1

Téma: Jaký aparát kolem 25.000?

Leden se pomalu blíží a právě někdy ke konci, když to vyjde dobře s penězi, si hodlám pořídit nový apec. Když jsem si teď přečetl pár vláken o Ampegu tak mě to docela zvyklalo. Uvažoval jsem o Hartke nebo o Ampegu, ale zeptám se jednoduššeji. Budu mít cca 25000,-. Chci 350W zesík a 4*10 box. Styl muziky je momentáně metal (DADG, možná sklouzneme k CGCF), takže zvuk bych bral nějaký agresivnější, snad víte jak to myslím.

Jaký aparát byste mi doporučili? Nebo aslespoň které značky. Díky cool

Dunde.e: přesunuto
D.a.l.i: upresnen nazev threadu...

http://honzoid.ic.cz/ikonky/pe.gif http://honzoid.ic.cz/ikonky/last.gif GulášeK 1001RB
0 xLajků:

2 Naposledy upravil: Dunde.e (08. 11. 2008 00.17:41)

Re: Jaký aparát kolem 25.000?

čoveče, určitě bych se díval i po jiných značkách..nebo přesněji logách smile .
Třeba Hartke zesák s hliníkovým boxem od hartke se mi líbilo, ale je fakt že tak jak se mi líbilo už v prvním kontaktu tak sem tam našel takové místo kde sem trochu pochyboval....ale zpětně si říkám že to možná nebyl problém apecu.
U toho hartke čert ví, ale přece jen kdysi to bylo tak jako všechno made in USA a hrál na to každý druhý jazzman, takže origo USA zesák je i uznávaný, ty současné už jsou brány jako číny, ale myslím že na tom nejsou nijak tragicky.

Musíš se rozhodnout co od toho budeš chtít čekat v budoucnu a věř, že i když teď si budeš myslet...tyjo s ím budu spokojený na věky... tak při první příležitosti budeš chctít svuj arzenál nějak rozšířit.  No možná ne smile , ale přece jen zamysli se nad tím jestli si nenechat nějakou možnost tak učinit, že třeba teď budeš mít 8ohmovou bednu abys mohl časem připojit ještě jednu. A pak i na to dimenzovat zesák. A zase pokud budeš chtít mít už teď silnou a vyrovnanou sestavu tak k třeba 350W připojit 4ohmovku o nějakých 400W a víc....aby to mělo rezervu.

V té ceně si můžeš z nových zesáku poměrně vybrat. I třeba ten markbass s 500W by nemusel být špatný, ten výkon by se ti mohl jendou možná v tvém stylu hodit. Kdyby si teď k tomu koupil nějakou 8ohmovku, třeba teď je v inzerci SWR WorkinkPro za 10 tis (neříkám, že je to super box, ani že je to super cena ale prostě jsou boxy co by hrály dobře) Asi bych se vyvaroval značkovým lowendum

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků:

3

Jaaako obvykle, kup si Hocke voe. Hlavu+4*10box urcite ted Hocke mit bude, nespletes se a budes mi apos prevysujici v dane cenove relaci snad temer vse co bys mohl za tu cenu splasit.

CEILIN KAT IZ WATCHIN U MASTERBATE
0 xLajků:

4

no kamo za 25 koliku se da sehnat uz vytecnej aparat kdyz vis co chces za zvuk a kdyz dobre vyberes.... takze bych byt tebou popremyslel jakej mam rad zvuk, jestli je moje basa dostatecne dobra na to, abych uprednostnil koupi uz drazsiho aparatu a podobne...

OK : ti Hocke dava mesicne nejaky love za propagaci? wink

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

5

No, za ty prachy by u něj mohl mít 450W pololampu + 4*10 neodymovou... A ještě mu zbyde na několikery struny ;-)

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

6

no ja jen rikam, ze je ti dobrej aparat k nicemu kdyz mas spatnou (nebo nedostacujici) basu.... naopak dobrej nastroj zni pekne i na horsich apcich...
ale to uz se tady taky mockrat resilo.

Jsem  TU
0 xLajků:

7 Naposledy upravil: Honzoid (08. 11. 2008 10.57:59)

No tak já mám svojí Arii IGB-48 rád, je lehoučká a tělo maličký takže zvuk neni nijak závratnej, ale mě se líbí. Kupoval jsem jí za 8 klacků což neni zase tak málo, což?

No Hcoke vůbec nevypadá špatně. Já mám zkušenost jen s malým Laney (hrál jsem i na Hartke VX3500 a s mojí basou neznělo špatně).

Hocke je česká firma?
Co je to ten neodym?
Myslíte, že s mojí baskou nemá cenu si kupovat lepší apec?

Hocke jsem nikdy neslyšel tak nevím jaký má zvuk, ale zatim vlastně nemám představu o "svým" zvuku.

Edit: Vy byste mi teda doporučovali něco jako tohle s tímhle? big_smile

Jak je to s tou impedancí? Podle ní můžu pak zapojit určitý boxy, či jak?

..jo a sry za tu sekci..

http://honzoid.ic.cz/ikonky/pe.gif http://honzoid.ic.cz/ikonky/last.gif GulášeK 1001RB
0 xLajků:

8

No hele, dnes už bych taky spíš řešil v první řadě basu a až potom aparát...

Jinak Hocke je firma (člověk :-D) se sídlem v Pardubicích - můžeš se s ním domluvit a kdykoliv si tam cokoliv zajet vyzkoušet. Velmi vstřícný přístup...

Jinak aparát rozhodně má cenu koupit lepší, jen už pak jeho zvuk bude limitovanej právě basou.

Já měl Hocke MT4504 - hrálo to podle mě dost slušně, ale na nějaký to punkový nacinkaný mecheche to nebylo. Zvuk spíš uhlazenější, trošičku cítit ta lampa v předzesilovači. Nestěžoval jsem si.
Ohledně impedancí - to se tu už řešilo mnohokrát. Kdo hledá najde :-)

0 xLajků:

9

Zkusil bych ještě Ashdown MAG, nebo Nemesis od Edenu, ať už serii NA nebo tu novější RS. To jsou relativně slušný aparáty za relativně dobrý prachy.
Nebo i henten Markbass, no smile
Od Ashdownu nebrat boxy, šel bych klíďo do toho Hockeho...ta neodym 4x10 bude dobrá.

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

10 Naposledy upravil: OK (08. 11. 2008 11.23:28)

Axlík napsal:

OK : ti Hocke dava mesicne nejaky love za propagaci? wink

Cekal jsem to az se nekdo ozve...ne neni tomu kupodivu tak smile I kdyz stokrat jsem si rikal, ze to tak musi vypadat...jak tenkrat s tim hochem od Glockenklangu big_smile
Myslim, ze si Hocke zaslouzi trosku propagace, protoze ty jeho aparaty jsou silene podcenovany. A ja mam porad za to, ze jsem objektivni pri hodnoceni :]

Jinak 25tis na komplet aparat neni zas na nejaky joo rozhazovani pokud chces neco co ma silu a aby ti to na podiich pri nejaky metle stacilo.

Honzoid napsal:

Hocke je česká firma?
Co je to ten neodym?
Myslíte, že s mojí baskou nemá cenu si kupovat lepší apec?

Hocke je ceska firma, Hocke se tu na foru dokonce cas od casu objevi, i kdyz jsem ho tu uz dlouho nevidel. Podivej se na http://www.hocke.eu , ma tam aktualni nabidku. Napis mu, zajed za nim do Pradubic, vyzkousej si tam co tam vsechno ma a uvidis/uslysis sam. Za vyzkouseni nic nedas (vyjma cesty do Pardubek). Celej aparat by te moh vyjit na nejakejch dvacet tisic a neco malo.

Neodym. repro (neodym. magnet) je lehci. Zalezi na tobe, jak moc zniceny zada mas smile a jak moc se chces s bednou tahat. Zrovna u Hockeho ty rozdily ve vaze beden neodym/klasika nejsou tak drasticke. Jestli se tam pojedes podivat, tak mozna narazis mezi neodym 4*10 a klasikou 4*10 na urcity zvukovy rozdil, myslim, ze ten neodym (ale neplati to asi vseobecne!) hral trosku vic v basech.

Kdyby nebyl limitovanej vahou a velikosti tak se schvalne zkus Hockeho zeptat na tu henychackou 6*10.

Pokud se chces slyset, tak se na nizsi cenu aparatu stejne moc nedostanes. JA tu basu neznam, neslysel jsem ji, nevim jak hraje. Maly telo a mala vaha jsou fajn kvuli zadum, kvuli zvuku uz moc ne no. Uprimne, 8 tisic za basu moc neni, ale hodnotit dle ceny nelze. Trebas zrovna vybral vybornej kousek, co ja vim. Mozna popremyslej, jestli neco neinvestovat do snimacu nebo elektroniky.

Laneyum bych se vyhybal, zatim jsem nemel cest s kouskem, kterej by hral dobre. At uz hlavy/boxy nebo komba.

U tech Nemesisu od Edenu moc nevim, me se nezdaly.

0 xLajků:

11

OK napsal:

Laneyum bych se vyhybal, zatim jsem nemel cest s kouskem, kterej by hral dobre. At uz hlavy/boxy nebo komba.

Mám přesně opačnou zkušenost. I moje RB6 kombo hraje pěkně a docela slušně tlačí. Ve zkušebně hraju sotva na polovinu a v pohodě přeřve dvě kytary. Dokonce uvažuju, že to vyměním za RB9 se 4x10" boxem... Laney má trošku jiný zvuk. Ale na metal, který chce hrát Honzoid, podle mě nebude...

0 xLajků:

12

Teď hlavně potřebuju něco co bude basovat víc než laney 65, což myslim je všechno ostatní big_smile Do Lanyeho už taky víckrát nepůjdu, ale pro začátek to za ty prachy myslim nebyl špatnej kousek. Proto je basa momentálně až na dalším místě. A navíc stejně ještě nic neumim. Budu jí mít terve dva roky a už jí mám měnit?
Mimochodem to, že je aktivka má nějakej vliv na výběr zesíku?

Markbass má pěkný boxy, ale, doufám, že mě za to nepověsíte a neřeknete že jsem vybíravej nebo tak něco, design zesíků se mi nelíbí.

Jaký máte vůbec zkušenosti s "mícháním" značek? Jestli třeba nějaký boxy špatně reprodukujou zesíky nebo jim třeba nestačej..

0 xLajků:

13

Honzoid napsal:

Budu jí mít terve dva roky a už jí mám měnit?

Me snad zatim zadna basa nevydrzela vic jak rok big_smile ...ne ta prvni mi vydrzela rok, pak jeste bez prazcu pul roku, takze rok a pul...ale jinak vzdycky tak rok. Uz i tahle stavajici bude mit za chvili rok...ale zatim vymenu neplanuju smile

Michani znacek je uplne fuk, pokud nejsi znackovej artist nebo ti nejde o to vypadat stylove a sjednocene smile

0 xLajků:

14

No o to jak vypadám mi vůbec nejde, spíš jako podprůměrný grafik mám vztah k barvám a tvarům, takže mám rád věci který k sobě pasují. A taky symetrický big_smile

0 xLajků:

15

markbass boxy nebrat, v metalu ti vyleti repraky. big_smile to same i hartke boxy. Ja jsme na toho hocke a hralo to dobre jak svina. Tento tyden jsem hral na EDEN Nemesis a taky pohoda.
Ohledne zesaku nevim. Hartke hraje dobre,ale je to vyrabeny uz v cine sad. Zkus zesak Peavey tour 450 a k tomu bednu 410 tvx. Do metalu by to bylo supr smile

Jantar bass - jo zacatky smile, Ibanez SR300DX ve světě smile
Hartke HA3500 - Od Hartke už ani suché z nosa. Warwick WCA 411,  Ibanez ATK400 = minulost sad

MM Sterling (2007), Peavey Mark III Series 300 CHS Bass + Mesa Boogie 210 diesel + Tc flashback
Music Man Club #12
0 xLajků:

16

cunesk8 napsal:

markbass boxy nebrat, v metalu ti vyleti repraky. big_smile

ehmmmm....když je někdo prase, tak mu reprák vyletí i v jazzu wink

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

17 Naposledy upravil: Honzoid (08. 11. 2008 20.15:12)

cunesk8 napsal:

markbass boxy nebrat, v metalu ti vyleti repraky. big_smile to same i hartke boxy.

no konečně cenná informace! uvažoval jsem totiž o tom Hartke co máš ty + box

To Peavey vůbec nevypadá špatně ( 700 Tour + TVX 410 EX )

OK napsal:

JA tu basu neznam, neslysel jsem ji, nevim jak hraje.

"recenze" http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes … rven~2004/

0 xLajků:

18

Vubec se mi nepozdava, ze by Markbassum vylitavaly repraky. Slysel jsem z nich uz dost spicek a subbasy, kdy se ty membrany trepotaly jak vlajka na milesovce, a nikdy to ani nevypadalo, ze by se chtely proletet.

Jinak muzikus recenze jsou kapitola sama pro sebe. Tim opet nechci rict, ze ta basa je spatna. Dokud ji ale neuslysim, tak harmonycentram, natoz pak muzikusum neuverim. Zpravidla u lacnejsich bas je hlavni problem s elektronikou, tak jsem navrhoval tu elektroniku nebo snimace, ale ja o ni vim skutecny prd smile Je pekna, rad budu verit ze hraje i dobre.

0 xLajků:

19

ty joo. peavey zesak skoro za 14 000. Nedavno sel sehnat do 10 tis. a bedna do 8. sad Jinak ta setava co mam ja, je v pohode. Bedna za ty prachy je perfektni a zesak zvukove taky.

Hartke HA3500 - Od Hartke už ani suché z nosa. Warwick WCA 411,  Ibanez ATK400 = minulost sad

MM Sterling (2007), Peavey Mark III Series 300 CHS Bass + Mesa Boogie 210 diesel + Tc flashback
Music Man Club #12
0 xLajků:

20

Pri omezeni 25k bych vzal jetej 500W markbass(tak 10k) a box david eden. Zadny nemesis, ale nejvyssi radu. Pro tvrdarny 210XLT nebo 212XLT, pro jazz 210XST. Za ty prachy me nic lepsiho nenapada. Oproti low-end resenim jako Hartke, Hocke, Peavey apod. to bude hrat jak svina.

0 xLajků:

21

batty napsal:

Pro tvrdarny 210XLT nebo 212XLT

tohle fakt myslíš stačí na v C podladěný metál zla? big_smile

0 xLajků:

22

já osobně pokud bych dneska řešil bednu tak poměr cena/výkon bych se opravdu nebál Hocke.Fut mě láká si u něj nechat udělat 4x12 box.Hrál sem osobně už na pár beden od něj a hrálo to dost slušně tongue

0 xLajků:

23

batty napsal:

Oproti low-end resenim jako Hartke, Hocke, Peavey apod. to bude hrat jak svina.

Ja osobne bych Hockeho do low-endu urcite nezarazoval. To je zas nejakej predsudek nepodlozenej radnym poslechem jeho beden smile

Jinak 2*10 se metalu neuzivi i kdyby byla kontrukcne dokonala. Tu 2*12 bych uz jako moznost videl.

0 xLajků:

24

Markbassy boxy jsou vážně trošku slabší az tu cenu, vyzkoušel sjem jich pěknou řadu..na druhou stranu zesáky jsou fakt super smile To Hartke zesák by mohla být dobrá varianta, ád se sehant celkem levně a mohlo by zbýt dost peněz na box - na tom radši nešetřit...

"Prsotě brumíl"
Prof. II
0 xLajků:

25

Prave ta rada XLT od edenu je neuveritelne hlasita. Nehraje to papirove moc do hloubek, ale B strunu to zvlada. Mozna je to zvyraznenim nizsich stredu a vrcivym eden zvukem, ze tak snadno proleze kapelou. Ja mam D410XLT(a pridam jeste 210XST nebo 410XST), ale to je mimo vyse stanovenej cenovej ramec. Proste bych radsi koupil poradnou bednu a mel ji namirenou na hlavu nez utracet, za nejaky sh.tky.

0 xLajků:

26

Za levnej penis jsou slusny bedny Kustom, mame 410 ve zkusebne. Na kytarach.cz je ted v akci 810 za 16,5k a hlavne s lebkou a plameny:)

0 xLajků:

27

8repráků je zbytečně moc, je to už na úkor kvality a hlavně je to strašné heblo.
Dobrá 2x10 bedna bude dobrá pro začátek anebo koupit kvalitní 4x10 a máš vystaráno jednou provždy.
Hrával sem s SWR 2x10 Goliath (8ohm) + Hartke HA3500 v hodně přeřvané kapele, kde se to opravdu bilo mezi sebou a slyšel sem se, pak ale při příležitosti sem pořídil ještě jednu tu samou a měl uplný klid, že když potřebuji výkon tak mám ho i s rezervou. Na akcích mi stačila vždy uplně v pohodě jen jedna 2x10 a to sem se musel ještě hodně ztižšit (zvukař nás samozřejmně zvučil ).
Teď sem zesák vyměnil za malého Edena WTX260 , hraju spíš popík a zatím sem s kapelou vždy hrál jen s jednou bednou (2x10-8ohm) a zatím se mi nestalo že bych se neslyšel a to sme odehráli pár akcí po klubech kde sme se zvučili sami, takže sem se jednou bednou zvučil i ven....do opravdu přeřvané kapely bych měl trochu strach, ale je zase fakt že i když je kapela hodně přeřvaná a zkušebna není moc veliká tak nemusí být tak šílené výkony, my sme měli zkušebnu hodně velkou cca 6x7x3   možná i víc (s tou uřvanou kapelou) a tam to nedělalo uplnou dobrotu ať už byl výkon jakýkoliv a to sem tam zkoušel hrát i na apec Peavey 2x8"+18" výkon tak 500W smile

Nevím jestli sem ti tímhle nějak poradil v rozhodování asi ne big_smile, ale já osobně bych nikdy nešel do větší bedny jak 4x10 ..tu 4x10 si odstěhuješ při troše námahy i sám, 2x10 unese i slečna smile , ale 6x10 nebo 8x10 jedině ve dvou a nevím jak se stěhujete, ale pokud nemáte dodávku, tak naskládat bicí bedny a vše do auta....no to je kolikrát na nobelovu cenu big_smile
Já sem kdysi řešil jestli mám koupit 4x10 nebo raději za tu samou cenu 2x10 ...nakonec sem se naslepo rozhodl pro 2x10 a nelituji.
  Zesilovač...no záleží i jaký zvuk má basa a jaký ho chceš mít. Ty hartke nejsou špatné, co sem měl letmo možnost porovnat zesák Markbass LM2 a Eden WTX-260, tak i když eden šumí trochu tak šuměl míň jak markbass no a hartke šuměl nejvíc smile , takže jestli si hifista, tak bych si tohle ověřil a případně na to i zaměřil. S výkonem na tom bude nejlépe asi Mark (z těch 3zmíněných) potom asi hartke možná, ale u edenu dostávám zase dřív jasnější konkrétnější zvuk, takže pokud nepotřebuji aby mi vlály nohavice tak nemusím to štvát přes jen spodní basy a mám tam zpoustu výkonu navíc.
   S tím výkonem to ale taky není uplně jednoduché, záleží na citlivosti bedny, která ho dokáže lépe nebo hůře zúžitkovat....nebudu tu o tom psát, už to bylo probráno jinde.

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
0 xLajků:

28

batty napsal:

Proste bych radsi koupil poradnou bednu a mel ji namirenou na hlavu

No jo, ale od toho clovek neni jazzman aby nestal na jednom miste. Clovek se potrebuje slyset v prostoru, pri pohybu, i kdyz vleze pred kytaristovu bednu tak je fajn slyset i sebe.
U takovyhleho tintitka, i kdyz treba hlasityho, to podle myho moc nejde. Clovek pak staticky musi stat u aparatu, aby to aspon trosku citil.
Nevim jak moc je to tenhel pripad, ale pokud kuci nehrajou nejakej powermetal kde stat jako socha v hrdinske poze je mozna jeste koser big_smile, tak bych rek, ze pohyb bude nutnost.

Pro to aby se clovek "slysel" (orientoval) leckdy staci odposlech smile, ale podle me je potreba i ten tlak. Kvuli "hmatatelnosti zvuku", pak se lip ta hra ovlada lip se ton tvori.

Hlasitejsi a tvrdsi hudba ma holt urcite pozadavky a podle me nez perfektne spektralne rovnovazny ton je dulezitejsi brut sila. On je ten krasny zvuk nanic, kdyz ho neslysis a necitis.

Ja ty 2*10 Edeny neslysel, tak nevim ci mam verit na zazraky. Ja bych dal prednost stejne 4*10, na podiu mirne naklopene nahoru. Ono treba by se dala se stestim sehnat i nejaka EBS 4*10 z druhe ruky za patnact a k tomu prikoupit za desitku hlavu, treba toho marka...ale zas ja nevim, marecek za deset je bez lampy, a bez lampy to je jak bez duse... smile

0 xLajků:

29 Naposledy upravil: Honzoid (09. 11. 2008 16.37:33)

Já bych šel určitě do 4 repráčků. Jelikož jsem hrál na Hartke hrál tak bych možná do hlavy šel. Ale jak jsem říkal o zvuku představu nemám a myslim že si zamiluju jakýkoli co budu mít wink Teď mě napadá že mrknu na youtube, jakej má markbass zvouček.

---

jů měním názor na markbass zesíky smile supr zvuk, ale přecejenom jsou markbassy trošku dražší. To si bohužel zatím nemůžu dovolit.

Kdybych teda uvažoval o http://kytary.cz/hartke-basovy-zesilova … 14:0:0:1:0, co byste mi k němu poradili za box 4*10 okolo 15000,-

0 xLajků:

30

OK napsal:

bez lampy to je jak bez duse... smile

Ale plosím tě big_smile

"Prsotě brumíl"
Prof. II
0 xLajků:

31

cunesk8 napsal:

markbass boxy nebrat, v metalu ti vyleti repraky.

no to bych se divil...:)
sice to neni zadnej ampeg brumla.. ale repraky ze by z nej litaly chm chm chm..

btw mozna by stalo za to zkouknout jestli pavlik spectorar tady z fora uz strelil tu svoji kombinaci miniedenu a  swr 4*10...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

32 Naposledy upravil: Jekub (09. 11. 2008 14.56:28)

Taky bych se sem chtěl přidat. Pokukuju po zesiku, chtěl bych to něj vložit max. 15k možná ještě pár stovek navíc. Ale na druhou stranu nejsu profík a chápu že za tuto částku nedostanu něco na celej život, takže počítám že nějaká ta výměna ještě jednou proběhne.
Nebál bych se celoflašky, ale stačila by mi i elektronka v preampu. Proto je pro mě zatim nejpřijatelnější zesik Hartke 3500. Cena fajn, ještě by něco zbylo na další investice do boxu. Nepotřebuju obrovskej výkon. Hrajeme rock a zatim jsem vystačil i s Hockem BG113.
Add Hocke, uvědomuju si že má v nabídce taky zajímavý kousky, akorát pořád váhám, tranďák BG113 mi prostě zvukově nesedí, je moc sterilní, příliš uhlazenej. Tak mám starost co by vylezlo z těch zesiků......tak díky za názory.

Hur Hur Hur!
Ehm...Keen JB (snímače fender), Hocke BG113..
A spousty chromu....:D
0 xLajků:

33

Jekub napsal:

a chápu že za tuto částku nedostanu něco na celej život

tak to chápeš špatně...já za +/- tu cenu mám něco o čem si myslím,že mi v pohodě vydrží nafurt tongue
víc by byla pro mě už jen nesmyslná rozežranost

0 xLajků:

34

Taky řeším hlavu...můžu mít malýho Edena za dobrý prachy, ale bojim bojim výkonu...pak Carvin R600, ale bojim bojim, bo ho nikdo moc nechválí (a přece jenom je starší a vypasenější :-) )... teď koukám po těch Markách, někdo prodává LMK za 16...

ELF / Lakland
0 xLajků:

35

Zeptám se jinak. Co říkáte na tuhle kombinaci? Hartke zesík a box?

0 xLajků:

36

box vyber jinaci

Music Man Club #12
0 xLajků:

37

zvukově to není špatná kombinace..ale říká se že ty repráky se kazí. Já si teda přesto myslím že se kazí spíše u řad VX (kde se např u komb používá 4ohmová bedna co snese menší výkon než dá zesilovač) a i tam to není vždy, někomu slouží v pohodě. Tady ty hliníkové se kazí mylsím nohem méně a pokud si ji koupíš v 8 ohmovce, tak bude mít rezervu a kazit by se neměla.  Ta horna mi příjde možná trochu zbytečná, protože to ani tak horna není a ty hliníkáče mají svůj charakter že ani nepotřebují hornu.

0 xLajků:

38

cunesk8 napsal:

box vyber jinaci

taky bych to tak řekl.
Teda osobně bych si za ty prachy nekoupil ani jedno,ale o mě tady nejde tongue

0 xLajků:

39

ok, tak aspoň v zesíku mám teda jasno smile

0 xLajků:

40

Jako já z těch Hartké hliníků a hybridů nejsem nadšenej, ale říkám, si že nemít dost peněz na něco extra lepšího, tak do toho jdu...ale bacha ty hliníky maj fakt svuj zvuk jako skoro nic, to musíš zkusit...

"Prsotě brumíl"
Prof. II
0 xLajků:

41

Já bych si dovolil navrhnout tohle
http://www.thomann.de/gb/gallien_kruege … fstack.htm

Podle mě za ten celek je to celkem férová cena;)

GK 700RB-II, GK 410RBH, GK 410BLX, GK Backline 110,
Cort Action Bass 4, Fade Jazz Bass, Ibanez SR705TK, Schecter Omen 7
Boss ME-50B, AKG WMS40FLEXX
0 xLajků:

42

Ja bych na metal volil rozhodne hodne vykonej Ampeg, nebo Marshall. Naopak, co bych nikdy na metal nevolil je Hocke, Hartke, Trace Elliot... a uz vubec ne nejaky komba 2x10. Tam potrebujes mit silnej a nekompromisni zaklad s rezervou ve vykonu.

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
0 xLajků:

43

to GK je za dobrou cenu, myslím že by ti na kytary.cz nebo guitarshop.cz dlai tu samou cenu když jim řekneš že u thomanna to je za tolik.

0 xLajků:

44

Dunde.e napsal:

to GK je za dobrou cenu

Na GK jsem zapomnel. Ale neslysel jsem moc velkou chvalu na bedny v tech nizsich radach.

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
0 xLajků:

45 Naposledy upravil: Janus98 (09. 11. 2008 18.46:38)

Ivo napsal:

Na GK jsem zapomnel. Ale neslysel jsem moc velkou chvalu na bedny v tech nizsich radach.

No samozřejmě to není spička ale když to porovnáš s výrobky ve stejné cenové kategorii tak pochybuju že najdeš něco extrémně lepšího za lepší peníz.Z vlastní zkušenosti ti můžu říct že ten zvuk je dobrý a boxy dostatečně silné.

0 xLajků:

46

Dunde.e: myslíš že i když je to cena za set? s nákupem přes net nemám žádný zkušenosti sad tak poraďte

0 xLajků:

47

no guitarshop.cz kytary.cz a jiní machrují že ti nabídnou lepší cenu. Napiš jim mail nebo zavolej, že si to u thomana viděl za tolik, tak jakou ti nabídnou cneu oni. Popř zkus i musikzone.cz tam sice mylsím GK nevede,ale když se zeptáš třeba by ti to objednal. Nevím od kud jsi, ale za zeptání nic nedáš.  J8 mylsím že ti dají tu samou cenu přepočtenou v kurzu eura a když ne tak ne no. DObré by bylo že to není základní řada ani ten zesák ani bedna a výkonově už jsou na tom oba dobře...s možností to i rozšířit o další box.
Jestli se ti líbí GK tak to fakt zkus se zeptat. Mě osobně jsou jakékoliv značku tamtudy big_smile včetně GK.

Fakt řešení je hodně. TO hartke s 350W není uplně mnoho, teoreticky můžeš koupit třeba i starší bendu a k tomu bys zas mohl koupit dražší výkonější zesák.

Fakt dívej se i po bazarech, tam zase tolik neplatí že stará bedna je horší jak ta samá nová. Jak sem kupoval to své SWR a pak se mi poštestilo ještě druhé z bazaru, tak ve zvuku rozdíl není asi žádný, ta starší, u té šumí horna trochu víc jak u té nové, ale pořád je to na normální úrovni (obě dvě jsou regulovatelné, takže není problém šum eliminovat smile ) jiank je zvun nerozeznatelný.

25tis je docela dost i na pořízení lepšího apecu, tak je škoda kupovat něco nové, když je pravděpodobné že z toho vyrosteš smile . Schválně se mrkni za kolik se prodávají v bazaru ty věci co chceš .

Jako nejlepší by bylo, kdyby sis vyzkoušel tu svou vysněnou sestavu předtím než ji koupíš i někde víc naostro, třeba u kámošu ve zkušebně, nebo na koncertě. Zkus zjistit kdo má v okolí jaký apec a domluvit se snima že by sis na to rád zahrál něco nebo jen poslechl. Pak budeš mít vetší klid a budeš pak i spokojenější.

0 xLajků:

48

já furt nevím proč to Hocke řadíte někam k těm lowendům.Myslím,že to hraje fakt rozumně a navíc jako velkou výhodu bych tady vypíchnul ten support a hlavně pozáruční servis.
V jeho zesácích bych neviděl takovou sílu,ale ty bedny bych se klidně nebál postavit proti nějakým ampegům,GK,SWR... podle mě to neni takovej rozdíl a hlavně vidím tam pak fakt ten servis:)

0 xLajků:

49

Dunde.e napsal:

25tis je docela dost i na pořízení lepšího apecu, tak je škoda kupovat něco nové, když je pravděpodobné že z toho vyrosteš  . Schválně se mrkni za kolik se prodávají v bazaru ty věci co chceš .

tak pod to se podepisuju na 100%.Zesák bych kupoval rozhodně jetej a u bedny záleží na stavu

0 xLajků:

50

1. Také si nejsem jsit kvalitou gallienských beden s uzavřenou ozvučnicí či co to mají, ale záleží taky na uchu..

2. Kamoš hraje progressive metal a má hartke hliník a 3500 a je spokojenej

3. Kdybys měl gallien zesík, kup biamp bednu..to z teho zesíku udělá o třídu vyšší...fakt to má skvělý efekt...

4. Pan čelechovský v musikzone gallieny vede, ale myslím, že je, stejně jako všichni v celé republice, prostě nemá...

5. U kytar.cz se mi povedlo cenu vyjednat, jen u Blue Caba, když jsem po nich chtěl seluv na 410RBH, pro jistoptu se ani neozvali big_smile Ale možná omylem samozřejmě...nicméně skvělou skušenost mám v tomto s brněským muscentrem, tam je to dobrá komunikace - doporučuju. Svoji aparaturu jsem proto kupoval přes ně.

6. Jak už tu zaznělo, za 25k se dá na bazaru sehnat věcí že bys koukal..

"Prsotě brumíl"
Prof. II
0 xLajků:

51

Ta GK 410 RBX hraje velice pěkně. Hrál jsem na to na jedné akci se svou Arií IGB505 a zsík GK 1001RB a hrálo to velice slušně, kdybych si kupoval novou bednu tak tohle by byl velký favorit. Dokonce to hraje od 31Hz a opravdu i spodní H to hrálo naprosto v pohodě.

Dingwall NG-2 5 DPW, TC Electronic BG250-210
Profil: http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=9496
0 xLajků:

52

Andrew napsal:

Dokonce to hraje od 31Hz a opravdu i spodní H to hrálo naprosto v pohodě.

tahle číselná hodnota je také velice zavádějící a v důsledku vůbec nic neříkají o vhodnosti nebo schopnosti zahrát s basou lazenou od H !

0 xLajků:

53

no já jsem asi divnej, ale zesík bych radši novej. GK 700 MK2 nebo jak se jmenuje vypadá dost slušně, je to i nejdažší novej o kterým přemýšlím, tu bednu jsem nikde v českým obchodě nenašel, asi vyprodáno.
kam se teda mám podívat na ojetý boxy? big_smile

0 xLajků:

54

Papírovýmu udaju 31Hz bych nevěřil ani na tom papíře...

Boxy GK momentálně nejsou v ČR, musíš si je normálěn objednat a oni ti je přivezou bud z nějaký evropskýho skladu nebo přímo z USA, mně to vezli myslím z USA:...

"Prsotě brumíl"
Prof. II
0 xLajků:

55

Kiwi napsal:

2. Kamoš hraje progressive metal a má hartke hliník a 3500 a je spokojenej

Co mu asi tak zbejvá... Právě tenhle apec jsme nedávno s kolegou basákem testovali a měl jsem ho i pujčenej na hraní. Na Fender JB, Musicmana a pětistrunnou Ibanez a porovnávali ho s hádejte čím - Elliotem a Marshall Dynamic. Nebudu vám říkat, kdo jednoznačně zvítězil. I kolega uznal, že si s koupí Hartkeho nasral do bot. Za sebe říkám Hartke NE!

Pokud chceš aparát na metal, jdi po výkonu a konkrétnosti. Ač sám nemám zvuk Marshallu rad, tak tady bych ho doporucil. Ale to je tim, ze ja nehraju metal! Trsatkem zněl fakt dobře. Nebo ten Ampeg, jak už jsem tu psal...

pekelnik napsal:

já furt nevím proč to Hocke řadíte někam k těm lowendům

Já zas nevím, proč ho tu všichni stavěj před špičkový a léty prověřený aparáty...

0 xLajků:

56

Ivo napsal:

Na Fender JB, Musicmana a pětistrunnou Ibanez a porovnávali ho s hádejte čím - Elliotem a Marshall Dynamic. Nebudu vám říkat, kdo jednoznačně zvítězil.

Marshall,  to my přece víme smile

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

57

jenže jestli správně počítám, to už bych asi musel investovat 30000 sad což je nad moje možnosti

0 xLajků:

58

Ivo napsal:

Ale to je tim, ze ja nehraju metal! Trsatkem zněl fakt dobře. Nebo ten Ampeg, jak už jsem tu psal...

nechci hrát JEN metal, nehraju trsátkem, levný Marshally prej za moc nestojej a Ampeg a Hartke jste mi romluvili. big_smile

0 xLajků:

59

Honzoid napsal:

nechci hrát JEN metal, nehraju trsátkem, levný Marshally prej za moc nestojej a Ampeg a Hartke jste mi romluvili

Tak to uz Ti zbejvá jedno. Vykaslat se na nase blby rady, kde kazdej chvalime jen to svoje a jezdit, zkouset, testovat, jezdit... az tech 25 tacu projezdis a budes mit svatej klid! Dobrou... :-)

0 xLajků:

60

no vaše rady jsou většinou dost subjektivní, ale i tak jsem se zatim dobádal díky vám k zesíku GK, ještě nějakej boxík a jsem spokojenej wink

0 xLajků:

61

Honzoid napsal:

jsem se zatim dobádal díky vám k zesíku GK

Jojo GK rules wink

0 xLajků:

62

kucí, v lednu jdu vykrást banku, nějaký dobrovolníci?

0 xLajků:

63

a slysels to GK nekdy, zahral sis na to? GK maji dost specifickej sound, tak at pak nejses prekvapenej....

Jsem  TU
0 xLajků:

64

pekelnik napsal:

já furt nevím proč to Hocke řadíte někam k těm lowendům.Myslím,že to hraje fakt rozumně a navíc jako velkou výhodu bych tady vypíchnul ten support a hlavně pozáruční servis.
V jeho zesácích bych neviděl takovou sílu,ale ty bedny bych se klidně nebál postavit proti nějakým ampegům,GK,SWR... podle mě to neni takovej rozdíl a hlavně vidím tam pak fakt ten servis:)

+800 a poklona!

Ivo napsal:

Já zas nevím, proč ho tu všichni stavěj před špičkový a léty prověřený aparáty...

Nemyslím, že to tu někdo staví před ně... Spíš bych řekl vedle nich s potenciálem zaútočit. Takovej černej kůň z tý naší kotliny. A vůbec - hrál jsi na nějakej novější kousek?

0 xLajků:

65

Mimochodem, pekelník tu nadhodil cosi o Hocke 4*12 - jednu dobu ji měl v nabídce (za velice příjemnou cenu, snad kolem 13-14k) a dokonce jsem ji (maličkou) chvilku slyšel i naživo v kombinaci s tím 500W zesákem, ovšem v pokojové hlasitosti. I tak to na mě budilo dojem, že na plný koule by to člověku urvalo cingrlátka a trhalo asfalt.

0 xLajků:

66

Axlík napsal:

slysels to GK nekdy, zahral sis na to?

koukal jsem na youtube a docela se mi ten zvuk líbí a jak jsem už psal, "spokojím" se s každým zvukem big_smile

0 xLajků:

67

to Honzoid - Můžu se jenom zeptat co máš konkrétně proti Ampegu? smile

Sandberg California JM5, Ampeg SVT-3 PRO, Ampeg SVT 610 HLF, Colorsound Bass Fuzz, PW-CT-04
0 xLajků:

68

Axlík napsal:

a slysels to GK nekdy, zahral sis na to? GK maji dost specifickej sound, tak at pak nejses prekvapenej....

No já GK kupoval na blind a nemůžu si ho vynachválit.Má přesně ten zvuk který chci.

0 xLajků:

69

tů hruši: nemám proti němu nic, ale ostatní mi ho rozmluvili

0 xLajků:

70

No, já na tohle nejsem moc objektivní, protože jsem vlastníkem, ale když se podíváš na metalisty tak hodně z nich právě Ampeg má, prostě rock - metal - punk to je jeho zacílení, štve tě to charakteristické Ampegovské zabarvení zvuku, nebo to, že teďka přesunuli továrnu a bojíš se kvality zpracování? Jinak Gallieny jsou fajn, stejně jako Ampeg mají svůj charakteristický zvuk...Nejde mi o to protlačovat nějakou značku, upřímně je mi jedno, co si koupíš, spíš mě zajímá, na základě čeho jsi se konkrétně rozhodnul smile

Sandberg California JM5, Ampeg SVT-3 PRO, Ampeg SVT 610 HLF, Colorsound Bass Fuzz, PW-CT-04
0 xLajků:

71

To kurcatowiatum: Pisu z mobilu a nevim jak oznacit a citovat text, tak takhle k tomu Hockemu... Byl jsem nakupovat se znamym, dostal tip a jel si ho zkusit. Cislo po me nechtej, ale melo to repro 2x12 a docela slusnej vykon. Zkouseno na JB, ale proste takovej nijakej zvuk. Nevzal ho a vlastne i diky me... Ver mi, ze jsem vlastenec kazdym coulem a pral bych si, aby mala ceska firmicka dala poradne na prdel velky a zvucny firme, jako treba Ampeg. Ale bohuzel to tak neni, jen si to myslime! Az me nejakej vercajk z rady Hocke oslovi, tak ho klidne koupim a budu ho tu tvrde hajit.

0 xLajků:

72

Za poslední dva roky jsem na webu neviděl něco jako 2*12", takže tipuju, že to bude už něco staršího... A myslím, že ani Trace Elliot nebyl od začátku špička ;-)

0 xLajků:

73 Naposledy upravil: OK (10. 11. 2008 01.24:24)

Add. Hocke... nechce se mi do toho znovu, ale Hocke snesl srovnani s EBS. A ja si dovolim s pevnou vuli tvrdit, ze to Ampeg treba nesnese. Hocke - mluvim o boxech- narozdil od Ampegu maj vetsi citlivost, nemrvi zvuk a jsou staveny z mnohem kvalitnejsiho materialu co vim. Narozdil od Hartke (tech co jsem videl v CR, v USA je to uplne jiny Hartke) se neklepou pri vytaveni jak staresina nad hrobem.

Souhlasim bez vyhrady s Pekelnikem a jestli jemu v prackach neco hralo (soude dle fotek smile), tak na nejaky metalovy solichani to bude hrat jeste s velkou, hodne velkou rezervou.

Pro me Hocke, po prekonani predsudku, ktere jsem ziskal z jeho starsich veci, uz dneska plni roli regulerniho custom vyrobce se vsim tim luxusem co se bezne slovu "custom" prisuzuje. Jeste tam misto Eminenci davat ty rucne delane ceske repro (poradte, kdo je ten znamej ceske navijec repraku?) a uz by to bylo uplne koser smile

To ze ma nizky ceny mozna nekoho odrazuje a plni pochybama...zajedte si k nemu, nic vic doporucit nemuzu. Zajedte si tam driv, nez cokoliv reknete.

kurcatovium napsal:

Za poslední dva roky jsem na webu neviděl něco jako 2*12", takže tipuju, že to bude už něco staršího... A myslím, že ani Trace Elliot nebyl od začátku špička ;-)

+1

Co se bazaru tyce, tak u hlavy bych se nebal (i kdyz Gazelle treba tvrdi, ze z druhy ruky ani hlavu ani box).
Ale u toho boxu bych opatrne, pokud neznas jeho predchoziho majitele, pokud neznas co s tim hral, pokud si nesahnes na membranu a nezjistis jak je vyklepane repro...no proste box je spotrebni zbozi a z druhy ruky bud jen velmi kvalitni box, nebo box se kterym bylo velmi kvalitne zachazeno smile A az to budes posuzovat, tak zlate pravidlo "nikomu never".

Pokud by ses rozhodl pro hockeho, tak ale doporucuju spis nove kousky. Jsou lepci smile

0 xLajků:

74

OK napsal:

i kdyz Gazelle treba tvrdi, ze z druhy ruky ani hlavu ani box

hele, mne ber s rezervou, mám na to, tak to kupuju nové se zárukou.... a je moje blbost, že na tom pak půlku prodělám....

0 xLajků:

75

GK je malokdy v CR k dostani,vim jak jsem kupoval to svoje a nakonec sem to vyresil pres thomanna,uplne v poho.kdyz uz koupis GK,tak bys mel asi  koupit i GK biamp bednu,at to kloudne vyuzijes.

a jinak v druhe zkusebne hraju na to hartke3500,ale ne s hartke bednou a ten zvuk je oproti mojemu gk dost "agresivni" - na neco tvrdsiho asi lepsi.

takze GK jo,ale s GK bednou a pocitej s tim,ze se to tu hur shani.

hartke taky,ale néé hartke bednu .D

0 xLajků:

76

cassus napsal:

hartke taky,ale néé hartke bednu

S tím naprosto souhlasím, ty zesilovače od nich jsou dobré a zvuk je pěkně agresivní a průrazný, ale bedny od nich zas tak dobré nejsou.

Dingwall NG-2 5 DPW, TC Electronic BG250-210
Profil: http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=9496
0 xLajků:

77

Ivo napsal:

to mi podsouváš něco,co já sem nikdy neřekl smile
já ho rozhodně nestavím před,ale taky v tom nevidím žádnej šunt.nemyslím si že v bednách to bude o tolik horší...

0 xLajků:

78

Souhlasim s Pekelnikem, Hocke nedela vubec spatne boxy. Kolega ma ve zkusebne 2*10 a 1*15, sem tam si je, kvuli mistu, pujcuju a ve spojeni s Kettnerem to neni vubec spatne. Pravdou je, ze je dobre brat s sebou i tu 15", aby to melo trosku vic spodku. Jinak 4*12" Pekelniku, to je muj davny sen smile
Co se tyka vyberu hlavy - je jich opravdu hodne a tak bych se neunahlil a pokud nemas nejaky vytouzeny typ, pekne bych zkousel a hleda to, co mi sedne.

Ibanez SR 705 WNF, snímače EMG 40DC, struny DR, bezdrát Sennheiser EW 172 G2, Hughes & Kettner Quantum 600, Peavey Tour 2*10, Kustom G-115H, ladička Korg DTR-2000.
0 xLajků:

79

Andrew napsal:

zvuk je pěkně agresivní a průrazný

s tímhle taky můžu souhlasit,ale mě osobně to u toho Hartke nějak moc neštimuje.Ale to už sme zase u toho,že jeden má rád to a druhej ono....

0 xLajků:

80

MK napsal:

Jinak 4*12" Pekelniku, to je muj davny sen smile

kua kua,zjišťuju že tohle drží více lidí big_smile
A ono na to dřív nebo později dojde smile.Hocke by to pomalu měl začít znovu dělat big_smile

0 xLajků:

81 Naposledy upravil: Štěpán Axman (10. 11. 2008 11.05:10)

no 4x12 je pro me osobne konecne idealni bedna, ma vsechno co ma mit.

jinak jeste k tomu zesaku - proc chces, Honzoide, koupovat novej? Tady na foru je k prodeji od Geralda Warwick.. zadnej extra zazrak to asi nebude ale osobne si myslim ze to bude hrat lip jak to Hartke a hlavne to dava za vybornou cenu, IMHO.

Za dva tri roky az budes vedet vic co chces tak zainvestuj poradne a se zkusenostmi....

Jsem  TU
0 xLajků:

82

Axlík má pravdu smile  ten zesák je fakt za velice dobrou cenu, se slušným výkonem a zvukově si mylsím že na tom bude stejně jako většina ostatních. A má to obrovskou výhodu, uštříš spoustu pěněz a můžes investovat více do bedny nebo ti i zbyde...a v případě že se ti zalíbí něco jiného tak při prodeji neztratíš téměř nic .

0 xLajků:

83

Dunde.e ma taky pravdu smile

Jsem  TU
0 xLajků:

84

Tak přidám moje skromné zkušenosti, možná jednou taky k věci... Měl jsem nějakou dobu Hartke 3500, teď mám Gk 400 rb III a s tim Galienem jsem hrozně spokojenej, řekl bych že to jsou skvělý zesilovače, ale je pravda že maj svuj zvuk a je spoustu lidí co na to nadávaj:-) Ale zase když jsem měl to Hartke tak jsem si řikal že je to děsná mašina a že hrát něco fakt hodně tvrdýho a podladěnýho tak že by byl ideální...

OLP mm3, Fade jazz bass, Gallien Krueger 1001 RB-II, Gallien Krueger 410 RBH
0 xLajků:

85

no tady se mluvi o ampegu, ale za 25000 poradnej ampeg nebude. Ja ampeg musim pochvalit po zvukove strance, je to proste rockovy aparat a mam ho uprimne rad.
Na tvem miste bych sel do GK ...podle me ten jejich "bordel" do tvrdsi hudby fakt pasuje:)
Je to taky docela dost bytelny aparat kde jen tak neprokopnes reprak kdyz budes na podiu skotacit:)je to renomovana znacka a podle me kvalita zla nebude.
Nebo zkus to Hocke. Ovsem jak jsem pochopil, kupujes si svuj prvni poradny aparat, muze se stat ze ho pak budes chtit prodat  a pak se Hocke asi prodava hur.

Musicman Stingray5
Ampeg SVT 3 Pro + Ampeg SVT 610 HLF
Roland Bass Cube 100 W
0 xLajků:

86

Axlík a Dande.e mají pravdu smile
a já teď sakra ani nevim, proč ho chci prodat...ale asi pro to, že chci zkoušet pořád něco novýho (asi nějakej druh úchylky nebo co)
Tak kdybys měl zájem, dej vědět...

ELF / Lakland
0 xLajků:

87

jinak borec prodává na kytary.cz Aguilar boxy GS 112...2 kusy za 15! což je super cena a zvuk snad nemusím popisovat...  smile

ELF / Lakland
0 xLajků:

88 Naposledy upravil: cunesk8 (10. 11. 2008 16.52:10)

box bud WARWICK WCA 411 pro - tlaci pekne, zvuk taky super. Na hocke box sem hral jednou i s Hocke hlavou a taky dobry. GK je tezko u nas sehnatelny. sad tak si vyber big_smile odkad si?

Music Man Club #12
0 xLajků:

89

Marek.Zavodsky napsal:

Ovsem jak jsem pochopil, kupujes si svuj prvni poradny aparat, muze se stat ze ho pak budes chtit prodat  a pak se Hocke asi prodava hur.

hlavně ještě s jistotou nevim kolik budu mít peněz, ale zvuk GK se mi líbí a mám ještě dost času tak zjistim u koho bych si na něj mohl zahrát abych ho opravdu slyšel. Myslim že přece nejsou stanovený hranice zvuku že ten se hodí do toho stylu a druhej do jinýho. A já zase nechci mít stejnej zvuk jako mají basáci v okolí (Hartke 3500 rovnou dvakrát v našem malém městečku). Kdyby to vyšlo tak určitš půjdu do GK, jsem moc rád že jsem se k němu dobádal, třeba bude v lednu dobrej kurs eura tak to koupim ze zahraničí (ikdyž jak jsem psal s nákupem přes net nemám žádnou zkušenost, tak bych se asi bál).

0 xLajků:

90

Jo je to pravda, funguje to:-D

Baskytarysta nar.11.12.1971 v Brno-střed
0 xLajků:

91

cunesk8 napsal:

odkad si?

hranice čech, moravy a rakouska doslova

0 xLajků:

92

aj tu je dost lidí, co mají GK, stačí se domluvit a udělat výlet, abys pak nezaplakal....

0 xLajků:

93

Kdo z vás bydlí v jižních čechách nebo na vysočině?

0 xLajků:

94

Co dodat k Apegu, Ampeg je Ampeg:-D Netvrdím, že je nejlepší na světě, už sem hrál za svůj život(38) na ledacos, ale myslým, že každy má ten svůj oblíbený zvuk v uchu, nejde se bavit o tom co je lepší nebo horší. Ano Ampeg, má svůj charakteristický sound, který nejde přehlédnout, buď tě ten zvuk zaújme nebo ho nenávidíš a to je jediné negativum nebo pozitivum.....Mě plně oslovil po všech stránkách vyzkoušel sem si u kolegi v Brně, touha byla převeliká a šel sem dotoho. Přesto že nejsem příznivec komb, potřeboval sem něco mobilního co sám unesu a odvezu a to byla B115 T(lampa) 100W (možná i více) Dobré na doma, zkušebny do studia i do klubu. Jediné co mi vpočátku chybělo tak EQ který nahrazuje čudl Ttieble s peti polohama stylů(rychlo EQ.) Většinou používam polohu 3 pro mě nejuniverzálnější nastavení hry. Co říci na závěr. Rád budu pokračovat dál do brzkého budoucna s hlavou a bednou, je to prostě moje krevní skupina:-D

Baskytarysta nar.11.12.1971 v Brno-střed
0 xLajků:

95

Honzoid napsal:

Kdo z vás bydlí v jižních čechách nebo na vysočině?

U mě možnost  vyzkoušet zesák v Brně  s Bi-amp bednou, jinak bych ti poradil abys vzal bednu něco kolem 100-102 dB a nejlépe Bi-amp to je pak úpně jiná hra.

Spector NS 5 CR, GK 1001 - 90's Style jak ta kapela RHCP, Symetrix, H&K BC410H
Jolča Jantar 4
0 xLajků:

96

No tak někdy bych mohl zajet, je to sice daleko, ale busem se to přežít dá, idykž teda nevim jak moc dobrý je spojení. Promyslím to a jestli se nenajde někdo z bližšího okolí (popřípadě Prahy, tam jezdim častěji) tak se domluvíme.

0 xLajků:

97

20km od Brna, taky jsem ochotne poskytnout vyzkoušení toho co mám v podpisu...

"Prsotě brumíl"
Prof. II
0 xLajků:

98

Honzoid napsal:

Myslim že přece nejsou stanovený hranice zvuku že ten se hodí do toho stylu a druhej do jinýho.

Řeknu ti jedno moudro co mi říkal můj učitel:"Zvuk nedělá ani aparát ani nástroj, ale každý si svůj zvuk nosí v sobě"

0 xLajků:

99

nóó, na tom něco asi bude

0 xLajků:

100

Honzoid napsal:

nóó, na tom něco asi bude

Jistě že.To je i ověřené.

0 xLajků: