1 Naposledy upravil: Jenich (29. 08. 2008 15.23:40)

Téma: velký a světový basotest

http://www.edisk.cz/stahni/90786/basy.mp3_2.44MB.html

Tady jsem vám nahrál pro zábavu a mě pro informaci 4 tracky s různejma basama.Uhodnete co je co? (upřímná rada: berte v úvahu cokoli, protože jsem světák a basy mi samy padaj do klína...neřikaj mi pane, ale můžu si doma hrát prakticky s čím chci, tak se nenechte odradit tim, že nemám občas na chleba smile )

edit: ještě by bylo hodně zajímavý, kdyby ještě u volby bylo kraťoučký hodnocení toho nástroje/zvuku: třeba napsat PB, starší, dobrej...MM,kopie, špatnej.... a tak....zkuste to.

takže

A:?
B:?
C:?
D:?

Good Luck!

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

2 Naposledy upravil: dw4rF_cz (29. 08. 2008 14.58:38)

Re: velký a světový basotest

těžko říct, ale

A: tipuju na Rickenbauera
B: že by něco od Warwicku?
C: nějakej bezpražec
D: Fokuska :-D

říkal že cokoli tak cokoli tak sme zvědav na výsledky

Ruku do ohně bych ale za svoje tipy nedal:D

Tokai Hardpuncher '81, Ibanez Silver Series Jazz Bass '78, Fernanders Burny Jazz Bass '74-'76, Fernandes Stone Logo FPB-65 '78, Custom Lawsuit Ripper/Grabber '80
0 xLajků:

3

haha...jen tak mimo zápis: to by bylo dobrý kdyby byly basy Rickenbauer a Winkelbacker big_smile

0 xLajků:

4

no a jak sem teda daleko od pravdy? big_smile

Tokai Hardpuncher '81, Ibanez Silver Series Jazz Bass '78, Fernanders Burny Jazz Bass '74-'76, Fernandes Stone Logo FPB-65 '78, Custom Lawsuit Ripper/Grabber '80
0 xLajků:

5

když těch nástrojů je tři prdele, tak to se to pak vybírá:D

0 xLajků:

6

To se ještě nedá říct big_smile já nechci manipulovat s ostatníma, ale můžu ti říct, že C je špatně big_smile big_smile jsou to všechno pražce.

0 xLajků:

7

ahá big_smile mně pávě ta třetí zněla docela jako bezpražec... no, tak uvdím, počkám si na vyhlášení výsledků big_smile

0 xLajků:

8 Naposledy upravil: Silvio Manuel (29. 08. 2008 15.08:00)

A: PB  hodně starý
B JB ale nějaký lepšejší (Fodera nebo něco tak)
C nějakej Rick
D nějaká moderna Spector nebo tak

Jenich nápad výbornej sice budu hodně daleko, ale hrozně se bavím...

0 xLajků:

9

Silvio Manuel napsal:

Jenich nápad výbornej sice budu hodně daleko, ale hrozně se bavím...

díky, ale nejsem první...Deafslap to tu onehdá udělal a testoval všemožný P-basy a přišlo mi to fakt jako skvělej nápad hlavně proto, protože mezi řidiči je rozšířena řada mýtů, omylů a polopravd smile))

Ještě teda mě mrzí, že jsem tu nahrávku dost uspěchal (nahrál jsem to cca za 5 minut) a moc jsem si nepohrál se zvukama...Bčku a Dčku by prospělo trochu přibasovat, což ty basy bez problému umožňujou, jen uživatel je trouba a poleno a nanicdílo smile

0 xLajků:

10

ještě by bylo hodně zajímavý, kdyby ještě u volby bylo kraťoučký hodnocení toho nástroje/zvuku: třeba napsat PB, starší, dobrej...MM,kopie, špatnej.... a tak....zkuste to.

0 xLajků:

11

jojo, nápad je to dobrej, to rozhodně, a sem zvědavej jaký lidi budou dávat tipy

0 xLajků:

12

Já to nepoznám:-) takže se nasnažim odhadovat ale ten první zvuk má dobrý koule, do nějkaýho rocku ideální...

OLP mm3, Fade jazz bass, Gallien Krueger 1001 RB-II, Gallien Krueger 410 RBH
0 xLajků:

13

A:Fokus
B:Fender
C:Ibanez
D:Warwick
No jenom typuju takze nic nevim :-)

FENDER JB Standard MIM -> snímače SBS
ROLAND cube 100 bass
0 xLajků:

14

Haha, tak to je oříšek, ale vždyť se tu můžu taky ztrapnit big_smile

1. Rickenbacker
2. Fender aktivní (možná Marcus)
3. .... nevím
4. nějakej šmejd, asi Fokus

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
0 xLajků:

15

asi ze shodim, ale no co...
¨
A:Fokus jazz bass 
B:Fokus OB 80 - mam ho doma a má velmi velmi podobnej zvuk
C: Fokus MM
D:nějaká elektroakustička mate mě tam ta měkkost ve výškách ale cítím piezosnímání

fokusy sem řikal protože to má výbornej zvuk, ale originály to myslím nebyly, protože sis rozhodně nepůjčoval originály a stačili ti kopie, které jsou dostupnější , navíc mi ti tři fokusové neustále procházej pod mejma rukama

Cožpak, kdybych tě Nebeská oběsil...?

http://www.sloganizer.net/en/style5,spalovac-spc-mrtvol.png
0 xLajků:

16

beztak si to nahrál na jednu basu a teď si znás utahuješ smile
A) zajimavý nakreslený zvuk, fakt na něco tvrdšího ale kdo ví co se tím dá a nedá
B) nelibí se mi, ale čert ví jak si to chtěl zahrát a jaký zvuk si tam přitáhl a jestli nemá mrtvé struny
C) líbí nejvíc . Má koule, má dravost a chrochtá smile ....u téhle by mě zajímalo co je to zač.
D) nelíbí .

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků:

17

Vůbec nemám tušení, může to být cokoliv... Prosím, aspoň se nesmějte.

A: Nějaká levná Ibanezka?
B: Warwick Korveta?
C: Preclík?
D: Musicman?

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

18

déčko to hrozně odsrává, páč jsem ho moc nepotunil:

http://www.edisk.cz/stahni/81485/Dznova.mp3_1.18MB.html

tady jsem na tom Dčku udělal zvuk kterej je charakteristickej.

0 xLajků:

19

parabass napsal:

fokusy sem řikal protože to má výbornej zvuk, ale originály to myslím nebyly, protože sis rozhodně nepůjčoval originály a stačili ti kopie, které jsou dostupnější , navíc mi ti tři fokusové neustále procházej pod mejma rukama

To je ale chybná úvaha: mám zápůjční sklad v K-audiu a můžu si půjčit co chci a proč bych si půjčoval fokusy? smile Právě proto ten disclaimer nahoře, abyste se nenechali mást.

