1

Téma: Tak sem to udělal zase....a určitě ne naposled (Peavey Millenium)

Haha tak už sem naznačoval co sem provedl v threadech který s tím moc nesouvisej tak když Hofa tak naléhal a forum hnije zkažeností totální nudy a propíráním se víceměně propraného a jedinou vlaštovkou v šeru nudných témat je mikulíkův děda tak tedy založil thread o svojí nové base....

Tak co vám budu mazat med kolem čumáku je to normální J+MM basička, s aktivní elektronikou a snímači, jmenuje se Peavey Millennium Plus byla vyrobená v roce 2000 v USA, a je to pěkná číča.....

Vím že  nástroje Peavey Made In USA je dost zvláštní značka a řekl bych v českých luzích a hajích víceméně neznámá (i když dali mi povídal že Cirrus serie ho svýho času rajcovala wink ) tak nevím jak moc mi budete věřit jak je tahle basa fajn protože vaše zkušenosti s Peavey sou spíš s východníma seriema BXP apod.(s kterejma ale moje millennium nemám moc společnýho vzhledem k tomu že povětšinou cena kolem 200USD za BXP je cena kterou má na mojí base jen  kobyla a d-tuner big_smile )

Takže co sem vyčetl tak americký millennium se původně prodávalo hodně nad  1000USD(dolarů z 90tých let ne dnešního big_smile což může být znatelný přepočtový rozdíl...) bassplayer v recenzi millennium za 1600 označil jako podceněnou a rozhodně daleko líp hrající než jakou má cenovku a že ten kdo nemá předsudky a koupí Peavey tak bude odměněn perfektním nástrojem

No a pak se to stalo - nikdo neví proč spíš se spekuluje(chyba??,dobíhající USA výroba...) ale MusicianFriend nalistoval millennium za polovinu původní ceny, čím totálně zdegradoval přeprodejní cenu (což mě těší...) ale vrazil docela hnusně kudlu do zad lidem co za nástroj platili těch 1600,1800 apod. USD....

Ale co budu kecat teorii, chtěl sem MM zvuk, hledal sem marně, skoro sem koupil Pedullu ale nakonec sem zachoval GAS při zemi a počkal a byl sem odměněn Peavinou.....

Popravdě vůbec sem Peavey nástroje neznal snad jen lehce sem věděl o Cirrusech...

Takže tohle bylo dost náročný se rozhodnout jít do neznáma ale přiznejte se koho by nalákaly specifikace jako Hipshot kobyla, Hipshot mechaniky s D-tunerem, Grafitový výztuhy krku, Graphtech nut, Preamp a Snímaše doposud používaný v 2k+ USD Custom Shop Cirrusech, 35" menzura apod.

Tak sem to vzal....

Přišla, já čuměl jak na drát na pěkný zpracování, barvička jak z bordelu smile, lehoučká, a krk jak párátko (což je pro mě super ale pro big handy asi nic extra....) ten tenkej krček je jak sem se dočetl zřejmě možnej právě díky grafitovejm výztuhám....
Basa měla nastavenej vyšší dohmat, tak sem to po čase stáhnul a ted je to jak hrát na sen, možná to je i 35 menzura ale na tu basu se hraje tak lehoučce...žádný překážky....

Zatím mám mrtvý struny co přišly s basou a teda čumím furt jak blázen...nevím čím to je jestli zatím neznámou konfigurací MM+J nebo dobrou aktivkou(dřevo předpokládám bude na slušný urovni-kupříkladu krček má krásou kresbu pravidelnou kresbu, většina modelů mívá birdseye - já mám očka asi 2 na hlavici big_smile ) ale přiznám se vám konečně sem našel poslední zvuk kterej sem hledal - ten MM HB je prostě super....

Neříkám že basa je lepší než tohle, horší než támhleto, nedokážu posoudit a stěží můžu rovnat s ostatníma co mám - sou to jiný basy s jinejma snímačema jen dřevo je stejný - jediný co vím že hraje tak že se za ní nemusím stydět a i bez nakopnutí aktivkou je zvuk plnej a perfektní....MM+J je SUPER a každýmu kdo nevím co by zkusit a je znuděnej klasikou P, JB apod. tak at zkusí MM+cokoliv.....samotný MM je postě jak Musicman - prdí chrochtá a vůbec je to krutej zvuk ale se singlem je to víc, je to hutnej bas, s prděním MM na pozadí....hehe blbě se to popisuje

V celkovým zvuku je pořád slyšet HB víc než singl (to je ale jasné že...trošku sem to předpokládal)....ale představu si udělejte třeba z Lakland stránek tam ten charakter je dostatečně ukázanej
Takže jestli někdo uvažujete o base a máte dost peněz a nechcete riskovat jak já Peavey tedy značkou která není tak profláklá ale přesto kvalitní USA  tak si připlattě a kupte Lakland 4-94, 44-02 nebo jak se tomu nadává....těžko bych se rozhodoval jeslti třeba před Peavey upřednostnil Lakland Skyline stejný konfigurace - přeci jenom sem víc na Made In USA.....a platit za Koreu o pár stovek víc se mi furt vnitřně příčí....
a foto děvky z bordelu, nebude se vám líbit, není to konzervativní Fender design...ale je to krásná basa prsotě moderna i s moderním lakem...

http://student.fsid.cvut.cz/~vyvadil/peavey/P1380042.JPG
http://student.fsid.cvut.cz/~vyvadil/peavey/P1380045.JPG
http://student.fsid.cvut.cz/~vyvadil/peavey/P1380055.JPG

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

2

Re: Tak sem to udělal zase....a určitě ne naposled (Peavey Millenium)

No tohle bych vzal na sebe jedině do Modré lastury smile Ale hlavně že se líbí tobě.

0 xLajků:

3

Mě se líbí to tělo, ta hlava je takovej telecaster... Je zajímavý to s těma cenama:-)
(musiciansfriend...)

OLP mm3, Fade jazz bass, Gallien Krueger 1001 RB-II, Gallien Krueger 410 RBH
0 xLajků:

4

barva to je bud CHARCOAL METALLIC VIOLET nebo HARLEQUIN VIOLET/GOLD z toho prospektu to nedokážu rozlišit...ona se ta barva dost mění se světlem od Lake Placid Blue po Violet big_smile

jo jinak officiální data:
Millennium Plus
Neck
•Dual Graphite reinforced •Hard rock maple with 8" radius •Graphtech
Tusq® topnut •Pau Ferro fingerboard •Maple position markers •1.575"
neck width at topnut •Optional birdseye maple neck & fingerboard with
Paua Abalone markers •15" radius fingerboard on 5-string model (1.800
neck width at topnut) •35" scale length, 21 frets
Body
•Solid Alder with a premium grade Bookmatched Flame Maple top
•Unique double cut-away
Electronics
•One internally active VFL M/M style bridge pickup and one internally
active J-style neck pickup •On board active 3-band EQ with bass / variable
mid-shift / treble boost and cut 200Hz to 2kHz •Low impedance
output (18 volt powered) •Fully shielded electronics
Hardware
•Hipshot™ ultra lightweight mini machine heads with Hipshot™ D-Tuner
on 4-string model •Quadrajust™ by Hipshot™ milled aluminum bridge
with steel saddles, string-thru-body or top load •Adjustable string spacing
•Straplocks™ •Black and Chrome finish on hardware

Já mám Plus ale verzi bez topu....což je vidět a těší mě to nebavěj mě topy....na druhou stranu co sem měl možnost vidět tak jejich topy stojej za hřích a sou to poctivý 1,5-2cm tlustý desky....

0 xLajků:

5

Fuit napsal:

Mě se líbí to tělo, ta hlava je takovej telecaster... Je zajímavý to s těma cenama:-)
(musiciansfriend...)

hlava se mi moc nelíbí, 5tky maj hezčí

no dočetl sem se i to že to MusicianFriend udělal za zády Peavey a ty z toho nebyli moc štastní....

0 xLajků:

6

Ta barva teda nic moc, moderni barva z takovejch disco osmdesatek, ale jinak pekna basa. Vypada seriozne.

CEILIN KAT IZ WATCHIN U MASTERBATE
0 xLajků:

7

no vidíš a ani to nebolelo big_smile
basa se mi líbí, akorát tu barvu z těch fotek nevyčtu wink 
ještě napiš něco k té elektronice - je to jenom aktiv nebo se dá přepnout i na pasiv? 3pásmový EQ (parametrický středy) a volume + blend??? jak hraje ten sigl sólo - brumí?
a na kolik tě teda nakonec přišla?

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

8

jj aktivka jak píšeš, 3eq, z toho Parametrický středy - hodnoty Hz sou psaný v těch anglickejch specifikacích

přepnout na pasiv se nedá - vzhledem k tomu že i snímače jsou aktivní tak to by bylo dost zbytečný, stejně tak ani není HB rozepínatelnej tedy nejde udělat Laklandí Jazz Bass kouzlo smile

Singl u krku je nebrumivej a je tišší než HB jak sem psal - je to slyšet hlavně při postupným blendování-k čemuž musím napsat že díky tomu že to je aktivní blendování tak to je skutečnej blend - většinou prý u pasivních to je spíš takový "přepínání" snímačů než blend.....moc nevím v čem je to lepší ale já ne blendování stejně seru :-D

OK napsal:

Ta barva teda nic moc, moderni barva z takovejch disco osmdesatek, ale jinak pekna basa. Vypada seriozne.

barva je zvláštní naživo se dá snést - z fotek těžko vidět její měnavost - je to prostě takovej ten lak kterej se mění podle úhlu pohledu--ale chápu že to není uplně ono takhle z fotek
jinak podle mýho to je tvarově Modulus.....

jinak preamp vypadá takhle (cizí fotky)
http://i138.photobucket.com/albums/q268/anthenium/G-Bass%20Upgrade/Mill_Pre_New.jpg
http://i138.photobucket.com/albums/q268/anthenium/G-Bass%20Upgrade/M_P_N_Front.jpg

0 xLajků:

9

Já chci taky..... sad Kde na to berete peníze...??

0 xLajků:

10

ummm tak já nepiju nekouřím, akorát sem hroznej požitkář co se basy týče....

0 xLajků:

11

Kubš napsal:

jinak preamp vypadá takhle (cizí fotky)

yikes to je teda pořádnej macek... to zaplní celou tu šachtu v base co... v tom mým GLku má preamp asi tak 5x2 cm...
jinak jestli budeš mít čas a chuť, zkus ještě nahodit nějaký fotky s jiným světlem - na té první je trošku náznak té vícebarevnosti, tak by mě to zajímalo, jestli to půjde nějak vyfotit...

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

12

no zkusím ted nemám foták doma ale večír bude

0 xLajků:

13

Wow, Kubš se nezdá... :-)

Ta barva se mi teda podle těch fotek moc nelíbí, ale jinak basa jo. Ten světlej hmaták má něco do sebe a i ta kombinace J-MM může být super...
Tuhle bylo v takovýhle kombinaci na TB Bongo, v ehzčí barvě a dost pod cenou :-D

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

14

kurcatovium napsal:

TB Bongo,

bongo i kdyby mělo božskou barvu z ráje tak bude minimálně slušně řečeno "divný"

0 xLajků:

15

jj, to nepopírám... ne každej chce mít doma přebytečný prkno vod hajzlu :-D
I když postupem času mi vadí čím dál míň, pořád je to přinejmenším "divná" basa.

0 xLajků:

16

ale jako mně se třeba i líbí a to tělo mě trápí nejmín ale stejně tak nák furt nejsem uplně přesvědčenej že zato ta extravagance stojí

0 xLajků:

17

Kubš:
Edituj podpis. big_smile

0 xLajků:

18

se to tam už nevejde

0 xLajků:

19

kurcatovium napsal:

jj, to nepopírám... ne každej chce mít doma přebytečný prkno vod hajzlu :-D

hele kroť to smile

Jinak Kubši velká gratulace k base a k umu sehnat jí.. řekněme za krásnou cenu smile moc rád bychjí slyšel. doufám, že se s ní a i těm adruhejma dvouma herkama setkám třeba na tom příštim moraváckym srazu.

0 xLajků:

20

no hele já holt zkouším takovýhle značky - zatím sem spokojenej - možná lepší než koupit za 900 Pedullu a očekávat zázraky a pak bejt zklamanej...

0 xLajků:

21

však se mi to taky líbí a tu odvahu oceňuju smile a MM sound.. jo už vim o čem mluvíš. i když 2*HB je eště o něčem jinym smile

0 xLajků:

22

jasný je to prostě o něčem jiným  ale zas co je lepší - 2HB??2SC???1P???

0 xLajků:

23

davidak napsal:

však se mi to taky líbí a tu odvahu oceňuju

jinak ta odvaha  zas tak odvážnej nejsem jako vem si že podle parametrů je to jistější než kdejakej Fender STD nebo Musicman nebo cokoliv z toho středního pásma smile
prakticky není potřeba ničím tunit.....

0 xLajků:

24

hele Sabre je taky parametrově vylepšenej Stingray a stejně to nikdo nekupoval smile

0 xLajků:

25

njn když on nák MM byl takovej neuspěch celkově....docela by mě zajímalo jak se udrželi nad vodou

0 xLajků:

26

Kubš napsal:

se to tam už nevejde

Vykopej posledni radek a no problem wink V nejhorsim sejmi kecy typu "na ampeg dobry" big_smile

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

27

d.a.l.i napsal:

V nejhorsim sejmi kecy typu "na ampeg dobry"

Ze jo smile

CEILIN KAT IZ WATCHIN U MASTERBATE
0 xLajků:

28

ummm sakra co to je za diktátorství že já si tam dám uplně něco jinýho big_smile

0 xLajků:

29

Kubš napsal:

Nemám rád vintage...

:-)

0 xLajků:

30

Kubsi, ty si delas sbirku "top modelu lowend znacek"? smile) Koukni jestli ma ten HB vyvedeny obe civky, rozpinani za to fakt stoji(v tehle kombinaci snimacu).

0 xLajků:

31 Naposledy upravil: Kubš (22. 07. 2008 11.19:16)

nene dělám si sbírku solidních nástrojů - nevím kterej z nástrojů mám od lowend značky....
zatím sem si nevšiml....

možná že peavey narozdíl od Schecteru a Hameru není uplně top, ale lowend to není-střední proud pokud mluvím o MIA, možná vyšší střední pokud mluvím od hodně vypečeným Cirrusu (kterej je ale následník Millennia....)

Schecter je hodně drahá značka a Hamer ještě dražší....na druhou stranu přeprodejní ceny sou přijemný a tak se nebráním....

0 xLajků:

32

taky mám tuhle kombinaci snímačů na Lee Hookerovi i  se zesinglováním HB, by mě zajímalo jak mám poznat jestli jsou tam aktivní snímače nebo jenom aktivní elektrika. Se zvukem jsem maximálně spokojen i když je trochu modernější

LEE HOOKER,  PEAVEY SPECTRUM ANALOG FILTER, EH MICROSYNTH, KORG X-911, FENDER MUSTANG FLOOR, MINIPOPS
0 xLajků:

33

salof napsal:

taky mám tuhle kombinaci snímačů na Lee Hookerovi i  se zesinglováním HB, by mě zajímalo jak mám poznat jestli jsou tam aktivní snímače nebo jenom aktivní elektrika. Se zvukem jsem maximálně spokojen i když je trochu modernější

co je aktivní elektrika vím. Ale co jsou aktivní smímače?

--
Jazz Bass od Fokusu z Třebíča
Ford Focus ze Saar Louis
... stay fokused to become fumous ...
0 xLajků:

34

no teoreticky by to šlo tak že se podíváš jeslit dráty od snímače jdou k baterce wink (nezáleží jeslti máš 1-2 nebo 50 baterek smile )

jinak si myslím že POVĚTŠINOU (tzn. nezaručuju že vždy a že jen aktivní) bývaj aktivní snímače hermeticky zalitý tak abys neviděl vůbec nic jen černou krychličku smile zatímco pasivní maj většinou to pouzdro pod kterým jsou cívky....

0 xLajků:

35

Kubš napsal:

no teoreticky by to šlo tak že se podíváš jeslit dráty od snímače jdou k baterce wink (nezáleží jeslti máš 1-2 nebo 50 baterek smile )

jinak si myslím že POVĚTŠINOU (tzn. nezaručuju že vždy a že jen aktivní) bývaj aktivní snímače hermeticky zalitý tak abys neviděl vůbec nic jen černou krychličku smile zatímco pasivní maj většinou to pouzdro pod kterým jsou cívky....

a jo, tak to už je mi jasný. Prostě je nějaká elektronika přímo v krabičce snímače.

--
Ford Focus ze Saar Louis
0 xLajků:

36

jj aktivní snímače jak sem pochopil ze stránek EMG je snímač a přímo v jeho konstrukci  je "preampík" s nastavenou charakteristikou - vím že Seymour duncan dělával snímače který na spodku měli možnost přepínání určitejch frekvencí - ale je to spíš vyjímka....

0 xLajků:

37

Kubš napsal:

Seymour duncan dělával snímače který na spodku měli možnost přepínání určitejch frekvencí - ale je to spíš vyjímka....

jojo to má mikulda na Columbovi.

0 xLajků:

38

kubš: dík za vysvětlení

--
Ford Focus ze Saar Louis
0 xLajků:

39

Kubš napsal:

ummm tak já nepiju nekouřím

fakt nebo kecas??

batty napsal:

Kubsi, ty si delas sbirku "top modelu lowend znacek"?

big_smile

anybody wants to get mellow, you can turn around and get the fuck out of here
0 xLajků:

40

KreuZ napsal:
Kubš napsal:

ummm tak já nepiju nekouřím

fakt nebo kecas??

batty napsal:

Kubsi, ty si delas sbirku "top modelu lowend znacek"?

big_smile

fakt...pivkuju jen občasně

0 xLajků:

41

do mrtva

LEE HOOKER,  PEAVEY SPECTRUM ANALOG FILTER, EH MICROSYNTH, KORG X-911, FENDER MUSTANG FLOOR, MINIPOPS
0 xLajků:

42

nene to ne už mi to nedělá pár let dobčře.....je to dost nepříjemný

0 xLajků:

43

gratulujem k novej base,nech ti robí len samú radosť,túto kombináciu snímačov mám na svojej prvej base "MARTA by KGB" a nedám na ňu dopustiť wink
ešte raz gratulujem

KGB"Marta">>EBS Valvedrive,BassIQ,WahOne,DynaVerb>>Custom JazzBass z americka,Parker PAB 40(akust.),
Nordstrand NORDY VJ5
0 xLajků:

44

Kubs: Samozrejme gratulace k tomu diktatorstvi o avatary (to bylo jen jemne doporuceni wink

Doufam, ze se dostavis na moravsky sraz, at ty tvoje krasky muzu trochu potyrat wink

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

45

d.a.l.i napsal:

Doufam, ze se dostavis na moravsky sraz, at ty tvoje krasky muzu trochu potyrat

spíš ne

0 xLajků:

46

tak nevím, jestli jsi otázku barvy těma fotkama vysvětlil. Řek bych, že je to krutej chameleon smile Jinak zrovna tahle basa se mi zvlášť nelíbí, ale nepochybuju, že hraje a že se na ní hraje fajn. Kdysi jsem natrefil na nějakou Peavey Milestone a i když jsem tehdá zvuku moc nerozuměl, tak si pamatuju, že ten úzkej krk byl opravdu příjemnej. Ať ti dělá radost!

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

47

jojo chameleon to je smile ale hezkej a zajímavej...

0 xLajků:

48

jako jak říkám je to těžký protože ta fialová se objevuje z uhlu a ještě spíš při neosvětlení basy což je k focení k posrání :-D

0 xLajků:

49

Tak mě se ten nástroj líbí velmi a ta barva je super.... ocelově chladná kráska v klidu big_smile

Jolana D-Bass, Jolana Studio Bass, Solton BK100 Germany, ZOOm B2
THE RAMONES Heidi is a Headcase... jdu si svojí cestou
0 xLajků:

50 Naposledy upravil: Kubš (23. 07. 2008 14.15:08)

pepa napsal:

ocelově chladná kráska v klidu

dneska sem jí prozkouškoval a sem si jistej že moc klidná kráska to není smile spíš taková divoká kočka wink

mám pocit že se stane nástrojem no.1 ale ne kůli tomu že je lepší než ostatní ale prsotě ten krk mi padne do pracky nádherně jak ulitej...

0 xLajků:

51

ty voe a kde je ten opruz co maže ty OT¨??? no no no :-D

D.a.l.i: Promazano... Pro Flipaka - neni prilis slusne se nabouravat do cizich temat.

0 xLajků: