1

Téma: Praktický význam reproboxu

Rád bych navázal na téma, které se naťuklo v tomto vlákně: http://forum.baskytara.com/viewtopic.ph … 42&p=2

týká se ovlivňování zvuku baskytary použitým reproboxem. nastává otázka, zda-li to má význam, když 95 % všeho zvučení jde v podmínkách amatérských a poloprofesionálních kapel linkou ze zesilovače

zastávám názor, že box je jen otázkou basáka, aby měl dobrý pocit ze hry, dobře se slyšel a byl spokojený  => lepší hráčský výkon ... vedlejším prvkem taky určitě je, že i kapela ocení na podiu a ve zkušebně, že basáka zřetelně slyší a nemusí si ho domýšlet či posílat do odposlechů

myslím, že použití reproboxu je o kompromisu mezi kvalitou zvuku a praktičností, kterou si může ten který basák s tou kterou kapele dovolit ... já si nemůžu dovolit ani velkou 4x 10", protože bych zabíral zbytečně moc místa v autech a nikdo by mi to nechtěl tahat ...

Fender American Deluxe Jazz Bass '08
Empress Compressor -> Boss LS-2 Line Selector (-> Zoom B3) -> Fishman Platinum Pro EQ -> Markbass F 500 -> 2x Markbass Traveler 121H
0 xLajků:

2

Re: Praktický význam reproboxu

hele myslím že není od věci místo pičozních krabiček koupit za cenu jedný krabičky nákej mikrák(mylsím že AKG sem viděl asi za 100-150USD??)...pak bedna dostane novej význam!!! big_smile  a zvukař nebude protahovat ksicht když se ho zeptáš na mikrák.....

a že každej z nás už X pičozních krabiček zkusil..a odhodil...

jinak si myslím že si musíš vybrat ten nejmenší kompromis....nemyslím si že bedna je to správný kde kompromisovat big_smile ani tak zesík, ani tak basa, ani tak vlastní hra....tak kde ubrat no nikde big_smile

třeba já vůbec nechápu jak můžeš fungovat s 5tkou na basovým kombu....já bych se bál že mě ten reprák začne honit po podiu

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

3

Ale to už rovnou můžem řikat že zesík je naprd když zvukař může vzít basu D.I. boxem:-) No snad se schodnem že bedna se na zvuku podílí hoooodně moc, no a pak záleží na zvukaři, když je inteligentí tak do toho zvuku co mu leze z basy minimálně přimíchá kvůli charakteru zvuk z mikráku u aparátu... Já používám dvě bedny, ač ne nějak zázračný kvality tak jsem spokojenej s tim co z toho leze a ve finále je mi jedno jestli je to z PA stejný nebo ne, stejně hraju furt na zkouškách a koncert máme jednou za uherskej rok:-) Ale myslim že dobrej zvukař dokáže respektovat záměr muzikanta směřovat někam svuj zvuk a promítne to do toho co leze ven, a bedna na tom zvuku má význam určitě

OLP mm3, Fade jazz bass, Gallien Krueger 1001 RB-II, Gallien Krueger 410 RBH
0 xLajků:

4

No mně s nejvíc líbí jak někteří profíci řešej i to KTEREJ reprák si nechaj sejmout big_smile a pak se tu dohadujem jestli vůbec má smysl mít dobrou bednu..

0 xLajků:

5 Naposledy upravil: Gerald (31. 03. 2009 00.42:08)

A teď se mi nabízí otázka, co je vůbec lepčí? Zvučit přes mikro z bedy, nebo linkou? Berme v úvahu, že je kvalitní jak zesík tak boxy...
a s tím mikrákem je to dobrej nápad...než nějaký krabitchky...jakej je tak O.K.? V tomhle směru jsem úplně nezkušen, vždycky jsem zvučil přec linku a nějak mi to bylo jedno, teď  těch koncertů moc nebylo, ale zdá se, že přichází lepší časy...tak bych o tom taky mohl popřemýšlet...

jo ještě bych se rád zeptal, zda má někdo zkušenosti s tímto:
SIMULÁTOR REPRODUKTORU – Symetrický výstup zesilovače EBD
HD350 je vybaven obvodem pro napodobení zvuku reproduktoru. Tento
obvod upravuje zvuk na symetrickém výstupu tak, že se podobá zvuku
vycházejícímu z reproboxu na pódiu. Pro zapnutí tohoto obvodu přesuňte
přepínač DIP 4 do horní polohy.

ELF / Lakland
0 xLajků:

6

Kubš napsal:

třeba já vůbec nechápu jak můžeš fungovat s 5tkou na basovým kombu....já bych se bál že mě ten reprák začne honit po podiu

větší aparát je prostě v současné situaci nemyslitelný ... a nevim proč by měl honit, akorát to prostě neni takový brutál zvuk, jak by mělo

Fuit napsal:

pak záleží na zvukaři, když je inteligentí tak do toho zvuku co mu leze z basy minimálně přimíchá kvůli charakteru zvuk z mikráku u aparátu

Fuit napsal:

Ale myslim že dobrej zvukař dokáže respektovat záměr muzikanta směřovat někam svuj zvuk a promítne to do toho co leze ven, a bedna na tom zvuku má význam určitě

kde žijete?? kde hrajete? s kým hrajete? kdo vás zvučí? ... mně to přijde jako totální utopie.
ochotného zvukaře by člověk pohledal a když je, tak ho nutit zvučit mikrákem i basu bych si ze svého dosavadního postavení rozhodně nedovolil:)

mě přijde, že tu někteří máte plno keců, jak by všichni zvukaři měli zvučit mikrákem, ale skutek utek

já se přiznám, že si nevybavuju koncert (nemyslím pouze svůj), kde bych viděl zvučit basu mikrákem (když nepočítám situaci, že to kombo nemělo line out)

Empress Compressor -> Boss LS-2 Line Selector (-> Zoom B3) -> Fishman Platinum Pro EQ -> Markbass F 500 -> 2x Markbass Traveler 121H
0 xLajků:

7

Fuit napsal:

když je inteligentí tak do toho zvuku co mu leze z basy minimálně přimíchá kvůli charakteru zvuk z mikráku u aparátu

hele stalo se mi jednou jedinkrat v zivote ze mi nekdo soup pred bednu mikrak..  a to sem to ani nechtel a rikal sem mu at to veme z hlavy pac to bylo mini podium..  a samozrejme sem x krat ten mikrak ukop big_smile...

jinak fakt ze by nekdy nekdo mel tendle napad chytat to ze 2 cest a michat.. sem fakt nezazil ...
koneckoncu vzledem k tomu kolik mame decharu vetsinou neni mikraku nazbyt big_smile ...
a ze by mel nekdo spesl mikrak na basovy bedny .. tak to uz mi pride jak scifko... teda myslim ze by ho mel zvukar...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

8 Naposledy upravil: girzi (31. 03. 2009 01.53:47)

No taky zastávám názor že bedna neni věc, která by ovlivňovala zvuk co de do lidi a tak to je na každym, jak si kdo váží toho že me to hraje na podiu docela pěkně.

když to teda neni braný mikrofonem a to když je linka, tak to braný mikrofonem neni, já nehraju tak často jako diskokoule, ale zatim mě ani nenapadlo že by zvukař vodemě bral dva zvuky.

sakra tet sem kouk, sem to tu vlastně rozpoutal já, takle poránu a dokonce i trochu vášní

reakce z druhýho tematu, aby se to tam nezaspamovalo...

Kubš napsal:

hele bez jakýhokliv nádechu osobního utoku - tohle mi příde jako blbost.....mě osobně by nebavilo hrát když bych se jen slyšel...to nejde...musím se slyšet a to co slyším musí bejt příjemný jinak mě nebaví jak hraju, co hraju, s kým hraju a proč hraju...

mě by zas nebavilo votravovat před hraním čtyři lidi aby mi pomohli s ledničkou, když ve výsledku při hraní zvuk do lidí z toho stejně neleze a zrovna zvuk při hraní moc nevychutnávám, baví mě hrát a sem rád když slyšim že vespod je taky trochu muziky, baví mě to víc, než když mam pocit že tam je někde pěknej zvuk

0 xLajků:

9

teda nechci popírat to že by si měl basák přinýst na akci kombo a normálně do něj hrát, to zas takovej extrem ne, ale prostě v tom nevidim žádnou basáckou prioritu

0 xLajků:

10

Bedna je pro basáka, zásadně to ovlivňuje hru a podiu a pocit ze hry. Pak jsou i malé kluby, kde se tím dá nazvučit celý prostor. Pokud jde o vlastní mikrofon-praxe naučila, že efektivnější a účelné je tahat basu linkou, kytary mikrofonem. I zvukař má zájem aby mu to hrálo-ne tedy konkrétně basa, ale celek. Takže já se zvukařovi do práce neseru, obzvlášť na fesťáku, kde se střídá víc kapel. přijdu, zapojím a až zvukař kývne můžeme hrát.
Párkrát jsem zažil i na festu, že mi nabídli i mikrofon: tehdy vždy říkám, že je mi to jedno, at si to zvukař dá co mu sedí.
Jiná situace je, když máš svého zvukaře, pak si můžeš navymýšlet a otestovat kdeco, žejo. když jsem hrál se zábavovkou tak jsme jeden čas používali oboje současně, mikrofon i linku, ale nemyslím, že by to mělo nějaký efekt.

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

11 Naposledy upravil: Kubš (31. 03. 2009 06.59:32)

girzi napsal:

mě by zas nebavilo votravovat před hraním čtyři lidi aby mi pomohli s ledničkou, když ve výsledku při hraní zvuk do lidí z toho stejně neleze a zrovna zvuk při hraní moc nevychutnávám, baví mě hrát a sem rád když slyšim že vespod je taky trochu muziky, baví mě to víc, než když mam pocit že tam je někde pěknej zvuk

tady to je těžký no, jde o to že Ty ty další lidi který nechceš otravovat můžeš parádně potopit, tím že se neuslyšíš pojedeš mimo, nebo v lepším případě budeš znít jen blbě....holt to chce spolupráci, ty jim dáš kvalitní zvuk oni ti pomůžou, no a jinak si myslím že i jednonosný bedny hrajou více než výborně nemusí to bejt nutně lednice...

DalajVladan napsal:

větší aparát je prostě v současné situaci nemyslitelný ... a nevim proč by měl honit, akorát to prostě neni takový brutál zvuk, jak by mělo

samozřejmě by se mi líbilo mít malý 1x12 kombo a vozit si ho za krkem v autě...ale to až dospěju do jazzovýho stádia...nebo do nákýho acoustic setu...resp. punkový časy kdy sem níčil půjčený Laney komba jsou dávno pryč

DalajVladan napsal:

mě přijde, že tu někteří máte plno keců, jak by všichni zvukaři měli zvučit mikrákem, ale skutek utek

třeba protože většina zvukařů nejsou zvukaři ale v daným lokále holky pro všechno....pak jsou ti otrávení, a pak jsou ty který ti to vysvětlej protože se jim s tim nechce dělat a pak sou ty který tam ten mikrák daj - je fakt že to člověk vidí většinou jen u profíků na velkejch podiích festáků ale tam je to zas pravidlo...

0 xLajků:

12

Gerald napsal:

A teď se mi nabízí otázka, co je vůbec lepčí? Zvučit přes mikro z bedy, nebo linkou? Berme v úvahu, že je kvalitní jak zesík tak boxy...

co je lepší? no to už záleží na tom jak se to bude líbit tobě smile ale řekl bych že když na těch profi akcích zvučej micem tak asi micem

0 xLajků:

13

no me teda mikrak davaji docela casto, ale vetsinou hraju pres bednu, co je zrovna na akci a kterou neznam, takze radsi hraju pres linku. Spis resim, jestli posilat pre/post signal, to je dilema .)

0 xLajků:

14

girzi napsal:

No taky zastávám názor že bedna neni věc, která by ovlivňovala zvuk co de do lidi

já si myslim,že nemusíš mít uplně pravdu big_smile
Já hraju tak 70% koncertů +/- kde se basa vůbec nepřizvučuje a potom tedy bedna kuuurefsky ovlivňuje celkovej zvuk.

pipa napsal:

Takže já se zvukařovi do práce neseru, obzvlášť na fesťáku, kde se střídá víc kapel. přijdu, zapojím a až zvukař kývne můžeme hrát.
Párkrát jsem zažil i na festu, že mi nabídli i mikrofon: tehdy vždy říkám, že je mi to jedno, at si to zvukař dá co mu sedí.

tak tak táááák,přesně táák smile

0 xLajků:

15 Naposledy upravil: CharlesBass (31. 03. 2009 08.33:00)

Týjojo. Hele jako .. je pravdou, že se opravdu za prioritu považuje linka. Zase ale nepovažuju za totální problém sejmout zvuk mikrofonem. Já sem to jednou takhle udělal a šlo to taky - měl sem sice jen Shure PG 57 ale zvuk byl u daného aparátu podle mě po patřičném nastavení podbný u obou způsobů. Pochybuju ale, že přijedeš na lokální akci se zvukařem Pepou a podáš mu svůj mikrofon AKG na snímání kopáku a basy, kterej bude lepší jak má von sám zrovna na ten kopák a ochotně přistoupí na tebou navržené míchání linky a mikrofonu u basy. Ruku na srdce, neni na to většinou čas a jak se praví, v jednoduchosti je síla. V případě linky na signál nemusíš korekcema v podstatě šáhnout - pokud je qwalitní a respektuješ basistův zvuk. To už víc máš práce s mikrofonama na kytarách a vokálech a virblu atd. Navíc stádo lidí, do kterýho poušíš výslednej zvuk, chce slyšet hlavně zpěv. Další věcí ja kytarový sólo a zbytek je naprostý roští pro 90% lidí. Pak za tebou jednou za akci možná příde támhle Fanda, že neni slyšet kytara, která jinkak ohlušuje i tebe za tim mixem, aniž bys ji vůbec pouštěl do PA. Holt 100W v lampách ... a bústr udělá svý wink Zvukař má většinou fakt dost starostí se skutečně důležitějšíma věcma než s barvou zvuku basový kytary. Já si toho na akcích dost všímal ždycky a v takovejch 3/4 případů jsem zrovna u nazvučení basy byl naprosto spokojen. Pokaždý tam na tom pódiu nehraje Marcus Miller a pod pódiem nestojí 99% jiných basáků, pro který je nutný basu nazvučit jak kdyby na ní hráli sami lol

Jo a box pro svůj pocit ze hry - to už je věc basákova, potažmo celé kapely. Takže pokud basákovi stačí 1x1O" a zbytek do odposlechu - proč ne. Pokud mu nestačí ani 4x1O" a 1x15" tak ať si to zdvojí - proč ne.

Ven to ale zvukař stejně namíchá jinak, protože, jak sem trochu naznačil výše, pro zvuk celé kapely do PA skutečně postačuje linka. Na drtivé většině akcí.

Při samo zvučení (bez velkého PA) -  jen vlastním aparátem, samozřejmě, pouští box výsledný zvuk do lidí přímo. Tzn. že záleží na jeho parametrech a parametrech zesilovače. Pokud tam příde někdo s Behringrem 1OOW tak je pravděpodobný, že uspěje leda proti jedný akustice. Těžko proti dvěma kytarovejm half satckům a bubeníkovi s třema kopákama wink

0 xLajků:

16

Mi postavili pred Laneyze mikrak jen jednou protoze linka na ne vrcela a je mi to taky celkem u prdele. Ono je 100 dalsich mist kde se ten zvuk muze dokurvit tak proc zacinat u mikraku s preslechama od bicich...treba

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

17 Naposledy upravil: Štěpán Axman (31. 03. 2009 08.38:55)

osobne to vidim taky tak (jako Spider nebo Karlik z tovarny na kawaie wink )...
ostatne ve studiu se basa taky toci minimalne v 80% pripadu linkou, pres preamp.
Z Charlese mluvi zkusenost zvukare, priklad s Marcusem M. je velmi vystizny smile

Kubsi, ty to resis v takove te idealni rovnine, jak by to idealne melo byt..
ale jak to vetsinou chodi, praxe je jinde...
Ostatne dobra basa a apec na podiu je opravdu hlavna platna v tom, aby se clovek dobre slysel a prijemne a pohodlne se mu hralo. Do lidi pak jde spis charakter basy, nez nejake jeji drobne nuance, na to tam proste neni prostor moc...

kdyz se jede primo z podia tak je to vec jina samozrejme, ale o tom tady snad rec neni...

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

18

cassus napsal:

Spis resim, jestli posilat pre/post signal, to je dilema .)

Deset z deseti zvukařů říká pre:-)

"Dávej pozor," varovali ji. "S kýmkoliv z nich bys přivedla na svět děti s prasečím ocasem."
Soundelirium Club #4
Flatwound Club #6
JB, PB, G&L, bezpražce, nějaké ty basy...
Fender TBP1 -> Warwick Hellborg SP 250 -> Hellborg Club & Lo Cab, Soundelirium HPF v2 & The Germ, spousta krabiček
0 xLajků:

19

kopyto napsal:

Jojo. Protože mají strach, že mjim basák preampek ořeže zrovna ty pásma, které jim se bude hodit smile to je ta nedůvěra ve zvukařské schopnosti páně basisty. ten pak nevěří zase schopnostem zvukaře a výsledkem je odehraný koncert v atmosféře vzájemné nedůvěry, kde si nikdo nějakého problému s basou nejspíš nevšimne (pokud tedy basista třeba neumře a nepřestane hrát)
To platí samozřejmě v rovině bigbítu, u akusticky položené hudby nebo u hudby postavené na base je to zas trošku jinak...

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
0 xLajků:

20

Stejně nakonec zvukař Jarda ještě pošteluje zvuk tak, aby mu to PA vůbec zvládalo pobrat, takže řešit mikrofon u basy na úrovni snad nás všech, co se tu bavíme, je podle mě nesmysl...

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
1 xLajků:

21

no, jsem rád, že je tu více basáku, kteří nežijí ve zvukařském nebi a berou linku jako standard

ono když jsem o tom tak přemýšlel, tak je otázka, jestli to má nějak technicky význam, snímat basu mikrofonem ... bedna s určitou chraratekristkou -> mikrofon s určitou charakteristikou -> korekce na mixu -> PA bedny s určitou charakteristikou -> sál s určitou akustikou
zajímalo by mě, jestli a jak moc by se výsledný zvuk bedny na celkovém soundu projevil

0 xLajků:

22

Ahoj jako zvukař mám v tomto jasno.Baskytaru snímám symetrickou linkou.Pokud aparát nemá používám di box LA audio. Význam kombinace linkového a mikrofoního signálu má význam u skutečně velkých PAček  a high profi koncertů kde se hraje úplně jiná liga.Když  třeba v Muzikusu čtu stage plan či input list pro některé kapely, tak mi padá brada. Tam se takto basa skutečně snímá.TAM ANO!! V našich podmínkách se zapomíná , že tady může vzniknout problém s fází signálu, což u nízkých kmitočtů může být dost slyšitelné - spíše cítitelné:-) . Mikrák používám třeba u komba pro kontrabas, tam právě vystupují ty drobné !kulaté" niance hry(myslím hlavně jazz). Pro rock, bigbít to vidím jako věc kterou nikdo neocení.Používám na toto sennheisery MD 421 (ty co měl před sebou Husák) jsou dokonalé.

3 kouzelná "S" : Subaru    Scott     Steinberger
0 xLajků:

23

Aha aha, no já myslel že je to běžný to brát z 2 cest:-) V xt3 mi začal dávat zvukař mikrák když jsem si koupil nový bedny (i když posledně taky ne) a Martin Kryštof (má to studio v Modřanech) taky tak zvučí. Je fakt že když jsem přitáh na koncert Laneyho tak mě okamžitě prdli do D.I. ale to je jasný:-) A na nějakejch fesťácích jsem to taky viděl, já myslel že pro vás profíky je to samozřejmost:-D ale asi si toho začnu vážit:-) Jinak když jsme byli ve studiu a já slyšel to svoje úplně průměrný vybavení takhle sejmutý, myslel jsem že se udělám jak krásně to znělo... Ale co si budem povídat, na koncertech taky znim pokaždý jinak a někdy blbě a skoro mi na tom ani nezáleží, hlavně si nastavit pěknej zvuk na podiu a věřit zvukaři:-)

0 xLajků:

24

Uz jsem zažil hodně věcí, ale co mě dostalo, byl zvukař, kterej zásadně tahal basu D.I. boxem přímo z nástroje a potom šel celej zvuk teprve do komba.... žádný sr.í s mladou paní.
Jako ideální mi připadá linka (D.I.box) a mikrofon. Ale u jistých aparátů (jako třeba můj Roland) je výsledný zvuk z repráku totožný se zvukem linky. Navíc při použití efektů to nemusí přes repro+mikrofon prolízt stejně až do PA, nebo to může dělat takový brikule až se zvukař naježí a celou basu zkrátka vypne (taky vlastní zkušenost...) Takže v současné době je moje volba malý přenosný kombo, z něj D.I. ven a ještě linka do in-earu. Malý, kompaktní, přenosný a všude se slyším. Po zkušenostech a laborování s různýma aparátama je pojem zvuku relativní. Nastavíte si ideální zvuk, ale ven jde stejně to co se líbí zvukaři...

AVbass Mango Singlecut 5, Roland DB210, Zoom B2.1, NADY PEM-500
www.bandzone.cz/duobetichomunkulus
Metal Šmajdalfe, já chci metal...
0 xLajků:

25

Walis napsal:

Nastavíte si ideální zvuk, ale ven jde stejně to co se líbí zvukaři...

pod tohle se podepisuju:) ... jen bych možná dodal, že se mu to ani tak nemusí líbit, jako je to pro něj praktické, když ti třeba udělá "V" charakteristiku ...

my jsme si to teď ověřili na hraní v Golemu ve Zlíně .. moc ochotnej zvukař, ale zpěvákovi se zdálo, že mu ubral středy (podle odposlechů) a že se hůř slyší, jestli by je nemohl přidat ... zvukař mu řekl, že je to možný, že to ubírá, že se to kombí s kytarou a že to nemá rád big_smile

0 xLajků:

26

Walis napsal:

Takže v současné době je moje volba malý přenosný kombo, z něj D.I. ven a ještě linka do in-earu. Malý, kompaktní, přenosný a všude se slyším.

Tak to je slovo do pranice wink

0 xLajků:

27

Jinak já jsem pro linku, ale box za sebou prostě mít potřebuju. Radši se slyším z něj než z odposlechu. Třeba na jednom festivalu jsem hrál přes linku (pre) a za mnou byl ještě odpolech, ve kterém byla basa, ale se strašně moc výškama. Bohužel nebyl čas na nějaké štelování...

Ale ani profíci nepotřebujou mít nutně box. Třeba Geddy Lee jede přes Sansamp a ještě pár dalších rackových věcí do in-earů. A jeho zvuk je už sakra charakteristický big_smile

0 xLajků:

28 Naposledy upravil: Kubš (31. 03. 2009 12.52:30)

ty voe kua ale tady já netvrdím že to tak chci mít!!! já samozřejmě vím že mě sejmou linkou (hehe a EDEN má jen POST hehe hehe) a nevadí mi to , klidně to přijmu protože vím že samotnej zesík mi dá zvuk pěknej ale rozhodně kůli tomu nebudu vykřikovat že bedna je zbytečná....to ne pánové...tady mězas cpete něco co není prauda nejsem fanantickej zastánce snímaní z mikráku jen říkám že bedna má podíl na zvuku zásadní, a to že to pak je v podstatě bez micu k ničemu je věc druhá....můžem se bavit o praktický rovině o teoretický rovině ale pak můžem zabíhat do zbytečnejch detailů big_smile jako to že žijem v zemi kde zvukaři sou jaký sou není zrovna podmínka pro to že budem tvrdit že bedna je zbytečná....zdá se mi to absurdní...jako říkám vám že to je jen lenost a uspornost - kdyby kytarový hlavy měly použitelný line-outy tak jim to budou dělat taky....a kdi někdy slyšel kytaru z linky....tak by rozhodně nesouhlasil s tím že to je dobrý řešení...u basy to naštěstí jde linkou..

jak říkám pokud budem přistupovat k věci tak že něco co nemůžem ovlivnit přímo nemá smysl tak můžem hrát na 1000W behringery a 6strunný staggy smile

0 xLajků:

29

xergic napsal:

Ale ani profíci nepotřebujou mít nutně box. Třeba Geddy Lee jede přes Sansamp a ještě pár dalších rackových věcí do in-earů. A jeho zvuk je už sakra charakteristický

tak samozřejmě sou profíci...ale ruku na srdce kdo z vás by chtěl sound jako geddy?? nebo cliff burton??? to sou extrémy, neopakovatelný....

jinak s tím DI a pak do komba to sem taky zažil....

0 xLajků:

30

Kubš napsal:

jak říkám pokud budem přistupovat k věci tak že něco co nemůžem ovlivnit přímo nemá smysl tak můžem hrát na 1000W behringery a 6strunný staggy smile

No právě proto sem si pořídil svuj mikrák a +48V napaječ a zvukaře kámoše...neni lepší kombinace...pak už zaleží na tipu akce, na malej prostor prostě pouze linka, každopádně
jedině post...

0 xLajků:

31

Kubš napsal:

nebo cliff burton

No vim že Cliffa nedáváš, ale já jeho zvuk a zpusob hraní jako teeny těžce žral...
Rickenbacker + Electro Harmonix microsynth..

0 xLajků:

32

B.A.S.O.X napsal:

každopádně
jedině post...

pak totiž by nezáleželo ani na hlavě.... big_smile big_smile big_smile a kdybysme postupovali dáál tak....

....nakonec jeslti by nám zvukaři nemohli rovnou hrát ty basy sami big_smile nejlíp na klávesy....

0 xLajků:

33

Praktický význam reproboxu je ten, aby měnil elektrický signál na akustický. To je asi tak vše a jak ho kdo používá je na jeho uvážení.
Vcelku zábavný jak si tu všichni berete do huby zvukaře, že nás nezvučej dvěma cestama. Neni pro to důvod, v celkovém zvuku ty jemné rozdíly ve zvuku zanikají. Oproti tomu třeba podladěná basa, nebo pětistrunka lezoucí do mikrofonu od kopáku (zpěvů atd) je humáč. Stejně tak přehulený basový apec kvůli kterýmu se vyhulej i kytaráci a je vymalováno, protože na sebe pak všichni čuměj a nic neslyšej jsou jevy mnou docela často vídané a stěžovat si na to že zvukař použije jenom linku a charakter boxu je zatracen je zbytečný. Basa je (v 99% případů) doprovodný nástroj a jako takový je v zájmu lidí asi jako bodyguard za celebritou. Všichni vidí, že tam někdo je, ale jde o ty vepředu žejo. Jak psal Dalaj - bedna je pro mě, aby se mi dobře hrálo pokud je PA. Když není (malá klubovka) tak chci mít bednu, která to ukrmí a můžu se radovat že do lidí pouštim to co do sebe. I když je jim to buřt smile

0 xLajků:

34

No, taky zvučím a semtam někdo mikrák chce, většinou ale neví co od toho chce. Prostě někde viděl velkou kapelu, tam byl mikrák a chce to taky. Dobrá linka je pro mně líp, než nějaký pokusy s lepšíma nebo horšíma mikrákama. Jiná věc je studio, je supr mít dobrý bedny živený lampovým zesem, hodně vytavit, to už je zvouček o něčem jiným...
Jinak slovo do vlastních řad: někdy mi zůstává rozum stát, jak nesmyslně jsou basáci schopný si nastavit EQ, nejhorší jsou různý desetipásmový srandy a la Hartke nebo TE. Výtky, že mu to na podiu hraje divně mám pak sto chutí posílat rovnou do prdele. Navíc kombinace s mizernou basou, kterou si koupil protože špatně přečetl test v Muzikusu, to už je na zastřelení. A když ještě k tomu má pocit, že je slavnej, protože oni přece měli klip na Óčku...
Jinak bedna na podiu je podle mně víceméně jenom pro můj dobrej pocit, víc si hlídám, abych měl dobře udělanej odposlech a slyšel, to co slyšet potřebuju. Nepotřebuju se kochat krásným zvukem svý basy, potřebuju slyšet kopák, abych jel přesně.

Basa prudí muziku smile
0 xLajků:

35

el BassTardo napsal:

Nepotřebuju se kochat krásným zvukem svý basy, potřebuju slyšet kopák, abych jel přesně.

+1

0 xLajků:

36

jo jo jo přesně tak si to myslim

0 xLajků:

37

Rozhodně souhlasím s tím, že nemá cenu chtít po zvukaři hovadiny, ani ho jinak vytáčet. Ale když má volnou šavli a mikrák... V kapele zvučíme jenom přes mikráky (basista nemá u komba linku, takže je to vyřešené) a všichni zvukaři si s tím zatím poradili. Jeden pán, který byl evidentně na výši(když jsem poprvé uviděl mix, který nás měl zvučet, myslel jsem si, že jsem někde na Stingovi) mi dokonce automaticky nabídl mikrofón i k hammondkám - znovu platilo pravidlo, čím větší machr, tím vstřícnější a bezproblémovější chování. Ale i zvukaři s méně kvalitním vybavením si s tím poradili - i na fesťáku s 10 kapelama za odpoledne. Když je dobrej zvukař, který slyší, tak podle mě má cenu hrát přes bednu do mixu.

Tak to je on přátelé!
0 xLajků:

38

el BassTardo napsal:

Jinak slovo do vlastních řad: někdy mi zůstává rozum stát, jak nesmyslně jsou basáci schopný si nastavit EQ, nejhorší jsou různý desetipásmový srandy a la Hartke nebo TE. Výtky, že mu to na podiu hraje divně mám pak sto chutí posílat rovnou do prdele. Navíc kombinace s mizernou basou, kterou si koupil protože špatně přečetl test v Muzikusu, to už je na zastřelení. A když ještě k tomu má pocit, že je slavnej, protože oni přece měli klip na Óčku...

jj tak sme se všichni schodli. Ale tohe bych i podtrh. Pak bych někde podtrh hlasitý kytaristy. Hluchý bubeníky. .. a pane zvukař, přidejte mi prosím sem víc MĚ.

hh tenhle pán je taky asi nazvučenej dle svého gusta ..

http://www.youtube.com/watch?v=UgedLJbHH4g

..to chci taky já mám taky klip na YouTube!

0 xLajků:

39

Mě zatím zvukaři vždy vyhověli a zvučilo se jak mikem, tak linkou. Jsem za to rád, protože každý sám nejsou ty zvuky tak dobrý, jako když se namíchaj. Nakonec ta příprava trvá chvilku (a odmlouvání mi přijde ze setrvačnosti, že se to běžně nedělá, že je linka standartní způsob, a z lenosti). Tím nechci nikoho urazit, kdyby mi majstři nevyhověli, tak se s linkou prostě spokojím, protože opravdu je dostačující. Mix je ale prostě lepší smile

Weber basses -> Eden WTX260 -> 2x10'' G-D & 4x8" Hocke
0 xLajků:

40

pooseek napsal:

Tím nechci nikoho urazit, kdyby mi majstři nevyhověli, tak se s linkou prostě spokojím, protože opravdu je dostačující

tohle je myslím hodně rozumnej přístup

zeptat se nic nestojí a prudit když to nejde není potřeba...

0 xLajků:

41

kopyto napsal:

Jo?U mě si z toho vytáhli vždycky post.

GK 700RB-II, GK 410RBH, GK 410BLX, GK Backline 110,
Cort Action Bass 4, Fade Jazz Bass, Ibanez SR705TK, Schecter Omen 7
Boss ME-50B, AKG WMS40FLEXX
0 xLajků:

42

Tak pak je tu případ zvukařů kteří jsou ztracení už jen v tom že mají zvučit zpěv, bicí a nějakou tu samohrajku na playback.To tak někteří nejmenovaní zvukaři v Kroměříži mají.Pořád všecko vazbí a píská a to pak je zvukař každý opilec který přijde k baru a řekne svůj názor.

0 xLajků:

43

Gerald napsal:

ještě bych se rád zeptal, zda má někdo zkušenosti s tímto:
SIMULÁTOR REPRODUKTORU

Účelem takového obvodu je upravit zvuk na linkovém výstupu tak, aby nezněl nepřirozeně čistě a aby se podobal zvuku z mikrofonem sejmutého boxu. Nejjednodušším simulátorem je komplexní pásmový filtr vyššího řádu, který napodobuje kmitočtovou charakteristiku reproboxu. Někdy se používají i různé nelineární prvky, jako třeba žárovky, pozistory, diody, transformátory, fotoodpory, ventilátory...
Nějaké materiály k samostudiu jsou třeba tady: http://home3.netcarrier.com/%7Elxh2/

U EBS je ten simulátor vynikající - vyzkoušej si to sám, uvidíš (spíš uslyšíš)!

Čtyřky: Ibanez MC924DS Half & Half (1982) + kontrabasy: masiv 4/4 s bassreflexem! (~1890) a polomasiv Cremona 3/4 (~1985)
Pětky: MTD fretless 35" od Ondřeje Lišky (2004) a Lakland 55-02 Deluxe (2005)
EBS TD650, EBS NEO-212 + 1x 15" JBL E-140 a do hospody GK MB150E-III-112
Autorizovaný záruční a pozáruční servis Yamaha, Ampeg a Line 6
0 xLajků:

44

http://www.musiccenter.cz/AKG-D4/D-Serie/:3:28464

jen tak pro orientaci - nevím co to je za kvalitu ale nepředpokládám že to bude uplně špatný snad AKG je ještě značka...

0 xLajků:

45

Janus98 napsal:

To tak někteří nejmenovaní zvukaři v Kroměříži mají

jmenuj smile ať případně víme. Jeden zvukař z Km sem chodí (leyn) ale jak ho znám, jeho případ to nebude (s ním je radost hrát), takže můžem si klidně zapomlouvat...ehm...tedy předat zkušenosti z našeho regionu smile

Aguilar ag700+sl 410
0 xLajků:

46

B.A.S.O.X napsal:
Kubš napsal:

nebo cliff burton

No vim že Cliffa nedáváš, ale já jeho zvuk a zpusob hraní jako teeny těžce žral...
Rickenbacker + Electro Harmonix microsynth..

ale jo je to originální ale hnusný muff a wah je psycho....

0 xLajků:

47 Naposledy upravil: Péčko (01. 04. 2009 07.46:44)

cassus napsal:

Spis resim, jestli posilat pre/post signal, to je dilema .)

Když jsem posílal signál POST, zvuk venku z PA byl mnohem hezčí a podobnější tomu, co mi nahoře lezlo z bedny, jenže jen pokud jsem hrál sám. Jakmile se do toho opřela celá kapela, basa se utopila, někdy víc, někdy míň. Čím víc blbinek mezi basou a mixem, tím víc možností podělání zvuku a zhoršení komunikace s člověkem, který ti může totálně zhatit jinak výborně odehranou akci. Používám PRE, zvukařovi pošlu čistý drát bez čehokoli, ať si s ním poradí jak dovede a jak je zvyklý a chlapíci jsou spokojení, zvuk basy je nastavený za minutu a může se řešit něco důležitějšího, třeba zpěvy. Na pódiu si barvu upravím podle sebe, aby se mi hrálo co nejlíp a navíc si s tím můžu v klidu rýpat během vystoupení a nebát se, že když si u sebe vytáhnu středy, zprasím venku do lidí zvuk celé kapely a zvukař se bude chytat u mixu za hlavu, co se mu to stalo se zvukem a začne rýpat do zpěvu, kytar a já nevím čeho a posere celou kapelu kvůlivá nějaké base, kterou notabene venku opravdu nikdo neposlouchá.

jazz bass + atk + red ripper + qtron + ampeg

www.sufunkygang.cz
0 xLajků:

48 Naposledy upravil: Štěpán Axman (01. 04. 2009 08.17:00)

Marecek myslim ma signal pro zvukare nastavenej POST.. ale to mi vubec nevadi, protoze stejne hraje s korekcema uplne v rovine a jediny co resim je volume, neb gain uz mam taky vyladenej..
Jinak souhlasim s Peckem a jinymi, ze proste kdyz se neco na zvuku najednou posere, tak zvukar jako prvni zacne hejbat se zpevama a kytarou, coz je dost nebezpecny

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

49

Dřív sem hrál přes mikrák, protože linka mi strašně šumí. Zvuk byl dobrej, ale opruz nastal ve chvíli, kdy sem si přidal hlasitost a hloubky. To pak lidi nadávali, že je to přebasovaný, zahuhlaný....prostě nahovno.
Teď hraju přes DI a pak do komba.
Taky sem rád, že si můžu kroutit hlasitostí a korekcema jak chci a neovlivnim tím výslednej zvuk venku. Zvukař ať dělá co umí. Důležitý je, když pak lidi řeknou, že i basa zněla dobře a že se jim to líbilo. To je pro mě to důležitý. Párkrát se mi ale stalo, že ikdyž sem hrál přes DI, tak zvuk z komba velmi ovlivňoval zvuk venku. Celé to dunělo a huhlalo, lidi remcali a já sem tak dlouho kroutil a nastavoval "optimální" zvuk a hlasitost, až sem byl rád, že je koncert u konce.....

Yamaha TRB1005 TDR, Yamaha ATT II, Apolo JB, Fender 100 (M)W
0 xLajků:

50

Kubš napsal:

http://www.musiccenter.cz/AKG-D4/D-Serie/:3:28464

jen tak pro orientaci - nevím co to je za kvalitu ale nepředpokládám že to bude uplně špatný snad AKG je ještě značka...

Tak tohle fakt ne:-) možná do zkušebny, když už se bavíme o kvalitním snímání basy, tak aspoň tohle: http://www.music-city.cz/eshop/shure-be … 0_104375_0
Pokud AKG tak stodvanáctku... http://www.music-city.cz/eshop/akg-d-11 … 0_105727_0

Basa prudí muziku smile
0 xLajků:

51

Myslím že by stačila i ta nižší řada http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=78946 s trochu příznivější cenou ...

0 xLajků:

52

pipa napsal:

jmenuj  ať případně víme. Jeden zvukař z Km sem chodí (leyn) ale jak ho znám, jeho případ to nebude (s ním je radost hrát), takže můžem si klidně zapomlouvat...ehm...tedy předat zkušenosti z našeho regionu

[Ahoj Pípo a děkuji za kompliment    svůj názor na věc jsem už napsal.Díky moc, ahoj

3 kouzelná "S" : Subaru    Scott     Steinberger
0 xLajků:

53

CharlesBass napsal:

Myslím že by stačila i ta nižší řada http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=78946 s trochu příznivější cenou ...

pro amatérský použití určitě, já bych ho ale na podiu nechtěl, nejsem tak bohatej abych si kupoval levný věci:-)

Basa prudí muziku smile
0 xLajků:

54

Fuit napsal:

Ale to už rovnou můžem řikat že zesík je naprd když zvukař může vzít basu D.I. boxem:-)

nadruhou stranu pokud si spokojenej s tim co ti leze z basy tak proc ne

anybody wants to get mellow, you can turn around and get the fuck out of here
0 xLajků:

55

No tak nevím jak vy ale já osobně ještě nezažil u nás podium kde by lidi neschytali to co mi leze z bedny, ikdyž je to všechno přez PA tak stejně dobrejch 50 procent(u basy) leze z podia,takže ať si to lidi užijou,já zvučím linkou a nejsem zhnilej si stoupnout před PA a říct si jakej zvuk má lízt ven ale máme vlastního zvukaře takže domluva na jedničku,ale už jsem hrál i na místech kde jsem hrál opravdu jen z podia.

ukulele
0 xLajků:

56

pipa napsal:

jmenuj  ať případně víme. Jeden zvukař z Km sem chodí (leyn) ale jak ho znám, jeho případ to nebude (s ním je radost hrát), takže můžem si klidně zapomlouvat...ehm...tedy předat zkušenosti z našeho regionu

Tož třeba Pepa na Sladech.Ten je vždycky ztracený

0 xLajků:

57

Šakal napsal:

No tak nevím jak vy ale já osobně ještě nezažil u nás podium kde by lidi neschytali to co mi leze z bedny, ikdyž je to všechno přez PA tak stejně dobrejch 50 procent(u basy) leze z podia,takže ať si to lidi užijou,já zvučím linkou a nejsem zhnilej si stoupnout před PA a říct si jakej zvuk má lízt ven ale máme vlastního zvukaře takže domluva na jedničku,ale už jsem hrál i na místech kde jsem hrál opravdu jen z podia.

Já myslel že to zvukaři nesnášej když ,,přelejzá,, basa z podia...(?) Ale taky mam pocit že když jsem blízko basákovi na nějakym koncertě tak tu basu slyšim víc

0 xLajků:

58

Janus98 napsal:

No jo, tam já jsem nikdy nehrál, už taky trochu ztrácím v KM přehled. Ale teď se tam třeba trošku vrátím...na sladech se hraje v nějakém pidisálku vedle diskotéky, ne? Viděl jsem to na fotkách.

Aguilar ag700+sl 410
0 xLajků:

59

Fuit napsal:

Já myslel že to zvukaři nesnášej když ,,přelejzá,, basa z podia...(?) Ale taky mam pocit že když jsem blízko basákovi na nějakym koncertě tak tu basu slyšim víc

no na některých místech to ani jinak nejde navíc basa je prostě hutná a proleze,třeba bicí se taky prostě procpou z podia mezi lidi nemluvím o stadionech a giga akcích.

ukulele
0 xLajků:

60

pipa napsal:

No jo, tam já jsem nikdy nehrál, už taky trochu ztrácím v KM přehled. Ale teď se tam třeba trošku vrátím...na sladech se hraje v nějakém pidisálku vedle diskotéky, ne? Viděl jsem to na fotkách.

No je to takový menší sáleček.Zvukař má brýle tlustý jak popelníky a oči mu jdou do kříže.Je na něj občas hodně zajímavý pohled když se snaží na mixu něco najít.My si s ním užijeme už 10.4.

0 xLajků:

61

Janus98 napsal:

Tak tohohle týpka jsem zažil ve dvou kondicích. Motorkářský sraz na čerstvém vzduchu kde ho málem zmlátili za to že neni schopnej seřídit zvuk aby se to dalo poslouchat a ve finále jsem ten jeho mix krotil sám. A pak na Sladech, kde už nás nazvučil profesionálně, bez problému a výsledek takřka dokonalý. Každý má špatný dny. . .  a doufám že jich víc mít nebude smile Každopádně když se mi někdo ozve že zvuk zajišťuje Pepa Zvukař, jsem opatrnější big_smile

0 xLajků:

62

Treba Templ v Ostrave je priklad (pro me, zvukari me treba opravi) nenazvucitelneho klubu. Je to nudle tak 40 m dlouha a 10 siroka s podiem na konci a co jsem tam hral nebo byl coby divak/posluchac takprvni co zvukar hulakal bylo "basa dolu prosim" / Takze to ze sem sebou tahal dvoudesitku a patnactku stejne bylo naprd pac sem hral po pameti. Zatim jsem tam nezazil nic co by se podobalo zvuku kapely.

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

63 Naposledy upravil: el BassTardo (02. 04. 2009 11.52:48)

Pekelně špatně se zvučí Roxy, pokud je málo lidí, nedá se dělat skoro nic. Akropolis lepší, Vagón do plnejch supr. Mně osobně se nejlíp hrálo i zvučilo na Božáku v Teplicích, dobrej prostor, podlaha beton, zdi dřevo, strop koberec, akustika skoro jako ve studiu, lahoda na podiu i za mixem.
A naprosté peklo předvedl jeden borec va Strážnici, hráli jsme tam v nějakým klubu, je to hospoda a upravenej sálek, jméno si nepamatuju. Chlapík v pohodě, ale do prostoru cca 6x6 metrů narval asi pět kilowatt levných line array, myslím ty čínský MasterVoice. Chtěl se předvíst ale dost přestřelil. Totálně nás vymazal, kytaristovo stowatovej ESH, který stálo tři metry od mně jsem vůbec neslyšel, s bubeníkem pouze oční kontakt, no noise párty jako prase. Ale jinak musím říct, že i borci, kteří to třeba moc neumí, nebo mají mizernej apec se docela snaží. Zažil jsem i to, že zvukař se přiznal, že zvučí asi teprve popátý, pustil mně za to a pak mi ještě kupoval panáky, děkoval mi, že se strašne moc naučil:-)))

Basa prudí muziku smile
0 xLajků:

64

spider napsal:

Treba Templ v Ostrave je priklad (pro me, zvukari me treba opravi) nenazvucitelneho klubu.

Jo, to jsme si taky zažili na vlastní kůži. Nejradši bych tam už nehrál, ale jaksi si nemůžeme vybírat big_smile Jak jsem tady už psal, tak zrovna tam jsem měl za sebou ten převýškovaný odposlech. A to jsem měl kombo vedle sebe a stejně jsem se slyšel jenom z odposlechu...

0 xLajků:

65

Janec napsal:

A pak na Sladech, kde už nás nazvučil profesionálně, bez problému a výsledek takřka dokonalý. Každý má špatný dny. . .

Já tam hrál s kapelou asi 5x nebo 6x a vždycky na nic.Už si to radši zvučíme sami.

0 xLajků:

66

my se teď setkali v Chocni se zajímavým zvukařem ... vybavení vypadalo dost postapokalypticky, ale takovej zvuk co z toho dokázal vyttáhnout v nicmoc akustické místnosti ... klobouk dolů ... vždycky je problém s dechařema (saxofony), že je stahují z odposlechů .. a tady hráli nádherně .. super .. navíc byl ochotnej a hlavně komunikativní!

0 xLajků:

67

DalajVladan napsal:

komunikativní!

brrr, tohle slovo když slyšim tak mi běhá mráz po zádech:-D (podmínka zaměstnavatelů...)

0 xLajků:

68

Fuit napsal:

brrr, tohle slovo když slyšim tak mi běhá mráz po zádech:-D (podmínka zaměstnavatelů...)

dobře ... tak hovorný big_smile

0 xLajků:

69

Fuit napsal:

dynamycký rozvíjející se mladý kolektív, hledáme komunikativnáho samostatného blbce, kterej na všecko kejvne ..

0 xLajků:

70

CharlesBass napsal:

dynamycký rozvíjející se mladý kolektív, hledáme komunikativnáho samostatného blbce, kterej na všecko kejvne ..

Marně hledám slova flexibilní a motivace v jakékoli spojitosti:-D

0 xLajků:

71

Fuit napsal:

Marně hledám slova flexibilní a motivace v jakékoli spojitosti:-D

já jedno znám

P*ča splnuje obojí

0 xLajků:

72

aneb jak se hovor o reproboxu stočil jiným směrem :-) :-)

ukulele
0 xLajků:

73

Kubš napsal:

P*ča splnuje obojí

Šakal napsal:

aneb jak se hovor o reproboxu stočil jiným směrem :-) :-)

Reprodukce jako reprodukce.

0 xLajků:

74

el BassTardo napsal:

Mně osobně se nejlíp hrálo i zvučilo na Božáku v Teplicích, dobrej prostor, podlaha beton, zdi dřevo, strop koberec, akustika skoro jako ve studiu, lahoda na podiu i za mixem.

hele mne treba hraje marek nejhezcejch venku na malejch drevenejch podiich kery moc nerezonujou.... treba kdyz sme hrali na zricenine v dalecine.. tak to hralo uplne nadherne...

jinak porad top zvuku v klubu v cechach mi pride 007 na strahove... 

btw anejhorsi asi v havl brode to plechovy podium..nevi jeak se ten klub menuje... apak kluby kde sou stary dreveny hodnerezonujici podia Fleda, roxy, akropole... a este mur sou na to ty ruzny sokolony vsude po republice.... to bejva pekla pokud to neni nejak odhluceny..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

75

DalajVladan napsal:

vždycky je problém s dechařema (saxofony), že je stahují z odposlechů ..

to vypravej nasemu sagarovi.... ten ma casto chut zabijet .. nejak to an zvukovce nastavi a pak ho proste zvukar stahne...
taky to delaj s oblibou s kytarou kdyz si necham nekam pustim kytaru kdyz je veliky podium tak po druhym valu skoro zakonite kytara z odposlechu mizi .. sad

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

76

Kubš napsal:

je fakt že to člověk vidí většinou jen u profíků na velkejch podiích festáků ale tam je to zas pravidlo...

to myslis naky zahranicni festaky ne..nebo rock for people...
btw schvalne se zeptam chlapika co nas zvucil ve zline  golemu a kerej zvuci na RfP a podobnejch mega koncertech...
btw hmm ve zline si asi dlouho nezhrajem.. neberte do kapely vlasaty evangeliky co hrajou na trombon big_smile ... kdyz se ji zhotni dabek v podobe steny na zachode... nedopada to dobre.... btw evangelik prezil ....

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

77

m3 napsal:

jinak porad top zvuku v klubu v cechach mi pride 007 na strahove...

souhlas wink

0 xLajků:

78

Dobrej zvuk jde i v Český 1 v Kutný hoře. Nízký členitý sál, skoro střední plochy, kombinace dřeva, zdiva a strop navíc pokrývá velmi nápaditá zajímavost -> několik vrstev zavěšených armovacích sítí do betónu, namočený nebo natřený nějakou modifikovanou montážní pěnou a barevně upraveny. Parádně to vypadá a slouží to perfektně. Tam se dá nakroutit studio. Když jsme už v KH, ještě klub Alfa, kterej má akustiku průměrnou, divadelní pódium. Ale zažil sem tam zvukaře, kterýmu nebylo snad ani patnáct, kterej asi poprvé seděl za mixem. Ještě že jsem tam byl jako divák a měl jsem možnost odejít smile

Pokud by někoho více zajímaly sály, může se mrknout sem, paár info tam je smile

http://www.zvukarina.cz/viewforum.php?f … 962b257a3d

0 xLajků:

79

pekelnik napsal:

souhlas wink

Kuře sice nema rad trumpety a nesnasi zpevacky... big_smile ale i tak ...

BTW dneska sem hral na sazave prez ampeg clasic 8 10 lednici ... a proste mi to nesedi.. je to teda dost vec zvyku ale radsi mam to maly broukatko...
nejak mi to moc vylejzalo z ty kapely nen zvuk mi tam proste nesedel a rozptylovalo mne to od hrani...
idyz na zvukovce je chroupalo s markem fakt pekne..  btw ale zas v tom abatonu je zvuk dycky k hovnu ale minule sem tam mel svuj mini stack a daleko vic mi to konvenovalo nez todle...
nejak mi ty lednice nesedej asi se moc slysim .. resp moc to tlaci a malo hraje ...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

80

CharlesBass napsal:

Když jsme už v KH

v kh sme hrali jenom na nakym betonovim "akce Z" podiu v arelu hradu ci co to tam je smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

81

m3 napsal:

btw hmm ve zline si asi dlouho nezhrajem.. neberte do kapely vlasaty evangeliky co hrajou na trombon  ... kdyz se ji zhotni dabek v podobe steny na zachode... nedopada to dobre.... btw evangelik prezil ....

Zhmotnil ďábel? Káďa sám je ďábel:-)

Basa prudí muziku smile
0 xLajků:

82

CharlesBass napsal:

Dobrej zvuk jde i v Český 1 v Kutný hoře. Nízký členitý sál, skoro střední plochy, kombinace dřeva, zdiva a strop navíc pokrývá velmi nápaditá zajímavost -> několik vrstev zavěšených armovacích sítí do betónu, namočený nebo natřený nějakou modifikovanou montážní pěnou a barevně upraveny. Parádně to vypadá a slouží to perfektně. Tam se dá nakroutit studio

Naprostej souhlas,lepší zvuk jsem zatím neslyšel.. smile škoda že tam na nás bylo asi 5 lidí,ale to nebudu asi řešit,v celým KH jede punkrock alá Rybičky48 nebo jaký číslo tam je za tím big_smile

0 xLajků:

83

Kdyz jsme u kurioznich klubu, tak jsem kdysi hral v Zabrehu na Morave v klubu Ve zdi, kde zvukar sedel na schodech ZA PODIEM tj. ZA BUBENIKEM smile jak tohle mohl uzvucit, nechapu.. smile
To bylo na zac. 90. let, ted uz to tam mozna maji jinak..

Pokud jde po post/pre, jsem zastancem pre, beru zvuk z DI na konci pedalboardu.
Na zesaku si pak muzu nakroutit cokoliv podle akustiky podia a neodrazi se to v PA.
Pokud je ale pro nekoho barveni zesakem pro jeho zvuk zasadni tak "post" chapu.

Sadowsky NYC Standard 5, Moon JJ-4, Moon JJ-5, Hofner Club Contemporary, Squier CV50 P-Bass butterscotch blonde, Fernandes P '78, Tokai P '81, Warwick Corvette Standard 5 fretless
Mesa Walkabout head, GK MB500, GK MB200, Tecamp Puma 500, Genzler Bass Array 12-3, Bergantino HS410, Genz-Benz NeoX 212T, Greenboy Bassic 15
0 xLajků:

84

el BassTardo napsal:

Káďa sám je ďábel:-)

hele ty znas toho kluka co mu na vysocine nerekne niko jinak ne kaĎák ?? big_smile
kde hrajes? a ja te znam??

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

85

Lukáš napsal:

v celým KH jede punkrock alá Rybičky48

blbost, ty hrajou pop-punk přeci lol

0 xLajků:

86 Naposledy upravil: Lukáš (10. 04. 2009 18.48:15)

Sakra,já zapomněl big_smile big_smile no... nutno říct,že se syn moc "nepotatil" big_smile
Jinak můžu říct,že od tý doby,co používám ty špunty Etimotic Pulugs bo tak nějak se jmenujou,tak na každým pódiu mám v hlavě zvuk jako v lepší zkušebně.. pravda že mi nesmí jít do cesty zvuky z kytarovejch komb,to už je pak horší..

Edit: a dneska sem si hrál s postavením basovýho komba ve zkušebně a vychytali jsme to všechno dobře,konečně se po delší době všichni z kapely slyšíme(obdélník místnost - na šířku téměř proti sobě kytarový komba,basový na jeden konec,nad něj těsně vedle zpěvy a na druhý kratší straně toho obdélníku bubeník + vedle mě perkusista.. pohoda)

0 xLajků:

87

m3 napsal:

hele ty znas toho kluka co mu na vysocine nerekne niko jinak ne kaĎák ?? 
kde hrajes? a ja te znam??

Káďu znám už dýl, navíc to byl chvíli spolužák. nevím jestli se my známe, možná jsme si dávali panáka, když jste v Rock Cafe křtili desku nebo co:-)
Zrovna teď nikde nehraju, z jedný party jsem odešel loni, dost belbě, takže ani nenapíšu jméno, jinak čekám na něco zajímavýho, takže kdybys o něčem věděl, budu vděčnej za zajímavý lano:-)

Basa prudí muziku smile
0 xLajků: