401

Re: Jenichárna

Jenich napsal:

Nejlepsi je video na Rokenrol!! To je narez!!!

Me se to desne libi - v jednoduchosti je sila (i dyz pochybuju, ze bych to zahral).

Basy: Aria STB (JB), Carvin XB75 custom, Hohner B2A
Komba: Carvin R600 , Marshall B25 MKII, Yamaha AA5
Ostatní: Line 6 Bass Pod XT Live, Ditto Stereo Looper (TC)
0 xLajků:

402

smile jj...máš pravdu...čím blbější, tím lepší...bluesová dvanáctka prostě štimuje smile

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

403

To mi povidej. I to divadylko, co u toho delas je docela prca big_smile Uz to chce jen ty kotlety big_smile

0 xLajků:

404

Tak jsem se opět shledal se svojí slonicí a došlo k částečnému comebacku na elektrickou scénu smile

http://www.youtube.com/watch?v=kWCQ95qY9o4

0 xLajků:

405

Paráda Jenichu,možná nejsem tolik tvůj příznivec nebo tak,ale takovej dlouhej jam a dobrej feeling sem tam cejtil - možná si ho dobře chytnul.. fakt mě ta skladba bavila, i když sem to trochu posouval (z nedočkavosti,co přijde dál smile )

0 xLajků:

406

díkec smile to víš stárnu a už mi chvilku trvá než se vymáčknu big_smile 8 minut je dost, ale myslim, že je to celkem rovnoměrně rozložený a neni to zas tak moc nudný...i když...podle vkusu smile

0 xLajků:

407

Jenich napsal:

a už mi chvilku trvá než se vymáčknu

Právě to je to pravé ořechové..

0 xLajků:

408

Ty vole, Jendo, to je fantazie. Já nesleduju všechny ty možný i nemožný odkazy, co tu diskuzí probíhají, ale třeba u tohohle jsme zůstal jako u vytržení. Doufám že tě nekde (ne  na koncertě, ale třeba na srazu) uvidím naživo, určitě bych z toho zas něco nasál smile (nebylo by to poprvé, tvoje videa mě už ovlivnily).
Tvůj extrémně rychlý vývoj jak v technice, tak i v názorech a hudebním uvažování se dá tady na fóru docela dobře sledovat, a je to dost zajímavé.
A pokud jde o nasazení a cílevědomost, tak ti tvůj podtitul Folten 2 sedí perfektně.
Už jsem to kdysi psal, ale znovu: Všechna čest

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

409

název  bych opravil na "It will be a long time...." big_smile kdo to má vydržet než se to rozjede v dnešní uspěchané době....vydržel sem minutu :-( sem barbar

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

410

pipa:
jééé...tak to jsi mě potěšil smile díkec. S těma názorama a tak... no jo...asi bude něco na tom krásným výroku salofa, kterej píše do většiny diskuzí se mnou nebo o mně smile "Von je jenda prostě mladej" smile)) nebo tak něco... zřejmě jsou takový výkyvy u nás cucáků obvyklý smile

Jinak k foltenovi: no jasně vždyť t o je pro mě osudová záležitost smile)) já jsem to sem dal tak jako sebetrestačsky, páč věrnější obraz sebe sama mi neudělá ani polaroid smile)  Viz naše rozmluva o faustovi, po který je tady ještě památka, kterou když vidim, tak bych si nafackoval smile)J

na sraz se taky těšim...

Kubš:ty hade smile) musíš bejt trpělivej

0 xLajků:

411

Jenich napsal:

já to smazal kvůli sobě...

určitě jsi to sundal po mojí kerce, byla hustá smile
nicméně tohle je dobrý, co tu vidim, fílem zatim nejlepší od tebe
...až na ty nedostatky v harmonii, pořád je tam slyšet všechno, co tam není

0 xLajků:

412

počkej tomu nerozumim...k čemu teď komentuješ? k videu?

0 xLajků:

413

Jo mě se to taky líbit, akorát mi vadilo při prvním poslechu kolísání tempa, zajímavé, že u druhého už ne a taky trochu přeznívání, ale jinak technicky brutal. Hodně se mi líbí ty tappingové běhy, to musím umět smile , a to jak v 7:30 uděláš takový 16inový výjezd. To tlumíš palcem pravé a AMI jedeš  16? A hlavně je psycho, jak je tam slyšet neustálé tolik různých věcí najednou. Vím, že musíš tapovat levou ,do toho ešte perkuse levou, pak k tomu tapping pravou,nebo dt s prsty a na první perkus pravou malíkovou stranou ne? Doufám, že to není eště složitější, bo už tak mi z toho trochu hrabe smile

"dle basu se pozná skladatel"
                                              A.Dvořák
0 xLajků:

414

ad kolísání tempa: jasně hejbu s nim schválně a taky nejsem žádnej metronom

7:30 je to přesně tak jak říkáš

ty kombinace jsou zhruba tak jak jsi psal přičemž nejsložitější je:

PRAVÁ RUKA:
malíček, prsteníček - tapping dlouhejch tónů
palec, ukazovák, prsteníček - doublethump a vytrhávání

LEVÁ RUKA:
střídavě tapping a perkuse.

jo a to přeznívání: no jo...obávám se že tohohle se v improvizaci jen tak nezbavim...v partech už to neni problém, ale v improvizaci stačí mikropohyb a někde to uteč smile to se nedá nic dělat smile)

0 xLajků:

415

Moc pekna vec. Ja sam sem zacal posilovat ten tapping ty levy pracky, pac ukazovak mam otresnej - jednoduchy songy (casto ska) hraju jenom tappingem levy ruky - je to maso.
Ale ta skala tech teorii, kery spickove ovladas je fascinujici. Moc pekna improvizace - az budu takhle hrat nacviceny, tak si budu myslet, ze sem fakt dobrej big_smile

0 xLajků:

416

Jenich napsal:

první řádek k smazanýmu threadu, kde můj příspěvek zdá se byl posledním, zbylej komentář je k aktuálnímu videu

0 xLajků:

417

díkec smile Jojo...taky jsem hrával basu ve Vinohradech jen jednou rukou, abych pocvičil smile Dobrý je do tho zakomponovat prázdný struny...to je pak maso...

já se teď učim hrát trojprst brnkání prázdnejch strun levačkou na hmatníku...to je taky sranda.

0 xLajků:

418

Jenich napsal:

Jojo...taky jsem hrával basu ve Vinohradech jen jednou rukou, abych pocvičil

to je můj oblíbenej šarlatánskej trika na balení při koncertech, jít se seznámit během hraní na blízkej bar a ještě si přinést skleničku

0 xLajků:

419

šestka napsal:
Jenich napsal:

Jojo...taky jsem hrával basu ve Vinohradech jen jednou rukou, abych pocvičil

to je můj oblíbenej šarlatánskej trika na balení při koncertech, jít se seznámit během hraní na blízkej bar a ještě si přinést skleničku

to mi připomíná ten vtip o tom teplým kouzelníkovi

jak chlapíkovi ukazuje všechny prsty ale přesto mu něco strčí do zadku

0 xLajků:

420

Jenich napsal:

PRAVÁ RUKA:
malíček, prsteníček - tapping dlouhejch tónů
palec, ukazovák, prsteníček - doublethump a vytrhávání

No tak to maso, ale určitě to vyzkouším smile

Jenich napsal:

já se teď učim hrát trojprst brnkání prázdnejch strun levačkou na hmatníku...to je taky sranda.

Ty jo dobrý nápad a hraješ to z rukou zhora jako při tappingu pravou? bo to bys moh rovnou tapnout malíčkem levé a AMI brnkat, teda estli sem to dobře pochopil.

A.Dvořák
0 xLajků:

421

šestka napsal:
Jenich napsal:

první řádek k smazanýmu threadu, kde můj příspěvek zdá se byl posledním, zbylej komentář je k aktuálnímu videu

Tak to mi musíš vysvětlit smile to k tomu videu ...nerozumïm smile

hariboss: nene...to je jen na prázdný struny...je to zespoda prostě levá ami

0 xLajků:

422

Kubš napsal:

to mi připomíná ten vtip o tom teplým kouzelníkovi

tenhle trik ti ukážu, až se někdy potkáme smile

Jenich napsal:

Tak to mi musíš vysvětlit

to je na dýl, spíš zajdem někam na pivo, než se tady vyblekotám přes klávesnici...
ve zkratce je to o tom, že furt honíš techniku, ale úměrně tomu jak rosteš technicky, víc a víc ti zaostává hlava, harmonie, na videu je dobrý feel, ale spíš než hezký harmonie hmatová paměť, mi přijde

0 xLajků:

423

Ještě takový malý dotaz jenichu:
De mi o techniku 3:35 http://www.youtube.com/watch?v=kAmWq7eC … re=related

Zkouším ji, ale nedaří se mi docílit toho tükütükütükütükü zvuku, o který de.
Nevím možná to je basou možná mnou, dělám to snad stejně jak on, pokud ne tak mě oprav:

Levou se zatlumí struny co nejblíž nultému pražci, až to má spodky (nejlím D-tunrem hodit D) a pak tím větším kloubem na prostřeníku přejíždím přes E(D) jako u dt a stopuju ruku o tělo basy.

A.Dvořák
0 xLajků:

424

Jenich napsal:

Viz naše rozmluva o faustovi, po který je tady ještě památka, kterou když vidim, tak bych si nafackoval smile)J

Jo, ten Faust, to je v klidu. Ty občas reaguješ přehnaně, ale to dělá spousta muzikantů. Mám dobrého kamaráda, je to skvělý a celkem i žádaný klávesák, dobře i zpívá. No a jednou si vybalil klávesy u nás v hospodě, jen tak, hrál tam pro radost sobě i druhým, jeden místní trosečník mu řekl že nahovno zpívá: a on s brekem utekl! Za půl hodiny se vrátil, umazaný od bláta, a že není žádný drobeček, tak toho týpka za nohu vytáhl před hospodu, zbil ho a ještě na něj hodil židli, pro kterou se vrátil...
Můžeš mu říct cokoliv, klidně že jeho děcka nejsou jeho, a nevadí. Ale dotknout se jeho muziky je nebezpečný...

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

425

šestka napsal:

tenhle trik ti ukážu, až se někdy potkáme

šestka napsal:

tenhle trik ti ukážu, až se někdy potkáme

nevím kterej ale trik na kterej čekám je
"tak hraješ to na pytel hraj to takhle a bude to lepší"

0 xLajků:

426

Pipa:

no jasně..tohle je sice trochu extrém, ale máš recht, že je tim postiženej ve větší či menší míře každej...zvlášť u lidí jako jsem já nebo ten tvůj kamoš, který nemaj žádnej "diplom", že to co dělaj, dělaj dobře. Myslím tím třeba vyprodaný haly, prodávající se alba, grammy a já nevim co ještě. Pak je jediný,co hodnotí tvoje kvality, tvoje vlastní vědomí a tím pádem jak s ním někdo začne vrtět, tak seš hysterickej smile

Šestka:

jasně ... mohlo by to bejt bůhví jak harmonicky bohatší...tohle je ale klasická funkovka...jde mi hlavně o rytmy, ukázku techniky a o to, jestli jsou techniky v baťohu na zádech, nebo v pouzdře na pistoli, jestli mi rozumíš.

říkám to vždycky a myslím to tak - videa na youtube používám jen jako médium pro technickou show.

O tomhle bych si u piva povídat moc nechtěl, ale za to mám v rukávu několik výbtečných židovských anekdot smile

Hariboss:

hele to video se mi furt nechce načíst (mám nějáký trable s ádésádlem), ale bass day 98 mám od wootena najetej celej zleva doprava, takže jak se k tomu dostanu tak asi budu umět a napíšu. Ale kloubem tam nikde nic hraný myslim neni....

0 xLajků:

427

Jo dik. A pokud máš záznám wooten bass  day 98 tak je to ve 14:00min v takové mezihře v
U Can't Hold No Groove...

A.Dvořák
0 xLajků:

428 Naposledy upravil: šestka (03. 02. 2008 22.56:00)

Kubš napsal:

nevím kterej ale trik na kterej čekám je
"tak hraješ to na pytel hraj to takhle a bude to lepší"

kubši, ty ale stopro hraješ líp než já

jendo rozumím ti moc dobře

0 xLajků:

429

šestka napsal:

kubši, ty ale stopro hraješ líp než já

na nervy určitě

0 xLajků:

430

hariboss: hele já to právě už smazal ale třeba se mi to uploadne..

