1

Téma: SWR working pro atp? to sem jelen...

Zdárek basáci a basačky. Projížděl sem dlouho tohle fórum, snažíc se najít ňáký kloudný zhodnocení swrka, konkrétně ze série working pro(zesák + bedna 4x10). Zesák mě přesvědčil, kže do něj jdu ale názory na bednu si dost protiřečí tak nevim. Jeden tvrdí že je to středový, ten zas že je to vejškový....samozřejmě to příští tejden(aspoň doufám) na huvelu vyzkoušim ale tak jestli máte chuť a zkušenosti s timhle boxem napište ať sem připravenej i na další alternativy...dík

Jackson c-20,
Cort action V
Ashdown ABM500 evo II
box- ABM 410T
4 struny jsou víc než šest!!
0 xLajků:

2

Re: SWR working pro atp? to sem jelen...

A bdueš zkoušet 4 nebo osmiohmovou verzi? Mělo by to být stejné, ael jeden nidky neví...

"Prsotě brumíl"
Prof. II
0 xLajků:

3

zkoušej, zkoušej, osobně jsem o SWR přemýšlel, ale zesák bych od nich koupil až v té vyšší řadě. Nevím proč, ale něco (asi zkušenost) mi pořád říká "nekupuj základní řady...."

0 xLajků:

4

těžko říct měl sem  a mám zkušenost se dvěma prakticky diametrálně odlišnejma co se týče kvality , zvuk podobnej ale ne stejnej je na stejnou strunu(čistší ne tolik zabarvující nástroj) ale prostě tomu wpročku chybí ta lampa a podel mýho je až zbytečně ostrej,  NA DRUHOU stranu základní řada u SWR je něco jinýho než základní řada např u GK (i cena odpovídá) takže na to pozor smile není základ jako základ smile

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

5

ja mysle ze GK ma me jenom low radu back line a normos RB....

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

6

no já bych to řekl jinak....ono gk má ultra low, low to sou všechny zesíky a pak jen high a to je RB2001 big_smile no apak maj tu šílenou hlavu s motorickejma potákama

0 xLajků:

7

pripojim se ke Kubsovi se souhlasem co se te ostrosti tyce....ale potenciometrem a sikovnym nastavenim basy a horny se to da vychytat... i kdyz muzu mluvit jen o dnes jiz nevyrabene rade Workingman's. Ale pokud to muzu brat za bernou minci tak k desitkovym reprakum urcite i 15" prida na hutnosti, ubere na ostrosti

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

8

Kubš: nebavil jsem se o SWR nebo GK, bavil jsem se všeobecně o základních řadách, protože to bývá většinou někde průser, ale jsou samozřejmě i vyjímky, takže zkoušet, zkoušet, zkoušet.

0 xLajků:

9

samozz napsal:

Zdárek basáci a basačky. Projížděl sem dlouho tohle fórum, snažíc se najít ňáký kloudný zhodnocení swrka, konkrétně ze série working pro(zesák + bedna 4x10). Zesák mě přesvědčil, kže do něj jdu ale názory na bednu si dost protiřečí tak nevim. Jeden tvrdí že je to středový, ten zas že je to vejškový....samozřejmě to příští tejden(aspoň doufám) na huvelu vyzkoušim ale tak jestli máte chuť a zkušenosti s timhle boxem napište ať sem připravenej i na další alternativy...dík

SWR zesík-ňákou 700-mi stovku má můj brácha+origoš JazzBasse, bednu 4x10 a 1x15 a hraje mu to naprosto luxusně....    wink

0 xLajků:

10

Kubš napsal:

no já bych to řekl jinak....ono gk má ultra low, low to sou všechny zesíky a pak jen high a to je RB2001 big_smile no apak maj tu šílenou hlavu s motorickejma potákama

Podle mě to tak není...:D RB série je velice dobrá řada, zdá se mi, že ti prostě GK nevyhovuje, a proto si příliš adorizuješ 2001RB, na kterou jsi ještě nehrál...:D Až si na ni zahraješ, tak se uvidí, řekl bych, že se tolik lišit nebude...:)
Pardon za offtopic, musím taky trochu obhajovat "svou" značku...:)

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

11

tak jestli se nebude tolik lišit tak je mi to líto...je to jedná z  mála hlav do který bych vkládal důvěru.

ad SWR vyšší řady je trošku problém že i použitý vyšší řady se pod 20tis seženou obtížně a dost zázračně

0 xLajků:

12

samozz napsal:

....samozřejmě to příští tejden(aspoň doufám) na huvelu vyzkoušim

se obávam, že nevyzkoušíš...

Jack Pampero Workingman Traynor & Soundelirium
0 xLajků:

13

no tak vyzkoušim v obchodě no se nic nestane. Pravda přikoupit k tomu 1x15 mě napadlo už dřív...jinak dík za rady

Jackson c-20,
Cort action V
Ashdown ABM500 evo II
box- ABM 410T
4 struny jsou víc než šest!!
0 xLajků:

14

Mám tu nejaké další postřehy z hraní přes kolegovo SWR Working Pro 400.
Zatim je to fak asi nejagresivnejsi zesak co jsem slysel, typicky "nasrané" SWR.
Bohužel nevím, kde západní soudruzi udělali chybu při návrhu limiteru.
Pokud chápu správně funkci, tak limiter by neměl hrabat do zvuku pokud se amplituda signálu neblíží limitu dynamiky koncového stupně.
Bohužel u této hlavy tomu tak je. Zapnutý limiter i při nižších vybuzeních, kdy ani neindikuje limitaci totálně umrtvuje celkový zvuk. Absolutně zahrabe atak kamsi do hlubin. K limitaci docházi při optimálně nastaveném gainu už přibližně v polovině rozsahu master volume. Takže do této doby můžete mít koncový limiter vypnutý a je to asi jediný způsob jak tuhle hlavu používat (dál mne napadá ještě pořídit kompresor aby se trochu stlačily dynamika nástroje). Dá se jit s masterem ještě dál, jenže bohužel musíte limiter zapnout a děje se akorát to, že zvuk se začíná více rozplizávat a ztratí svoji živost.

Fender Standard P-Bass -> Boss GT1b -> Ibanez Promethean 3110 -> PA
0 xLajků:

15

tenhle zesík je dobrej ale má svoje místo v někde ve vyšším lowendu....zvuk z toho nikdy nepleze špičkovej jen dobrej - limiter je fakt zvláštní....on tak jako "zgumuje zvuk" je takovej zabalenej, neostrej.....divnej

agresivní je jen protože to je komplet solid state jak sem psal už dávno chybí mu lampa a to zásadně...

0 xLajků:

16

No já zkoušel u známého Working Pro 700, ale nějak moc se mi to nelíbilo.Bez zvýraznění basů to hrálo prapodivně a s ním to bylo šíleně zahuhlané.Není to uplně špatné ale takové peníze jaké ze to chtějí bych nedal.

GK 700RB-II, GK 410RBH, GK 410BLX, GK Backline 110,
Cort Action Bass 4, Fade Jazz Bass, Ibanez SR705TK, Schecter Omen 7
Boss ME-50B, AKG WMS40FLEXX
0 xLajků:

17

Kubš napsal:

limiter je fakt zvláštní....on tak jako "zgumuje zvuk" je takovej zabalenej, neostrej.....divnej

Presne tak, on ten zvuk proste uplne odmastí a odsolí.

Fender Standard P-Bass -> Boss GT1b -> Ibanez Promethean 3110 -> PA
0 xLajků:

18

Já hraju přes SWR 350, mám k tom 4*10 working pro a dělanou 15' bednu, na zvuk jako takovej si nemůžu stěžovat,hraje to 100krat lip než to co jsem měl předtím,ale pořád mně tam "něco" chybí, možná je to na mně až moc "nasranej" zvuk. Každopádně bych někdy docela rád slyšel jak moc velkej rozdíl je mezi 350 a working pro 400, nebo spíš jak moc dělá ta lampa v preampu. Nezkoušel to tady někdo?

SWRista
EPIPHONista
INFINITY numetal czech band
PIGSLAP czech groove metal
0 xLajků:

19

kdybys byl někde od Brna,tak bych si to i rád poslechl..:) No ja pres to SWR350 hraju necelej rok,vobcas se az divim kolik ruznejch barev zvuku z toho clovek dostane.. Nejvic mne teda sedi kdyz uberu stredy, ten zvuk z toho neleze tak agresivni. Jinak mám to doplněný comperssorem a musim říct že se to spolu pěkně doplňuje.

Jinak takovej technickej dotazek - když jsem poprve zkoušel bednu (WP 4*10) tak nevim proč,ale při učitým tónu mi škrčela horna - dělalo to tušim na C, na nic jinyho...ale dělalo to asi tak prvni tri hodiny hrani,pak se to vytratilo..nevite cim by to mohlo byt,ja tipuju hornu-precejen tedka kdyz hraju,tak ju mam vetsinou vyplou uplne,nebo na minimum - kdyz ji zapnu naplno,tak v ni podle mne az nezdrave sumi...

SWRista
EPIPHONista
0 xLajků:

20

Hrb napsal:

i 350 a working pro 400, nebo spíš jak moc dělá ta lampa v preampu. Nezkoušel to tady někdo?

ty jejich apce s lampou - tedy profi serie sou daleko měkčí co se zvuku týče ale zároven totál nasraný big_smile

0 xLajků:

21

no je fakt,že kámoš si koupil WP-400 a WP 4x10 a šel to vracet s tim,že se mu to zdálo málo hukot.Asi tak jak píše Radim....
horší dynamická odezva....atd. Takže na tom asi něco bude.
Já teda si na svoje SWR absolutně nemůžu stěžovat a při okouření gainu je ten zvuk pěkně nasranej a agresivní s výbornou dynamikou.Je fakt,že i takhle to může působit oproti typickejm duničům jako GK nebo Ampeg moc čistě a jakoby s málo koulema...ale když to nakrmím MXR-kem tak je to pak lahoda maximální....jsem s tím hrozně spokojenej tongue

0 xLajků:

22

Kubš napsal:

ty jejich apce s lampou - tedy profi serie sou daleko měkčí co se zvuku týče ale zároven totál nasraný

tak s tou nasraností souhlasím,když si člověk pohraje s korekcema,tak z toho fakt běhá mráz po zádech:) jsem zvědavej jak moc se ten zvuk změní až si pořídím origo 15"box - zatím mám dělanej s reprem Celestion BL 15-150

SWRista
EPIPHONista
0 xLajků:

23

no ale pak samozřejmě zas je důležitý přes co se na to valí,že?To byl případ toho mýho kámoše.... když tam píchnul svýho epifouna...hrálo to bez dynamiky a mdle...když sem tam hodil při stejným nastavení basu já...zdálo se mě to v klidu big_smile

Takže pokud přes to povalíš nějakým fokusem atd. ...tak holt furt nebude asi to pravý ořechový...

0 xLajků:

24

pekelnik napsal:

no ale pak samozřejmě zas je důležitý přes co se na to valí,že

s tim naprosto souhlasim-mel jsem snimace jakysi noname mrdky,tedka nedavno jsem je vymenil za fendery a je to uplne nekde jinde, ale to mylsim nemusim vubec komentovat:)

SWRista
EPIPHONista
0 xLajků:

25

Hrb napsal:

kdybys byl někde od Brna,tak bych si to i rád poslechl..:) No ja pres to SWR350 hraju necelej rok,vobcas se az divim kolik ruznejch barev zvuku z toho clovek dostane.. Nejvic mne teda sedi kdyz uberu stredy, ten zvuk z toho neleze tak agresivni. Jinak mám to doplněný comperssorem a musim říct že se to spolu pěkně doplňuje.

Jinak takovej technickej dotazek - když jsem poprve zkoušel bednu (WP 4*10) tak nevim proč,ale při učitým tónu mi škrčela horna - dělalo to tušim na C, na nic jinyho...ale dělalo to asi tak prvni tri hodiny hrani,pak se to vytratilo..nevite cim by to mohlo byt,ja tipuju hornu-precejen tedka kdyz hraju,tak ju mam vetsinou vyplou uplne,nebo na minimum - kdyz ji zapnu naplno,tak v ni podle mne az nezdrave sumi...

zdravim..bydlim jen kousek od Olomouce, můžeme se potkat a zesilovače porovnat. Mě samotného dost zajímá to SWR 350 s lampou v preampu. Klidne bych dojel s mým apcem. Jinak co se týka horny, tak ta opravdu šumí jak divá, ale ja to mam stejně stažené na minimum u obou beden..hraju teď spíš na bezpražec a tam si hledám rozumně vytažené středy.

Jo s tím "uspávacím" limiterem je to fakt, včera jsem to zkoušel a po vyřazení a rozumném nastavení master byl zvuk mnohem živější. Díky všem za postřeh :-)

SRW WP 1x15 bedna je super, z 4x10 nejsem moc odváznej..jak hlasitě a hutně má ta či ona bedna hrát je asi fakt věc názoru, no chtěl bych poprosit o radu, jaké "nakopávadlo" (kompresor, octaver se mi moc libí) zvuku zkusit pořídit k swr-ku WP 400 (viz třeba kolega pekelník), vůbec se v tom nevyznám. Jsem v tom úplnej tutan.

Ješttě k tomu porovnávání. Měli jsme 2 měsíce zpět na zkušebně (hraje nás víc kapel) přehlídku aparátů, Ampeg SVT3 Pro, GK 700RB kombo, můj opravenej Hartke HA 3500+4x10 a teď to nové SWR WP 400. Tak jsme to kolegou zkoušeli a prohazovali bedny se zesikama, německou corvetu warwicka s jazz bass a precisionem, no proste laborace a v ušich maglajz jak hrom. Každý aparát každé base něco dodal a něco na zvuku malinko zprznil..řekl bych že i to moje nové swr-ko časem pochopím a zamiluju si ho. ještě je to v záběhu.. :-)

Fretless 6 pasiv/Vlček, DR (Sunbeams, Lo Rider, Pure Blues), Aguilar Tone Hammer, Aguilar DB659, Warwick Jonas Hellborg 2x250W, Aguilar 2x DB112, kompresor-limiter/Smrčka
0 xLajků:

26

radim napsal:

zdravim..bydlim jen kousek od Olomouce, můžeme se potkat a zesilovače porovnat

tak to se určitě někdy domluvíme, budu jedině rád. Včera jsem zrovna měnil původní lampu -byla tam "od narození"
Jo,dik za to info ohledně horny. Ikdyž vona je tam pro mně prakticky uplně zbytečná, používám ji fakt jen ve vyjimečnejch případech a to na minimum...

SWRista
EPIPHONista
0 xLajků:

27 Naposledy upravil: radim (28. 09. 2014 16.17:07)

Hrb napsal:
radim napsal:

zdravim..bydlim jen kousek od Olomouce, můžeme se potkat a zesilovače porovnat

tak to se určitě někdy domluvíme, budu jedině rád. Včera jsem zrovna měnil původní lampu -byla tam "od narození"
Jo,dik za to info ohledně horny. Ikdyž vona je tam pro mně prakticky uplně zbytečná, používám ji fakt jen ve vyjimečnejch případech a to na minimum...

horna naprostej souhlas, mam zkusenost ze moje basa (a struny) se dostatecne sama protlaci, je fakt ze slapuju jen obcas, a to kdyz me kamaradi z kapely ponoukaji :-), moc rad hraju prstama na singl u kobylky, takovej ten nadhernej prďák, kde horny netreba (vsechny flazolety jdou samy)
super..ja bych to vsechno nekdy nalozil a prijel, nebo jen s tim zesilovačem, do Brna je to ratata kousek..domluvime se, budu se tesit . Zacinam po te lampě trochu predcasne posilhavat - v Hartke to pekne šťavilo (kruci nostalgie)

Fretless 6 pasiv/Vlček, DR (Sunbeams, Lo Rider, Pure Blues), Aguilar Tone Hammer, Aguilar DB659, Warwick Jonas Hellborg 2x250W, Aguilar 2x DB112, kompresor-limiter/Smrčka
0 xLajků:

28

Já ten zvuk budu teďta zas dolaďovat - další akce nás čeká příští týden,tak ty moje "upgrady" konečně uslyším s celou pódiovkou.
Jinak já se ti pak ozvu a domluvíme se (ideálka by byl nějaký víkend)

SWRista
EPIPHONista
0 xLajků:

29

Matej napsal:

SWR zesík-ňákou 700-mi stovku má můj brácha+origoš JazzBasse, bednu 4x10 a 1x15 a hraje mu to naprosto luxusně....

Hrál jsem na uplně stejnou sestavu ale uplně luxusní mi to nepřišlo a už vůbec ne za ty peníze co to stálo.

0 xLajků:

30

Janus98 napsal:
Matej napsal:

SWR zesík-ňákou 700-mi stovku má můj brácha+origoš JazzBasse, bednu 4x10 a 1x15 a hraje mu to naprosto luxusně....

Hrál jsem na uplně stejnou sestavu ale uplně luxusní mi to nepřišlo a už vůbec ne za ty peníze co to stálo.

tak o mrtvých jen v dobrým (i když matěj odešel jen co se fora týče big_smile) ale jemu hrálo všechno "vlastní" naprosto luxusně.....takže buhví...

0 xLajků:

31

Hrb napsal:

Já ten zvuk budu teďta zas dolaďovat - další akce nás čeká příští týden,tak ty moje "upgrady" konečně uslyším s celou pódiovkou.
Jinak já se ti pak ozvu a domluvíme se (ideálka by byl nějaký víkend)

Ok, domluvíme se nějakej víkend . Dík a zatim zdarec smile

0 xLajků:

32

radim napsal:

Ok, domluvíme se nějakej víkend . Dík a zatim zdarec

sry že jsem se ještě neozval,jsem teď celkem vytíženej,každopádně to pořád platí a jakmile budu mít trošku volnější program,tak dám vědět

SWRista
EPIPHONista
0 xLajků:

33

Gazelle napsal:

Kubš: nebavil jsem se o SWR nebo GK, bavil jsem se všeobecně o základních řadách, protože to bývá většinou někde průser, ale jsou samozřejmě i vyjímky, takže zkoušet, zkoušet, zkoušet.

Bodejť třeba MESA má slušný i ty základní řady he he

Groooooooooooooooooooove man
Fernandes Gravity 5 deluxe
Vivian Musicman 5, MTD 5
Gallien Krueger 1001 RB Mark II + box 4x10 RBX
EBS Multicomp
0 xLajků:

34

Hrb napsal:
radim napsal:

Ok, domluvíme se nějakej víkend . Dík a zatim zdarec

sry že jsem se ještě neozval,jsem teď celkem vytíženej,každopádně to pořád platí a jakmile budu mít trošku volnější program,tak dám vědět

ok, v pohodě to domluvíme (taky mám furt pracovní nářez + 2 děti), moje zvědavost ohledně 350X je veliká. Jinak jsem cca týden zpátky vyměnil tu 4x10 za 2x10 taky novou, zvukově takřka stejné, ovšem moje záda rapidně lepší :-)

0 xLajků:

35

dire napsal:

Bodejť třeba MESA má slušný i ty základní řady he he

Tož za ty prachy ještě aby to byl nějaký aušus:D

0 xLajků: