Téma: Tune bass
Zdravím všechny, můžete mi říct někdo něco konkrétního o těchto japonských výrobcích. Konkrétně mi jde o Tune TWB 43-QP.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Baskytara.com » Baskytara » Tune bass
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Zdravím všechny, můžete mi říct někdo něco konkrétního o těchto japonských výrobcích. Konkrétně mi jde o Tune TWB 43-QP.
tyjo tak to tady asi moc lidí mít nebude.. mrkni na http://reviews.harmony-central.com/revi … Technology je tu pár recenzí, anglicky.
Díky moc za odkaz, z něho to vypadá na slušné basy za poměrně příznivé ceny.
Ještě tady
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes … eten~2007/
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes … unor~2006/
ale nevím nevím jak dobře píšou recenze v Muzikusu.
Ja drnknul na jednoho tunaka pred casem v Muzikant.cz, basa to byla slusna, ale vetsi cast ceny tipuju sedi na designu
No v tom Muzikantu ji mají ještě za dost vysokou cenu, /myslím kolem 17000,-/ teď se prodává za 13200,- což si myslím je slušná cena.
ty prodávali onehdá ve Fokusu, ne? Ovšem dnes je předpokládám všechno jinak...
Kdepak, pořád to prodávají ve fokusu, akorát to s tou značkou nemá nic společného /s Fokusem/. Dokonce by to mělo být vyro beno v japonsku, ale spíš to bude zbožné přání, vždyť co dnes není z Číny.
.... jo a někde jsem čet nějáký test a tam celkem rozmázli otázku kvality zpracování detailů nástroje, byly tam přiložené foto a fakt celkem babranina, taky bych to viděl na "hand made people of china" jinak mě osobně tyhle nástroje (tune) svými tvary přivádějí do rozpaků ![]()
Budu si muset na to zahrát, že to je korejec mi až tak nevadí, vždyť i B.C.Rich jsou z číny /tedy ty do 20000,-/. No a když to bude stát za prd, tak se kouknu po něčem jiném /Spector, Warwick apod./
Budu si muset na to zahrát, že to je korejec mi až tak nevadí,
... přesně tak zvukově je to prý hodně zajímavé, vyzkoušej a uvidíš když tak nám tady napiš jak to dopadlo .... ![]()
no sem si nemoh vzpomenout az jsem si ale nakonec vzpomnel. eclipse prece. jasne ![]()
http://bandzone.cz/eclipse
Asi jsem poněkud opožděn, ale jaksi jsem nenašel souvislost v odkazu od Lukase s basou Tune.
B.C.Rich jsou z číny /tedy ty do 20000,-/. No a když to bude stát za prd, tak se kouknu po něčem jiném /Spector, Warwick apod./
Tak ony i ty spectory se v nizsich radach delaji v cicine
muzes si tam tu basu valeku poslechnout, pripadne se obratit na basaka s dotazy...
Kdysi jsem si v prodejně Fokusů nějakou Tune vyzkoušel a vím, že to bylo docela dobrý.. Jenže to jsem o tom tehdy věděl celkem hovno.
Pár měsíců potom, jsem pořídil MusicMana a už jsem tam nikdy nebyl...:)
Jako určitě to je moderna se vším všudy. V muzikusu ji myslím docela pomluvili, tak nevím, mně ale nepřipadala průserová, pamatuju si na nějaké vychytávky v elektronice, že to snad mělo (nastavení váhy hlasitosti pro každou strunu nebo co??? něco v tom smyslu).. Ale vzhledem k tomu, že starou neseženeš, tak je podle mě nová přílíš drahá...
Děkuji všem, dnes jsem vyzkoušel několik jiných bas v dané cenové hladině a poměrně s přehledem to vyhrála Ibanezka RD500-BBS. Vypadá sice hrozně /hlavně hlava/ ale zvukem to převálcovalo mnohem dražší kousky.
To Lukas: Děkuji již jsem podnikl kroky ke spojení s jejich basákem.
Tak po dlouhém vybírání ji mám doma. Musím poděkovat všem co mi poradili, měli se mnou v obchodech trpělivost, protože tolik baskytar co jsem vyzkoušel a porovnal v průběhu posledních 14 dnů jsem neměl v ruce za celý život. Srovnával jsem nástroje v cenových kategoriích od 6000,- do 29000,- a nakonec jsem vybral dva rovnocenné favority a to Fender jazz bass active /Mexiko/ a Tuve TWB 43. Vím , že Fendřisti řeknou , že Mexiko není Amerika, ale tahle jazz basa hrála líp jak mnou zkoušené Ameriky, a to asi díky tomu activu. Berte to vše jako můj subjektivní dojem. Co se řemeslného zpracování týče je na tom Tunka opravdu dost dobře, i když je vyrobena v Korei. Elektrika tam je ještě Japan. V porovnání s Jazzbasem působí jemnějším dojmem a precizněji zpracovanými některými detaily, což ovšem na hru nemá velký vliv. Zvukově bych to přirovnal snad ke klavíru, čistý silný a hutný zvuk, se kterým díky korekcím můžete pracovat téměř v neomezeném rozsahu. Navíc mě i víc sedí "na těle" , protože jsem menšího vzrůstu a Jazzbasa byla pro mne takové "kopyto". Ale jak říkám obě bych mohl mít doma , Tunka vyhrála díky mému lepšímu dojmu, když jsem to vzal do ruky.
Jediné co mi zkazilo radost byla cena, ta je opravdu 17000,-, protože avizovaných 13200 na shopu Fokusu je údajně administrativní chyba. I přesto mohu tuto basu s klidným svědomím doporučit všem, protože se podle mne hodí do jakéhokoli stylu, snad jen v Death metalu by její tvary vzbuzovaly rozpaky, ale zvukově jde snad opravdu úplně do všeho.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Baskytara.com » Baskytara » Tune bass