1

Téma: Chyba při hře

Vždycky,když někdo někde hraje v nějaký putice,tak se snažím poslouchat,jestli udělaj nějakou chybu.
Ještě sem před lidma (cizíma) nehrál,ale když si představím ten stres a trému....tak sem si jistej,že tu chybu udělám minimálně v každý druhý písničce.
I na zkouškách dělám chybyčku docela často,ať už jde jen o nepříjemné zadrnčení (nedohmátnutí atp.) až po fakt totální kolaps písně,kdy nejsem schopnej se vrátit do hry.
Pravdou je,že se to zatím lepší. Po 3/4 roce hraní,bych předpokládal absolutní zvládnutí.
Je fakt,že málokterou píseň zahrajeme 2x po sobě stejně.
Stačí mi,když bubeník hraje písničku trochu jinak (ale správně) a mě už to zní tak divně,prostě na to nejsem zvyklej v tý písni a sem z toho dost často v prdeli.
A jak to máte vy?

Mé poslání je být nenáviděn, srát lidi ze všech sil a být ignorován. Vaše smůla je, že jsem velmi vytrvalej běžec smile
0 xLajků:

2

Re: Chyba při hře

hrát, hrát, hrát.
Po nejakym stým koncertu uz ti to ani neprijde...hlavni je kdyz clovek udela chybu (clovek je tvor chybujici, clovek dela stale chyby)
- umet se vratit zpatky do pisne a zaonacit to tak aby to lidi nepoznali a pokud mozno ani kapela smile
Hlavne je, se nebat. A nebo bat, ale zdrave...neochromovat se.

Opravdu dobre je naucit se mit v pisni prehled - vedet kde prave sem a co bude za kuprikladu deset taktu, jestli bude sloka, refýž, bridge nebo konec....
pak jde vsechno lip smile

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

3

woodstock napsal:

Vždycky,když někdo někde hraje v nějaký putice,tak se snažím poslouchat,jestli udělaj nějakou chybu.
Ještě sem před lidma (cizíma) nehrál,ale když si představím ten stres a trému....tak sem si jistej,že tu chybu udělám minimálně v každý druhý písničce.
I na zkouškách dělám chybyčku docela často,ať už jde jen o nepříjemné zadrnčení (nedohmátnutí atp.) až po fakt totální kolaps písně,kdy nejsem schopnej se vrátit do hry.
Pravdou je,že se to zatím lepší. Po 3/4 roce hraní,bych předpokládal absolutní zvládnutí.
Je fakt,že málokterou píseň zahrajeme 2x po sobě stejně.
Stačí mi,když bubeník hraje písničku trochu jinak (ale správně) a mě už to zní tak divně,prostě na to nejsem zvyklej v tý písni a sem z toho dost často v prdeli.
A jak to máte vy?

sdílím tvoje pocity big_smile

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

4

no hraju furt a mám pocit,že bych svou baslinku zahrál i pozpátku,ale ta chyba se tam objeví prostě moc často na muj vkus. Někdy se teda přistihnu,že myslím na něco úplně jinýho než na to co hraju a v momentě kdy si to uvědomím,tak to zvrtám a nedokážu se vrátit do hry i kdybych tam hrál celou dobu jeden tón.....
....no možná trochu přehánim,ale tak nějak to je.
A nebo se tak zažuru do hry,že přestanu vnímat okolí a nevšimnu si ,že všichni hrajou refýž a já sem furt na sloce big_smile

Mé poslání je být nenáviděn, srát lidi ze všech sil a být ignorován. Vaše smůla je, že jsem velmi vytrvalej běžec smile
0 xLajků:

5

juhuuu: tak to si mě fakt potěšil....sem si myslel,že sem jako nějakej nižší vývojovej druh....něco jako Otík z vesničko má středisková big_smile

0 xLajků:

6

Fakt to chce asi cvičit, ale taky mám takový pocity, nebo třeba:

Doma něco zahraju skvělě a před kámošem, nebo v hudebninách při testu třeba krabičky, to ouplně zmrvim.. to je holt tréma....

0 xLajků:

7

Kdyz nebude kiks fatalni, povys ho na zamer, zopakuj ho, pak vi kazdy hovnajs, jaky zamer mel pan basak, i nelad je lad

B.C.Rich Warlock NJ stara poctiva serie,  HOCKE aparatura, B.C.R. Widow 5 strings
0 xLajků:

8

Hele, ber to v klidu, prostě je nutné se vrátit akorát do hry (do té se mimochodem nedá vrátit asi po 3/4 roce - leda bys byl opravdu dobrý), musíš makat, mně to dnes už nedělá problémy, občas se přistihnu, že do poslední chvíle nevím, od čeho se ta která píseň hraje. Pak si na poslední chvíli na ten první tón vzpomenu a je vyhráno. Blbé je třeba, když hraju vyhrávky a uprostřed vyhrávky začnu přemýšlet o něčem jiném, no vždycky to dopadne dobře, ale je to kolikrát na pódiu sranda... smile

0 xLajků:

9 Naposledy upravil: woodstock (07. 07. 2006 15.06:08)

Gazelle: no já těch 3/4 roku myslel jako s jednou kapelou.Jinak hraju asi 3 roky.
No a s tím vrácením do hry....jako málokdy se stane,že bych se nevrátil vůbec,ale mnohdy musím počkat na další takt a to mě sere....
Jinak náš kytarysta se moc neobtěžuje sdělovat co se bude hrát a mnohdy ani od čeho big_smile

0 xLajků:

10

Woodstock - Mne sa stava tiez ze sa zamyslim a zabudnem kde som, tiez nedohmaty a pazvuky.Jaa to deliim ale na vazne chyby ( nesustredenost - ale to sa mi stava ale iba na skuske ked mam toho uz plny brejle ) a na chyby ktore sa daju bud zamaskovat alebo jak hovori Siegi povysit na zamer.A tieto chyby mi nevadia lebo sa na nich naucim rychle reagovat a v poslednej dobe si to vobec nikto okrem mna nevsimne smile

Takze neni chyba jako chyba

Ales Vychodil AVJB5
Fender Precision MIJ 1993 Rosewood fingerboard
Fender Precision MIJ 1986 Maple fingerboard
MARKBASS TTE800
MARKBASS NEW YORKER 804
0 xLajků:

11

Nejlepší je při nějakém pazvuku trochu zajamovat, ať lidi nemaj čas poznat, žes to tak nechtěl:-D Jinak před lidma hraju 4 roky a trému mám pořád. Důležité je se do hry položit a nemyslet moc na nic jiného. Holt, když je od lidí nulová odezva tak hraj alespoň pro sebe:-D

Fender USA Standard JB, Squier CV 70s JB
GK Fusion 210, GK 700RB-II/210, GK 210RBH,
ručně dělané 8" kombo "Kulíšek"
Ein Bassspieler, guter Verstärker. Einfach klug smile
profil: http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=6821
0 xLajků:

12

Otazka na kterou nemusite odpovidat, jen zvedavost. Dopujete psychiku pred vystoupenim treba travkou? Ja nehulim, nejak mi to nedela uplne dobre, nejaka berlicka by obcas bodla.

B.C.Rich Warlock NJ stara poctiva serie,  HOCKE aparatura, B.C.R. Widow 5 strings
0 xLajků:

13

no nevim jestli hulim travu primo za ucelem nadopovani se, ale hulim smile
Dela mi dobre tak nejak vseobecne, ale je fakt ze jamsessions s hulenim byvaji opravdu zazitkem....ale na odbourani tremy se da taky pouzit...pro me rozhodne lepsi nez chlast...po chlastu ztracim cit pro rytmus a intonaci (pri zpevu), kdezto huleni me akorat mirne zpomaluje obcas....

Jsem  TU
0 xLajků:

14

Chyb se dá nasekat spousta-a nikdo si toho ani třeba nevšimne. Nesrovnatelně horší to má třeba zpěvák. Ke zpěvákům cítím vůbec hluboký obdiv, jako ke všem, co umí to, co já ne. Já mám z mikrofonu respekt, vyhýbám se mu jako čert kříži a jsem rád, že momentálně po mě nikdo žádné vokály nechce...
Jinak lékem na chyby je klid. Hluboké tóny publikum vnímá stejně víc tělem než ušima, drobný nedohmat se na live akci snadno ztratí, ale je potřeba nepanikařit a hrát pořád dál. Můžeš se utěšovat, že v publiku to stejně málokdo umí líp než ty smile (pokud teda nehraješ na setkání basslidiček a nesedí tam Jenych a spol big_smile )
Dobré je nezasnívat se a poslouchat, co se děje, držet rytmiku (to je nejdůležitější) a vnímat kytaru, abys ladil. A když už jsi opravdu v koncích a nemáš jistotu, začni hrát sólo-oblíbený trik kytaristů smile
Poud ani tohle nepomůže, hrej co nejhlubší tóny a modli se, že se znovu chytíš-a pokud dokonce ani tohle nepomůže, začni divoce křepčit, přejíždět strunama po stojanech, mlátit do basy či basou do něčeho, zapal bubeníkovi vlasy...hlavně se pořád tvař, že všechno je OK big_smile

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

15

Ty vado dumam dumam co dat misto huleni a nic me nenapada. Za mych mladych let byl k sehnani Fenmetrak, ten byl goood, delal sebevedomi i neuveritelnou vydrz s dobrou pohodou. Chlast me tlumi a nejak me ani nebere, leda zvejkat koku. A nebo se autosugesci dostat do stavu. heh. Mit receptory na huleni, bych si piskal. Zatim to resim energetickejma napojema, ale to je jak brat bonbony na rakovinu, jen placebo efekt.
Do perniku uz nejdu, o takovy navraty do mladi nestojim. Mate nekdo radu?

0 xLajků:

16

hulim pouze pri cviceni. na hrani venku ani pri zkousce pro me nepouzitelne

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

17

Siegi napsal:

...Mit receptory na huleni, bych si piskal. Zatim to resim energetickejma napojema, ale to je jak brat bonbony na rakovinu, jen placebo efekt.

A co řešíš?

0 xLajků:

18

pipa napsal:

Chyb se dá nasekat spousta-a nikdo si toho ani třeba nevšimne. Nesrovnatelně horší to má třeba zpěvák. Ke zpěvákům cítím vůbec hluboký obdiv, jako ke všem, co umí to, co já ne. Já mám z mikrofonu respekt, vyhýbám se mu jako čert kříži a jsem rád, že momentálně po mě nikdo žádné vokály nechce...
Jinak lékem na chyby je klid. Hluboké tóny publikum vnímá stejně víc tělem než ušima, drobný nedohmat se na live akci snadno ztratí, ale je potřeba nepanikařit a hrát pořád dál. Můžeš se utěšovat, že v publiku to stejně málokdo umí líp než ty smile (pokud teda nehraješ na setkání basslidiček a nesedí tam Jenych a spol big_smile )
Dobré je nezasnívat se a poslouchat, co se děje, držet rytmiku (to je nejdůležitější) a vnímat kytaru, abys ladil. A když už jsi opravdu v koncích a nemáš jistotu, začni hrát sólo-oblíbený trik kytaristů smile
Poud ani tohle nepomůže, hrej co nejhlubší tóny a modli se, že se znovu chytíš-a pokud dokonce ani tohle nepomůže, začni divoce křepčit, přejíždět strunama po stojanech, mlátit do basy či basou do něčeho, zapal bubeníkovi vlasy...hlavně se pořád tvař, že všechno je OK big_smile

jo tak k těm zpěvákům-hele sem slyšel jandu jak v televizi říkal že když s oliympikem hrajou tak jak je starej tak vobčas zapomene txt tak i tam něco vymyslí a je prej sranda jak na něj ty lidi co maj ty songy zažraný do morku kostí a zpívaj si s ním najednou nevědi co se děje když zpívá jinej text:D
jinak bez chyb se asi nedá hrát...viz Red hoti v praze sekli si takový chyby že je možná slyšeli i neslyšící prvních pár songů bylo zajímavejch v jedný se dokonce uplně rozešli......

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

19

Siegi napsal:

Otazka na kterou nemusite odpovidat, jen zvedavost. Dopujete psychiku pred vystoupenim treba travkou? Ja nehulim, nejak mi to nedela uplne dobre, nejaka berlicka by obcas bodla.

Hihi siegy berlička jo?? tak já ti řeknu takhle sem asi přesně nespočetně krát málem zabil bubeníka protože jeho berlička se občas skládala z panáků a pif to se to pak kulhalo....takže max 1-2 pifka na žízen ale ožrat se to si nelajsu .... prostě bubeník ze mě udělal skoro abstinenta-když člověk vidí jak si zahání trému tak je mu špatně

0 xLajků:

20

ondras napsal:
Siegi napsal:

...Mit receptory na huleni, bych si piskal. Zatim to resim energetickejma napojema, ale to je jak brat bonbony na rakovinu, jen placebo efekt.

A co řešíš?

tremu, unavu, veci zapricinujici my chyby

0 xLajků:

21

To zpevak v kapele kde jsem byl vystupoval z texty na stojanu ehmmm. Takovej smejd, s kamosem jsme se minuly tyden kvuli nemu servali, mam lehce rozrazenou hlavu, on zlomenou ruku a byl na siti a nechali si ho na pozorovani v nemocnici, vzal jsem ho zidli. Zpevak je kreten takovej prolhanej, potetovanej holohlavej smejd, bubenik je fajn. Zpevak urcite za servani s klukem kteryho znam hafo let nestal. na drzku mel dostat on za stupidni texty co slozil. Taky chyba, ne? Mlatit se s kamosem kvuli idiotovi.

0 xLajků:

22

no tak hlavně že tvoje prsty sou v klidu ne??
jinak texty na stojanu...to sem taky viděl (i zažil-prnví dva koncerty....)

0 xLajků:

23

Nehulim,protože bych po dvou šotgunech asi usnul a co se chlastu týče....sem rád,že sem se naučil hrát bez pití....dřív to ani jinak nešlo.
Ale mám jinej,závažnej problém. Jakmile se blíží úplněk (tak 2-3 dny před) a nebo nedejbožu je v den kdy hraju,tak zkurvim víc jak 50% písniček takovým způsobem....
.....nedokážu držet s bubeníkem a sem fakt uplně nepoužitelnej.....
Taky na vás ten šmejd působí?

Mimochodem....přítulka tvrdí,že ji při úplňku v noci mlátim ze spaní a nebo že velmi hlasitě řvu a nebo si opakuju anglická slovíčka big_smile

0 xLajků:

24

ad woodstock: Tak s úplňkem problém nemám, to spíš on se mnou:-D Je fakt, že nikdy nečumím na Měsíc, když hraju. Hlavní je, dostat se do pořádný pařanský nálady, tzn. pobíhat po podiu, křepčit a hrát:-D Občas si na hlas dám jeden/dva fernety, ale pak už jenom vodu nebo vlažný čaj (silný!) je to lepší, něž tuny piva....

0 xLajků:

25

Kdyz jsem mel obdobi tezkyho brani, byl jsem docela lunetickej, chtel jsem z oken ve vyssich patrech vstupovat na mesic, hrozne me pritahoval, ted jen za uplnku blbe spim.
My rodice rozviji teorie, ze kdyz vysadi cibuli za uplnku, bude lepsi.

0 xLajků:

26

Nas kytarista rikaval (ze zkusenosti s jejich basakem z jeho druhe kapely) - basak, kdyz nevi, tak klouze.

A vypravel, jak po nejakem narocnejsim veceru hrali najednou slysi v base vzzzzuum, vzzzuuum, vzzzzuuum, ... na E strune od F-ka po horni F. Tak se ho ptal, co dela a on na to - "mam okno, ne?"

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

27

Jó, to je stará finta... když uděláš glissando dostatečně dlouhý, získáš fůru času zjistit, jak se to vlastně hraje... sám to s oblibou často využívám... :-))

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

28

jo, taky znám wink

0 xLajků:

29

Já nevím, jak může klouzání pomoct, ale je to lepší než nic;-) Spíš to baskytarové sólo se mi jeví jako východisko:-D

0 xLajků:

30

No z vlastni zkusenosti muzu rict, ze 100% bez chybicky snad ani zahrat nazivo nejde, ovsem kolikrat to jsou takove drobnosti, o kterych vi jen hrac sam. Horsi je to z velkyma chybama a nebo kdyz vas postihne okno. To uz se mi nestalo dlouho, dikybohu. Urcita mira drobnych chybicek podle me k zivemu hrani tak nejak patri, aspon to zni jako zive vystoupeni lidi, a ne nejakych naprogramovanych masinek. Dulezite je se take v kapele domluvit, co pri chybe kohokoliv delat, aby se to nerozsypalo. My to mame jednoduche, proste se jede furt normalne dal smile.  Jiste, nekdy toto muze byt na skodu, napr. kdyz nejaky clen vynecha celou jednu cast skladby a zacne valit jinou, muze to zmast i zbytek kapely smile.

Ibanez SR 705 WNF, snímače EMG 40DC, struny DR, bezdrát Sennheiser EW 172 G2, Hughes & Kettner Quantum 600, Peavey Tour 2*10, Kustom G-115H, ladička Korg DTR-2000.
0 xLajků:

31

Hlavní je neustále poslouchat ostatní - nestačí se nechat unášet tím, co hraju já. Mě v tomhle vycvičilo pár let s kytaristou, kterej s oblibou natahoval sóla, popřípadě je pro zpestření hrál v jiných tóninách. A když refrén pěkně uháněl, klidně ještě jedno kolečko přidal. Takže s bubeníkem jsme měli neustále nastražený uši a byli připravený reagovat na jakoukoliv změnu. Dodneška se mi to náramně hodí...

Když to splete jeden (třeba kytarista) a začne místo sloky hrát refrén, je velá šance, že to zjistí a vrátí se poslušně zpátky. Ale když ho v tom omylu podpoří i bubeník, je lepší se radši přidat k nim, i když to hrají oba špatně. Pak je člověk za vola, když hraje sice to, co má, ale je sám :-)))

0 xLajků:

32

to se mi stáva velmi často,že za toho vola sem já big_smile

0 xLajků:

33

Jjjj, svede se to na basáka:-D Pak se hádej, že tam měl být refrén a né sólo:-D To se nám stávalo docela často, bo sem samouk:-D Ale čím dýl spolu hrajem, tím líp si rozumíme - kdysi na vystoupení na konci písničky začal kytarista rodit nějaké sólo, tak sme se přidali a písnička místo tří minut měla nakonec 10:-D Od té doby ji používáme k ukončení koncertu, stačí mít trochu fantazie:-D

0 xLajků:

34

Je fakt,že čím dýl spolu hrajem,tím líp ustojíme chybu. Kytarysta tvrdí,že to trvá tak 3 roky než se kapela sehraje.....

0 xLajků:

35

No, to by tak odpovídalo.... my "hrajem" pátý rok, ale já skutečně hraju možná poslední rok:-D Tak se mnou měli chlapci vždycky trochu těžší:-D

0 xLajků:

36

Presne tak panove, kapela si musi sednout - tim se potom pocet pruseru zacne podstatne zmensovat smile

Ibanez SR 705 WNF, snímače EMG 40DC, struny DR, bezdrát Sennheiser EW 172 G2, Hughes & Kettner Quantum 600, Peavey Tour 2*10, Kustom G-115H, ladička Korg DTR-2000.
0 xLajků:

37

Nebo rapidně vzroste, záleží na tom, jaké nátury se dají dohromady:-D

0 xLajků:

38

mikulik napsal:

Jó, to je stará finta... když uděláš glissando dostatečně dlouhý, získáš fůru času zjistit, jak se to vlastně hraje... sám to s oblibou často využívám... :-))

jo jo jo jo je to tak kolikrát se mi stalo že sem si tak exaticky hrál a pařil a najednou to nezní s kapleou tak šup tak slide přes celej hmatník...to je vono ....

0 xLajků:

39

Hm. Jeste se mi vybavuje jeden druh chyb - totiz chyby, kterych si clovek vsimne sam (prehmaty, pazvuky, pokulhavani rytmiky), nicmene ostatni lidi to bud zatajuji, nebo neslysi (mozna proto, ze se zabyvaji vlastnima chybama).

Nejstraslivejsi ale je, kdyz to zacne kazit nejak i bubenik. To potom basak je v tezkym prusvihu, nebot nema na co tu svoji rytmiku zavesit. A kdyz se tihle dva nestretnou, tak je velky problem...

Ibanez SR1305PM | Fokus V950 fretless | SWR Studio 220 | Carvin RL210 "Red Eye"

http://imagegen.last.fm/lastfmplain/recenttracks/5/j4ro.gif
0 xLajků:

40

mě kolikrát stačí,že kytarysta zahraje jeden špatnej tón,nebo bubeník posere dobu a v tu chvíli mi prst udělá sám příklep nebo si šáhne na jinej tón (jako kytarysta).

0 xLajků:

41

Ja musim zaklopat tri krat na drevo - ale odkedy hram v jednej kapele prevzate veci aj s bubenikom s ktorym hram aj v druhej kapele tak sa nesmierne zlepsil. konecne dava bacha na rytmus a na prechody takze sa mi o moc lahsie hraje ked sa mozem spolahnut ze sa po prechode nerozsypeme jak hraach.Ma uz 30-rokov a hraje ale 15 ale prisiel na to az teraz ze co to je bubenik a jaku ma funkciu inak predtym to bolo velke solo,sice peknee ale nepresne

Ales Vychodil AVJB5
MARKBASS TTE800
MARKBASS NEW YORKER 804
0 xLajků:

42

woodstock napsal:

mě kolikrát stačí,že kytarysta zahraje jeden špatnej tón,nebo bubeník posere dobu a v tu chvíli mi prst udělá sám příklep nebo si šáhne na jinej tón (jako kytarysta).

Ano, a proto je nutne se nenechat zmast, ale porad drhnout to svoje - horsi je, kdyz uz se prida vice clenu kapely k chybe - pak hrajete kazdy jinak a je zadelano na totalni rozpad smile

0 xLajků:

43

Nejhorší je, když celý zbytek kapely začně místo sloky refrén a pak si obhajuj, že to zkazili oni:-( Lidi stejně myslí, že to ku*** ty....

0 xLajků:

44

No, v takovym pripade je nejvhodnejsi, kdyz je kapela sehrana a ma takovy to muzikantsky kolektivni vedomi, kdy se ta chyba rychle podari zahladit, aneb prizpusobi se to k nekomu...

Sam bych rad nekdy dosel s kapelou do stavu, kdy by se cela forma skladeb mohla ponechat dosti volna, jenom abychom se vzajemne orientovali podle pro publikum nepatrnych naznaku... Jenomze k tomu asi vede dlouha cesta.

Ibanez SR1305PM | Fokus V950 fretless | SWR Studio 220 | Carvin RL210 "Red Eye"

http://imagegen.last.fm/lastfmplain/recenttracks/5/j4ro.gif
0 xLajků:

45

Vcera byla skouska sama chyba ale dawam to zavinu tomu teplu co tam mame v skusebni.Normalne mi teklo z hlavy a chudak struny cele spotenee smile

Ales Vychodil AVJB5
MARKBASS TTE800
MARKBASS NEW YORKER 804
0 xLajků:

46

ja.ro : Nejstraslivejsi ale je, kdyz to zacne kazit nejak i bubenik. To potom basak je v tezkym prusvihu, nebot nema na co tu svoji rytmiku zavesit. A kdyz se tihle dva nestretnou, tak je velky problem...

jo tak to je potom peklo; jedenkrat jsem hral koncert s takovyma grinderama, no ale co se nestalo - bubenik se teprve ucil hrat na dvojslapku, cili se rozchazel ve vlastni stave - na kopak hral uplne jinak nez na zbytek bicich a to si pak dovedete predstavit, jak asi koncik vypadal, k tomu me nejaky no name zvukar tak dobre nazvucil, ze jsem vetsinu koncertu takrka "prosedel" na zemi v blizkosti sveho aparatku, ale na druhou stranu jsem mel bliz k posluchacum smile

0 xLajků:

47

Tak v neděli budem hrát prvně před lidma hehe.....to sem na to zvědavej

0 xLajků:

48

Tys ještě nikdy nehrál před lidma? wink

0 xLajků:

49 Naposledy upravil: Gazelle (14. 07. 2006 12.31:41)

...??? Co to jsou lidi????? Před něčím takovým se i hraje??? Kde se to dá sehnat a kolik to stojí???

0 xLajků:

50

mikulik napsal:

nooo...neeeee big_smile

0 xLajků:

51

Gazelle napsal:

...??? Co to jsou lidi????? Před něčím takovým se i hraje??? Kde se to dá sehnat a kolik to stojí???

Přesně nevím,ale představuju si to jako "ten dobytek, co bude pokřikovat - zahraj tudle a myslej si,že to zvládnou líp" big_smile

Sehnat se "to" nedá. Vyskytují se nahodile,obvykle na místech,kde bys to nejméně čekal.
A stát to nebude.....jen ať v klidu visí...

V podstatě to budou naši známí.....převážně.....a pivo se bude pro jistotu točit do voskovanejch kelímků..... big_smile

0 xLajků:

52

WOODSTOCK: Ty myslíš tu hromadu neznámých, co stojí dole pod pódiem a řvou, že máme zahrát ještě Kabáty nebo Ine Kafe apod. To znám, sice málo tam potkávám známé a kamarády, ale třeba se s nimi spřátelím.... smile

0 xLajků:

53

woodstock napsal:
mikulik napsal:

nooo...neeeee big_smile

já taky ne.. Přišel jsem o něco??..

0 xLajků:

54

juhuuu napsal:
woodstock napsal:
mikulik napsal:

nooo...neeeee big_smile

já taky ne.. Přišel jsem o něco??..

to ti napíšu po neděli....jestli nebudu ležet na JIPce big_smile

0 xLajků:

55

Woodstock: v klidu, zachovej chladnou hlavu. To dáš, kdyby se ti moc třepaly ruce, dej si panáka. Časem si zvykneš. Na toto musím říct, že jsou zábavy a bigbíty všeobecně super škola....člověk se tak nějak naučí hrát před pár lidmi, občas se to vyhoupne na pár stovek... smile Mlátit tě snad nikdo nebude, tak dej potom prosím vědět, jak jste dopadli.... smile

0 xLajků:

56

Jsem pořádnej nervák, na předposledním koncertě mi při představovačce naprosto vypadla levá ruka, nemoh jsem nai zmáčknout struny...no trapásek jako svině, naštěstí to bubeník udržel a já se tak po dvou taktech znova napojil....tahle spolupráce je v kapele důležitá, když třeba zpěvák zapomene nastoupit atd....jde o to udržet muziku v pohybu pak pokud se to dál nekumuluje tak nikod nic nepozná...

Hur Hur Hur!
Ehm...Keen JB (snímače fender), Hocke BG113..
A spousty chromu....:D
0 xLajků:

57

...sám sem na sebe zvědavej....nejvíc se bojim,že zahraju "Jiráska" a že se mi budou potit ruce tak,že to bude strašně klouzat a prsty ztuhnou....
Každopádně dám vědět,jak sem dopad.

0 xLajků:

58

Woodstock: To chce klid... jen se neposrat... když bude nejhůř, představ si je všechny, jak seděj na hajzlu a tlačej hovno... to by mělo tu úzkost trochu odbourat... smile

0 xLajků:

59

třeba za tebou po koncíku příjdou, jak sqěle hraješ wink

0 xLajků:

60

já sem ten největší nerv na světě......i když chci na zkoušce ostatním něco zahrát,co sem vypotil a tak,vždycky to poseru a mám pocit,že sou cizí.... sad

0 xLajků:

61

jojo, to dělám taky wink

0 xLajků:

62

A nejsi sám big_smile

Hur Hur Hur!
0 xLajků:

63

děkuji vám pánové za podporu.....každopádně pempersky si beru sebou big_smile

0 xLajků:

64

Co tampóny, ty jsou diskrétnější... big_smile

Hur Hur Hur!
0 xLajků:

65

nebo ultra tenký olwejs.... smile

0 xLajků:

66

...lidi na lidi jsou jako sane, clovek na cloveka jako kat....
- neboj, tak to nebude... smile

Dejte si to poradne nahlas, strasne do toho rezte a tvarte se mega hafo sebevedome...to funguje.

Jsem  TU
0 xLajků:

67

Hrát před lidma ještě de, dvě tři akce a začneš to brát v klidu,.... Já se teď učím zpívat před lidma a to je stokrát horší!! Napsal sem si písničku, hudbu sme taky splácli celkem zodpovědně, ve zkušebně se relativně v pohodě chytnu, ale nechcu vidět za týden na akci kde bude premiéra:-/ Jestli to poseru, tak můžu hrát celý koncert jako Flea, ale furt budu ten, co zpívá falešně...... Máte někdo nějaký návod? Kromě roků dřiny, teda;-)

0 xLajků:

68

co měsíce dřiny?? smile

Hlavně zpívej NAHLAS, když jakžtakž "mluvíš" nebo "řveš" potichu, tak je jednodušší udělat chybu.. Když řveš, tak se chytneš líp.... U mně to teda workuje....

0 xLajků:

69

Juhuuu - nic ve zlym ale to je nesmysl. hlavni je se slyset. ne rvat.
jasne kolikrat musi clovek hrozne rvat aby se slysel ale to neni zaruka uspechu.

Nejdulezitejsi je mit dobrej odposlech. A taky byt rozezpivanej a rozehranej. A nebyt ozralej nebo zhulenej, ono kdyz clovek jen hraje tak se to jeste da zvladnou v klidu, ale kdyz clovek musi zaroven drzet rytmus basy, zpevu a jeste melodii a neni na to zvyklej, tak se to opilymu dela dost blbe... ja skoro porad hraju a zpivam najednou a ze zacatku to slo dost blbe s chlastem..... clovek musi mit hlavne zautomatizovanou tu basovou linku co hraje pod tim, aby se mohl soustredit na ten zpev...je nutny mit tu basu pod tim zpevem krapet jednodussi, at se na ni nemusis prebytecne koncentrovat.. kdyz poseres basu tak si toho lidi vsimnou min nez kdyz poseres zpev...

Jsem  TU
0 xLajků:

70

pozoooor, neříkám ječet, ale zkrátka, když člověk zpívá nahlas, tak se to líp kontroluje, ALESPOŇ U MNĚ TO TAK JE.....    Takz mi to potvrzoval spolužák, kterej 8 let zpíval soprán........ Ale zpěvu nerozumím, takže mi to leckdo může vyvrátit wink

0 xLajků:

71

na jsem nemluvil o jeceni...
prepokladam ze tvuj kamarad zpival osm let ve sboru na zakladce (na stredni asi uz o sopran prisel, ne? nebo nemutoval?) a taky zpivat ve sboru a v rockgrupe je celkem rozdil. 
Pokud si clovek neni jistej intonaci, tak kdyz bude nekotrolovane tlacit na hlasivky tak mu to ujede spis...

Jsem  TU
0 xLajků:

72

čéče, ještě dnes, když se rozezpívá, tak to má vysoko jak prase.... V prváku ještě zpíval, ale přestal hlavně kvůli dojíždění a učení, protože se celkem blbě učí teď ve třeťáku poprvý propad... Ale zpívá dost dobře

0 xLajků:

73

Mno, basu mám jednodušší, základní linku, žádny volovinky kudrlinky... A s tím odposlechem - nevím nevím, máme plošné reproduktory 8x8", mají tlak, člověk se slyší, ale trochu hloub než by bylo zdrávo...
A k té dřině - zpívám u kytary už pět let, ale jakmile mám něco zpívat sám na mikrec, tak sem v prd__i:-(

0 xLajků:

74

kein stresss...je to jen o zvyku...musis si zvyknou ze mikrofon reaguje trosku jinak a naucit se s tim zachazet

Jsem  TU
0 xLajků:

75

Já nervózní jsem a vždycky budu, chyby samozřejmě dělám a obdivuju lidi, kteří je nedělají... Na vystoupení vždycky zahraju líp písničku, která mi sedí, mám tam dobrou, někdy složitější někdy míň, basu, ale hlavně tomu tak nějak věřím, že je to fakt dobrý. Spíš se ztrácím v pasážích, kde je to podle mě nedokonalé..:) Před vystoupením nepiju ani nehulím, nejsem na to zas tak zvyklej a radši si to netroufnu...:)

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

76

tak už se mi to blíží...aparatura naložena.....a bubeník furt nikde......:(

0 xLajků:

77

Tak držim palce ať to dobře dopadne, bubeník dorazí, v tomhle jsou ještě horší zvukaři, ještě nikdy nedorazili včas...raubíři big_smile
Ať ti to sedne a skvěle si zahraješ smile ...

Hur Hur Hur!
0 xLajků:

78

Ale jo zvukaři nám vždycky přijeli na čas. V pátek tam byl už dvě hodiny přede mnou, ale že tam byl brzo, tak to stejně bylo dost na prd. Byl asi nahluchlej nebo co...
Na zvukaři se nemá šetřit...

Oh man, he's maniac!
0 xLajků:

79

hmm my kvuli policajtum museli byt na miste uz tak od dvou kdyz se melo zacit v osm, jinak by nas tam uz nemuseli pustit  lol

0 xLajků:

80

...njn, taky bych se chtel zkusit nekdy zahrat pod dohledem policie...akorat tak jako stouni, kvuli silenym fanynkam...
ucast policie kvuli silenym fanouskum by mi koncert spise jaksi pokazila...no mozna min, nez tenhle typ silenych fanousku. sorry.

Jsem  TU
0 xLajků:

81

Nás jednou museli policajti ukončit, kvůli hluku. Bylo to před rokem na slavnostech pivovaru. Slavnosti to byly slavný. Před náma hráli Petr Poláček nebo třeba Tři Sestry. Bylo těsně po desátý hodině a my jsme byli něco jako headlineři v půlce setu. Jenže ten areál je ve městě a nějakej starej sráč si tam stěžoval že nemůže usnout a zavolal fízli. No a ty samozřejmě přijeli. Normálně by to už skončilo, ale kvůli dešti se to protáhlo. A že to policajti ukončej.
Představte si to! Kotel plnej lidí, který pařej a najednou přijde debil na pódium a řekne že konec. No a mě to fakt nasralo, protože jsme hráli fakt famozně a celý to bylo super. Do mikrofónu jsem řek že na ně prostě serem a začal jsem skandovat že jsou to čuráci. A celej ten dav začal se mnou. Policajti řikali že to jsem přestřelil, ale poslal jsem je doprdele a zdekoval jsem se. Nic takovýho se v našem městě už dluiho nezažilo a ještě dlouho se o mém výstupu veda diskuze v novinách.
Takže to shrnu - policajti na koncíkách NE!

Oh man, he's maniac!
0 xLajků:

82

Na nasich koncertech byl vzdycky nejakej agent a policajti pouzivaj monitoring pres zed co se tam deje a jaky slova se zpivaj. Mel bych mluvit v minulym case, nova kapela kterou zakladame bude budit zajem jen zastancu zakazu potratu a privrzencu trojjedineho boha, rasismus a podobny sracky tam uz nebudou.  666

0 xLajků:

83

ok. to beru.

Jsem  TU
0 xLajků:

84

Tak to tě musim pochválit. Rasismus a různý formy xenofobie to je strašnej humus.
A co pro tebe znamená ten satanismus? Já o tom něco taky vim. A stále mi vrtá hlavou proč se pořád dost lidí naváží do křestanství, aniž by  tom měli sebemenší páru (nevim teda jak je to s tebou)

Oh man, he's maniac!
0 xLajků:

85

nenavazim se do nijakeho nazoru, studoval jsem marx leninskou filozofii, chodil na katechismus, ani v jednom jsem se nenasel, ziji dnes a snazim se zit dobre, nic si neodrikam, delam co me napadne, neskodim li tim svemu okoli a samo sam sobe, snazim se nikomu neprekazet, ale da li mi nekdo facku, ja mu hlavu urazim.
Xenofobie je nemoc, muj rasismus je mym nazorem,vyplyva z puvodu druhu, pouziji cizi slova, vyrovna se nabozenska bigotnost vedecke bigotnosti, spatne nabozenstvi spatne vede? Nevnucuji, nepouzivam nasili, nechci na strankach o basach rozebirat ani svou filozofii, ani viry a duvody v ne; a  sovinistu  je hafo, jen obrana lidi na opakovane spatne zazitky. Nic nikomu nevnucuji, ziji si podle svych pravidel, nasili nepouzivam, pouze obranu.
20 lety kluk me chvali, to je mile. Dik. Obcas pochval i tatku, mas li ho, my jsem vyrostli jindy a skoro i jinde, je normalni ze nas nemusite chapat, ja svy rodice taky nechapu a mam uplne jiny nazory na zivot nez oni.

0 xLajků:

86

Siegi napsal:

Xenofobie je nemoc, muj rasismus je mym nazorem,vyplyva z puvodu druhu, pouziji cizi slova, vyrovna se nabozenska bigotnost vedecke bigotnosti, spatne nabozenstvi spatne vede?

To trochu nechápu, cos tou paralelou  chtěl naznačit? Xenofobii jako součást jakési obrany vůči okolí do určité míry skoro vítám a musím s ní v zájmu sebezáchovy počítat.

Tebe ale Siegi moc nechápu celkově. Nejde mi do hlavy, jak je možné, že inteligentní a studovaný člověk s rozhledem patří ke skupině lidí, která je ve společnosti v totálním extrému, jejíž hodnota je nasilí, boj, právo silnějšího. Koneckonců jak je z Tvého projevu zřejmé, nechodíš pro ránu pěstí moc daleko.  Nechci poučení, že si pletu skinheads s některou její frakcí, nevyznám se v tom ani mi po tom nic není, tak to prostě na mě a troufnu si říct že na většinu lidí působí. Psal jsi, že žiješ podle vlastních pravidel, opět se zeptám, jestli máš pocit, že je uznávaní společenského řádu zbytečná věc, vhodná pouze pro ty slabší.
Časem přijdu na další otavné otázky, tak jestli budeš mít chuť reagovat, tak reaguj, není to žádný útok. Já žádné lidi podobného ražení neznám, tak jsou pro mě trochu záhadou a já jsem od přirození zvědavý smile.

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

87

Siegi, chtěl bych se zeptat, neznáš kapelu Conflict? Z Plzeňska, funguje už dýl, kamarádka s nima zpívala tak mě zajímá jakej mají/měli úspěch...chci si prostě trochu ověřit jestli mi zas nekecala...

Hur Hur Hur!
0 xLajků:

88

Nestalo se něco Woodstockovi? Že by na něj při prvním koncertě přiletěla dlažební kostka???

0 xLajků:

89

Mozna ho snedli fanynky pro velky uspech smile

Ales Vychodil AVJB5
MARKBASS TTE800
MARKBASS NEW YORKER 804
0 xLajků:

90

Nebo se po koncíku třeba tak opil, že do teď nemůže chodit smile

Siegi psal že násilí nevyvolává a pouze se brání, na tom nevydim nic špatnýho. Žije podle vlastních pravidel a jestliže tím nikomu neubližuje tak je to v pořádku

Oh man, he's maniac!
0 xLajků:

91

uáááá.....tak sem zde...... big_smile

Já mám totiž dovolenou a tak sem tu včera nebyl.......teď sem přivez do práce vrátit auto a za hoďku jedu na vodu.

Ale k věci.
Tak bubeník se opozdil jen o 30 minut,což je u něj v normálu smile
Byl sem velmi mile překvapen,jak dobře to znělo,tam kde sme hráli (toho sem se bál docela dost). Slyšel sem dobře všechny,takže super.
Nejdřím sme dali 3 songy na zkoušku a kupodivu bez jediný chybičky (to se nám u nich ještě nikdy nepodařilo).
Pak malá přestávečka......a pak sme se vezli sad
Možná nám nesedlo,že sme hráli repertoár jaksi rozházeně a ne po sobě,jak sme byli zvyklí a z každou přibejvající písní to bylo skoro horší a horší.
Nutno dodat,že (kupodivu) to nebylo mou chybou,ale hlavně bubeníka.
Na to,jak dobře hraje,tak tady se furt nějak nemohl dopočítat,začít ve správném rytmu.
Takže nakonec to co jsme považovali za nejlepší písně,sme docela zkurvili a naopak písně,kterých sem se bál tak vyšli super. Nejvíc se líbilo to co sme chtěli původně vynechat.
Bylo příjemné vidět,když sme hráli sambu a okolo šli lidi tak jak se pohupujou do rytmu.
Vzhledem k tomu,že tam byli jen známí a na cizí nebylo vidět,tak žádnej extra stres nebyl.
Jen díky tomu soustředění sem měl pocit,že sme hráli staršně krátce a málo.
Jediný,co mě dost sralo (a asi dlouho bude) je to,že kytarysta vymyslel,že si podladíme o púl tónu nástroje,páč mu to líp ladí. Výsledek byl ten,že zpěvačka si to pochvalovala,kytarysta taky,ale já bych se vzteky nejradši kous do prdele.
Nedrží mi při tom ladění,některý tóny sou pak jakoby falešný a tím jak nejsem zvyklej na danej tón,sem měl potřebu šahat pro tón kousek jinam a kvůli tomu sem udělal pár drobných chyb. Halvní bylo,že se nám písneň totálně nerozpadla.Jen to zakončení nám moc nevycházelo díky zbrklému bubeníkovi,kterej měl pocit,že už bude konec.
A nebo naopak při nějakejch (a dost dlouhejch) písniček usnul a my ho nemohli probudit,aby to ukončil big_smile
Doufám,že se mi podaří sehnat fotky našeho spícího hrajícího bubeníka.
Takže závěrem. Neposral sem se z toho a vím že vždycky může bejt hůř. Ale nemám z toho nějak špatnej pocit.
Tak se tu mějte,já se jedu topit na Lužnici.

0 xLajků:

92

No nejlepší je to rovnou zkoušet tak jak se to bude hrát za sebou.

A já nesnášim, když si kdokoliv něco na koncertě vymyslí, že se jako bude poslaďovat atd. Vždycky jsem jim řek ať se uklidněj a že si o tom na další zkoušce promluvíme. A bylo

Oh man, he's maniac!
0 xLajků:

93

A je to tu znovu.
V sobotu jdeme hrát! úááááá se tešim a zároveň hrozně bojim,páč tam budou především hudebníci sad
sice neaktivní,zato notně pod parou.

0 xLajků:

94

kurňa já ti nezávidim, ale na druhou stranu jsem rád, že fakt nejsem sám wink

0 xLajků:

95

juhuuu napsal:

kurňa já ti nezávidim, ale na druhou stranu jsem rád, že fakt nejsem sám wink

jak sám?

0 xLajků:

96

že se sám furt "bojim"  hraní a chyb smile

0 xLajků:

97

Bát se nesmíte! KDyž to hodně zkurvíte, tak přio nejhošim případě řekněte s vážnym ksichtem že jste to tak chtěli, kvůli .....(přidáte něco odbornýho nebo divnýho) a je to

Oh man, he's maniac!
0 xLajků:

98

.....kvůli referenci basy s basovým bubnem... aby to neznělo tak "ženosepuá le šanel číslo 5."

0 xLajků:

99

nejvíc se bojim chyb bubeníka smile ten mě dokáže rozhodit. Když udělám chybu já,tak už se z toho většinou neposeru a vynechám max. 1-2 doby a někdy by to nikdo ani nepoznal.

0 xLajků:

100

To se snad bojí každej:-D Já mám strach před každým koncertem a to hrajem už čtyři roky:-D Posledně se vydařila akcička 22.7., původní předpoklad byl tak 200-300 lidí, nakonec došel dvojnásobek - přes 600:-D Což nás jako kapelu docela potěšilo:-D Ovšem nás to neubránilo chyb, když kytarista začal v jiné tónině než zbytek kapely, já nasadil moc brzo a podobně:-D Ale na akci se to vsákne, lidi se chtěj bavit a bez chyb by to ani nebyl živý koncert:-D

0 xLajků: