . . . nic pro mě asi . . .

Rok se sešel s rokem a je doma! big_smile Aneb názory jsou od toho aby se měnily smile
  První dojmy byly po vybalení dobré - je k tomu Orange brašna pro přenášení a není to tak lehké tintítko jako MB. Má fous přes pět kilo, tak jack se dá zapojit i vytáhnout bez držení zsilovače. Zatím jsem ho zkoušel na hifi repráky (mám 8" širokopásmy) bo bednu ještě nemám, ale zvuk je parádní. Třípásmový eq s gainem je konečně rozsah ovládání co jsem schopný pojmout a i bez návodu se mi podařilo najít funky prdění, rockový fullrange a tlustou prdel s výškama pro slap (i když to neumím, aspoň si můžu zkusit jak by to znělo smile ) Vcelku sranda je že každé pásmo když se stáhne nadoraz tak upně zmizí ze zvuku. Zvládne to z basy udělat kytaru smile Juchachej!

0 xLajků:

25

Janec napsal:

bo bednu ještě nemám

Reklamní vsuvka: Návrat do stáje Hocke neplánuješ? Jedna by se v inzerci našla... ;-) Konec reklamní vsuvky.

0 xLajků:

26

kurcatovium napsal:

Návrat do stáje Hocke neplánuješ?

Radši bych kdyby se mi povedla ta moje bedna. Ale jestli to bude stát za h..no tak se tomu vůbec bránit nebudu smile

0 xLajků:

27

gratuluju...

ELF / Lakland
0 xLajků:

28

taky gratuluju---

The Jack, The  Pearl, Palatino EUB, Cort GBMP3,  GK 200RB 1981, Ampeg B200R 2008, Peavey Centurion III 1978, Peavey 118 1978, MB PH 112, EBS MBII
0 xLajků:

29

Janec napsal:

Rok se sešel s rokem a je doma! big_smile

odkd si ho koupil a za kolik nenilito tajemstvi.. smile
btw mne docela desili ty promo videa kde se tvarili ze je to jen do bigbeatu.. tak sem zvedavej na nakou rferenci az to prohrajes smile kazdopane toaster design je super smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

30

m3 napsal:

toaster

Mnohem blíž to má k malé osobní svářečce...

0 xLajků:

31

m3 napsal:

odkd si ho koupil a za kolik nenilito tajemstvi..

Hudebniny u Brauna, Ostrava. 15900.- smile

Gerald napsal:

gratuluju...

e.t. napsal:

taky gratuluju---

Děkuji děkuji, je to zábavná hračka smile

m3 napsal:

mne docela desili ty promo videa kde se tvarili ze je to jen do bigbeatu..

Zvukově se mi zdá naopak pěkně čistý, pokud nenahulíš gain - pak je to RnR sound cool

0 xLajků:

32

mě to prostě přijde jak etavíra big_smile
http://www.etavira.cz/fotky/fotky/zkusebna/0030.jpg http://www.orangeamps.com/uplimages/t%20bass.jpg

0 xLajků:

33

No tý jo, fakt... My jme měli doma přesn tohle v oranžový, takže ještě o stupeň víc orange. :-)

0 xLajků:

34 Naposledy upravil: morybundus 1 (11. 05. 2010 12.27:24)

Tak ať ti to Janeci šlape, pěkný, moc pěkný. Hrál jsem na kytaru http://www.kytarovecentrum.cz/?1867,orange-tiny-terror a to byl nářez. Bedna byla myslím Marshall 4x12. Dobrá volba.

Trace Elliot Club #4
Fender - Precision Bass home signature Steve Harris
Trace Elliot GP12 SMX 4x10, TE Elf, TE Transit B, LINE 6 Relay G30
Hraji v kapele http://bandzone.cz/chupacabra
0 xLajků:

35

Janec napsal:

Hudebniny u Brauna, Ostrava. 15900.-

bláááázen. vcera byla na muzikeru zas akce na orange 10% dolu, raz za ctvrt roku delaj sell out - zena takhle pred mesicem poridila PrtavyTeror za 7200,- novy, BassTeror tam byl za 11200,- sad ale hraje to jak blazen, to se musi nechat. uz se tesim jak naskladni ty isobar boxy smile

The Jack, The  Pearl, Palatino EUB, Cort GBMP3,  GK 200RB 1981, Ampeg B200R 2008, Peavey Centurion III 1978, Peavey 118 1978, MB PH 112, EBS MBII
0 xLajků:

36

e.t. napsal:

BassTeror tam byl za 11200,-

shit hmm

morybundus 1 napsal:

Tak ať ti to Janeci šlape

Díky díky, tobě též. Už se těšim jak to rozboří ten můl papundeklovej pokus big_smile

0 xLajků:

37

Janec napsal:

Už se těšim jak to rozboří ten můl papundeklovej pokus

lol lol rači tam vyvrtej velký díry, do kterých nacpi nějaký pojistný zátky a box dej nejdřív do zkušební klece big_smile

0 xLajků:

38

Bass terror: http://juki.1g.fi/mp3/Bassottelua/ekat_savut.mp3

Avbass -> Ampeg V4 -> Ampeg 8x10 + 2x15
Neuser Courage/Crusade -> GK MB150
0 xLajků:

39

Jak mám chápat "switchable impedance 4 Ohm/8 Ohm"? Znamená to, že muže šlapat 500W do  4 Ohm i 8 Ohm bedny? Nebo je to klasicky, že má 500W do 4 Ohm a cca polovic do 8 Ohm? Trošku mě to mate. Nevíte někdo?

0 xLajků:

40

Jestli sem dobře pochopil ty všelijaký reklamní a promo články takm by měl Terror dávat 500W do 4 Ohm a taky 500W do 8 Ohm.

Jinak gratuluju majiteli a závidím. Jestli se můžu zeptat jak moc umí zkreslovat ten lampovej začátek?

Flatwound Club #2
0 xLajků:

41

rat napsal:

Jak mám chápat "switchable impedance 4 Ohm/8 Ohm"?

Normálně, vzadu je přepínač pro impedanci 4 nebo 8 ohm. Je tudíž jedno jestli 4 nebo 8 ohm, pořád by to mělo dávat 500W.

0 xLajků:

42

Tak to je ideální, konečně se někdo zamyslel a udělal univerzál :-)

0 xLajků:

43

Zdar, uvažuju, že bych si toho malého Orange po prázdninách koupil, můžete mi poradit, co k němu za box? Preferuji osazení 4x10. A taky by mě zajímalo, jaký musí mít box minimální výkn, abych to nespálil smile Mám totiž slušný Gallien-Krueger, ale je jen 400W... Díky předem za Vaše odpovědi.

0 xLajků:

44

funky_junkie napsal:

Mám totiž slušný Gallien-Krueger, ale je jen 400W...

no obecne by mela bejt naka rezerva rekneme na 5tikilo aspon 600w.. ale kdyz to nebudes nejak zhavit a tavit tak myslim by to nemel bejt problem... kdyz budes hrat rekne nekde okolo pulky mastru ...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

45

m3 napsal:

kdyz budes hrat rekne nekde okolo pulky mastru

Tak kolem půlky masteru už to s reprákama cvičí šíleně. Ta křivka zesílení nebude lineární smile

funky_junkie napsal:

ale je jen 400W

Mám k tomu 300W bednu a v poho zvládá, samozřejmě se musíš hlídat s hlasitostí. Jak repráky bubnujou o mřížku, je to moc big_smile

0 xLajků:

46

aha, diky vam obema za info :-)

a Janče, ty jsi s nim spokojen i takhle s odstupem času?
Mě na něj právě nalákal Braun, když jsem šel k němu do shopu pro nějakou prkotinu, ptal se mě, jestli to nechci vyzkoušet.. čemuž samozřejmě basák nemůže odolat.
A nemůžu na něj přestat myslet ani po 2 měsících :-) Takže do něj zřejmě investuju.

0 xLajků:

47

funky_junkie napsal:

Mě na něj právě nalákal Braun, když jsem šel k němu do shopu pro nějakou prkotinu, ptal se mě, jestli to nechci vyzkoušet..

Taky mě nalákal.Zkoušel jsem na něm olp a cestou domů mě nějak lepily trenky...

G&L L-2000 1984
GK 400RB 1993, Soundelirium PapaMobile 2x10
DOD FX-100 Pedalboad: Boss ODB-3 - Ibanez PD-7 - (DOD FX72) - Warwick RockTuner PT2 - Kokot Kompresor
Aji já mám profil! Sækədʒəwiːə
0 xLajků:

48

funky_junkie napsal:

Janče, ty jsi s nim spokojen i takhle s odstupem času?

Já nebudu spokojenej nikdy big_smile
Výhoda: Je opravdu jednoduchý, lehký a výkonný.
Nevýhoda: Něco si časem najdu big_smile
Tak mě napadá že na to stluču recenzi. Zbytek tedy tam.

0 xLajků:

49

Paráda, tak sem pak nezapomeň hodit link...

0 xLajků:

50

Tož je to tu v rubrice Recenze. . .

0 xLajků: