1

Téma: New snímač-OLP?

Tak drze založim vlastní topic, doufám že to nevadí protože vim že o snímačích je tu napsáno dost... No,uvažuju že bych potunil basu a seknul tam lepší snímač, předpokládám že ten původní nebude nějak výbornej když ta basa je v podstatě low end... Asi by se spíš vyplatilo našetřit rovnou na pořádnou basu ale já uvažuju tak že 20k dám dohromady někdy za 100 let a teď mam nějaký peníze od Vánoc tak bych je nejradši nějak vrazil do hraní než je zas nějak utratim za blbosti... No a navíc jsem spokojenej s pohodlím hry tak proč nevylepšit malinko ještě zvuk. Jenom nevim jestli ty nedostatky co objevuju na tom OLP jsou způsobený snímačem nebo basou, prostě chybí mi tam větší síla v basech taková větší pevnost na těch nízkejch frekvencích, Hčko nezní špatně a dunění mi nechybí ale trochu postrádám to co tu někdo nazval jako tmelivo kapely, ten zvuk je takovej jakoby tenkej, sice docela průraznej a hezky proleze ale něco tomu chybí... Tak co myslíte, pomůže tomuhle snímač? Mam takovou vizi že by se zachoval pěknej středovej charakter nástroje a novym snímačem se tak nějak celkově pozved na vyšší úroveň ale na druhou stranu nevim do čeho jdu:-) Dál jsem uvažoval že bych rovnou potunil i elektroniku ale asi radši zůstanu u pasivu, mě ta aktivka nějak nechybí, ale třeba je aktivka zrovna to co hledám, já nevim:-D Tak co myslíte? Jestli máte v rukávu nějaký rady pro mě tak budu jedině rád:-)

OLP mm3, Fade jazz bass, Gallien Krueger 1001 RB-II, Gallien Krueger 410 RBH
0 xLajků:

2

Re: New snímač-OLP?

No s tou aktivkou stejně poznáš, jestli je ti k něčemu až když ju tam vrazíš. Já teda uvažuju o něčem podobnym s mym SX MM5. Přijde mi sice, že hraje jako prdel i tak, ale měnit ho musim, protože z toho nástroje chci udělat čtyřstrunku. Možná bys mohl ještě zkusit zalaborovat se zapojením toho humbuckeru, třeba by pomohlo sériový zapojení místo paralelního, který tam předpokládám je.

0 xLajků:

3

Wexx napsal:

protože z toho nástroje chci udělat čtyřstrunku

?? jak zajímavé .. az zas bude psát nejakuj manik co che nasivne podladovat 4dtr arii, tk mu te predhodim jako světce smile

0 xLajků:

4

No já si tam asi nechám Hčko a zrušim Gčko, protože to hraje hezky. Respektive mě u toho tak nějak příjemně šimrá v kostech a vlajou mi nohavice. Ale těch pět strun je na tenhle hmatník prostě moc.

0 xLajků:

5

no možná by nebylo špatný si na kytarách vydupat vyzkoušení tohohle
http://kytary.cz/michalik-externi-aktiv … 72:0:0:1:0

a taky bych moch pokecat s nějakym kytarářem ale to se bojim že to budou jen chytrácký řeči a nic se stejně nedozvim:-)

Jo a já vlastně nevim ani jakej snímač by se tam hodil, nemáte nějaký tipy? já totiž nerozumim jak je to s těma aktivníma a pasivníma snímačema a jaký bych tam moh seknout aniž bych překopával elektroniku
děkuju děkuju

0 xLajků:

6

jakej je rozpočet? podlě mě ta aktivka ti ten zvuk nakopne, ale ty chybějící spodní frekvence cych řešil spíš tim snímačem. na OLP se opravdu žádný supr nedávaj, takový SDčko nějaký by to určitě vytáhlo o dost vejš. a pokud bys k tomu přidal i nějakou slušnou aktivku, troufám si tvrdit, že ten nástroj bude hrát o třídu líp, pokud cejtíš, že ten potenciál má.

0 xLajků:

7

Hele vezmi pájku a přepni zapojení snímače na sériový. Pak uvidíš, jestli je fakt tak hroznej. Moje SX má basů až až a nevěřim, že by její snímač byl o tolik lepší.

0 xLajků:

8

tak jsem to trošku studoval na talkbassu a lidi tohle řešej celkem často. interní aktivka nepude- není tam na ní místo. a nejlepší výsledky sou dycky když si koupěj outboard preamp, ale nějakej kvalitní- Sadowsky, Aguilar, Fodera 2000, Demeter. To prej pak má neskutečný kule. snímač nechaj původní. pak se dostávaj mnohem blíž k MM soundu.

0 xLajků:

9

davidak napsal:

jakej je rozpočet? podlě mě ta aktivka ti ten zvuk nakopne, ale ty chybějící spodní frekvence cych řešil spíš tim snímačem. na OLP se opravdu žádný supr nedávaj, takový SDčko nějaký by to určitě vytáhlo o dost vejš. a pokud bys k tomu přidal i nějakou slušnou aktivku, troufám si tvrdit, že ten nástroj bude hrát o třídu líp, pokud cejtíš, že ten potenciál má.

No rozpočet mam takovej že co jsem koukal tak to SDčko by se dalo, no nejspíš i s tou aktivkou ale radši bych zústal u toho pasivu, vlastně bych měl zkusit nějakou krabku abych věděl co by s tim ta aktivka udělala, kdybych v tom viděl zlepšení tak by mi nebylo líto to tam taky šoupnout...

Wexx napsal:

Hele vezmi pájku a přepni zapojení snímače na sériový. Pak uvidíš, jestli je fakt tak hroznej. Moje SX má basů až až a nevěřim, že by její snímač byl o tolik lepší.

A co přesně to přepojení udělá se zvukem? asi bych to moh zkusit co to udělá:-)

každopádně díkes:-)

0 xLajků:

10

Jo a ještě mě napadla otázečka.. Vadí hodně že to OLP má menší rozteče? že ty truny nebudou přesně u magnetů...(??)

0 xLajků:

11

davidak napsal:

interní aktivka nepude- není tam na ní místo

No ale pro kytaráře musí být triviální úkol, aby to místo udělal - a pro hráče to rozhodně nebude nějaká brutální položka, aby kytarářovi zaplatil. No ne? smile

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

12

No hele milimetr by vadit asi neměl. Mě ty struny taky nejdou úplně nad pólama, a přesto hrajou víceméně rovnoměrně. Ve výsledku se ti mírná odlišnost hlasitosti může vykompenzovat výškou strun, protože v prostředku budou struny přesnějc nad póly ale výš nad snímačem.

S tim zapojenim... naprostá většina humbuckerů je zapojených sériově. Má to víc basů a takovej uhlazenější tón. Ale Stingray je tradičně standardně zapojenej paralelně, ten zvuk je pak blíž k singlovýmu zvuku, ale bez aktivky to nemá kule a je to třeba v basech takový rozblitější (aspoň u mě). Mam ale pocit, že většina levných kopií používá spíš sériový zapojení, aby ten zvuk měl i přes mizernou aktivku pořádný kule (a mývá). OLP ale nejspíš podle toho co řikáš má to paralelní. Tak se podívej dovnitř a uvidíš. Změna je fakt hodně jednoduchá. Schemata jsou tady: http://www.rmpickups.cz/soubory/schema_mm.gif

0 xLajků:

13

Wexx napsal:

Změna je fakt hodně jednoduchá. Schemata jsou tady: http://www.rmpickups.cz/soubory/schema_mm.gif

paráda, tak já to zkusim a uvidíme co to udělá:-)

davidak napsal:

tak jsem to trošku studoval na talkbassu a lidi tohle řešej celkem často. interní aktivka nepude- není tam na ní místo. a nejlepší výsledky sou dycky když si koupěj outboard preamp, ale nějakej kvalitní- Sadowsky, Aguilar, Fodera 2000, Demeter. To prej pak má neskutečný kule. snímač nechaj původní. pak se dostávaj mnohem blíž k MM soundu.

hmm tohle by mohlo bejt elegantní řešení...

0 xLajků:

14 Naposledy upravil: davidak (01. 01. 2009 17.59:47)

Fuit napsal:

hmm tohle by mohlo bejt elegantní řešení...

no, kdyby tě to zajímalo, tak cena je cca kolem 120-250$ za použitej, na talkbassu. podle mě je to supr, pak to můžeš použít na jakoukoliv basu.

http://www.bottomwave.com/FoderaAcc/PreAmp.jpg
http://www.bestbassgear.com/images/preamps/sadowsky-outboard-preamp.jpg
http://farm4.static.flickr.com/3245/2756186578_4df378f44e_o.jpg

wink

0 xLajků:

15

Sadowskýho preamp jsem naživo slyšel i viděl, je to parádní věc. smile

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

16

Aguilar by mohl jít sehnat i u nás. Jinak to asi vyzkoušej na tom pankráci, pak uvidíš, jestli to je k něčemu.

0 xLajků:

17

davidak napsal:

no, kdyby tě to zajímalo, tak cena je cca kolem 120-250$ za použitej, na talkbassu. podle mě je to supr, pak to můžeš použít na jakoukoliv basu.

super, dík moc za tip

0 xLajků:

18

Nový snímač podle mě moc nepomůže, ale já se v tom nevyznám, takže to neber moc vážně wink Spíš bych sázel na aktivku, protože u mojeho OLP je ta aktivka dost užitečná. Ty externí elektroniky nejsou vůbec špatné řešení, určitě to bude lepší, než ta vestavěná...

0 xLajků:

19

Wexx napsal:

Aguilar by mohl jít sehnat i u nás. Jinak to asi vyzkoušej na tom pankráci, pak uvidíš, jestli to je k něčemu.

Aguilar u nás distribuuje K-Audio.
Jo, a Aguilar udělal novej preampek Tone Hammer http://www.aguilaramp.com/products_prea … hammer.htm

0 xLajků:

20

xergic napsal:

Nový snímač podle mě moc nepomůže, ale já se v tom nevyznám, takže to neber moc vážně wink Spíš bych sázel na aktivku, protože u mojeho OLP je ta aktivka dost užitečná. Ty externí elektroniky nejsou vůbec špatné řešení, určitě to bude lepší, než ta vestavěná...

No já bych spíš sázel na snímač a pasiv než na špatnej snímač a skvělou aktivku.

0 xLajků:

21

Ja mam tiez aktivny OLP a zvuk je vyvazeny. Ma silne basy, tak by som skor vsadil na aktivku, ako len na snimac. Alebo aktivku s lepsim snimacom smile

0 xLajků:

22

Dilosh napsal:

Ja mam tiez aktivny OLP a zvuk je vyvazeny. Ma silne basy, tak by som skor vsadil na aktivku, ako len na snimac. Alebo aktivku s lepsim snimacom smile

Myslel jsem to tak, že je lepší začít dobrým snímačem, než špatným s vynikajícím preampem.

0 xLajků:

23 Naposledy upravil: Wexx (02. 01. 2009 08.22:19)

Nebo aktivním snímačem, kterej bude mít obojí...

Na Aguilar mě upozornil kamarád kytarář, jako podle něj nejlepší preampy, co jdou sehnat. Jinak ta jejich interní aktivka taky nevypadá, že by měla být nějak hrozně velká. Viděl jsem už i aktivku integrovanou do potenciometru, tak snad by to s tim místem nebylo tak hrozný.

0 xLajků:

24

JJ, i EMG dela malinke aktivky, ktere jdou podle me namontovat temer vsude...
http://www.emgpickups.com/displayproduc … alogid=104

Ibanez SR 705 WNF, snímače EMG 40DC, struny DR, bezdrát Sennheiser EW 172 G2, Hughes & Kettner Quantum 600, Peavey Tour 2*10, Kustom G-115H, ladička Korg DTR-2000.
0 xLajků:

25

tao-kan napsal:

No já bych spíš sázel na snímač a pasiv než na špatnej snímač a skvělou aktivku.

Tak jasně, ale ten snímač u OLP mi nepřijde vyloženě špatný. Není to sice nic extra, ale zase nehraje špatně, i když by mohl být lepší. Ono ideální je mít dobré obojí, ale to už pak záleží na financích, že wink

0 xLajků:

26

xergic napsal:
tao-kan napsal:

Tak jasně, ale ten snímač u OLP mi nepřijde vyloženě špatný. Není to sice nic extra, ale zase nehraje špatně, i když by mohl být lepší. Ono ideální je mít dobré obojí, ale to už pak záleží na financích, že wink

No já už se snímačema lavíroval a tak jsem se přesvědčil, že ty rozdíly jsou kardinální. wink

0 xLajků:

27

Tak jsem včera zkoušel tu externí aktivku by Michalík na pasivním Staggu MM a ten zvuk to neskutečně nakoplo, krásný předevšim na slap, mělo to moc pěkný ty spodky (myslim že to bych ocenil hlavně s kapelou). Ale furt nevim jestli je to to co chci, škoda že tam nebyl potenciometr na středy, je mi jasný že ty dražší aktivky budou lepší... Ještě udělám asi konzultaci s p. Liškou a uvidíme... V podstatě bych se teď už asi nebál ani vypínatelný aktivky v base, uvidíme:-)
Jinak díky že sem furt píšete

0 xLajků:

28

Akorát mě dorazil dneska novej Aguilar Tone Hammer....
hned večer zkusim jestli to je opravdu zázrak jak říkaj....

http://www.aguilaramp.com/gfx/products_ … hammer.jpg

až bude čas a budu to mít otestovaný - napíšu nějakou recenzi...

www.vasekvavra.cz
www.privateearthquake.com
Aguilar DB750 + 2x GS112 + Aguilar ToneHammer 500 + Bergantino NV610 + 1966 Ampeg B15N + Tech soundsystems 4x12
orig. 1964 Fender jazz bass from Bones Hillman from Midnight Oil, orig. Fender jazz bass 1964 CAR, orig. 1961 Fender precision Dakota red
Jurkovic fretless
0 xLajků:

29

Vasek666 napsal:

Akorát mě dorazil dneska novej Aguilar Tone Hammer....
hned večer zkusim jestli to je opravdu zázrak jak říkaj....

http://www.aguilaramp.com/gfx/products_ … hammer.jpg

až bude čas a budu to mít otestovaný - napíšu nějakou recenzi...

ha ta zajímá wimpyho...

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

30

ani ne, s wimpym sme si včera psali tak sem mu to popisoval - jemu se podařilo sehnat aguilar db659, kterej sem taky vždycky chtěl ale už ho nevyráběj a na tohle jsem natrefil dřív.

www.vasekvavra.cz
www.privateearthquake.com
Aguilar DB750 + 2x GS112 + Aguilar ToneHammer 500 + Bergantino NV610 + 1966 Ampeg B15N + Tech soundsystems 4x12
orig. 1964 Fender jazz bass from Bones Hillman from Midnight Oil, orig. Fender jazz bass 1964 CAR, orig. 1961 Fender precision Dakota red
Jurkovic fretless
0 xLajků:

31

Vasek 666 - Pouzij inzerci prosim

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků: