Tak jako ja si to teda taky poslech. Prinde mi, ze ten zvuk jednoducho nema neco co bych nazval hloubkou. Nicmene je to jedinne minus v tom jak hodne me prekvapilo jak pekne se da nahrat basa direkt do zvukarny.
Co se tyce Variaxu, s Kubsem uz jsem se hadal ohledne Bossackyho multaku. Kdyz chci zvuk takovej ci onakej, simulaci, multakovinu, tak je mi vcelku jedno, jestli mam ze starodavnejch stromu na miru zvuku vyrobenou basu vysperkovanou hifi preampem a snimacema ze zlata nebo Fokuse. Dokonce na to ani nepotrebuju basu, staci klavesy. Ale ja jsem basak, na klavesy neumim zdaleka to co na basu a basa mi navic nabizi urcite moznosti co zas klavesak nemuze. U toho Bosse je to o to vic pravda, ze pri utkani s nim se srovnava propast mezi Hohner bezhlavcem a moji Foderou, jak jsem si overil pri posledni zkousce u Davea. Ne ze by Fodera ztracela a Hohner ziskaval (ziskava, priznejme si to), ale dulezity je, ze ve vysledku z toho leze plnohodnotny a perfektni zvuk. Zvuk, kterej bez obav lze pouzit v jeho syrovosti klidne na tom nejvetsim podiu a stejne tak na te nejvic hifi analog nahravce. Mozna tomu zvuku chybi ony harmonicke, ktere moje basa tak laskyplne vytvari, hlavne ty od x Hz do y Hz, coz je teda priserneeee....ale o to v tom zvuku nejde, on je plnohodnotny sam o sobe, jak ho cosm vytvoril a na puvodni harmonickarske sere pes.
Vim, ze jsou puristi a ze jsou lidi co tolerujou jenom urcite zkresleni, samozrejme analogove a zachovavajici charakter. Jenze to je priserne, ale priserne limitujici. A malokdo vi jak pekne veci dokaze microKorg se zapojenou basou a Vocoderem. A jak se to vsechno smicha...uuulet 
Variax je podle me co se zpracovani nastroje na tom docela dobre. Jsou horsi, jsou ale samozrejme i lepsi. A po posledni detailni prohlidce moji basy jsem zjistil, ze i Fodera ma co dotahovat na ciste zakazkovou malovyrobu, kde clovek sleduje kazdy bod vzniku nastroje - sice moje basa je ona "levna serie", ale kazda basa co nese jmeno je jejich vizitkou. Neverim uz zadnemu nastroji co by ho i sam Vinnie, Sadowsky nebo treba Stradivari pred webkamerou vyrezal. Jak clovek nad vyrobcem nemuze drzet bic co den tak neni uniku pred cernosovinama.
Zpatky k Variaxu. Co se tyce onech zvuku - nikdy ne tak dobrych jako original. Ja nevim. Simulace aparatur, kytar a boxu jsem vzdycky nemel rad. Teda do ty doby dokud jsem je vnimal jako simulace. Ve chvili kdyz jsem se zbavil tehle nalepky a zacal je vnimat jako prachsproste nastaveni, konecne jsem to dokazal pri hrani treba pres ten multak vyuzit ve prospech veci a zjistil o kolik jsem se predtim ochuzoval. Podle meho ta "simulace XXYY" je tam pro priblizeni k necemu znamemu misto sloziteho popisovani eq., ne proto rict - a ted tu mame guitarrino, umi to hrat tenhle beglajt, tenhle zvuk, spanelka, jumbo a nejoblibenejsi pisnicka od Mladka je ulozena v pameti.
Kdyz na to clovek kouka ne jak na guitarrino, ac ty jejich prezentace k tomu uplne navadi (uvidime co Jenixova) tak ten Variax ma svuj dobrej smysl.
PS.: ....pssst, ale porad lepci Variax jak tupozvukej preclik...
(a ted uz si ho nikdy nebudu moct koupit...to jsem si zase zapalil pod nohama)
PSS.: A taky nevim co te probuh Jenich vede k tomu delat predvadecku pro K-Audio, ses rovnou moh vratit k Fokusu 
CEILIN KAT IZ WATCHIN U MASTERBATE