já tu diskuzi nechápu, i když je tu tak stokrát zkopírovaná... ale co do muzikantský obtížosti považuju za nejtěžší dělat muziku která začíná a končí v sama sobě (díky, Čapku), dělat muziku s pokorou před obrovskou šíří a hloubkou kterou disponuje a hlavně tu muziku dělat poctivě - tedy se snahou se naučit a pochopit z ní co možná nejvíc.
CharlesBass napsal:Já jen dodám, že ta lhudba je do lidí narvaná, jak zmínil grampa prostě televizí a rádiem. Producenti prostě vypočítali, kterej styl se do lidí pere nejlíp, kterej bude mít okamžitej úspěch, tím, že si to lidi přeberou za svý, že jim to bude znít v hlavách, že si to budou sami zpívat... je to prostě ten "lacinější" styl, s lehce stravitelnými texty, s jasnou hlavní melodií ... to prostě jiný styly nemaj, ty už se o toho oddělujou odlišovací separací a natom "lišení" se právě těžej.

já jsem si tudle vypočítal, že C dur a text o lásce mi vydělá ...moment.... ééé 340 milionů polských zlotých.
Todle to jsou takový vobyčejný pankáčský a "umělecký" kecy... Já jako třeba běžnej spotřebitel piva neocenim, když se bude v kšeftě prodávat pivo, který mi vůbec nechutná ale znalci to ocení jako nejkvalitnější pivo v čechách...co je mi do toho. To že se konkrétně my hudbou zabýváme neznamená, že hudba je na světě to nejdůležitější a že se kolem ní všechno točí.
Lidi chtějí jasnou melodii (už od pradávna - viz folklór, viz klasická hudba), lidi chtějí jednoduchý texty o lásce, o smrti, o vrchnosti
(viz tradiční lidová písňová tvorba).
Taky mám rád jednoduchou melodii a lehce stravitelný texty...mám rád hudbu dělanou srdcem a ne intelektem, takže pěkně 4/4 a dobrej groove přes celej track...
a zakončím to vtipem, kterej mi řikal Amit Chatterjee (Zawinul Syndicate): What does a pop musician say to a jazz musician? To the airport, please.

dodatek:
a když se bavíme o tom co že je to nejtěžší v muzice, tak si myslim, že to je pro muzikanta snažit se dosáhnout největšího poznání hudby jako takový. Věřim, že když člověk dělá věci pořádně a je věrnej svojí představě o hudbě, tak to funguje - a když to funguje, tak to člověka natolik uspokojuje, že necítí potřebu snižovat práci někoho jinýho. Ergo myslim, že tyhlety žvásty poukazujou jen na to, že člověk neni úplně uspokojenej způsobem jakým muziku dělá on.
dodatek 2:
aha...tady koukám, že se trochu opakuju, ale to neva...jsem jak ty pidižvíci ze tří veteránů, který to s lidma zkoušej po milión šestý 
Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...