0 xLajků:

431

Jenich

Jo, ... to nový video je fakt pěkný. Obzvláště nekteré pasáže mě bavili. smile
A nevím, jako improvizačka je to dobrý, jediný co je, tak je to přeznívání, ale to je asi fakt velkej problém.
Prostě pořád to stejné - obdivuju tu techniku, všechny ty zvuky, perkuse kolem ... To je perfektní!

funkify your life!
0 xLajků:

432

díkec smile jasně neni to žádná skladba...to je ale snad jasný... smile

0 xLajků:

433

Jenich napsal:

Tak jsem se opět shledal se svojí slonicí a došlo k částečnému comebacku na elektrickou scénu smile

a moc vám to spolu sluší wink

Tenson electro-acoustic bass B-SM, Marshall MB30
2.držitelka Plasťáka igráčkového
0 xLajků:

434

hehe smile díky....to je tim, že po porodu trochu přibrala , tak jsme založili folkové duo tučňáků v invalidním důchodu v městě V.

0 xLajků:

435

big_smile jen opatrně, je ještě v 6ti nedělí

0 xLajků:

436

Myslím, Jenichu, že teď už ti nikdo nemůže říkat, že jseš kopie Wootena - tohle je už naprosto čistá  jenichárna. Moc pěkný!

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

437

díkec smile) já věděl že to k tomu dojde...smáli se galileovi, mlátili jabkem newtona......a tak dále smile)

0 xLajků:

438

hariboss napsal:

Ještě takový malý dotaz jenichu:
De mi o techniku 3:35 http://www.youtube.com/watch?v=kAmWq7eC … re=related

Zkouším ji, ale nedaří se mi docílit toho tükütükütükütükü zvuku, o který de.
Nevím možná to je basou možná mnou, dělám to snad stejně jak on, pokud ne tak mě oprav:

Levou se zatlumí struny co nejblíž nultému pražci, až to má spodky (nejlím D-tunrem hodit D) a pak tím větším kloubem na prostřeníku přejíždím přes E(D) jako u dt a stopuju ruku o tělo basy.

Pacholek - hraje parádně smile dlouho jsem to neviděl...škoda, že to neni šoumen nebo prostě něják jinak zajímavá osobnost....jak si tam mačká na stojánku čudlíčky se zpěvem mi přijde ale naprosto sociální....škoda...takovej famózní hráč...

Hele tak tohle místo jsem za voldskůlu, když jsem se to učil, taky nechápal, ale za prvé myslim, že je to prostě jen plácání ukazovák/prostředník.

Za druhé bych se na to ale sklidem vykašlal protože tohle se dá se stejným zvukem zahrát tisícem způsobů a tim, že to budeš hrát, tak tim jen sám odhalíš styčný body tvé a wootenovy hry. Samozřejmě pokud je to stejně jako to bylo u mě jen ze zájmu a z vědeckého hlediska smile tak v tom případě se piď  dál, ale myslím, že je to tak jak jsem to popsal.

ale hraje parádně ... je to krásně vyhraný smile možná jen ten tón je takový blátíčko, ale to je asi ta fodera a nekvalitní zvuk videa.

0 xLajků:

439

Jenich napsal:

já věděl že to k tomu dojde...smáli se galileovi, mlátili jabkem newtona......a tak dále

No jasně, Miles Davis taky řikal: takhle hraju odjakživa, tak co najednou se mnou všichni máte... big_smile wink

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

440

Jenich napsal:

Hele tak tohle místo jsem za voldskůlu, když jsem se to učil, taky nechápal, ale za prvé myslim, že je to prostě jen plácání ukazovák/prostředník.

Teď mě konečně, já hlava dubová, napadlo zpomalit to video VLCečkem a je to skoro tak, jak říkáš. První tón (jeví se mi jako tü) je hraný nad hmatníkem, úderem kloubu, který spojuje první a druhý článek, pravého ukazováčku a ruka se zastaví dlaní o tělo nástroje a druhý tón (kü) je hraný při pohybu ruky nahoru, bříšky prostředníku a prsteníku. Všechno je to hrané na struně E.

Jenich napsal:

Za druhé bych se na to ale sklidem vykašlal protože tohle se dá se stejným zvukem zahrát tisícem způsobů a tim, že to budeš hrát, tak tim jen sám odhalíš styčný body tvé a wootenovy hry. Samozřejmě pokud je to stejně jako to bylo u mě jen ze zájmu a z vědeckého hlediska smile tak v tom případě se piď  dál, ale myslím, že je to tak jak jsem to popsal.

Šlo mi o to z obou důvodů. Proto, abych to pochopil i proto, abych to zahrál, protože ten zvuk (který je asi hodně dán kytarou i aparátem) jsem chtěl napodobit. Jo a jak bys ho nahradil ty. DT? nebo něčím jiným? jestli to není teda výrobní tajemství smile

Jenich napsal:

ale hraje parádně ... je to krásně vyhraný smile možná jen ten tón je takový blátíčko, ale to je asi ta fodera a nekvalitní zvuk videa.

To hraje koukám na to a místy nechápu. Myslím, že nahrávka je celkem kvalitní i ta co mám doma, zní to stejně.

A.Dvořák
0 xLajků:

441

no já sice chápu, ale pořád to hodně oceňuju...Konkrétně tenhle bass day jsem od něj dřív přehrával každej den, když jsem přišel ze školy. Troufám si říct, že to všechno technicky zahraju, ale ten jeho naturel , kterej se mi líbí, nenapodobim - né že bych teda chtěl (páč bych opravdu radši byl jenda než viktorín II. )

0 xLajků:

442

Jendo neblázni smile

0 xLajků:

443

Peťo nebláznim smile

0 xLajků:

444

http://www.youtube.com/watch?v=3xoIU_hVWz4

0 xLajků:

445 Naposledy upravil: Lukáš (24. 02. 2008 00.58:56)

Zní to jako trochu cizokrajný fretless,žádný jiný komentář mě k tomu nepadá..možná jen,že to je klasická pozice Jenicha,tzn. jsou v tom všechny jeho zvuky,poznávám ho tam.

0 xLajků:

446

podle názvu bych čekala spíš nějaký bahamský popík, než dálnovýchodné zvuky. Pro ty mám slabost, takže mně se to líbí moc. Až na pár nečekaných "nárazů", které mně z toho zaposlouchání se trochu vykatapultovaly wink.

0 xLajků:

447

Teda Jeníku, tohle mě sebralo... fakt parádní kousek. Krásně zahranej, dobře vystavěnej... a vůbec:) Beru to jako příspěvek do pokladnice první ligy.

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

448

ooo...:) děkuji oběma...moc mě to těší smile

0 xLajků:

449

Kočko, ty šamane!

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

450

smile)) Jojo...z pana kočky se klube orientálec smile

0 xLajků:

451

klaním se ! smile  jak už tady někdo napsal tenhle kousek patří do pokladnice první ligy.

fantomas odstranil obrázek
snad nepohoršoval ? smile - ne, ale dělal bordel...
0 xLajků:

452

smile díkec smile

0 xLajků:

453

Tak diky pomalosti myho nemeckyho pripojeni sem se na tebe mohl podivat az ted.
A s radosti musim uznat, ze se to vyvedlo. Diky my Uzbecky pritelkyni mam ted k asijskym rytmum blizko (i dyz zatim nemam v umyslu je ovladnout). Moderna je mi blizka, ale jejich puvodni hudba neni to pravy orechovy, coz se o tomhle tvym kousku neda rict. Je to asijsky a presto evropskymu uchu lahodici.
Myslim, ze ale takovej maniak, jako sou ty asijci nikdy nebudes, at budes chtit sebevic - to je podle me v hlave.
Shrunto: jako obvykle smekam. Este by me zajimalo, jax to teda udelal s tema dirama po prazcich...

0 xLajků:

454

Musel sem si to stáhnout (tip: přes www.converttube.com) a poslechnout v klidu doma. Má to fakt dobře uvolněnou atmosféru,nejvíc se mě líbila ta pasáž i s tím klepáním (nikdy bych nevěřil,že ta akustická basa na tom zvuku neztratí,ba naopak),čerpáš z různejch témat,ale necháváš tam svý stopy a asi o tom to teda je smile

0 xLajků:

455

jo smile díkec...o tom bych chtěl aby to bylo...nechci ze sebe dělat araba, negra nebo kohokoliv jinýho...ale chtěl bych se prostě takhle inspirovat cizí hudbou a narazit to na českýho honzu smile

0 xLajků:

456

http://www.youtube.com/watch?v=QZIh_TSujSw

trochu víc groovy bezpražec (pro toho, kdo bude trpělivej big_smile )

0 xLajků:

457

Moc pekne. Chvilema mi pride, ze ses nechal inspirovat od Muchowa.

0 xLajků:

458

smile zajímavej názor...

právě ty "melodie pro rozjařené popíkáře" je to co chci dělat a dělám - pro kapely smile To starý promo včetně Play with music bylo hraní si na wootena...prostě určitej schůdek ve vývoji...

Když píšu hudbu, tak jí píšu pro víc nástrojů, protože je škoda se omezit jen na jeden. Co se ale týče hry, improvizace, feelingu - to si hraju sám...ujíždim na tom, protože jsem po dlouhý době dosáh toho, kdy se při hře rád poslouchám (jojo..je to zvláštní..nahraný mě to už tolik nebaví...baví mě spíš ten proces, kdy se vyjadřuju a je to čim dál tim smysluplnější)...bavim se tim smile

Tot změna názoru, jaká nastala...ne nedávno.

To promo byla prostě taková trapárna, kterou si asi každej technicky orientovanej hráč projde, ale nesmí na ní zakysnout...spousta lidí mi to dřív řikalo, že kapela dává víc možností...a měli pravdu smile ale každej si to poznání musí projít sám.

takže jakožto fandu voldskůlu tě musim sklamat - nic podobnýho jako na promu se ode mne už nedočkáš smile

0 xLajků:

459 Naposledy upravil: Jenich (09. 03. 2008 01.06:49)

schmidta nemám rád...přijde mi škoda, že tak dobrej hráč je prostě kopírka manringa...

já neposlouchám už ani toho manringa (už hodně dlouho)...mě ty basáci prostě nebavjej...manring mě z nich baví nejvíc, ale v mým playlistu ho nenajdeš. Nemám ani jedno album od millera, pastoria, pattitucciho, wootena,prestii, fley, stevense, luise johnsona... paradoxně jediný album basáka co mám, je cosmic troubadour od Sheehana....jo ještě tu mám jedno album toho manringa

Hlavně mě to nebaví proto, že celkovej projev i toho nejkrutějšího basáka je vždycky prostě takovej sociální.... možná proto mě baví ten sheehan, páč to prostě neni takovej přizdisráč jako ti ostatní. Ještě vlastně Miller na mě tak nepůsobí...

s tim co jsi o něm psal moc nesouhlasim, ale každej má svůj názor.

0 xLajků:

460

Pavlíku, když je u videa komentář "trochu víc groovy bezpražec", tak je jasný, že tam nebudou chytlavý melodie, ale rytmika, ne? ;-)
Co se týče sólovejch basáků, tak tam je hlavně vždycky trapnej moment, když hraje kapela a najednou to spadne a je tam jakýsi sólo či co, ale chybí ten groove pod tím.

Ze sólovejch basáků mě baví Sheehan a Laboriel, jinak asi nikdo... když si třeba poslechnu Wootena, tak mám pocit, že to je jak sága rodu Hamrů: je to kurevsky dlouhý a nic se tam neděje. Manring se mi třeba líbí, ale jenom tak skladbu; to má zase důvod v tom, že nemám rád hudbu, kde je jenom jeden člověk... ze stejného důvodu třeba nemůžu poslouchat dlouhatánský sóla na bicí, samotnýho španělkáře atd.

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

461

tao-kan napsal:

...tak mám pocit, že to je jak sága rodu Hamrů: je to kurevsky dlouhý a nic se tam neděje

haha smile))

0 xLajků:

462

ale ten názor ti, pavlíku, nikdo nebere smile ouplně v klídu.

Hele von ten manring se mi taky s kapelou hrozně nelíbí...ale to je tim, že hraje s těma matlákama Andy MacKeyem a tak....kdyby si udělal normální doúrovodnou kapelu na svoje věci a ne na nějáký pochcaný standarty, tak to bude dobrý.

0 xLajků:

463

me se to líbí :-) aj to voklepávání basy všude možně - asi tak od 2.30 mne to začalo bavit wink

0 xLajků:

464

Erža napsal:

me se to líbí :-) aj to voklepávání basy všude možně - asi tak od 2.30 mne to začalo bavit wink

Jasne, kdyz neni jina moznost da se klepat aspon basa wink

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

465

ale kuš! }:-{

0 xLajků:

466

Novej projekt smile

Bicí - Adam Koller (Jan Budař, Jamiroquai CZ)
Kytara - Honza Balcar (Nukleární Vokurky)
Kytara - Jirka Kynčl (Final Vision)
Basa - Jenich Čenich (princ z Kobylis, Helenka Růžičková revival)
Klávesy - Rosťa Koňařík (Nukleární Vokurky, Jamiroquai CZ)

http://rapidshare.de/files/39194959/zkouska.mp3.html

0 xLajků:

467

Jenichu Čenichu - pěkně vám to šlape smile
BTW: Jak ste to nahrávali?

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

468

ď smile hele přes mix do mp3ky

0 xLajků:

469

Nikdy bych nerekl, ze by ses dal na takovou muziku cece. Moc fajna vec. Mimochodem Ty Czechtouni uz sem proslavil i tam na my univerzite. Ses znamej big_smile

0 xLajků:

470

to je krásný....dyk já todle hraju celej život, voe?! V týdle kapele pro mě právě nic novýho neni...ve všech ostatních se učim...tady se nic neučim...tady se jen bavim, protože to samý hraju furt doma...všechny moje videa jsou tohle...

0 xLajků:

471

Tak to sem asi furt koukal na nekoho jinyho big_smile

0 xLajků:

472

to asi jo...já nejsem ten černej se zubama...já jsem ten bílej bez zubů

0 xLajků:

473

No tak to se tim pak vsechno vysvetluje. Ale muzika moc fajna. big_smile

0 xLajků:

474

ok smile

0 xLajků:

475

Zajimavé, takové vzdušné a dobře se to poslouchá... věřím, že tě to musí bavit s tou volností, co tam máš.
Akorát já osobně bych tady možná byl pro nějaký dechový nástroj nebo třeba i zpěv.

live: Fender Deluxe Active Jazz Bass MIM, Aguilar GS 112, Ampeg PF-350, Mono M80
home: M-Audio Fast Track, M-Audio Oxygen 49, Cubase 5
0 xLajků:

476

zpěváka/zpěvačku hledáme...ale je jich málo dobrejch..

0 xLajků:

477

Jenich napsal:

zpěváka/zpěvačku hledáme...ale je jich málo dobrejch..

Povidej mi o tom....a jeste mene spolehlivych....

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

478

A co třeba zpěvák právě z Jamiroquai CZ? Jinak hodně hezký, tkaovej Tvuj klasickej styl převedenej do celý kapely:-)

OLP mm3, Fade jazz bass, Gallien Krueger 1001 RB-II, Gallien Krueger 410 RBH
0 xLajků:

479

Mně ten link nefunguje, nám Rapidshare v práci nějak nechodí sad

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

480

mikulik napsal:

Mně ten link nefunguje

Mně taky ne sad

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

481

kua...a zrovna tobě by se to, mikule, mohlo líbit...je to takovej voldšůl smile

něco s tim udělám

0 xLajků:

482

http://www.youtube.com/watch?v=56f5GU9kZKI

0 xLajků:

483

Pekne umisteni kamery, hodne jenichova funeni a ten gruv je kua pekne napjatej. Clovek na to kouka jak na thriller smile Az sem se pritom malem zapotil big_smile

CEILIN KAT IZ WATCHIN U MASTERBATE
0 xLajků:

484

smile))

0 xLajků:

485

Hej, tak ty ses borec.
Tohle je tvoje nejlepsi video. Teda mysleno je, ze tohle video se MI libi nejvic z tech vsech Tvejch. Hlavne quli tomu groovu, ale ty tvoje pracky, tak to je taky bonus.
To je jak lochnessky sepie snazici se dosahnout dokonalosti muzy, tapajici se po hmatniku ty hresici akusticky basy. Parada. A ta tma tomu dodava ten punc tajemna, kdy nevis, co na tebe skoci priste. Klasa.

0 xLajků:

486

smile) díkec

musim dodat, že jsem s nim hudebně taky dost spokojenej. Celkem se to povedlo odehrát slušně smile

0 xLajků:

487

jj, ta znelka z Profesionalu je moc pekna smile

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

488

No, Jenichu, mě to člověče moc nechytlo... já mám rád buď brutální jízdy nebo naopak melódie a tohle není nějak ani jedno smile

0 xLajků:

489

buhuhuhu smile no nejni každej den posvícení, že smile

0 xLajků:

490

No vo tom mi povídej smile

0 xLajků:

491

na ja...každej den žrát posvícenský kolaláče, to by se ti dědku chtělo smile))

0 xLajků:

492 Naposledy upravil: joko (28. 04. 2008 17.20:34)

Haha, Jenichu - ty tvoje prdelky... big_smile To bububu v oktávách před koncem a jak se z toho pak vyloupnou profíci, to mě fakt rozesmálo big_smile Hele, s těma nylonkama to chytlo takovej kontrabasovej feeling. Sice už tam neslyším koto, ale pořád dobrý wink

p.s.: hned po tobě mě tuba nabídla k přehrání Medeskiho se Scofieldem... inu úchyláci k vránám sedaj, že smile

p.p.s: myslel jsem si že basák od Medeskiho (Wood nebo Chank..?) hraje na kontrabas (mám mizerný přehrávadlo) a oni se z toho vyklubou Hofnerovy housličky... 8-o

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

493

nene..on právě hraje na kontráš housličy a precla... a nabídlo ho to proto, že jsem měl svoje vído otagovaný Medeski Scofield smile páč mě ta muzika nakládá a cejtim to jako takový svý domácí hřiště smile (ne kvalitou ale štýlem)

jojo a kontrabas mě teď něják hodně oslovuje - pasu po klasickým kontrabasáckým groovu smile Přemejšlel jsem, že bych do něj natvrdo šel...že bych na něj zkusil hrát všechny tyhle čuriny, ale to bych si ho musel někde tak na dvě hoďky do klidu půjčit, abych zjistil, jestli to pude... Jinak zvukově je to s těma nylonama dost podobný no...

0 xLajků:

494

Musim chtě nechtě souhlasit s Mikulikem,bylo to dost o perkusivníchz pasážích a na ty se musím většinou dost soustředit,abych ty jemný rozdíly ve zvuku vnímal..ale tak tohle píšu asi po dvou poslechnutích. Jinak se mi tam dost líbily asi dvě pasáže - jedna,jak se to začalo tak minutu a půl před koncem rozjíždět(už si to přesně časově nepamatuju,nemám to video při ruce) a pak na konci to hraní se znělkou Profesionálů,to mě docela dostávalo do varu a myslím si,že to byl takovej ten vychytanej konec,kvůli kterýmu se na to dobře kouká.

0 xLajků:

495 Naposledy upravil: joko (07. 05. 2008 19.06:02)

Jenich napsal:

jojo a kontrabas mě teď něják hodně oslovuje - pasu po klasickým kontrabasáckým groovu smile Přemejšlel jsem, že bych do něj natvrdo šel...že bych na něj zkusil hrát všechny tyhle čuriny, ale to bych si ho musel někde tak na dvě hoďky do klidu půjčit, abych zjistil, jestli to pude... Jinak zvukově je to s těma nylonama dost podobný no..

V Praze je hodně kontrabasistů, domluv si u někoho "hodinu" a osahej si to (pokud bys chtěl kontakt, můžu sloužit). Myslím že by tě to mohlo bavit - měl bys zase nový věci k řešení. A i na kontrabas se dělají nylonky. Viděl jsem to u nějakýho černocha v telce. Úplně stejný jako ty tvoje, akorát trošku delší... wink

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

496

jojo...já to plánuju u někoho zkusit...kdyžtak se ozvu..díky moc.

0 xLajků:

497

http://www.edisk.cz/stahni/60198/song_o … .23MB.html

Takovej trochu Jamiroquai smile

0 xLajků:

498

Na mě to působí moc monotóně, asi tam chybí zpěv, nebo něco.

A.Dvořák
0 xLajků:

499

jedna zkouška dva motivy smile hledáš v tom vědu smile

0 xLajků:

500

asi jo smile

A.Dvořák
0 xLajků: