1

Téma: 10"

Jaky maj 10" repra charakteristicky zvuk.dou do vejsek vic.

0 xLajků:

2

Re: 10"

maj rychlejší attack...tzn..reagují rychleji na frekvenční změny...samo, že taky záleží od jakýho výrobce je. já osobně bych jiný než desítky nechtěl. mám dost velký zkušenosti z 15" a ještě ji v jedné bedně mám, ale 10" je super ....i pro slap, taping ..líp to prostě vyzní...ovšem je to dost otázka vkusu..

WARWICK  Thumb bolt-on, aparat?vetsinou ten co je na podiu:)
0 xLajků:

3

hm.Dik mam namysli znacka acoustic

0 xLajků:

4

Já se připojím ještě k těm 10", samozřejmě záleží na výrobci, ale většinou jsou velmi pružné, co se týká změn, trochu jim chybí basy. Dobrou alternativou mezi 10" a 15" jsou 12", ty mají kupodivu částečně vlastnosti 10" i 15", čili jsou celkem pružné a zároveň i s hlubokými basy, kdo to chce vyřešit nejlíp koupí 4x10" a 1x15" a má vystarané:)

0 xLajků:

5

10'' jsou lepší než 15'', ale také dražší. Levněji z hlediska výkonu a citlivosti vyjde 15''.

Fokus MusicMan 4str., Digitech BP80, Předzesík Behringer Tube Ultragain Mic 200,stavěný reprobox s Eminence Kappa 15LF 600W, 101dB
0 xLajků:

6

Taky bych preferoval spis mensi reprak, 15" mi prijdou, ze maji takovy "natvrdly" zvuk. 12" je OK, desitka na Roland Cube taky neni spatna wink
Mimochodem, desitky rozhodne nejsou nejmensi repraky pro basove kombo, viz:
http://www.philjonesbass.com/PRODUCTS/S … efcase.htm
5" repracky bych hledal spis v pocitacovych bednickach nez na 100W basovem kombu...

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

7

Dr. Gonzo napsal:

10'' jsou lepší než 15'', ale také dražší. Levněji z hlediska výkonu a citlivosti vyjde 15''.

Zalezi taky na pozadovanem vykonu, pokud potrebujes vykon  radove kW (P.A.), tak 10-12" repro nema sanci, tam proste musi byt subwoofer s min. 15", lepe s 18" repro...

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

8

d.a.l.i. pravda, ale já to myslel spíš tak že 15'' maj větší citlivosti než 10''

Fokus MusicMan 4str., Digitech BP80, Předzesík Behringer Tube Ultragain Mic 200,stavěný reprobox s Eminence Kappa 15LF 600W, 101dB
0 xLajků:

9

Také jsme preferoval desítky, ale bohužel jsem časem zjistil, že pro bezpražec jsou mnohem vhodnější právě patnáctky. A navíc, pokud má patnáctka měkký papírový závěz a tenkou cívku, pak může směle převízt kdejakou desítku a navíc ještě dodá desítkou špatně produkovatelný basy. Právě proto prodávám svou 2x10 bednu, nechce někdo ? smile Za 3...

0 xLajků:

10

A co to je za repra citlivost?

0 xLajků:

11

osobně teďka stavím box 1xEminence Kappa 15LF (15'' 600W 101dB a musím říct docela macek, má 10kg) + horna. stavím to už delší dobu, ale poslední dobou se ze mně stává docela slaper, takže uvidím jak to bude stíhat co se týká dynamiky, pokud to bude šit, budu si hold muset počkat až k tomu postavím bednu se 2x10''.

Jinak co se týká dynamiky a basů, hodně závisí na objemu ozvučnice a na tom, jestli je uzavřená nebo bassreflex. Hodně také závisí na typu repráku, není 10'' jako 10'', jako 15'' a 15'', různé váhy membrány, xmax atd. Dá se postavit i bedna s 1x15'' co bude stejně rychlá jako 10'' (uzavřená ozvučnice malého objemu)

Jinak když nad tím tak přemejšlím tak by se to dalo shrnout, že bedna má buď basy na úkor dynamiky nebo naopak.

0 xLajků:

12

Omlouvám se (zakladatali tohoto tématu), budu-li psát chvílemi od věci (10"). Ze skušenosti: 10" má konkrétnější zvuk, ne tak dunivej jako 15". Ideální sestava 1x15" + 4x10".
Má to konkrétnost i "koule". Ale! na malích podiích, kde je v rockový muzice dost dunění od ostatních spoluhráčů jsou lepší desítky, které se zvukově líp snášejí s bubeníkem. Nebo patnáctky tlačené do středů. Samozřejmě na venkovních podiích, kde je i PAčko dost daleko a neduní ze zadu do muzikantů, se to dá okouřit i dost dole, a potom si basák chrochtá. Zajímavou zkušenost jsem získal od P.J.Ryby, když byl u mě s bráchou vybírat kombo (pro bráchu). Zkoušel všechno, co jsem zrovna měl, tím způsobem, že si sedl před aparát, opřel se zády o čelní stranu a pral si ho do zad. Na spodních strunách mu to muselo tlačit a nahoře zpívat (je to jazzový hráč a myslím, že není to, co se tady psalo o jazzmenech). Nakonec vybral pro bráchu kombo s dvěma desítkami + hornou (myslím, že hraje v kapele s bráchou M.Tučného). Btw dnes jsem Pavla potkal v Praze a liboval si,  že hrál před čtrnácti dni v Chomutově a od Warwicků mu tam přivezli novou hlavu 1200W, takže může dát volume jen na krajíček a má to neuvěřitelnou dynamiku. Další zkušenost, že malý repráky hrajou: asi tři roky zpátky mi přivezl p. Baška (Bašek?) myslím, že z kapely Žáha, nedodělaný kombo se dvěma osmičkama. Udělal jsem mu do toho 100W silič a překvapilo mě, jak to hrálo - tvrdý, konkrétní tón dobře čitelný. Z této inspirace vzniklo kombo BG208, který si rád beru na hraní, když někdy hraju s country kapelou v malých hospodských sálech. Chystám se vyzkoušet bedýnku 4x8", která vychází rozměrově malá a mohla by i slušně hrát (kór ve spojení s 1x15"). A což teprve 8x8" :-)...???

0 xLajků:

13

Viděl někdy někdo z vás 21"?

Jazz Bass by sikmy woci, apros pucenej - Prolamp zesak 150W + 13" bedna.
0 xLajků:

14

jo včera mě poslala do prdele big_smile

Basy: OLP MM3 Natural, Jolana D-bass se snímači Basslines
Aparat: Mesa BASS 400+ by Rockwell, Gallien-Krueger NEO410, Korg DTR 1000, Behringer BX600
Efekty: MXR Bass D.I.+, Behringer - Bass Chorus, Beta-Aivin - Bass Eq. 3x , Digital Reverb, MultiEffect.
Kabeláž: Planet Waves
Struny: D´Addario (.050-.135) & Ernie Ball (.045-.105)
0 xLajků:

15

to už musí být hodně velké prase, řekl bych na basu nepoužitelné. jinak aparát co si stavím bude spíše dunět, kappa 15LF v 126l bude mít i vcelku blbou dynamiku, ale výborný basy. docela i přemýšlím, jestli to nezkusím v uzavřené ovzučnici, dynamiku to má pak mnohem lepší, basy ovšem na takový 50Hz jsou třeba o 6db slabší, což by měl být ten 15'' tlačený do středů s dobrou dynamikou. druhá vec je, že jesli to tak nechám tak mám zbytečně bednu 126l, protože na uzavřenou ozvučnici stačí mnohem míň

0 xLajků:

16

big_smile tak to byl hustje vtipek.:D

0 xLajků:

17

To Gonzo. Schválně jsem si vyjel Kappa 15 v zavřený ozvučnici 126l a není to tak špatný. F3 sice vychází 120,6Hz, ale pro pokles 10dB ( což je podle normy DIN HI-FI) je frekvence 53Hz. Když jsem si dělal kombo s JBL E140, taky mi vyšla F3nad 100Hz, a to kombo hraje spodky jak z praku.

0 xLajků:

18

A ještě jednou pro Kappa 15LF (původně jsem to "LF" přehlídl).
Pro 126l v uzavřené ozvučnici je F3 88Hz, a pro -10dB je 51Hz.
Basreflex mi pro stejnej box vychází (v případě jedný roury) průměr 134mm a délka 115mm. Pak je F3 54Hz a F10 je 43Hz.Na těch 43Hz už to pěkně fouká (25m/s), ale to je ještě v pohodě.

0 xLajků:

19

Já mám z malejch klubů i z velkejch pódií vyzkoušeno, že pro mě ideální sestava je 4 x 10´. Teď mám box s 4 x 12´, tak uvidíme, ale myslím, že to bude podobný. Patnáctky už nechci ani vidět... (myslim repráky).

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

20

Jsme na tom s Mikulíkem podobně,jen s tím rozdílem, že já už nechci vidět ty živé patnáctky...:)

0 xLajků:

21

patnácky už můžou to je v pohodě big_smile

Basy: OLP MM3 Natural, Jolana D-bass se snímači Basslines
Aparat: Mesa BASS 400+ by Rockwell, Gallien-Krueger NEO410, Korg DTR 1000, Behringer BX600
Efekty: MXR Bass D.I.+, Behringer - Bass Chorus, Beta-Aivin - Bass Eq. 3x , Digital Reverb, MultiEffect.
Kabeláž: Planet Waves
Struny: D´Addario (.050-.135) & Ernie Ball (.045-.105)
0 xLajků:

22 Naposledy upravil: juhuuu (04. 11. 2005 17.12:59)

none originalni pan hocke je tu smile)))))

jinak taky mam rad repra 10ky nejradsi mam box 8*10, ale slysel jsem ho jen pakrat (pokud neberu tunu zivaku z Hoppusem co mam na disku)......

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

23

-> Hocke: Je pravda, že osmičky hrajou jak šlak. Hrál jsem na kombo Ampeg B248 4x8" (které se už nevyrábí) a takovou odezvu jsem ještě nezažil. Přenese to veškeré nedokonalosti v hráčské technice, nic se neschová.
Jinak přemýšlím, že někdy zajdu k vám do firmy si vyzkoušet nějaké ty aparáty. Kde v Pardubicích zhruba sídlíte?

Warwick Streamer 5 bolt-on, Ampeg SVT3-PRO, box SVT-410HLF
0 xLajků:

24

Ul. S.K.Neumana, areál INVENTA (bývalý železniční vojsko).

0 xLajků: