jestli do toho jít nejít...nemám na to nějaký zásadní názor, ale...
spider napsal:Jen mej na mysli to, ze na odprazcovanem hmatniku vynikne byt i sebemensi nerovnost.....
Já sem si sám přebrousil krk na bezražci (protože už byl jetý docela a struny byla moc zaznačené), to přebroušení je docela v pohodě, dohmat mám nízký vlny sem nenašel žádné.
No a co sem k tomu potřeboval? Smirkový papir myslím že sem používal něco kolem 240 a pak jemnější na "zaleštění" . A teď už si nepamatuji, ale určitě sem měl nějakou kostku nebo tvrdý filc abych krk brousil rovnoměrně. A rovinnost, resp. rovnoměrný průhyb sem kontroloval 60centimetrovím ocelovým pravítkem, takže sem se i trochu díval jestli někde nejsou vlny. Moc sem si stím nehrál , říkal sem si že to když poopravím ale když sem natáhl struny tak sem neshledal žádnou vadu, takže to už tak zůstalo. Aź se struny začas zase obtisknou, tak to přebrousím zase
.
Akorád si dej bacha ať si nepobrousíš i lak na kytaře
já sem si rohem smirku vykreslil jednu takovou elipsu než sem si všiml, ale nijak vidět už není.
Po přebroušení je ten krk světlejší, ale protože sem natřel hned dětským olejem s azulenem tak hned dostal tu dvou hnědou barvu.
Možná ještě před broušením je dobré si povolit trochu výstuhu krku aby si ho srovnal pokud je až moc prohlý. Myslím že sem ji taky trochu povolil. Ale pořád musí zůstat trochu prohlý dozadu "že má břicho" - lépe se to brousí.
Jo a brus rovnoměrně vše a nepravidelnými pohybama, žádné honění 
NEUSER Courage-fretless 6str (1991) , FENDER American Standard Jazz Bass (2012), CORT A5 - EMG pickups, Dundeeho - Jazz Bass
David Eden WTX-260 , SWR Goliath 2x10 (x2), HOCKE BN110