Taky jsem pozorně vyslechl Rybův koncert na ČT2 a velmi mi jejich hudba imponovala, protože tento alternativní a vůbec současný jazz mám rád. Tome, ty jako skvělý basista možná na Rybu pohlížíš přísněji, více z konkurenčního hlediska
, já spíše sledoval kapelu jako celek. Nikdo z nás nemůže pochybovat o tom, že jsou výborně sehraní, slušný aranž, na české podmínky zajímavá muzika, zvuk taky dobrý, vyvážený naživo. Lehkost hry čišela z celého koncertu každým coulem, jóó co by za něco takového našinec dal
. Saxofon (tn, sp) a basklarinet – oba špičkoví muzikanti s výtečným feelingem a vyzrálým způsobem hry. Ti by se neztratili u žádného světového jazzového uskupení!
Rybova hra na obě basy se mně právě líbila, nejednalo se jen o jeho exhibiční extempore, nýbrž citlivě se muzikanti vnímali navzájem. A ruku na srdce; bezpražec byl znamenitý, čistě hraný i v bězích, unisonech a dvoj, trojhmatech.
Deana Browna mám ve svém archivu mimo jeho různá hostování (sólové CD mám jen jedno) taky na videu, kde hrál s takovými velikány – Louis Belson – velký experimentátor s bicími, snad první, kdo v jazzu používal dva 24“ kopáky. Pak s Billy Cobhamem, Michael Brecker aj.
BL-700NT, TRB-1005NT, B4Fl, BB-350, RB-660Fl
SVM-360 hybrid, SVM-600 hybrid, 4x10 DeltaLite II-2510, 4x10 Beta 10-A, box EV-18B+2x10 Gamma, kombo SVM-300 KappaLite 3015, Peavey TNT-130 aj.