0 xLajků:

20

souzena jen první nahrávka
první zvuk je přední snímač(spíš singl), druhej spíš kobylkovej možná singl-zřejmě aktivní, třetí taky náká mrdka kobylková možná HB,
4tej zvuk bych tipl na oba snímače

jaký to sou typy na to vám seru, krom toho to klidně může bejt jedna basa na X variací zapojení, tyhle blind testy na zvukárnu do kompu považuje snad za zbytečnější než evu a vaška....nemá to prostor ten zvuk basa zní ploše a asi tak 10% procent z charakteru basy se dostane na nahrávku...jinak se nedivím že to para označil za fokuse....ono to tak trochu v tý kvalitě i zní tak na basu za 5-6 tis s levnou aktivkou smile

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

21

mě se právě zdaj tyhle blind testy skvělý smile

všechno je to linkou přímo do kompu a v kompu bez úprav....Tenhle poslech mi právě přijde nejkritičtější, protože ve studiu už je to pak jen lepší...takhle přímo se ukáže jestli to hraje.

0 xLajků:

22

no právě že neukáže

0 xLajků:

23

jéééé.... smile jak myslíš, tak neukáže no...když si nechceš hrát, tak zalez smile

0 xLajků:

24

no tak já sem samo zvědavej jak to dopadne ale taky vím že pokud vemeš dnešní modernu např. sandberg v P+MM nebo J+MM konfigu tak uděláš zvuk prakticky jakejkoliv a na takovýmhle druhu nahrávky lidi málokdy poznaj že to není emulovaný a je to origo nebo naopak je emulovaný nákým all in one strojem typ GL 2000

0 xLajků:

25

jasně...já rozumim tomu o čem mluvíš, ale to nepoznáš ani ve studiu...Já si myslim, že jsou dvě roviny: Pocit hráče při hře z toho co drží + jak ho motivuje ten zvuk co z toho leze a výslednej zvuk, kterej leze z nahrávky. Jasně....zasvěcenec třeba v 10/10 případech pozná z nahrávky kapely jazz bass, ale jestli je to mexiko nebo amerika ? Fender nebo squier? Nebo ročník ten a ten? Nehledě na to, že většina posluchačů jsou nemuzikanti a jde jim jen o to, aby to s nima házelo a aby se to dobře poslouchalo = aby byl dobrej zvuk.

VÝSLEDKY:

takže tramtadadá......jako jasně, že to je jedna basa big_smile To dá rozum, že jak udělám já anketu, tak je to podfuk smile Ale nebylo to samoúčelný.

Na letošní Muzice budu pro K-Audio předvádět Line 6 aparáty a basu Variax, tak to mám doma, abych si to ošahal.

A: modulace Rickenbacker 4001
B: modulace Jazz Bass 2002 Deluxe
C: modulace Alembic Long Scale
D: modulace Modulus Flea Bass

Tenhle test jsem udělal právě kvůli tomu, že mě zajímaly dojmy z těch zvuků bez toho aniž by lidi věděli, že to je jen chemie...Já sám sem na Variaxe měl negativní názor, ale teď jak si s tím hraju, tak se mi to fakt hodně zamlouvá. Dle mýho názoru ten zvuk je živej a na tu basu se moc pěkně hraje....pár věcí se mi na tom taky nelíbí, ale dohromady dávám tak 87%

Budu si jí brát do studia na elektrický hraní, páč je to myslím to co přesně já potřebuju.

0 xLajků:

26

jo zajímavý akorát třeba při basstasters testech 2 nebo 3 zmíněnejch lezou trošku jiný zvuky :-D:) já proti Line 6 nic moc nemám, variaxu věřím - je to přesně jak říkáš posluchač to nepozná a variax je ideální pro nebasáka, nebo pro basáká kterej má rád jiný obzory anebo jako zajímavá alternativa k hlavnímu nástroji - čistě pro basáka bych to asi neviděl jako hlavní nástroj  ale tak jak říkám myslím že je uplně super do určitejch situací

jinak ono basa není jen o zvuku je to o pocitu jak píšeš, a taky o tom co vydrží, jak intonuje resp. ladí neladí apod.

zajímalo by mě jak se třebva samotnej nástroj variax podíli na zvuku svým dřevem a pod nebo jeslti je pak tak deformovanej sou simulační technikou že to je fuk big_smile

0 xLajků:

27

hele já tohle zkoušel...dost na něj hraju i nasucho a myslim, že tam něco z toho někde v těch všech modulacích je.

Hele já si myslim, že se to taky dá klidně používat jako hlavní nástroj...já bych s tim třeba vůbec problém neměl...oproti klasickejm nástrojům to snad jako jediný snáší všechnu možnou hru, co si na tom vymyslim..zřejmě kvůli jednotlivýmu snímání strun.

Každopádně můj hlavní nástroj je akustickej bezpražec, takže tohle je parádní věc do projektů, kde se po mě pořád chce elektrika....designově je to fakt pěkný, zvukově se to dá postavit mezi basy vrchní kvality a pěkně se mi na to hraje, páč mi nepřekážej snímače a je to jak na akustice.

0 xLajků:

28

Ty první dvy zvuky mě byly povědomé, ale že je to pouze modulace bych fakt nepoznal... Jako hračka dobrý, pobavil jsem se :-)

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
0 xLajků:

29

no neni to normální věc a tudíž na to nebudou normální názory smile

0 xLajků:

30 Naposledy upravil: Kubš (29. 08. 2008 19.12:36)

můj skromnej názor je že tohle se nedá srovnávat s živým nástrojem a stejně jako je nesmysl srovnávat kvalitu multiefektu a reálnýho preampu...napodobení se může podařit plnohodnotná substituce nikoliv - my si tady můžem říkat že to je pěkný a že to hraje opravdu jak předloha (což mi ten moc nepříde...) ale v reálu to může bejt zatra rozdíl - chybí nám tu přímá konfrontace, když nad tím tak přemýšlím je to fakt zajímavý z hlediska technologie, z hlediska nákýho  přístupu k nástroji (těžko řict jestli to je vůbec ten správnej název) to je vlasntě jak šukat mrtvolu big_smile já si pořád myslím že tyhle cesty emulace vedou paralelně podél klasickýho pojetí muziky (elektrika, snímače apec lampa, hybrid apod) ale pořád to je jen taková vltavička vedle amazonky....a doufám že to tak zůstane, nejsem páskovej purista ale at aspon ten nástroj a amp zůstanej analogovej...vono to digitální uhlazení není vůbec hezký

0 xLajků:

31

Kubš napsal:

můj skromnej názor je že tohle se nedá srovnávat s živým nástrojem a stejně jako je nesmysl srovnávat kvalitu multiefektu a reálnýho preampu...napodobení se může podařit plnohodnotná substituce nikoliv - my si tady můžem říkat že to je pěkný a že to hraje opravdu jak předloha (což mi ten moc nepříde...) ale v reálu to může bejt zatra rozdíl - chybí nám tu přímá konfrontace, když nad tím tak přemýšlím je to fakt zajímavý z hlediska technologie, z hlediska nákýho  přístupu k nástroji (těžko řict jestli to je vůbec ten správnej název) to je vlasntě jak šukat mrtvolu big_smile

jen ti chybí ta zkušenost...já to mám ozkoušený smile

Ale je jasný, že i když to bude hrát némlich stejně jak ty modely, tak si každej stejně vybere toho Ricka nebo toho Jazze....jako se jí očima, tak se i očima hraje. Já nechci řikat, že teď je tu Variax a už nejsou ostatní basy zapotřebí...to je hloupost...já jen říkám, že měřítkama klasickejch bas, je to kvalitní basa, která umí udělat velmi dobrej přirozenej zvuk a pověsil bych jí na věšák vedle nástrojů vyšší třídy. Lze k tomu nástroji přistupovat různě....ale je třeba to zkusit...

někomu se to samozřejmě koncepčně nemusí líbit a přes to vlak nejede smile

0 xLajků:

32

mně se ale nelíbí moc zvukově samotná zní vysloveně hnusně...jak to padne do kapely nevím...proto si taky myslím že to lze použít jako zálohu, nebo jako kytaristovu pomůcku při demáčích, ale full nástroj nene nemusím na to hrát, stačí slyšet

0 xLajků:

33

Kubš napsal:

mně se ale nelíbí moc zvukově samotná zní vysloveně hnusně...jak to padne do kapely nevím...proto si taky myslím že to lze použít jako zálohu, nebo jako kytaristovu pomůcku při demáčích, ale full nástroj nene nemusím na to hrát, stačí slyšet

jak myslíš smile

0 xLajků:

34

jasný myslím já, tedy je to můj názor
diskutujem a zatím to má smysl - neodkláníme se, bavíme se slušně neodvažuju se říct konstruktivně ale cejtím že tenhle thread by mohl oživit zatuchlé vody fora (dost bylo diskuzí o tom jeslti skvér z březové překližky je lepší než ibadněs z lisovaných netopýřích trusů)

0 xLajků:

35

nemoh sem se zapojit protože na mým notebooku to zní všechno stejně, pustím si to zítra aspoń přes bedničky. ale myslím že bych taky poznal hovno smile
jinak na variax sem nehrál a ani nechci. me i ta GL 2000 připadá přehnaně univerzální, natož tohle. Mám pořád pocit že nástroj kterej chce bejt najednou kladivo, nůžky i pilka stojí obvykle za prd. platí to pro nářadí....
Možná to je kvalitní a třeba to hraje dobře, ale mě se to nelíbí. Pokud by to fungovalo, bere mi to hračku, já mám rád různý basy.

0 xLajků:

36

si to odhalil moc brzy...teď jsem přišel z práce a už není co tipovat...
ale dal bych:
1/rick
2/JB
3/bezpražec
4/musicman
z toho line6 je ještě pěknej ten warwick sound, jinak rick a PB se mi zdají nej

0 xLajků:

37

Termit napsal:

si to odhalil moc brzy...teď jsem přišel z práce a už není co tipovat...
ale dal bych:
1/rick
2/JB
3/bezpražec
4/musicman
z toho line6 je ještě pěknej ten warwick sound, jinak rick a PB se mi zdají nej

sorry, bejku....

hele ten warwick se mi překvapivě taky dost líbí...a ještě jak je schovanej pod Thump v červeným módu - Semiholowmajzna Gibson smile to je žůžo.

0 xLajků:

38

habi napsal:

Sakryš, jsem si kvůli tomu nasadil sluchátka a ono už je to vyřešený... každopádně jsem se trefil tak nějak přibližně, resp. vím, jak bych ten zvuk udělal:

1.) jazz bass, všechny tři kolečka doprava, trocha kompressoru a equalizer do V
2.) jazz bass, krkovej snímač tak na 3/4, kobylovej naplno, clona tak na 3/5
3.) jazz bass, všechny tři kolečka doprava
4.) jazz bass, krkovej snímač na půlku, kobylovej naplno, clona naplno

Ten poslední mi přijde trochu nedomrdlej... smile

Keep groovin! smile

tak tady je vidět jak sou ty zvuky autentický big_smile

0 xLajků:

39 Naposledy upravil: Jenich (29. 08. 2008 23.53:10)

Keep on running smile

http://www.youtube.com/watch?v=H6LVI1gDswg

Já teda nevim jak to nakroutit na jazz bassu, ale za to umim proklatě dobrou soju smile

Jinak mě se ten poslední zvuk v tý druhý nahrávce líbí fakt brutálně....škoda, že se mi ty muzicírmani tak nelíbjej a škoda že tak málo hraju klasickej slap....hned bych si to na to pořídil...fakt nejdál slapovej zvuk co jsem slyšel (pro mne - pochopitelně) smile

Ještě jsem zvědav co řeknou Daviďácí, Mikulácí, Axlácí a Klusácí....ač maj teda vkus z jedný strany opředenej pavučinou a ze severu zarostlej lišejníkem, tak jsou na ty klasický zvuky a zajímalo by mě co o jakosti těch zvuků souděj oni....

0 xLajků:

40

Jenich napsal:

Ještě jsem zvědav co řeknou Daviďácí, Mikulácí, Axlácí a Klusácí....ač maj teda vkus z jedný strany opředenej pavučinou a ze severu zarostlej lišejníkem, tak jsou na ty klasický zvuky a zajímalo by mě co o jakosti těch zvuků souděj oni....

no tak myslím že to bude zajímavej soud....taková porota smrti

0 xLajků:

41

No čéče, já bych tady asi byl velice trapnej na první pokus...:) Moje první tipy byly dost mimo, tak nevím, jestli jsem už hluchej, nebo ten variax není až taková pecka...

1. tipoval jsem MM Stingray sound trochu opepřenej, takže něco do Sabre, což se mi nezdálo, že by v jakýmkoli obchodu u nás měli..;) No a ono Rick, docela pěknej agresivní sound.

2. Ten JB je takovej nedůvěryhodnej, takovej velice kultivovanej a jemnej, teprve po dalším poslechu jsem ho tam trochu začal poznávat. Úplně původně jsem si myslel na kombinaci P+J...:D

3. Pro mě mimochodem vítěz testu, i když alembicy teda nemusím. Co tam je vlastně původně za kombinaci snímačů? Vůbec jsem nevěděl, co by to mohlo být, i když trochu boutique tam bylo...

4. Původně jsem tipoval "něco kobylkovýho"..:) Teprve v té upravené nahrávce tam pro mě šel poznat MM charakter...:) Ale ke stingrayi to má podle mě docela dost daleko..:)

No velice zajímavý srovnání, aspoň se pozná, kdo na ty basy má ucho, což já bych až tak nesplňoval..:D Jak jsem psal, nevím jak moc dělá variax, každopádně třeba ten alembic a rick bych si rozhodně dokázal představit přes variax, JB a ten Flea MM se mi moc nelíbily..:)

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

42

kůl...no ten Alembic se mi taky hodně líbí...fakt pěkně naprděnej zvuk....v tý první nahrávce to pro mě byl taky jasnej vítěz, ale ten druhej pokus na Fleu....ty jo...to mi fakt zvukově hodně sedlo...

Je taky otázka co by z toho vyždímal člověk , kterej to umí s poťákama....

u toho alembica píšou v příručce: "two pickups with a third hum canceling dummy coil and wide-ranging active electronics" a blendem jsem to posunul tak na dvě třetiny ke krkovýmu.

0 xLajků:

43

Pustil jsem si to naslušnějších bedničkách, určitě bych nic nepoznal smile Jestli je to nahrávaný přímo do zvukovky, zní to hodně dobře. Napiš pak jak se to cejtí naživo vedle bicích a co to dělá při nahrávání v mixu. Ale stejně je mi to protivný smile

0 xLajků:

44

deafslap napsal:

Jestli je to nahrávaný přímo do zvukovky, zní to hodně dobře

s tím nemůžu souhlasit big_smile

0 xLajků:

45

deafslap napsal:

Pustil jsem si to naslušnějších bedničkách, určitě bych nic nepoznal smile Jestli je to nahrávaný přímo do zvukovky, zní to hodně dobře. Napiš pak jak se to cejtí naživo vedle bicích a co to dělá při nahrávání v mixu. Ale stejně je mi to protivný smile

jojo....taky mi to příjde hodně pěkný, ale naprosto chápu, že když to někomu vadí co do principu, tak je jasný, že pak jde veškerá autentičnost stranou...tvůj názor mě taky dost zajímal

0 xLajků:

46

pokud jde o autentičnost, chtělo hraj by to přímý srovnání, nastav tam precision a nahraj pár taktů na tohle a na opravdový precision. něco jednoduchýho smile
Jinak mě ten jazz bass připadá cekem jako jazz bass, v tomhle nemám problém.

0 xLajků:

47 Naposledy upravil: Ivo (30. 08. 2008 11.25:55)

Já se musím přidat, bo mě se ten jazz bass taky hrozně líbí. Živě bych na to asi nehrál, ale ve studiu? Proč ne, když by to bylo zvukově zajímavější...

0 xLajků:

48

Kubš napsal:

tyhle blind testy na zvukárnu do kompu považuje snad za zbytečnější než evu a vaška....nemá to prostor ten zvuk basa zní ploše a asi tak 10% procent z charakteru basy se dostane na nahrávku...

Kubš napsal:

mně se ale nelíbí moc zvukově

hele tak jak, nejdriv reknes ze to nema cenu tyhle blind testy ze tam je jenom deset procent a pak reknes ze se ti variax nelibi jak zni a ja nevim co....

anybody wants to get mellow, you can turn around and get the fuck out of here
0 xLajků:

49

deafslap napsal:

pokud jde o autentičnost, chtělo hraj by to přímý srovnání, nastav tam precision a nahraj pár taktů na tohle a na opravdový precision. něco jednoduchýho smile
Jinak mě ten jazz bass připadá cekem jako jazz bass, v tomhle nemám problém.

precission doma nemám smile můžu tam nastavit akustiku a zahrát na akustiku big_smile

0 xLajků:

50

jak "nemám precision" ? smile tak zkus tu akustiku, prostě porovnání s normálním nástrojem. Visí nějaká v tom k audiu? že bych překous jejich zpruzený obličeje a šel si to zkusit smile

0 xLajků:

51

smile voni jsou tam v pohodě....hele myslim že tam visí...v tom na Lehovci...rozhodně je maj na skladě, takže se stačí zeptat a oni vytáhnou....na Lehovci jsou v pohodě...v centru mě taky štvou.

0 xLajků:

52

To je teda pěkné. O Line6 jsem tušil, že dělá kvalitní věci, ale že až tak... Vlastně když jsem slyšel jak hraje Steve Howe na Line6 kytaru se simulací akustiky, říkal jsem si, že to snad ani není možné. A ono asi je smile

Tipovat jsem se neodvážil, trefil bych maximálně ten jazz bass... Fakt super, někdy bych si to chtěl vyzkoušet.

0 xLajků:

53

Na Lehovci jsem nebyl. Ale asi bych si ten variax měl vyzkoušet, poznat nepřítele smile Zrovna je na bazaru rickenbacker, s tímhle bych po nich nemusel pokukovat, prostě bych ho vyvolal z paměti. No nazdar smile

0 xLajků:

54

rickenbacker od štěpána big_smile

KreuZ napsal:

hele tak jak, nejdriv reknes ze to nema cenu tyhle blind testy ze tam je jenom deset procent a pak reknes ze se ti variax nelibi jak zni a ja nevim co....

nejenom jenich umí píchnout variax do zvukovky a nahrát-soudím dle oficiálních REPRESENTATIVNÍCH nahrávek....

0 xLajků:

55

Kubš napsal:

rickenbacker od štěpána big_smile

KreuZ napsal:

nejenom jenich umí píchnout variax do zvukovky a nahrát-soudím dle oficiálních REPRESENTATIVNÍCH nahrávek....

jak se pozná ta represssssentativní nahrávka?

0 xLajků:

56

no tak že jí nabídne na oficiálních stránkách firma a má podat zprávu o tom jak je produkt kvalitní smile nevím co víc popsat jako representaci určitýho produktu...

0 xLajků:

57

a ty víš přes co to ta firma nahrává a jak ten zvuk upravuje? Já ti přesně řeknu co jsem tam nakroutil do jaký zvukovky a přes co jsem to poslal....já teda tomu co píše line 6 na stránkách nevěřim a ty testy co dělaj firmy samy vůbec neberu v potaz....

0 xLajků:

58 Naposledy upravil: Kubš (30. 08. 2008 12.34:23)

no jo ale proto taky můžu říct že firma která se z toho sanží vymáčknout nejvíc, to nastíní tak že se mi to vůbec nelíbí smile a kreuz pak nemůže kafrat o tom že když kritizuju způsob tvýho nahrávání tak pak nemůžu soudit variax

0 xLajků:

59

Kubš napsal:

no tak že jí nabídne na oficiálních stránkách firma a má podat zprávu o tom jak je produkt kvalitní  nevím co víc popsat jako representaci určitýho produktu...

ale vzdyt vis ze to tak neda brat. Jakykoliv ukazky na webu proste nejsou objektivni, do te doby nez si to osahas a presvecis se na vlastni usi a prsty tak nemuzes vedet jestli se ti to bude nebo nebude libit. Pokud teda nemas nejake audio CD o kterem treba vis ze tam je konkretni nastroj. Tyhle ukazky slouzej proste jenom jako informace plus minus.

0 xLajků:

60

mno....věř tomu nebo ne  takovej basstaster je pro mě přímo studnice který důvěřuju na 90% protože pár z nahranejch sem poznal osobně a sedí to...

0 xLajků:

61

Kubš napsal:

no jo ale proto taky můžu říct že firma která se z toho sanží vymáčknout nejvíc, to nastíní tak že se mi to vůbec nelíbí smile

Hele já si teď poslechl ukázky co maj na webu a nelíbí se mi taky prakticky ani jeden zvuk...když na to hraju přes apec, přes věž nebo si pustim nahrávku z lajny do kompu, tak udělám zvuk co se mi líbí.

Sám nechápu proč tam ty testy dávaj, když ty ukázky člověka spíš odradí...už proto co je obsahem těch ukázek...člověk co to točil podle mýho názoru moc neví co to znamená "hrát" a co to znamená "přizpůsobit hru zvuku". Neřikám nějáký zběsilosti, neřikám, že je to špatně zahraný...je to zahraný úplně v pohodě, ale kupříkladu když chci prodat zvuk 12ti strunky, tak proč hraju někde dole v hloubkách....jednoduchý akordy rozložený tappingem a lehká perkusivní hra tomu zvuku hrozně sluší...kdyby tam někdo zahrál tohle, tak se na ten zvuk hned bude každej koukat jinak...

nikdo ti nemůže a nechce brát ideu, že stačí kouknout na stránky a zvukový ukázky, ale tvrdim, že o tom nástroji víš po poslechu stejný prd jako před poslechem těch jejich ukázek smile

0 xLajků:

62

Na tomhle je hodne pravdy. Kazdej nastroj je na jiny styl hry, zadny neni univerzalni a bohuzel na BT jsou prevazne ukazky jenom akordu, slapu a normalni hry. Coz u x nastroju tam hodnocenych urcite nestaci. Na druhou stranu ukazky hry urciteho nastroje v tom stylu, pro ktery byl vyroben, lze casto najit na reklamnich ukazkach.

CEILIN KAT IZ WATCHIN U MASTERBATE
0 xLajků:

63

OK napsal:

Na tomhle je hodne pravdy. Kazdej nastroj je na jiny styl hry, zadny neni univerzalni a bohuzel na BT jsou prevazne ukazky jenom akordu, slapu a normalni hry. Coz u x nastroju tam hodnocenych urcite nestaci. Na druhou stranu ukazky hry urciteho nastroje v tom stylu, pro ktery byl vyroben, lze casto najit na reklamnich ukazkach.

mluvíš o něčem jiným big_smile než psal jenich kámo big_smile

Jenich napsal:

nikdo ti nemůže a nechce brát ideu, že stačí kouknout na stránky a zvukový ukázky, ale tvrdim, že o tom nástroji víš po poslechu stejný prd jako před poslechem těch jejich ukázek

já ještě neslyšel hrát variaxe aby mě ohromil, např. firemní hráč(možná už ne) LIne 6 Mato Ivan nebo jak se menoval a byl to zas nic moc zvuk....

pochop jedna věc je na to hrát a udělat si názor druhá věc je to slyšet a udělat si názor že to za to hraní ani nestojí

a to že ty si uděláš zvuk jakej chceš budiž ti přáno wink

0 xLajků:

64

no já jsem prakticky nikdy neslyšel, že by se ti někdy něco líbilo smile)) něco mimo to co máš zrovna v podpisu na foru - pak to střelíš a je to zase na hovno big_smile

0 xLajků:

65

to se kamaráde pleteš, celkem stabilně držím svůj nástrojovej park krom toho takovej klusíkův arzenál to je mi panečku potěšení na to hrát....

krom toho radši se mi něco nebude líbit než, abych jak spoustu lidí roztruboval jak tohle je super a kdesi cosi smile když to prostě je jen obyč. a to přinejlepším obyč....ale majitel by se mohl urazit

0 xLajků:

66

Kubš napsal:

to se kamaráde pleteš, celkem stabilně držím svůj nástrojovej park krom toho takovej klusíkův arzenál to je mi panečku potěšení na to hrát....

krom toho radši se mi něco nebude líbit než, abych jak spoustu lidí roztruboval jak tohle je super a kdesi cosi smile když to prostě je jen obyč. a to přinejlepším obyč....ale majitel by se mohl urazit

a ten nástrojovej park držíš početně nebo jak ? smile dyk zase koukám, že něco střílíš...ty si nedáš pokoj smile ale každému co jeho jest.

ale už toho nechám, páč jsem ukonejšenej tim, žes řekl, že se ti líbí Klusiho arzenál...to je jak válium.

0 xLajků:

67

mám 2 hlavní a co je kolem nich...to už není důležitý

0 xLajků:

68

Kubš napsal:

mám 2 hlavní a co je kolem nich...to už není důležitý

aha...který to jsou? Taky bys mohl udělat službu společnosti a ukázat jak ty kytary jejichž názvy jsem nikdy neslyšel hrajou...

0 xLajků:

69 Naposledy upravil: Kubš (30. 08. 2008 14.02:53)

no to já právě nechci protože přes zvukárnu je to hovno sou(n)d a na to nahrávat přes preamp to je moc práce k ničemu....myslím že Tao jednu z nich slyšel a i přes prasečí hru nebyl zklamanej, pekelník si je taky pochvaloval dokonce naživo tak ty voe proč tu dělat show typu "mě se ty kubšovi líběj, mě se ty kubšovi nelíběj" to je naprosto zbytečná věc, krom toho a to bych dodal jako významnej faktor já se necítím na to prznit jméno basy svejma hráčskejma schopnostma

a to žes neslyšel jejich méno? no co ty slyšíš jen na to co dostaneš zadarmo... big_smile

0 xLajků:

70

Kubš napsal:

a to žes neslyšel jejich méno? no co ty slyšíš jen na to co dostaneš zadarmo... big_smile

big_smile no jo...tobě nikdy nic zadarmo nedaj, tak to je jasný, že si vybíráš ze všeho.

Já to nemyslel tak, že jsou nějáký špatný...myslel jsem to tak, že to vůbec neznám, protože nástroje neznám a proto jsem to taky toužil slyšet, páč to asi jen tak na každým rohu nepotkám...to je celý zelí...nic na tom nejni.

0 xLajků:

71

Jenich napsal:
Kubš napsal:

big_smile no jo...tobě nikdy nic zadarmo nedaj, tak to je jasný, že si vybíráš ze všeho.

Já to nemyslel tak, že jsou nějáký špatný...myslel jsem to tak, že to vůbec neznám, protože nástroje neznám a proto jsem to taky toužil slyšet, páč to asi jen tak na každým rohu nepotkám...to je celý zelí...nic na tom nejni.

no vybírám to je ta svoboda big_smile náš přístup se diametrálně liší big_smile ale to myslím je tak to poslední co můžem brát jako polehčující okolnost od obou dvou big_smile

řekni den hodinu já ti dám adresu a můžem pokecnout u nás ve zkušebně, můžeš ozkoušet něco od vybírače vybíravýho smile v tom není problém, líbit se ti můžou, líbit se ti nemusej, svět nepadne big_smile protože jen blb si bude vybírat basu JEN aby se líbila druhým....

0 xLajků:

72

Jenich napsal:

no já jsem prakticky nikdy neslyšel, že by se ti někdy něco líbilo )) něco mimo to co máš zrovna v podpisu na foru - pak to střelíš a je to zase na hovno

hele na tom neco bude

0 xLajků:

73

já si myslim, že bychom měli za tuto lekci panu J. poděkovat, protože na co některým z nás je kritizovat staggy, a dimaveráky (na který to moh s prstem v prdeli zahrát a prohnat to přes nějakej procák) , když nerozeznáme základní věci, každopádně, i když jsem zastánce a milovník analogu musím, ze skřípotem zubů uznat, že dnes digitál, když je perfektně udělanej (a Line 6 je vysoce kvalitní mezi svými) zní někdy analogovějš než analog... já se nestydim říct, že vo vopravdu dobrym zvuku vim prd, poznam špatnej, poznam průměrnej, dobrej, výbornej, ale nerozeznam jestli ten je o trošku lepší, než druhej a jestli ten je lepší, než třetí...a ty line 6 bych nepodceňoval, já bych to ale nechtěl ze dvou důvodů: 1) remcalové, vintážisti a konzervativci by měli radost, že maj oběť
                                          2) (to je ten hlavní důvod) furt bych laboroval se zvukem, až bych z toho zapoměl, jak se na basu hrá

0 xLajků:

74

jako já sem ochotnej uznat že to hraje slušně ale ne že to může soutěžit s kvalitním originálem...

0 xLajků:

75

Musim rict, ze teda Variax me potesil. Ale pokud bych ho mel v ruce, tak nevim co bych delal :-)
Ma uz to moc modelu. To pak clovek dopadne jako oslik s dvema a vice kupkama sena. Ze ma tolik moznosti, ze si nevi kterou si ma vybrat.  A bylo by mi lito hrat vice na jeden model, kdyz je jich tam prece tolik na vyber :-) Radsi budu mit jednu normalni "drevenou" a budu se z ni snazit dostat to nejlepsi.

Fender Standard P-Bass -> Boss GT1b -> Ibanez Promethean 3110 -> PA
0 xLajků:

76 Naposledy upravil: Dunde.e (30. 08. 2008 20.09:55)

kdyby Jenich neprozradil jak to doopravdy bylo, tak by nebylo tolik kritiků této věci.
A myslím že v Jenichových rukách tato věc bude přínosem a to z jediného prostého důvodu, že umí hrát a pokud člověk umí, tak může mít zvuk zmršený jakkoliv a přesto to bude znít, tím že si může ten zvuk pozměnit získá větší prostor a pro posluchače to bude pestřejší a zajimavější....myslím že i Jendu to dokáže nově inspirovat a díky těm různým zvukům si zas může udělat trochu jiný, další pohled. (pozn: netvrdím že tyhle zvuky jsou zmršené, naopak ten třetí se mi dost líbí)

A říkat, že samotné originál nástroje by hrály líp než tady tyto simulace...to nejde říct ani ve srovnání podobných nástrojů..možná přesnejší je použít, to hraje trochu jinak. A tak jak nevětší problémy jsou šum, brum, opoždění nebo nějaká komprese, tak některé parametry nemusí být tak zničující a nemusí platit analog lepší vždy jak digitál.

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
0 xLajků:

77

tak já už můžu říct jen jedno - ok, berete to jinak, stavíte se k tomu jinak ale aspon vím že do budoucna co se kvality zvuku rozhodně nemám hledat rady zde na forumu big_smile dík za info

0 xLajků:

78

houdek.z napsal:

Musim rict, ze teda Variax me potesil. Ale pokud bych ho mel v ruce, tak nevim co bych delal :-)
Ma uz to moc modelu. To pak clovek dopadne jako oslik s dvema a vice kupkama sena. Ze ma tolik moznosti, ze si nevi kterou si ma vybrat.  A bylo by mi lito hrat vice na jeden model, kdyz je jich tam prece tolik na vyber :-) Radsi budu mit jednu normalni "drevenou" a budu se z ni snazit dostat to nejlepsi.

toho bych se nebál, skončil by jsi u 2-3 zkuků, který by se ti líbily nejvíc a ty střídal

0 xLajků:

79

Týjo, škoda, že jsi to tak brzo odhalil Jenich! Po tom příspěvku, že maš vstup do K-Audio jsem chtěl tipnout Variaxe big_smile Jinak mam tu basu asi rok a v poho, neřeším modely mám to v pí.... jdu si za zvukem (na určitý typ a žánr hry, hudby) používám různé... Už jsem použil i přepnutí v songu:) Zvuk má dobrej, hraje se na ní fajn, ale řešit jestli tam mám zrovna MM, JB, PB....Fuck

LINE6 Variax Bass 700, G.W. LYON by Washburn, CRATE BT220....a tak normalní vybavení....
0 xLajků:

80

Kubš napsal:

tak já už můžu říct jen jedno - ok, berete to jinak, stavíte se k tomu jinak ale aspon vím že do budoucna co se kvality zvuku rozhodně nemám hledat rady zde na forumu  dík za info

Tak zkus Bravo , tam jsou aktuální trendy pro daný rok a měsíc., ale bacha kdyby tam nebylo psané to tvoje, tak ať nejsi nešťastný a nemusíš to rozprodávat smile

0 xLajků:

81

Dunde.e napsal:
Kubš napsal:

tak já už můžu říct jen jedno - ok, berete to jinak, stavíte se k tomu jinak ale aspon vím že do budoucna co se kvality zvuku rozhodně nemám hledat rady zde na forumu  dík za info

Tak zkus Bravo , tam jsou aktuální trendy pro daný rok a měsíc., ale bacha kdyby tam nebylo psané to tvoje, tak ať nejsi nešťastný a nemusíš to rozprodávat smile

dundee já už skoro myslel že nejsi ale jsi...ty si fakt debil

0 xLajků:

82

hou hou....zase neblázněte....Dundee jen pokračoval v tvý myšlence kubši. smile

Pro mně jsou z týhle diskuze jasný výstupy...jedinej vehementní odpůrce je tu Kubš s nahrávkama ze zkušebny na bandzone - já vim, že je to ošklivý, ale jsme na prvním místě muzikanti a ne diskutéři a mě zajímaj konkrétní věci, co za tím kterým názorem stojí, abych ho mohl brát v potaz.

Houdek.z:

hele jak říká termit...vono to neni tak hrozný...v případě, že už jsi na nějákým stádiu hráčskýho vývoje a víš co z nástroje chceš slyšet a už máš někam směřovanou hru, tak to nebude žádnej oslíkovskej problém...řeba tejden si s tim budeš hrát a pak najdeš dva zvuky, který seděj tvýmu apecu a tvýmu uchu a je to. Pokud bys ještě nevěděl co chceš hrát, tak to může bejt dost matoucí...to jo...ale v hráčský téměřdospělosti už to je myslim bez problémů.

0 xLajků:

83 Naposledy upravil: OK (31. 08. 2008 02.24:44)

Tak jako ja si to teda taky poslech. Prinde mi, ze ten zvuk jednoducho nema neco co bych nazval hloubkou. Nicmene je to jedinne minus v tom jak hodne me prekvapilo jak pekne se da nahrat basa direkt do zvukarny.

Co se tyce Variaxu, s Kubsem uz jsem se hadal ohledne Bossackyho multaku. Kdyz chci zvuk takovej ci onakej, simulaci, multakovinu, tak je mi vcelku jedno, jestli mam ze starodavnejch stromu na miru zvuku vyrobenou basu vysperkovanou hifi preampem a snimacema ze zlata nebo Fokuse. Dokonce na to ani nepotrebuju basu, staci klavesy. Ale ja jsem basak, na klavesy neumim zdaleka to co na basu a basa mi navic nabizi urcite moznosti co zas klavesak nemuze. U toho Bosse je to o to vic pravda, ze pri utkani s nim se srovnava propast mezi Hohner bezhlavcem a moji Foderou, jak jsem si overil pri posledni zkousce u Davea. Ne ze by Fodera ztracela a Hohner ziskaval (ziskava, priznejme si to), ale dulezity je, ze ve vysledku z toho leze plnohodnotny a perfektni zvuk. Zvuk, kterej bez obav lze pouzit v jeho syrovosti klidne na tom nejvetsim podiu a stejne tak na te nejvic hifi analog nahravce. Mozna tomu zvuku chybi ony harmonicke, ktere moje basa tak laskyplne vytvari, hlavne ty od x Hz do y Hz, coz je teda priserneeee....ale o to v tom zvuku nejde, on je plnohodnotny sam o sobe, jak ho cosm vytvoril a na puvodni harmonickarske sere pes.

Vim, ze jsou puristi a ze jsou lidi co tolerujou jenom urcite zkresleni, samozrejme analogove a zachovavajici charakter. Jenze to je priserne, ale priserne limitujici. A malokdo vi jak pekne veci dokaze microKorg se zapojenou basou a Vocoderem. A jak se to vsechno smicha...uuulet smile

Variax je podle me co se zpracovani nastroje na tom docela dobre. Jsou horsi, jsou ale samozrejme i lepsi. A po posledni detailni prohlidce moji basy jsem zjistil, ze i Fodera ma co dotahovat na ciste zakazkovou malovyrobu, kde clovek sleduje kazdy bod vzniku nastroje - sice moje basa je ona "levna serie", ale kazda basa co nese jmeno je jejich vizitkou. Neverim uz zadnemu nastroji co by ho i sam Vinnie, Sadowsky nebo treba Stradivari pred webkamerou vyrezal. Jak clovek nad vyrobcem nemuze drzet bic co den tak neni uniku pred cernosovinama.
Zpatky k Variaxu. Co se tyce onech zvuku - nikdy ne tak dobrych jako original. Ja nevim. Simulace aparatur, kytar a boxu jsem vzdycky nemel rad. Teda do ty doby dokud jsem je vnimal jako simulace. Ve chvili kdyz jsem se zbavil tehle nalepky a zacal je vnimat jako prachsproste nastaveni, konecne jsem to dokazal pri hrani treba pres ten multak vyuzit ve prospech veci a zjistil o kolik jsem se predtim ochuzoval. Podle meho ta "simulace XXYY" je tam pro priblizeni k necemu znamemu misto sloziteho popisovani eq., ne proto rict - a ted tu mame guitarrino, umi to hrat tenhle beglajt, tenhle zvuk, spanelka, jumbo a nejoblibenejsi pisnicka od Mladka je ulozena v pameti.

Kdyz na to clovek kouka ne jak na guitarrino, ac ty jejich prezentace k tomu uplne navadi (uvidime co Jenixova) tak ten Variax ma svuj dobrej smysl.

PS.: ....pssst, ale porad lepci Variax jak tupozvukej preclik... wink (a ted uz si ho nikdy nebudu moct koupit...to jsem si zase zapalil pod nohama)

PSS.: A taky nevim co te probuh Jenich vede k tomu delat predvadecku pro K-Audio, ses rovnou moh vratit k Fokusu big_smile

CEILIN KAT IZ WATCHIN U MASTERBATE
0 xLajků:

84

poslední vstup do diskuze....moc řešit tu nemá cenu

parabass to označil kvalitativně tak za fokuse ještě než znal výsledek, já blbec napsal že do linky hodnotit nemá cenu - ušil sem si na sebe bič  pro další kritiku....

já ač mám momentálně nahrávky jen ze zkušebny vím plus mínus jak zní kvalitní basa takhle do linky přes obyč zvukárna, a k tomu co si nahrál jendo to má dost daleko(teda a ted sorry ono k tomu má daleko cokoliv co si  kdy a kde nahrál)...nevím zdá se mi že kladný hodnocení tu dávaj lidi co vždycky mysleli že variax je satan černej chlupatej,nebo lidi co modujou fokuse a pak to rovnaj americkejm strojům a tyhle lidi možná čekaj že variax bude hrát asi jako midi klávesy nebo synták, ,  najednou to zní jak basa sice jak basa která má zprasenou aktivku, hloupý nastavení eq, ale jak basa....ale nikdy neuznám za vhodný to označit za rovnocený kvalitním nástrojům...

jo jinak myslím že variax by mohl tak srovnat schopnosti s kramerkou přes behringer na mojí punkecový minulosti za kterou se stydím a jejíž zvuk nesnáším a udám ji jen jako příklad když už musíte mít basu kterou sem nahrál ve studiu před 3,5 lety http://bandzone.cz/vobsazeno 

a ted se s vámi loučím a jdu si nahrávat zkušebnový nahrávky s tou kapelou kterou už vlasntě ani nemám...
HOWGH

0 xLajků:

85

OK napsal:

Variax je podle me co se zpracovani nastroje na tom docela dobre. Jsou horsi, jsou ale samozrejme i lepsi. A po posledni detailni prohlidce moji basy jsem zjistil, ze i Fodera ma co dotahovat na ciste zakazkovou malovyrobu,

tohle mi ještě nedá....to si zjistil ty nebo ti to poradil mr. mázl když ti dělal tu rampu...

prosímtě co by si po tý base chtěl ?? aby tě při hře drbala na koulích?

0 xLajků:

86

tak jsem se konecne dostal k poslechu a prokousal se diskuzi smile

ja bych poznal kulovy, takze se k tem zvukum moc vyjadrovat nebudu, ale necham vam tu svuj nahled na Variax.

Na uvod bych rekl, ze proti necemu takovemu vubec nic nemam, jako u vseho je u toho dulezity k cemu se to bude pouzivat... jestli to bude mit ve studiu typek co dela treba televizni znelky, nebo neco toho typu, tak si myslim ze zrovna pro nej to bude idealni vec, stejne jako i kytara Variax.

Pro me osobne to neni, ja jsem navic spis basak co hraje vic ocima jak usima, jak uz rekl Jenich nekde uplne nahore.
Ja mam rad kdyz ma basa i nejakou dusi, kdyz je necim jedinecna, nemam rad unifikaci ci nemastno-neslanost, coz mi ten Variax uz ze sve podstaty evokuje.
Navic mam rad "cisty" nastroje, tudiz i aktivka je pro me neco jakoby uz moc smile

Ale rozhodne to svoje uplatneni ma a krome toho mame kazdej jiny pozadavky a usi, ze.

Ja bych si Variax koupit nemohl, protoze bych se tim pripravil o to sbirani krasnych nastroju na ktere se tesim, tedy JB, PB, MM a Ricka... to si na jejich zvuky radeji pockam postupem casu a o to vic si je uziju i s jejich nadherou.

Ale jinak, GO ahead Jendo, mas moji podporu smile

P.S.- (s temi zkusebnovymi nahravkami od Kubse jsi me dost rozsekal, sorry Kubsi wink )

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

87

Jenich napsal:

Tady jsem vám nahrál pro zábavu a mě pro informaci 4 tracky s různejma basama.Uhodnete co je co? (upřímná rada: berte v úvahu cokoli, protože jsem světák a basy mi samy padaj do klína...neřikaj mi pane, ale můžu si doma hrát prakticky s čím chci, tak se nenechte odradit tim, že nemám občas na chleba  )

No, když jsem tohle přečetl, tak si říkam sakra, sakra, tohle je nějaká lumpárna s mazanou pointou, že si Jenich půjčil Variax? smile
A co myslíte, měl ho tam. smile

jazz bass + atk + red ripper + qtron + ampeg

www.sufunkygang.cz
0 xLajků:

88

No...zajímavý smile

To je fuk...mě jen šlo o ten průzkum. smile Jak jsem řekl...já dávám cca těch 87%, což opakuji proto, že tady to může vypadat, že dávám 100%.

0 xLajků:

89

basa zní pěkně, jen jestli to právě není její největší nectnost i když s nějakým multiefektem nebo moogem by to mohlo být zajímavé ale to myslím s většinu nástroji, OK to napsal dobře pod to se podepisuji

LEE HOOKER,  PEAVEY SPECTRUM ANALOG FILTER, EH MICROSYNTH, KORG X-911, FENDER MUSTANG FLOOR, MINIPOPS
0 xLajků:

90 Naposledy upravil: Péčko (31. 08. 2008 09.02:11)

Jasné, musím se přiznat, že se mi to nechtělo poslouchat, pardon, jenom mně napadl ten Variax, ale je to hustý nápad, akorát moc rychlé odhalení, mohl jsem se holedbat, že jsem poznal basu bez poslechu big_smile

Chlapíka z Rudých koster jsem slyšel na Variax hrát živě, a musím říct, že mně ten zvuk každopádně upoutal, nevím, co měl nastaveno, a vlastně jsem tehdy ani nevěděl, že hraje na Variax, ale prostě jsem si všiml zvuku basy a líbil se mi.

www.sufunkygang.cz
0 xLajků:

91

hehe ...no vidíš Péčko smile Tomu se říká pozorovací talent. Ale já jsme tak trochu tušil, že první příspěvek bude Variax a já si zas sbalim svý fidlátka smile Vono když tě to napadne, tak je to pak naprosto evidentní, že je to ono smile

0 xLajků:

92

Hele, nechceš ten stroj přivézt na ten sraz v Rovné?

www.sufunkygang.cz
0 xLajků:

93

Péčko napsal:

Hele, nechceš ten stroj přivézt na ten sraz v Rovné?

napadlo mě to...jen netušim jestli tim strojem budu v tý době ještě disponovat.

0 xLajků:

94

Kubši, tak se nezlob na mě big_smile
Já jen že ses k tomu stavěl uplně moc jednoznačně odmítavě. Všichni chtějí šou tak tohle muže být dobrý hračka. Nikdo tu netvrdí ani já že to je plnohodnotná náhrada za origo zvuk to ne, ale myslím že zahrát stím někde tak lidem bude jedno jestli to máš origo MM nebo nějakou digikopii, pokud to bude znít zajimavě tak se to bude líbit. A pokud neposloucháš na koncertě pouze basu ze sluchátek od zvukaře, tak bych řekl že to málokdo pozná, protože vždycky ten zvuk bude nějak zmršený i z origo nástrojů. Nakonec to asi stejně omrzí a jak se upneš na jeden dva zvuky, tak zač¨neš hledat ty mouchy..kurňa tohle šumí víc než tady to....tohle děla takové divné plc když do toho pořádně zaberu.... anebo už jen čistě z toho psychologického hlediska. Já bych k tomu osobně měl taky spoustu fóbii a neveřil bych tomu, měl bych strach i kdyby se mi zdálo že to hraje stejně, že to stejně nehraje a až časem poznám jaký že to jsem vůl nebo debil big_smile to je jedno, že si mylsím jak hraji na basu a hraji přitom celou dobu na digi strunnou klávesnici a na ten origo skutečný nástroj zahraji uplně prd. A konec konců digi obvody jsou svině nevyspitatelné a čert ví jestli to vydrží.

Zhodnoceno, jako posluchač bych takovou věc rád potkal ale jako hráč bych měl strach hrát jen na toto, musel bych mít k tomu určitě druhý nastroj klasický abych věděl že sem v kontaktu s reálným analogovým světem smile .

Jendo, jestli se budeš nudit tak nahrej klidně nějaké další nahrávky, pokud možná s méně perkuseními tóny ať tam jde slyšet to vrnění abych mohl poslechnout smile

0 xLajků:

95

kubšovi se ale musí nechat, že stojí za svojim přesvědčenim...
myslim si, že jestli ten line6 zvuk je špatnej, tak to nemusí bejt chyba line6- třeba je to vina nahrávky a tak vůbec...já bych siu to nepořídil, možná pučil nebo si to nechal dát darem smile , ale je třeba bejt trochu objektivní.
á propos to, že jsem to označil za fokus nebylo kvůli zvuku

0 xLajků:

96

Dunde.e napsal:

Jendo, jestli se budeš nudit tak nahrej klidně nějaké další nahrávky, pokud možná s méně perkuseními tóny ať tam jde slyšet to vrnění abych mohl poslechnout

no něco nahraju...ale málo perkusí ? big_smile co to je?! big_smile

Dunde.e napsal:

to je jedno, že si mylsím jak hraji na basu a hraji přitom celou dobu na digi strunnou klávesnici a na ten origo skutečný nástroj zahraji uplně prd. A konec konců digi obvody jsou svině nevyspitatelné a čert ví jestli to vydrží.

Zhodnoceno, jako posluchač bych takovou věc rád potkal ale jako hráč bych měl strach hrát jen na toto, musel bych mít k tomu určitě druhý nastroj klasický abych věděl že sem v kontaktu s reálným analogovým světem

já vim, že si to uvědomuješ, ale je to trochu víc fóbie než skutečnost. U klasickejch modelů jsem prakticky nenašel chybu v odezvě (což byste mi jako akustickýmu hráči mohjli věřit) - snad jen malinký zpoždění, který je ale menší než jedna fáze. U modulací kontrabasu a akustiky jsou tam  v zájmu vytvoření charakteristickýho tónu dost zvláštní dynamický disproporce. Synthy jsou dost málo citlivý a tak člověk musí hrabat silně a i tak mu občas osmina vypadne.

Ale ty modulace klasickejch nástrojů jsou po týhle stránce naprosto v pořádku....zkoušel jsem ze všech stran a chová se to jak normální nástroj snímanej normálníma magnetama...

0 xLajků:

97

tadyty satanášové ho zrovinka maj...no nevim, jaká je tohle reklama...
http://www.youtube.com/watch?v=LdJG6OX3 … re=related

0 xLajků:

98

.... aby tam nebylo jen plc prtata pr pr tutu bum duc big_smile, ale nějaký grove

0 xLajků:

99

Dunde.e napsal:

.... aby tam nebylo jen plc prtata pr pr tutu bum duc big_smile, ale nějaký grove

hahaha...a teď se mám jako urazit nebo co ? big_smile

Para:

haha..satanášové jsou vtipný...

0 xLajků:

100

jenich by totiž potřeboval jít do nějaký vidlorockový kapely s autoritativním buranofrontmanem...alespoň na 5 zkoušek...byl by to jakýsi detox od předávkování perkusemi

0 xLajků: