901

Re: struny a zase jen struny

http://cgi.ebay.com/2-sets-Ernie-Ball-S … dZViewItem v tom obchode maji i na 5-tku jen to musim pohledat! smile

Jantar bass - jo zacatky smile, Ibanez SR300DX ve světě smile
Hartke HA3500 - Od Hartke už ani suché z nosa. Warwick WCA 411,  Ibanez ATK400 = minulost sad

MM Sterling (2007), Peavey Mark III Series 300 CHS Bass + Mesa Boogie 210 diesel + Tc flashback
Music Man Club #12
0 xLajků:

902

zdar basáci, nemáte niekto skúsenosť so strunami Yamaha stainless steel? Aké sú?

0 xLajků:

903

kurcatovium napsal:

docela dlabu na údržbu a podmínky hraní + faktor pocení občas funguje dost nepřátelsky, takže by možná bodly ocelky, co?

takžer by bodly nějaký potažený. galli na pětku stojí 870,-Kč, elixiry, nabo elixiry tal 1500,- asi.

Jack Pampero Workingman Traynor & Soundelirium
0 xLajků:

904

zkusím projet ebay... tam se daj snad sehnat i ocelky Ernie Ball Stainless anebo D'Addario ProSteels za rozumný ceny...

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

905

Teď jsem natáhl na pětku zbrusu nové niklovky Sadowsky (zhruba za 600 Kč z eBaye) a zvuk se tváří moc pěkně. Necinkají nijak extrémně, ale mají příjemný plný (to znamená se všemi frekvencemi :-)) zvuk a to včetně Hčka. Jsem zvědavý jak to bude přes aparát, ale na ucho a do počitadla se mi to líbí. No a taky je otázka jak dlouho vydrží... Důvod byl ten, že tyhle struny jako jedny z mála mají rozumně zúžené (tapered) H, což jsem nutné kvůli kobylce potřeboval.

Schecter C-5, Fender JB 62 RI MIJ (89)
Ampeg SVT-3 Pro, Ampeg SVT 410 HLF
0 xLajků:

906

hele kucí...
Hrajete tu někdo na 55ky?

Voni totiž galli nylon black dělaj jen jako 55 a mě by zajímalo, jestli se mi to na tu basu vůbec vejde smile

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

907

Jenich napsal:

Voni totiž galli nylon black dělaj jen jako 55 a mě by zajímalo, jestli se mi to na tu basu vůbec vejde

No tak sou to nylonky ze jo...takze kdo vi jak silny je ten oplet. podle me ta mira co uvadeji je sila jadra, ale na 100 percent si jisty nejsem

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

908

No to by jako už asi nešlo ne? 55 játro...to je hloupost...musej uvádět celkovou tlouštku struny, ne?

0 xLajků:

909

Jenich napsal:

No to by jako už asi nešlo ne? 55 játro...to je hloupost...musej uvádět celkovou tlouštku struny, ne?

Na 99% je to celkova tloustka... Vynasob 2,54 a mas prumer gecka v mm. Kdyz nekde splasis tycinky o srovnatelnem prumeru, jako struny, zjistis sam, jestli ty struny natahnes bez uprav ci zda si budes muset poridit jehlovy pilnik smile

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

910

d.a.l.i napsal:

Na 99% je to celkova tloustka... Vynasob 2,54 a mas prumer gecka v mm. Kdyz nekde splasis tycinky o srovnatelnem prumeru, jako struny, zjistis sam, jestli ty struny natahnes bez uprav ci zda si budes muset poridit jehlovy pilnik smile

Ja vim uz jsme se o tom bavili. Nejak mi furt hlava nebere ze se vlastne meri to co "nehraje" jako kdyz vezmu .40 strunu, odmotam ji a dam na ni silnejsi vinuti tak to je .50 a ma vetsi tah....jemi teda jasny ze to je jinak a zrejme existuji nejake vyrobni standarty a dejme tomu ze oplet je furt stejny a meni se jadro a v souctu to udela .40 nebo .50. Taky me mate ze ac ve stejnem rozmeru, kazde struny jsou pod prstama citit jinak, ale to bude zase asi spis ostrosti a materialem opletu nez tloustkou

Jak znam jenicha tak zadny pilnik, ale priborovy nuz, v lepsim pripade ostrouha nylon ze struny....

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

911

spider napsal:

Nejak mi furt hlava nebere ze se vlastne meri to co "nehraje" jako kdyz vezmu .40 strunu, odmotam ji a dam na ni silnejsi vinuti tak to je .50 a ma vetsi tah....

A proc ne? Najednou mas tezsi strunu, kterou pro stejnou frekvenci musis vice napnout -> vyssi tah.

Zajimavy material jsem nasel zde: http://sf.zcu.cz/rocnik06/cislo02/hof_stru.html (napr. to, ze frekvence zavisi na hmotnosti struny)...

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

912

spider napsal:

Jak znam jenicha tak zadny pilnik, ale priborovy nuz, v lepsim pripade ostrouha nylon ze struny....

big_smile big_smile big_smile pochopil jsi mě naprosto správně smile

0 xLajků:

913

Kuakuakua...ted jsem si nakoupil DR struny HiBeams na petistrunku - sada za 30$ big_smile prepocitejte si to vy dadarkari tongue buhehe :] ...no co, musel jsem vas trosku poskadlit.

CEILIN KAT IZ WATCHIN U MASTERBATE
0 xLajků:

914

až mě tatka veme do usa tak se budu taky vysmívat ty batardo big_smile big_smile big_smile big_smile

krom toho v dnešní době tím nasereš fakt jen zarytý anti-ebayery

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

915

kdo mi na ebay najde nějaký pěkný ocelky pětky? asi neumím pořádně hledat... :-(

0 xLajků:

916

našel jsem v šufleti nějaký starý struny, trochu je povařil a  hrajou solidně a dokonce mi zní pořádně i Hčko, jsou to nejspíš 40ky, ale za boha nemůžu přijít na to co je to za značku. Možná napoví to, že na konci jsou omotaný červeně. poradí někdo? rád bych je koupil

Fender Precision Bass 1977
Fokus Jazz bass
Hartke HA 4000
Hartke Vx410
0 xLajků:

917

Možná Red Warvick,ale jenom tipuju..na starý base sem měl taky nějaký s červeným omotem a hráli kurevsky dobře,škoda,že už z nich padala rez big_smile

0 xLajků:

918 Naposledy upravil: lukas (13. 03. 2008 13.53:56)

ww nemaji opleteni. cerveny...? mozna rotosoundy?

0 xLajků:

919

já měl u rortosoundu opletení modré. červený sem měl co si vzpomínám DRka

Mé poslání je být nenáviděn, srát lidi ze všech sil a být ignorován. Vaše smůla je, že jsem velmi vytrvalej běžec smile
0 xLajků:

920

lukas napsal:

ww nemaji opleteni. cerveny...? mozna rotosoundy?

Pamatuju si warwy ještě s opletem

Spector NS 5 CR, GK 1001 - 90's Style jak ta kapela RHCP, Symetrix, H&K BC410H
Jolča Jantar 4
0 xLajků:

921

tak jsem koupil red warwick a opletení nemají, natáhnu a uvidime jak to pohraje

Fender Precision Bass 1977
Fokus Jazz bass
Hartke HA 4000
Hartke Vx410
0 xLajků:

922

Jo červený Warwicky opletení měly, to pamatuju i já a jakej sem cucák:-)

OLP mm3, Fade jazz bass, Gallien Krueger 1001 RB-II, Gallien Krueger 410 RBH
0 xLajků:

923

Rotosound mají červené opletení. Dokonce tradičně červené. Možná to už neplatí pro všechny řady(?) Každopádně mě hrály dobře, zněly asi 2 měsíce, ale moc jsem to nesledoval. Teď mám Galli MS a taky 2 měsíce a téměř beze změny, takže se asi ustájím smile

Weber basses -> Eden WTX260 -> 2x10'' G-D & 4x8" Hocke
0 xLajků:

924

Me z tech strun asi jebne. Koukal sem iiibaaaj a okolo patnacti dolacu se tam pohybujou Ernie Ball, Dadarka a Rotosound. Muzete mi nekdo poradit, ktery zkusit? Doted sem tam mel jen Welltony a cerveny Warwicky, tak chci zkusit neco jinyho. Dadarka sou nikl, nevim jak to zni a jaky je v tom rozdil, Ernie ball tam sou naky hybrid slinky, ale videl sem i steel a pak Rotosound, tam me zas zaskocilo, ze to je 45,65,80 a 105 smile Se v tom nevyznam smile

http://www.jpeg.cz/images/657_banner001.gif
basa: FENDER Deluxe Active Jazz Bass
aparát: 2x box Hocke 1x12" 300W (1x s hornou), Hartke HA3500
0 xLajků:

925

Hlavu si z toho nedělej. Zkus které se ti líbí, osobně doporučím Ernieball.

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

926

cerveny jsou rotosoundy, modry EBS :]

0 xLajků:

927

Dante napsal:

modry EBS :]

Jo to sem vcera zjistil smile cerstve natazene EBS ML stailess

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

928

Neexistuje neco jako tutorial o strunach? big_smile Kde by bylo vysvetleno co je to 45, ocwelove, niklove, naky ty hybridni sady, podle ceho vybirat a tak? Ja ted chtel objednat ty Ernie Ball, ale nejak se v tom ztracim. Regular slinky, Hybrid slinky, Power slinky, pak nejaky nickel, pak steel a fakt se v tom nezorientuju a nevim ktery vzit smile) A vubec by nebylo spatny se dozvedet k tomu neco vic celkove...

0 xLajků:

929

a co teprv GHS....ty maj uplně zvrácený tlouštky

0 xLajků:

930

Muze mi nekdo rict, jakej je rozdil v techto strunach? krome ceny samozrejme... Ty prvni sou asi o dolar, dva drazsi
http://i22.ebayimg.com/03/i/000/d7/3e/c6f7_2.JPG http://i7.ebayimg.com/01/i/000/c4/e0/70b0_2.JPG

0 xLajků:

931

mmikk: ty druhe jsou myslim niklovky... Viz www vyrobce, myslim, ze material prozradi...

Nějaký Fendery...
0 xLajků:

932

jj ty druhy jsou niklove, mam je doma pripravene, sem na ne zvedavy

0 xLajků:

933 Naposledy upravil: mmikk (16. 03. 2008 21.06:37)

A je tam nejaky velky zvukovy rozdil mezi oceli a niklem? Doposud sem mel jen ocel, ale vezmu asi zas ocel. Nevim proc smile
No nejlepsi by bylo sehnat nejaky audio ukazky smile

0 xLajků:

934

tak vem nikl a uslysis.. rozdil docela je.. smile.. ja lobuju za nikl

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

935

Tak jsem v neděli poprvé natáh červený Warvicky a maj až nepřirozeně cinkavej zvuk a zatím bych řek nic moc. Doteď jsem měl několikrát ocelový Galli a ty takhle hrozně nezvonily a naposled jsem zkoušel poniklovaný Fendery a ty mě docela bavily. Oboje byly cenově kolem 600-700,- Kč tak jsem myslel že ušetřím a koupil ty Redka a zatím to vypadá že nejsem tak bohatej abych si kupoval levný struny. Uvidim ještě jim dám několik zkoušek šanci jestli se trochu nevohrajou...

0 xLajků:

936

Nemate nekdo zkusenosti s nejakyma tlustsima strunama 4S? treba tak 50-110? Videl jsem takove Dean markley napr... Jake vlastne maji vubec vlastnosti oproti tencim strunam?:D

Mam strasne krasny popruh s ruzickou
0 xLajků:

937

mam natazeny 50-105, slabsi uz nechci
struna je tvrdsi na dotyk, min utika pod prsty (trsatkem)
vic se nadres pri mackani, ale ton je tucnejsi, basovejsi

0 xLajků:

938

Jo o ten zvuk mi hlavne jde aby byl takovy basovejsi.. Problem je v tom, ze sem na base mel neskutecne vysoky dohmat, takze se mackali priserne i tenke struny, ale uz se mi baska serizuje, tak uvidime jak se bude hrat s tenkyma strunama a kdyztak bych sel do nakych tlustsich.. Ale co tak vim, tak ´´tluste´´ struny tu nejsou az tak oblibene:)

0 xLajků:

939

podstatny je, jaky zvuk se libi tobe...na oblibenost kasli

0 xLajků:

940

Jo to je jasna vec.. Jenom sem to tak zminil.. A nehrozi u toho nejake pokriveni krku nebo tak? Asi je nejidealnejsi si to s tema strunama nechat i seridit ze? Nebo nevadi kdyz prejdu ze 100 treba na 110? Je to docela rozdil...

0 xLajků:

941

Já byla zvyklá na 40-95. Včera jsem natáhla 45-105, na pár hodin jsem se na base zasekla a dneska jsem se vzbudila s boulí na ruce. Tak nevím, jestli se mám vrátit k .40 nebo vydržet.

Fender Jazz Bass Special MIJ mid 80's - SD Bassline SPB-2, STK-J2b
0 xLajků:

942

Jumsala napsal:

Jo to je jasna vec.. Jenom sem to tak zminil.. A nehrozi u toho nejake pokriveni krku nebo tak? Asi je nejidealnejsi si to s tema strunama nechat i seridit ze? Nebo nevadi kdyz prejdu ze 100 treba na 110? Je to docela rozdil...

Urcite seridit, lepe sam nez nechat...

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

943

Jo on to musi byt docela zahul prechazet na vetsi struny.. Ale zas ja sem mel basu uplne hrozne serizenou (v zacatcich sem proste nevedel jak vypada dobre serizena basa) a dohmat sem mel zhruba 2 kilometry, takze mne by to uz asi ani takovy problem nedelalo ten prechod, proto jsem o tom zacal uvazovat.. Hlavne mi jde o tu spodni strunu, pac tu malinkou 40 chvilkama ani nevidim natoz abych ji zmackl..ikdyz to uz je spis tim, ze nejsem dobry hrac no:/:D

0 xLajků:

944 Naposledy upravil: Jumsala (20. 03. 2008 14.24:47)

Kdyz uz tu tak porad otravuju, tak se jeste zeptam... Ma tu nekdo zkusenosti se znackou GHS? Co vim, tak je hoodne jejich strun na kytarach.cz, ale snad jsem o nich jeste nic neslysel.

0 xLajků:

945

Jumsala napsal:

Kdyz uz tu tak porad otravuju, tak se jeste zeptam... Ma tu nekdo zkusenosti se znackou GHS? Co vim, tak je hoodne jejich strun na kytarach.cz, ale snad jsem o nich jeste nic neslysel.

V americe docela dost protezovane, ale neprijde mi to nic extra. Mel sem je natazene jen jednou a rekl bych ze to je nekde na urovni Dadarek... ani pruser ani zazrak

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

946 Naposledy upravil: kurcatovium (22. 03. 2008 19.16:52)

Může mi někdo definitivně poradit, jaký ale hlavně KDE si mám koupit pětkový struny?
Rád bych ocelky, ideálně 50ky (min. 45). Takový D'Addarka nebo EBally by šly, ale ne a ne je někde najít. Nejradši bych bral z Muzikant.cz (jakožto věrný zákazník tam mám nějakou mizernou slevu :-D ), ale tam maj leda tak červený Worwaně... :-/ A jako zase dávat přes litr (černý Warwy, DR, ...) rozhodně nehodlám, sic by to hrálo líp, ale to už je zas jiná liga. Cenově jsem smířen tak s 600 +- nějaký to kilčo k tomu (za sadu).
No a nebo ebay... Kdo mi hodí link nejlíp na nějakej double (triple, čtyřpl) pack, má mé neskonalé díky (ať už u nás, nebo jebay, nebo kdekoliv jinde). Děkuji.

0 xLajků:

947

dÁddario dováží praha music center, ernie ball dováží amati
kolem 600 bz mohli stát třeba galli, to vozí houdek

a ty nemáš v prohlížeči vyhledávač nebo co?

Jack Pampero Workingman Traynor & Soundelirium
0 xLajků:

948

kurcatovium napsal:

Může mi někdo definitivně poradit

Nemuze smile to si musis poradit sam wink

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

949

olaf napsal:

a ty nemáš v prohlížeči vyhledávač nebo co?

Ale jo... Jen třeba na ebay mi přijde, že 5kový sady splňující moje kritéria skoro nejsou a když, tak například double pack vyjde dráž než po jednom balení. :-?
No a u nás jsem to zatím moc nehledal, páč tu stejně najdu ... ;-)

0 xLajků:

950

jeste muzes zkusit koupit u thomanna, pokud sezenes nekoho v nemecku ke komu to nechat poslat, tak od 25E maji postovny zdarma
napr. zluty warwicky tam vychazi slusne
http://www.thomann.de/de/warwick_41301.htm

0 xLajků:

951

Fuj, nikláky nechcu... Ale mrknu tam na další věci.

0 xLajků:

952

ty voe to zas ocelky mě přídou jako masochismus, pro prsty pro pražce pro uši big_smile

0 xLajků:

953 Naposledy upravil: Jumsala (23. 03. 2008 17.05:36)

Presne... Jak sem cetl co psal kurcatovium, tak sem si rikal, ze bych napsal to same akorat o ocelkach no big_smile

0 xLajků:

954

mohli bysme udelat nejakou anketu, ocel ci nikl

0 xLajků:

955

Oboji, kdyz ocel tak ale jedinne nerez a rucne vinuta. Nikl obcas na nejaky ty jemnustky, ale na poradnej sound jedine ocel. A zadnej masochismus to neni...jenom clovek nesmi kupovat struny jolana

0 xLajků:

956

Dante napsal:

A zadnej masochismus

masochismus to je .... DRka nejsou jolana a příde mi to prostě nepříjemný

0 xLajků:

957 Naposledy upravil: m3 (23. 03. 2008 21.08:19)

Kubš napsal:

ty voe to zas ocelky mě přídou jako masochismus, pro prsty pro pražce pro uši

no ja sem po dlouhy dobe natah na padlo ocelovy 45ky ..a nepride mi to tak hrozny.. big_smile.. ma ty svoje vyhody..ale asi je to spis tim rozdilem tloustek.. big_smile 30resp 35 a 45 je docela rozdil.. struny postojej a pockaj na prst a nikam pred nim neutikaj.. big_smile na druhou stranu slap na to je takovej suchej a bez kouli...
asi budu muset sehnat niklovy 40ky ty by mohly bejt pro mne idealni..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

958

m3 napsal:

slap na to je takovej suchej a bez kouli...

tak tak !!!

0 xLajků:

959

Tak nakonec tak nějak váhám mezi levnejma niklama ( http://www.muzikant.cz/baskytary-7/stru … -40173.php ) a dražšíma ocelkama ( http://www.muzikant.cz/baskytary-7/stru … -11427.php )
Těžko říct, jestli volit kvantitu na úkor kvality nebo naopak?

0 xLajků:

960

kurcatovium napsal:

Tak nakonec tak nějak váhám mezi levnejma niklama ( http://www.muzikant.cz/baskytary-7/stru … -40173.php ) a dražšíma ocelkama ( http://www.muzikant.cz/baskytary-7/stru … -11427.php )
Těžko říct, jestli volit kvantitu na úkor kvality nebo naopak?

Spis nez o kvalite je nikl versus ocel v jinem zvuku......ja zase jedine ocel, nikl pfui...

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

961

Jojo, já vím, že nikl hraje trochu jinak... Taky bych radši ocel, ale ty Hartke mě zaujaly jen cenou a snad by mohly hrát líp než třeba Framusky/Weltony/Červený Worwy... To že jsou niklový je bohužel průvodní jev - ocelky nevedou :-(

Stejně to vidím spíš na ty Galli, lidi je tu celkem chválí, mám pocit.

0 xLajků:

962

Zítra snad přijdou spolu s pouzdrem od šiby. Poreferuju.

0 xLajků:

963

Slehacova napsal:

Tak já kupuju jedině warwicky (červený) , jsou kvalitní a cenově to taky ujde wink

Omezil bych to na tu celkem zajimavou cenovku....za tu cenu nejsou zly, ale zrovna jako etalon kvality bych warwick neudaval.

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

964

Slehacova napsal:

Tak já kupuju jedině warwicky (červený) , jsou kvalitní a cenově to taky ujde wink

A to Ti vydrží půl roku? Já je taky občas kupuju, třeba teď je tam mam ale zdá se mi že vydržej tak 3 tejdny, pak vyprat, pak tejden a jsou v pr.:-) Ale za tu cenu jsou dobrý, 270 na pětku...

0 xLajků:

965

Fuit napsal:

A to Ti vydrží půl roku?

Uz pres rok! tongue

Basy: Aria STB (JB), Carvin XB75 custom, Hohner B2A
Komba: Carvin R600 , Marshall B25 MKII, Yamaha AA5
Ostatní: Line 6 Bass Pod XT Live, Ditto Stereo Looper (TC)
0 xLajků:

966

A hlavně je dobrý radit 2 roky starýmu dotazu... ;-)

0 xLajků:

967

Mam taky dotaz kolem strun. Zkousel jsem par smecek jako niklovy EB nebo Warwick a teda nic moc. Dadarka jen trochu lepsi. Skvely mi prijdou ocelovy DR hi-beams(Na kytaru jedine DR pure blues, to jsou dokonaly struny).

Ted mam na novy base Elixiry. Kde jsou elixiry zvukem na rade ocel/nikl?

0 xLajků:

968

batty napsal:

Ted mam na novy base Elixiry. Kde jsou elixiry zvukem na rade ocel/nikl?

Elixiry maji svuj zvuk diky tomu kondomu ve kterem jsou, ale vinuti je niklove.

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

969

Pride mi ze sou ale hodne plechovy.

0 xLajků:

970

kurcatovium napsal:

A hlavně je dobrý radit 2 roky starýmu dotazu... ;-)

smile a vadí? tongue

0 xLajků:

971

Slehacova napsal:

a vadí?

mně ne, ale lze předpokládat, že za dva roky už bude mít představu... :-)

0 xLajků:

972

Dante napsal:

Oboji, kdyz ocel tak ale jedinne nerez a rucne vinuta. Nikl obcas na nejaky ty jemnustky, ale na poradnej sound jedine ocel. A zadnej masochismus to neni...jenom clovek nesmi kupovat struny jolana

big_smile big_smile big_smile

ručně vinuté struny smile kdyby byly ručně vinutý, tak stojej tak 5x tolik smile

0 xLajků:

973

Rucne vinuty znamena ze drzis drat a masina toci a namotava a ty to popoustis a zaroven kontrolujes. A davas si pozor na ruku, pac ti to ujede a ruka ti skonci zamotana ve strune. Ne ze bys to omotaval na koleni. Kazdopadne treba struny do pian takhle vinuty byvaj zpravidla vsechny a vsechny baskytarovy lepsi struny taky.
Je to pomalejsi vinuti a struna se pri vyrobe tolik neprehriva smile Kdo bude chtit, bude si to mozna brzo moct vyzkouset. Jeden takovy stroj davame do poradku a pak si budem motat jak bude libo big_smile

0 xLajků:

974

Dante napsal:

Jeden takovy stroj davame do poradku

Davame do pořádku-to jako kdo?

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
0 xLajků:

975

Dante napsal:

Rucne vinuty znamena ze drzis drat a masina toci a namotava a ty to popoustis a zaroven kontrolujes. A davas si pozor na ruku, pac ti to ujede a ruka ti skonci zamotana ve strune. Ne ze bys to omotaval na koleni. Kazdopadne treba struny do pian takhle vinuty byvaj zpravidla vsechny a vsechny baskytarovy lepsi struny taky.
Je to pomalejsi vinuti a struna se pri vyrobe tolik neprehriva smile Kdo bude chtit, bude si to mozna brzo moct vyzkouset. Jeden takovy stroj davame do poradku a pak si budem motat jak bude libo big_smile

já tomu nevěřim....říkejte mi prašivej nihil, ale nevěřim made in usa, hand crafted a bůhví čemu ještě smile

0 xLajků:

976

Jenich napsal:

já tomu nevěřim....říkejte mi prašivej nihil, ale nevěřim made in usa, hand crafted a bůhví čemu ještě smile

Zapomněls: Nemám rád Šmouly!

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

977 Naposledy upravil: mikulik (18. 04. 2008 11.07:31)

Jenich napsal:

říkejte mi prašivej nihil, ale nevěřim made in usa, hand crafted a bůhví čemu ještě

Jsi prašivej nihil... a já taky smile
Vrchol ubohosti byl "Assembled in Mexico from US materials"

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

978

Dante napsal:

Kdo bude chtit, bude si to mozna brzo moct vyzkouset. Jeden takovy stroj davame do poradku a pak si budem motat jak bude libo big_smile

Juuu! Vanoce uz v dubnu! Dante, kamarade, ze me nechas si omotat ruku strunou? big_smile

0 xLajků:

979

big_smile kolega co dela v CMH si jeden privezl od nejake pani co to chtela vyhodit, tak si to dava do poradku. Rucni vinuti strun je bezna praxe. Na tom neni nic extra zvlastniho.

0 xLajků:

980

Takže si budete zkoušet vinout struny? Tak to je fakt nářez...ale fandím vám. Jsem zvědavý na zkušenosti, jistě budou zajímavé smile

Aguilar ag700+sl 410
0 xLajků:

981

Vzpomínáte na Hanzlíka ve Slavnostech? "Chybama se člověk učí"

Tak něják si to ruční motání na mašině od vdovy po bankéři z první republiky představuju smile) Přeju ti, Dante, abys udržel všech deset pohromadě smile

0 xLajků:

982

Tak jsem měl na base natažený EBS-ka Classic Medium Bass 45,65,85,105 (titan,nikl)
Byly docela dobrý, pěknej zvuk, dobře ladily, ale moc nevydržely. Včera mě při koncertě prasklo A-čko a bylo to docela k nas...í.
Asi se zase vracím zpět k "Rotosound Swing Bass", ty zatím nezklamaly (alespoň ne tak brzy).

Rickenbacker bass 4003 FG (USA), Rickenbacker fretless bass 4003 MG (USA), Fender American Standard Precision Bass (USA), Ampeg SVT CL,  SVT410HLF, EBS Octaver, MXR Equalizer
0 xLajků:

983

bohous napsal:

Tak jsem měl na base natažený EBS-ka Classic Medium Bass 45,65,85,105 (titan,nikl)
Byly docela dobrý, pěknej zvuk, dobře ladily, ale moc nevydržely. Včera mě při koncertě prasklo A-čko a bylo to docela k nas...í.
Asi se zase vracím zpět k "Rotosound Swing Bass", ty zatím nezklamaly (alespoň ne tak brzy).

Tak já mam absolutně opačnej zážitek. Nikdy více Rotosoundů! EBSka mám natažený něco přes měsíc a pořád si drží pěknej zvonivej zvouček - jsem s nima spokojenej na max.

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

984

joko napsal:

Tak já mam absolutně opačnej zážitek. Nikdy více Rotosoundů!

I já, i já hmm

0 xLajků:

985

tož já sem spokojen absolutně u DR,kterejm zůstanu věrnej tongue

0 xLajků:

986

Ze jo....a vzpominam, kdyz jsem sem prisel, ze vsichni opevovali dadarka big_smile Takze nam skutecne zivotni uroven v CR stoupa, nebo lidi kupujou na jebaii...

Jinak praskani strun je blbost, praskaj vsechny kdyz za to blbe trhnes, blbe navines, opotrebis nebo mas proste smulu. V tom je tolik faktoru, ze to clovek nemuze brat jako kvalitu/nekvalitu strun od nejakeho vyrobce. Obzvlast ne po jednom dvou prasknutich.

0 xLajků:

987

Dante napsal:

Takze nam skutecne zivotni uroven v CR stoupa, nebo lidi kupujou na jebaii

dneska už hodně lidi jebayi tongue

0 xLajků:

988

Dante napsal:

Jinak praskani strun je blbost

Souhlas, ale byl jsem docela vytočenej. Tolik toho ty EBSka zase neodehrály (a ještě při koncertě, to už se mě dlouho nestalo - ještě že mě spoluhráči nelynčovali) - prostě neměly nárok a já mám důvod se zase vrátit ke svý rotosoundům.
Jinak u EBSek jsem byl docela nadšenej z cinkavýho zvuku, ale bral jsem je na vyzkoušení a tak....

Rickenbacker bass 4003 FG (USA), Rickenbacker fretless bass 4003 MG (USA), Fender American Standard Precision Bass (USA), Ampeg SVT CL,  SVT410HLF, EBS Octaver, MXR Equalizer
0 xLajků:

989

Dante napsal:

Rucni vinuti strun je bezna praxe. Na tom neni nic extra zvlastniho.

hmmm tak hlavne sehnat i kytarovi koule na druhej konec.. :-)

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

990

Hele, vite nekdo, jak hrajou Dean Markley - Alchemy?

0 xLajků:

991

Figi napsal:

Hele, vite nekdo, jak hrajou Dean Markley - Alchemy?

Nejake Markley se mi pod ruku dostaly, ne tyhle, nejake niklace a nijak me to neoslovilo (mozna proto ze preferuju ocel), proste prd ve vetru,zasmrdi a odleti...

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

992

Tyhle maj bejt este naky zlaceny, ci co, taxem se chtel zeptat povolanejsich.

0 xLajků:

993

koupil jsem 45ky. nikl. fender. moc se toho na nich clovek nedocte, ale predpokladal jsem standard. natahnu... a tvrdy jak svin. je toto normalni?

0 xLajků:

994

Tvrdý? A nepřeladils je o oktávu? big_smile

0 xLajků:

995

ze by? smile to ne, ale uz kdyz jsem je zkracoval, rikal jsem si, ze jadro je slusne pevnej drat...

0 xLajků:

996

lukas: Já natáhnul min týden Fendery 45ky ale asi malinko jiný (H, E- taperwound) a zdálo se mi že maj děsný pnutí, musel sem snižovat dohmat (pokud nepočítám ty nejhlubší struny ty sem musel zvýšit kvůli tomu TW)

0 xLajků:

997

pnuti - to je to slovo smile no, priste uz si je nekoupim...

0 xLajků:

998

Kupte si EBSka kluci. Drží zvuk krásně už dva měsíce, žádné divné pnutí. Maximální spokojenost. Mám Titanium Nickel Classic Medium (45-105).

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

999

joko napsal:

Kupte si EBSka kluci. Drží zvuk krásně už dva měsíce, žádné divné pnutí. Maximální spokojenost. Mám Titanium Nickel Classic Medium (45-105).

Hm, tak ty mě celé 2 měsíce nevydržely. Sice dobře ladily, ale při koncertě prasklo A-čko.

0 xLajků:

1,000

Já bych určitě přitlačil, nevím co za 400 dukátů pořídit dobrého..---((((
Kdekdo na to plive, ale mně nejvíc vyhovujou Ernie Ball pětačtyřicítky.. učím se ten slap a paráda. Ale je to věc názoru. Stojí kolem osmi kil a mi to příjde směšný podle rance který dávám za struny na kontrabas. Tam aby to za něco stálo se pod sedmičku nehneš...

Sílu vzdor!!!

Fender JB, kontrabas Placht&Co. 1876, Ampeg B2. Na to moje hraní......
0 xLajků: