Téma: Tak sem to udělal zase....a určitě ne naposled (Peavey Millenium)
Haha tak už sem naznačoval co sem provedl v threadech který s tím moc nesouvisej tak když Hofa tak naléhal a forum hnije zkažeností totální nudy a propíráním se víceměně propraného a jedinou vlaštovkou v šeru nudných témat je mikulíkův děda tak tedy založil thread o svojí nové base....
Tak co vám budu mazat med kolem čumáku je to normální J+MM basička, s aktivní elektronikou a snímači, jmenuje se Peavey Millennium Plus byla vyrobená v roce 2000 v USA, a je to pěkná číča.....
Vím že nástroje Peavey Made In USA je dost zvláštní značka a řekl bych v českých luzích a hajích víceméně neznámá (i když dali mi povídal že Cirrus serie ho svýho času rajcovala ) tak nevím jak moc mi budete věřit jak je tahle basa fajn protože vaše zkušenosti s Peavey sou spíš s východníma seriema BXP apod.(s kterejma ale moje millennium nemám moc společnýho vzhledem k tomu že povětšinou cena kolem 200USD za BXP je cena kterou má na mojí base jen kobyla a d-tuner
)
Takže co sem vyčetl tak americký millennium se původně prodávalo hodně nad 1000USD(dolarů z 90tých let ne dnešního což může být znatelný přepočtový rozdíl...) bassplayer v recenzi millennium za 1600 označil jako podceněnou a rozhodně daleko líp hrající než jakou má cenovku a že ten kdo nemá předsudky a koupí Peavey tak bude odměněn perfektním nástrojem
No a pak se to stalo - nikdo neví proč spíš se spekuluje(chyba??,dobíhající USA výroba...) ale MusicianFriend nalistoval millennium za polovinu původní ceny, čím totálně zdegradoval přeprodejní cenu (což mě těší...) ale vrazil docela hnusně kudlu do zad lidem co za nástroj platili těch 1600,1800 apod. USD....
Ale co budu kecat teorii, chtěl sem MM zvuk, hledal sem marně, skoro sem koupil Pedullu ale nakonec sem zachoval GAS při zemi a počkal a byl sem odměněn Peavinou.....
Popravdě vůbec sem Peavey nástroje neznal snad jen lehce sem věděl o Cirrusech...
Takže tohle bylo dost náročný se rozhodnout jít do neznáma ale přiznejte se koho by nalákaly specifikace jako Hipshot kobyla, Hipshot mechaniky s D-tunerem, Grafitový výztuhy krku, Graphtech nut, Preamp a Snímaše doposud používaný v 2k+ USD Custom Shop Cirrusech, 35" menzura apod.
Tak sem to vzal....
Přišla, já čuměl jak na drát na pěkný zpracování, barvička jak z bordelu , lehoučká, a krk jak párátko (což je pro mě super ale pro big handy asi nic extra....) ten tenkej krček je jak sem se dočetl zřejmě možnej právě díky grafitovejm výztuhám....
Basa měla nastavenej vyšší dohmat, tak sem to po čase stáhnul a ted je to jak hrát na sen, možná to je i 35 menzura ale na tu basu se hraje tak lehoučce...žádný překážky....
Zatím mám mrtvý struny co přišly s basou a teda čumím furt jak blázen...nevím čím to je jestli zatím neznámou konfigurací MM+J nebo dobrou aktivkou(dřevo předpokládám bude na slušný urovni-kupříkladu krček má krásou kresbu pravidelnou kresbu, většina modelů mívá birdseye - já mám očka asi 2 na hlavici ) ale přiznám se vám konečně sem našel poslední zvuk kterej sem hledal - ten MM HB je prostě super....
Neříkám že basa je lepší než tohle, horší než támhleto, nedokážu posoudit a stěží můžu rovnat s ostatníma co mám - sou to jiný basy s jinejma snímačema jen dřevo je stejný - jediný co vím že hraje tak že se za ní nemusím stydět a i bez nakopnutí aktivkou je zvuk plnej a perfektní....MM+J je SUPER a každýmu kdo nevím co by zkusit a je znuděnej klasikou P, JB apod. tak at zkusí MM+cokoliv.....samotný MM je postě jak Musicman - prdí chrochtá a vůbec je to krutej zvuk ale se singlem je to víc, je to hutnej bas, s prděním MM na pozadí....hehe blbě se to popisuje
V celkovým zvuku je pořád slyšet HB víc než singl (to je ale jasné že...trošku sem to předpokládal)....ale představu si udělejte třeba z Lakland stránek tam ten charakter je dostatečně ukázanej
Takže jestli někdo uvažujete o base a máte dost peněz a nechcete riskovat jak já Peavey tedy značkou která není tak profláklá ale přesto kvalitní USA tak si připlattě a kupte Lakland 4-94, 44-02 nebo jak se tomu nadává....těžko bych se rozhodoval jeslti třeba před Peavey upřednostnil Lakland Skyline stejný konfigurace - přeci jenom sem víc na Made In USA.....a platit za Koreu o pár stovek víc se mi furt vnitřně příčí....
a foto děvky z bordelu, nebude se vám líbit, není to konzervativní Fender design...ale je to krásná basa prsotě moderna i s moderním lakem...

------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410