1

Téma: Tune bass

Zdravím všechny, můžete mi říct někdo něco konkrétního o těchto japonských výrobcích. Konkrétně mi jde o Tune TWB 43-QP.

0 xLajků:

2

Re: Tune bass

tyjo tak to tady asi moc lidí mít nebude.. mrkni na http://reviews.harmony-central.com/revi … Technology je tu pár recenzí, anglicky.

0 xLajků:

3

Díky moc za odkaz, z něho to vypadá na slušné basy za poměrně příznivé ceny.

0 xLajků:

4

Ještě tady
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes … eten~2007/
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes … unor~2006/
ale nevím nevím jak dobře píšou recenze v Muzikusu.

Spector NS 5 CR, GK 1001 - 90's Style jak ta kapela RHCP, Symetrix, H&K BC410H
Jolča Jantar 4
0 xLajků:

5

Ja drnknul na jednoho tunaka pred casem v Muzikant.cz, basa to byla slusna, ale vetsi cast ceny tipuju sedi na designu

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

6

No v tom Muzikantu ji mají ještě za dost vysokou cenu, /myslím kolem 17000,-/ teď se prodává za 13200,- což si myslím je slušná cena.

0 xLajků:

7

ty prodávali onehdá ve Fokusu, ne? Ovšem dnes je předpokládám všechno jinak...

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

8

Kdepak, pořád to prodávají ve fokusu, akorát to s tou značkou nemá nic společného /s Fokusem/. Dokonce by to mělo být vyro beno v japonsku, ale spíš to bude zbožné přání, vždyť co dnes není z Číny.

0 xLajků:

9

.... jo a někde jsem čet nějáký test a tam celkem rozmázli otázku kvality zpracování detailů nástroje, byly tam přiložené foto a fakt celkem babranina, taky bych to viděl na "hand made people of china" jinak mě osobně tyhle nástroje (tune) svými tvary přivádějí do rozpaků hmm

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
DavidEden WT-550B . EDEN E4X10.V4 -650W
0 xLajků:

10

korea

0 xLajků:

11

Budu si muset na to zahrát, že to je korejec mi až tak nevadí, vždyť i B.C.Rich jsou z číny /tedy ty do 20000,-/. No a když to bude stát za prd, tak se kouknu po něčem jiném /Spector, Warwick apod./

0 xLajků:

12

valek1 napsal:

Budu si muset na to zahrát, že to je korejec mi až tak nevadí,

... přesně tak zvukově je to prý hodně zajímavé, vyzkoušej a uvidíš když tak nám tady napiš jak to dopadlo ....   big_smile

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
DavidEden WT-550B . EDEN E4X10.V4 -650W
0 xLajků:

13

http://www.tuneguitars.com/store/wizmar … 7&lv=2

0 xLajků:

14

no sem si nemoh vzpomenout az jsem si ale nakonec vzpomnel. eclipse prece. jasne smile
http://bandzone.cz/eclipse

0 xLajků:

15

Asi jsem poněkud opožděn, ale jaksi jsem nenašel souvislost v odkazu od Lukase s basou Tune.

0 xLajků:

16

valek1 napsal:

B.C.Rich jsou z číny /tedy ty do 20000,-/. No a když to bude stát za prd, tak se kouknu po něčem jiném /Spector, Warwick apod./

Tak ony i ty spectory se v nizsich radach delaji v cicine

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

17

muzes si tam tu basu valeku poslechnout, pripadne se obratit na basaka s dotazy...

0 xLajků:

18

Kdysi jsem si v prodejně Fokusů nějakou Tune vyzkoušel a vím, že to bylo docela dobrý.. Jenže to jsem o tom tehdy věděl celkem hovno. big_smile Pár měsíců potom, jsem pořídil MusicMana a už jsem tam nikdy nebyl...:)

Jako určitě to je moderna se vším všudy. V muzikusu ji myslím docela pomluvili, tak nevím, mně ale nepřipadala průserová, pamatuju si na nějaké vychytávky v elektronice, že to snad mělo (nastavení váhy hlasitosti pro každou strunu nebo co??? něco v tom smyslu).. Ale vzhledem k tomu, že starou neseženeš, tak je podle mě nová přílíš drahá...

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

19

Děkuji všem, dnes jsem vyzkoušel několik jiných bas v dané cenové hladině a poměrně s přehledem to vyhrála Ibanezka RD500-BBS. Vypadá sice hrozně /hlavně hlava/ ale zvukem to převálcovalo mnohem dražší kousky.

To Lukas: Děkuji již jsem podnikl kroky ke spojení s jejich basákem.

0 xLajků:

20

Tak po dlouhém vybírání ji mám doma. Musím poděkovat všem co mi poradili, měli se mnou v obchodech trpělivost, protože tolik baskytar co jsem vyzkoušel a porovnal v průběhu posledních 14 dnů jsem neměl v ruce za celý život. Srovnával jsem nástroje v cenových kategoriích od 6000,- do 29000,- a nakonec jsem vybral dva rovnocenné favority a to Fender jazz bass active /Mexiko/ a Tuve TWB 43. Vím , že Fendřisti řeknou , že Mexiko není Amerika, ale tahle jazz basa hrála líp jak mnou zkoušené Ameriky, a to asi díky tomu activu. Berte to vše jako můj subjektivní dojem. Co se řemeslného zpracování týče je na tom Tunka opravdu dost dobře, i když je vyrobena v Korei. Elektrika tam je ještě Japan. V porovnání s Jazzbasem působí jemnějším dojmem a precizněji zpracovanými některými detaily, což ovšem na hru nemá velký vliv. Zvukově bych to přirovnal snad ke klavíru, čistý silný a hutný zvuk, se kterým díky korekcím můžete pracovat téměř v neomezeném rozsahu. Navíc mě i víc sedí "na těle" , protože jsem menšího vzrůstu a Jazzbasa byla pro mne takové "kopyto". Ale jak říkám obě bych mohl mít doma , Tunka vyhrála díky mému lepšímu dojmu, když jsem to vzal do ruky.
Jediné co mi zkazilo radost byla cena, ta je opravdu 17000,-, protože avizovaných 13200 na shopu Fokusu je údajně administrativní chyba.  I přesto mohu tuto basu s klidným svědomím doporučit všem, protože se podle mne hodí do jakéhokoli stylu, snad jen v Death metalu by její tvary vzbuzovaly rozpaky, ale zvukově jde snad opravdu úplně do všeho.

0 xLajků: