201

Re: velký a světový basotest

girzi napsal:

jednou u nás hrál pro školu a je to popík... no a nehraje si na to aby to bylo dobře zmáknutý, ale aby to byl popík a aby ho lidi žrali, jako neni to špatný, ale dobrý taky ne... ale tak mohli bychom dát ňákej závod :-)

byl jsem tam taky já? my mu s kytaristou trochu předěláváme starý songy a děláme nový, ale fakt nevim jestli tam jakoby ještě hraju smile nikdo mi nic neřekl..takže nevim.

tak ok, dáme závod: "kdo bude dřív chinaski revival"

3...2...1...start....ááá....vyhráls...dobrá... ( smile )

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

202

sakra... no ale bylo to fous

no nehrál tam prakticky nikdo bylo to puštěný z cdčka a von k tomu zpíval a je to tak rok

0 xLajků:

203

Paveel napsal:

Jako jak nejtěžší?

girzi napsal:

Dobře zmáklý pop je stejná frajeřina jako dobře zmáklý punk, funk, metal atd...

Uplne jednoduse. Delat dobre jazz je honba za tim aby si mala skupinka lidi rekla "sakra to jsou harmonie, sakra to je technika". Delat dobre metal je o tom aby si skupinka lidi rekal "Kuwa to je vostry, kuwa to je hlasity, kuwa to je technika".

A delat pop je o tom aby si velka skupina lidi rekla "to je pekne". Mi prijde o hodne tezsi zaujmou skupinku lidi ktera o technice ani harmoniich nic nevi. Je to asi tak jako by ti mel jaderny fyzik vysvetlit o cem je jeho prace. udelat to tak aby te to zajimalo a libilo se ti to (aniz bych te podcenoval) asi nebude lehke....

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

204

spider napsal:

Uplne jednoduse. Delat dobre jazz je honba za tim aby si mala skupinka lidi rekla "sakra to jsou harmonie, sakra to je technika". Delat dobre metal je o tom aby si skupinka lidi rekal "Kuwa to je vostry, kuwa to je hlasity, kuwa to je technika".

A delat pop je o tom aby si velka skupina lidi rekla "to je pekne". Mi prijde o hodne tezsi zaujmou skupinku lidi ktera o technice ani harmoniich nic nevi. Je to asi tak jako by ti mel jaderny fyzik vysvetlit o cem je jeho prace. udelat to tak aby te to zajimalo a libilo se ti to (aniz bych te podcenoval) asi nebude lehke....

tak pod tohle bych se s klidem podepsal

0 xLajků:

205

spider napsal:

no jasně, takže metal a jazz, který by se líbil velké skupině lidí je POP smile
%Pr

Spector Euro LX5 + Spector NS-5CR Fretless + TC RH450 + Soundelirium 12.1 + MXR M80 + Zoom B3n
0 xLajků:

206

no tak takhle - Jazz který bude pro běžného posluchače svou propracovaností a techničností nestravitelný.. Metal který svou ostrostí osloví v podstatě jen lidi které ten styl zajímá - tomu samozřejmě nejde upřít nějakou obtížnost, ale to aby se ten jazz i ten metal a jánevímcoještě dostali k širokému okruhu posluchačů kteří prostě ani neví jestli to je jazz nebo metal ale bude se jim to líbit - to je prostě těžký a o to jde - pop je od slova populární!!!! proto to nejde úplně spojovat s mainstreemem v podobě hitparády Eso který si většina lidí pod slovem pop představí - pop je stejně tak dobře Linkin Park jako Madona - a jaká je tam stylová odlišnost - velká že jo...

0 xLajků:

207

Ausländer napsal:

ale to aby se ten jazz i ten metal a jánevímcoještě dostali k širokému okruhu posluchačů kteří prostě ani neví jestli to je jazz nebo metal ale bude se jim to líbit - to je prostě těžký a o to jde - pop je od slova populární!!!! proto to nejde úplně spojovat s mainstreemem v podobě hitparády Eso který si většina lidí pod slovem pop představí - pop je stejně tak dobře Linkin Park jako Madona - a jaká je tam stylová odlišnost - velká že jo...

jip jip.. tohle a jeste jak psal Spider nez byl Pavlem spatne pochopen wink

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

208

Paveel napsal:

Linkin Park se kategorizují do Nu-metalu...

ale jo však jo, stejně jako Madona do mainstreemu - jenže obojí je POP-ulární - to není právě není škatulkování stylu ale holý fakt a v tom je asi to nepochopení

0 xLajků:

209

Paveel napsal:

Právě to je o tom. smile Když v sále budou sedět samý jaderný fyzici a bude jim tam přednášet nějaká jaderná kapacita big_smile ,tak to budou hltat a na nějaký omáčky okolo nebudou zvědaví, protože si budou chtít odnést co nejvíc toho podstatného.. Když ale bude ta přednáška pro ZŠ tak jim spíš poví nějaký perličky atd. a nebude je nějak zatěžovat... Každá hudba je pro určitou skupinu lidí. Člověk, který 20 let studuje hudbu, 30 let hraje aspoň 4 h denně asi nebude uplně zvědaví na neustálé střídání 3 durových akordů a na závěr jednoho mollového big_smile Zas člověk sedící 10h denně v kanceláři, který hudbu nebere jako nic jiného než podklad pro práci a občasnou zábavu na koncertě nebude zvědavý na nějakou onanii. Každý sme jiný. Jiný obraz se bude líbit mě, jiný 10 letému dítěti, jiný zasloužilému odborníkovi. Chápu že někdo poslouchá disco, hip hop, rychtu, metal, jazz a v životě jsem nesoudil ani nikdy soudit nebo podvědomně nadržovat nikomu a nikoho nebudu kvůli muzice kterou poslouchá!

Pane, tys to nepochopil. Navic zjevne nechapes o cem pop je. rozhodne se nejedna o stridani tri akordu. Pop je o aranzich, o jejich propracovanosti a stravitelnosti pro masy lidi. pokud si troufas rict ze tohle svede kazdy (jazzman), tak te vyzyvam k predvedeni popove hitovky wink. Verim ze ti co 20 let 4 hodiny denne cvici a studuji hudbu maji vic pokory nez ty a tohle chapou.

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

210

Ne, ja to beru sportovne smile zadna urazena jesitnost v tom neni. To vis ze si nic takoveho nerekl, jen sem to tam nekde daleko vzadu citil wink

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

211

myslim že pobavit malou skupinku jazzmanů složitejma harmoniema, neni o nic lehčí, než se zalíbit hodně lidem pořádně zaranžovaným popem (poo ale občas neni ani o tom... teda dost často a chce to nemíchat rybičky 48 s jamiroquai) a vubec takovejdle přístup k umění co tady je je doost primitivní

0 xLajků:

212

Paveel napsal:

Ale samozřejmě co třeba dokázal Karel Gott tak ten má můj velký obdiv..

Nechci mezi vás nějak moc zasahovat ale myslím že kdyby jsi jazz pouštěl denně v rádiu až třeba šestkrát a nikdy nic jiného nebylo tak by si to taky našlo masu posluchačů tak jak pop.

Spector NS 5 CR, GK 1001 - 90's Style jak ta kapela RHCP, Symetrix, H&K BC410H
Jolča Jantar 4
0 xLajků:

213

P O P

... to sem jednou takle zvučil v jednom "maloměstském" podniku a po "zábavové kapele" se objevila Staropražská kapela Šmrnc. Osazenstvo fabriky rozjařené kabátama a olympikem se v ten moment odebralo ke korytům a pípam a z velké vzdálenosti sledovalo pódium, před kterým byli akorát dva zvukaři a jeden místní opilec (kterému ale bylo jedno co se kolem děje). Vyhrávali perfektně podané a zaranžované songy o Pepíčkovi a Anče, atd (kam se hrabe Šlapeto). Do konce první půlky jejich koncertu už se začínala zvedat vlna nevole mezi posluchači a to v podobě občasného prošení mě, jakožto zvukaře, okresními stěžovači, abych tam pustil tu první kapelu ... no dopadlo to tak, že si jeden ruský partner z řad vedení fabriky nechal v druhé půli zahrát 5x Jóžyna z bážyn (pokáždé za 1000 Kč do kapsy kapelníka) a nevětší posílač-do-prdele při posledním jožinovi jim zahrál sólo na housle, neb se stihl převožrat eště než dohráli....

...jo jsme u toho POPu .. jakmile jsem v pauze Šmrncu pustil na četná přání do beden Kabáty, okamžitě přiběhlo stádo zaměstnanců podupávat před repráky. Já mezitím šel do zákulisí "soucítit" s muziukanty šmrncu a trochu s nimi klábosit a jeden jejich hudebník užasle poslouchal Kabáty a sledoval jak to lidi žerou ... jasnej konzervatorista a učitel hudby ... no šokoval mě tím, že mi řek, že aspoň teď už ví jak ti Kabáti hrajou, že to předtim nikdy neslyšel, že je to zajímavý, nasledně rozebral jejich styl do rozvedený teorie, že sem fakt čuměl, co všechno ta Pohoda a Šaman vlastně obsahují (sám sem je každou zahrál asi 500x lol ) a zakončil to konstatováním, že ho tedy ani nemrzí že neměli úspěch, ale že ta hudba prostě v lidech. Já jen dodám, že ta lhudba je do lidí narvaná, jak zmínil grampa prostě televizí a rádiem. Producenti prostě vypočítali, kterej styl se do lidí pere nejlíp, kterej bude mít okamžitej úspěch, tím, že si to lidi přeberou za svý, že jim to bude znít v hlavách, že si to budou sami zpívat... je to prostě ten "lacinější" styl, s lehce stravitelnými texty, s jasnou hlavní melodií ... to prostě jiný styly nemaj, ty už se o toho oddělujou odlišovací separací a natom "lišení" se právě těžej.

Je to prostě propojený tahle hudba s komercí. Úplně nejvíc.

0 xLajků:

214 Naposledy upravil: Jenich (13. 08. 2009 07.56:19)

já tu diskuzi nechápu, i když je tu tak stokrát zkopírovaná... ale co do muzikantský obtížosti považuju za nejtěžší dělat muziku která začíná a končí v sama sobě (díky, Čapku), dělat muziku s pokorou před obrovskou šíří a hloubkou kterou disponuje a hlavně tu muziku dělat poctivě - tedy se snahou se naučit a pochopit z ní co možná nejvíc.

CharlesBass napsal:

Já jen dodám, že ta lhudba je do lidí narvaná, jak zmínil grampa prostě televizí a rádiem. Producenti prostě vypočítali, kterej styl se do lidí pere nejlíp, kterej bude mít okamžitej úspěch, tím, že si to lidi přeberou za svý, že jim to bude znít v hlavách, že si to budou sami zpívat... je to prostě ten "lacinější" styl, s lehce stravitelnými texty, s jasnou hlavní melodií ... to prostě jiný styly nemaj, ty už se o toho oddělujou odlišovací separací a natom "lišení" se právě těžej.

big_smile big_smile big_smile big_smile big_smile big_smile big_smile big_smile big_smile big_smile big_smile big_smile big_smile

já jsem si tudle vypočítal, že C dur a text o lásce mi vydělá ...moment.... ééé 340 milionů polských zlotých.

Todle to jsou takový vobyčejný pankáčský a "umělecký" kecy... Já jako třeba běžnej spotřebitel piva neocenim, když se bude v kšeftě prodávat pivo, který mi vůbec nechutná ale znalci to ocení jako nejkvalitnější pivo v čechách...co je mi do toho. To že se konkrétně my hudbou zabýváme neznamená, že hudba je na světě to nejdůležitější a že se kolem ní všechno točí.

Lidi chtějí jasnou melodii (už od pradávna - viz folklór, viz klasická hudba), lidi chtějí jednoduchý texty o lásce, o smrti, o vrchnosti smile (viz tradiční lidová písňová tvorba).

Taky mám rád jednoduchou melodii a lehce stravitelný texty...mám rád hudbu dělanou srdcem a ne intelektem, takže pěkně 4/4 a dobrej groove přes celej track...

a zakončím to vtipem, kterej mi řikal Amit Chatterjee (Zawinul Syndicate): What does a pop musician say to a jazz musician? To the airport, please.

smile

dodatek:

a když se bavíme o tom co že je to nejtěžší v muzice, tak si myslim, že to je pro muzikanta snažit se dosáhnout největšího poznání hudby jako takový. Věřim, že když člověk dělá věci pořádně a je věrnej svojí představě o hudbě, tak to funguje - a když to funguje, tak to člověka natolik uspokojuje, že necítí potřebu snižovat práci někoho jinýho. Ergo myslim, že tyhlety žvásty poukazujou jen na to, že člověk neni úplně uspokojenej způsobem jakým muziku dělá on.

dodatek 2:

aha...tady koukám, že se trochu opakuju, ale to neva...jsem jak ty pidižvíci ze tří veteránů, který to s lidma zkoušej po milión šestý smile

0 xLajků:

215

Jenich napsal:

a zakončím to vtipem, kterej mi řikal Amit Chatterjee (Zawinul Syndicate): What does a pop musician say to a jazz musician? To the airport, please.

Tak tos me totalne rozsekal big_smile
jinak mas jendo samozrejme pravdu, ono totiz tato diskuze si myslim je ukazkovy priklad toho, ze ten o koze a druhej o voze....

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

216 Naposledy upravil: Jenich (13. 08. 2009 08.21:11)

smile

Ještě takováto myšlénka :

vemte si současnou situaci: vydavatelství nemaj peníze (mám konkrétní informace jen z Universalu a ty zastavujou spoustu roztočenejch desek, protože na to prostě nemaj), protože nikdo si nic nekupuje, internet má plnou prdel independent kapel, tuny alternativy a tuny způsobů jak předvést svojí muziku - přesto bude koncert Madonny v Praze natřískanej - je to prostě krutá muzika a tak na to lidi přijdou. To neni o nějákejch bájnejch manažerskejch výpočtech...lidi prostě dostávaj to, co lidi chtějí slyšet.

0 xLajků:

217

Taky sem si dřív myslel, že nabídka určuje poptávku(a nadával v duchu na Evropu 2), ale je to přesně naopak. Lidi maj možnost poslouchat v podstatě cokoliv, i těch celoplošnejch rádií je hodně, jen tady v LBC si opravdu můžu vybrat, co poslouchat a to mluvim jen o analogovym vysílání.

Podívejte se třeba na Májkla- copak je to nějaká jednoduchá, propočítaná a na míru šitá hudba(i když zrovna Thriller mělo bejt od začátku album, který vydavatelství vytáhne ze sraček)? A jak to kua POPově funguje. Leckterej "vyšší" muzikant může ty nápady i aranže jen tiše závidět.

0 xLajků:

218 Naposledy upravil: Jenich (13. 08. 2009 08.45:48)

davidak napsal:

Taky sem si dřív myslel, že nabídka určuje poptávku(a nadával v duchu na Evropu 2), ale je to přesně naopak. Lidi maj možnost poslouchat v podstatě cokoliv, i těch celoplošnejch rádií je hodně, jen tady v LBC si opravdu můžu vybrat, co poslouchat a to mluvim jen o analogovym vysílání.

Podívejte se třeba na Májkla- copak je to nějaká jednoduchá, propočítaná a na míru šitá hudba(i když zrovna Thriller mělo bejt od začátku album, který vydavatelství vytáhne ze sraček)? A jak to kua POPově funguje. Leckterej "vyšší" muzikant může ty nápady i aranže jen tiše závidět.

tak tak. Každá muzika má svý a jak se to navzájem ovlivňuje, tak to bez žádný vlastně nejde. Jako je důležitej bohatej genofond při rozmnožování populace, tak i v hudbě je zapotřebí pestrost aby nedošlo k degeneraci smile

0 xLajků:

219

já bych dodal, že udělat jednoduchou písničku je kumšt ... za první v tom muzikantům brání "předsudky", že to neni dostatečně umělecké a za druhé dá zabrat samotné to skládání, kdy člověk musí s pár akordy a pár tóny melodie udělat něco zajímavého a originálního:)

Fender American Deluxe Jazz Bass '08
Empress Compressor -> Boss LS-2 Line Selector (-> Zoom B3) -> Fishman Platinum Pro EQ -> Markbass F 500 -> 2x Markbass Traveler 121H
0 xLajků:

220

AC/DC big_smile big_smile

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

221

mikulik napsal:

AC/DC big_smile big_smile

jojo, to je škola :-)

mě se hrozně líbil rozhovor s ZZ top, jestli prý znají žlutý pes (předkapelu)... fousala se zamyslel a řekl: jojo, víme o nich, používají ty samé 3 akordy jako my, jenom v jiném pořadí big_smile

Jinak Jenda velký souhlas. Kluby a hospody jsou plný zneuznalých muzikantů (spisovatelů, básníků, malířů...) nadávajících na komerci.

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

222

Sranda kam se takovej basotest může dostat big_smile

0 xLajků:

223

Paveel napsal:

Sranda kam se takovej basotest může dostat big_smile

taky fakt smile

0 xLajků:

224

Hmmm... Tedy Jendo, sepsal jsi to parádně.

%Pr

Spector Euro LX5 + Spector NS-5CR Fretless + TC RH450 + Soundelirium 12.1 + MXR M80 + Zoom B3n
0 xLajků:

225 Naposledy upravil: CharlesBass (13. 08. 2009 20.42:08)

Jenich napsal:

To neni o nějákejch bájnejch manažerskejch výpočtech...lidi prostě dostávaj to, co lidi chtějí slyšet.

To já udělal jenom takovej malej dodatek, k tomu co řek ten hudební filozof a ve vztahu k popu. Dostatečně jsem to pak gramaticky a stylysticky neoddělil, ale to je fuk smile manažeři jsou přirozeně u všech stylů stejný, zaměřený na efektivitu wink to jen, že ten pop je prostě "jenom" nejrozšířenější smile Jo komerce a pop mě to nevadí, ani se necejtim ukřivděnej, že na to nemám .. momentálně stejně vlastně řešim, na co vlastně mám .. takže to bylo jen takový vyplození příspěvku do pořadníku a touha po "spolúčasti" big_smile

0 xLajků: