1

Téma: Warwick pro fet 3.2 + bedna .... ale jaká?

Zdravim , před časem sem si pořídil  hlavu w pro fet 3.2 , ted sem nasetril prašule a chtěl bych nějakou bendu 4x10  cca do 15 tisíc , 4ohm. Hrajem takovej deathcore takze nechci nejakej ustrasenej zvuk bude to na poradnej nášup. Poradte mi pls jaká bedna by mohla být pro mě ta pravá. dík

Bacchus Woodline P Classic
Warwick ProFet 3.2
Warwick 411 Pro
Tech 21 SansAmp Bass Driver
0 xLajků:

2

Re: Warwick pro fet 3.2 + bedna .... ale jaká?

koukni se na baskytary.cz   do toho kšeftu co tam maj do 15tis a hned budeš vědít.....

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

3 Naposledy upravil: noomak (12. 02. 2008 17.46:03)

http://www.hudebnicentrum.cz/inshop/rep … 10-ex.html  hraje jak kráva, ale je těžká jak kráva, má skoro 50 kilo a je hodně hluboká, právě proto zas ale dobře basuje...  pěkný zvuk má i tahle http://kytary.cz/hartke-basovy-box-s-tl … 3:0:0:1:0,  , ale hodně všude čtu, že se kazí zvukově se mi ale líbí.... jo, vlastně já když jsem kupoval, tak jsem hodně přemýšlel o téhle, ta mi dlouho ležela v hlavě http://kytary.cz/warwick-basovy-reprobo … rwick:1:0,

0 xLajků:

4

Na ty bedny Hartke VX opravdu moc dobré ohlasy nejsou. Z těchto co nabízíš bych šel osobně do toho Peavey, na to jsem četl velkou chválu, taky prý nádherně basuje a má i výškový repro. Jinak jestli chceš Warwick tak co zkusit Warwick WCA 411 Pro? Tuhle taky chválili. Má to výkon 600W takže kdybys pak měnil zesilovač za silnější tak bys nemusel řešit bednu. Toť můj názor.

Dingwall NG-2 5 DPW, TC Electronic BG250-210
Profil: http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=9496
0 xLajků:

5

U toho peavey je skoda ze je osmi ohmovy, jinak bych do něj asi šel. Ten warwick vypadá solidně. Nemáte ho někdo?nějaký zkušenosti...

Warwick ProFet 3.2
Warwick 411 Pro
0 xLajků:

6

peavey dělá i 4

0 xLajků:

7

Nádherně basuje? Úžasnej bassreflex, kterej dělá masošpičku někde na 60Hz, tzn. bučí to jak kráva a není tomu rozumět, pže středy žádný a horna pochybných kvalit.

0 xLajků:

8

Dan napsal:

Nádherně basuje? Úžasnej bassreflex, kterej dělá masošpičku někde na 60Hz, tzn. bučí to jak kráva a není tomu rozumět, pže středy žádný a horna pochybných kvalit.

Bože, musíš furt rýpat a vnucovat každému svoje teploušské středy?  máš nějaký komplex?  Máte pěkné stránky, ta flanelka, co v ní hraješ je in ;-)

0 xLajků:

9

To peavey, udělá dobrý tlak, člověk ho prostě cítí, měl jsem hliníkové Hartke XL 410, čekal jsem od toho kdoví co, borec přede mnou hrál nějaký jazz a říkal, že to má pěkné středy, jenže v celé kapele to znělo moc slušně a nemělo to plný šťavnatý zvuk, hned jsem ho hodil pryč, VX hraje pěkně, ale nedokáže to tak zvládat pětistrunku jako to peavey, c se týče toho Warwicka, tak na toho sem nikdy nehrál, ale myslím, že bude dobrý, pekelník má 610 a myslím, že si to tu hodně vychvaloval...

0 xLajků:

10

Jasný no já na tom nehodlám hrát nějaký country , tak chci pořádnej zvouček.

Warwick ProFet 3.2
Warwick 411 Pro
0 xLajků:

11 Naposledy upravil: Kubš (12. 02. 2008 23.16:20)

za 15 bych zkusil sehnat jetou Ampegáckou 410HLF, mám to a je to úžasná bedna-je to nadopovaná 4X10 trošku větších rozměrů ale tlačí a má jistotu i v basech....pro nadupanější basový požadavky je to myslím dobrej kompromis před 6x10 nebo 8x10, to jako zas ampegu musím nechat smile
ty Worwaní bedny sou za ty peníze dobrý ale jinak to je takový nemastný neslaný-kompromisní řešení

0 xLajků:

12

ja mam WW 411 pro a naprosta spokojenost! smile Myslim ze ji ma i UR a taky ji chvali! smile

Jantar bass - jo zacatky smile, Ibanez SR300DX ve světě smile
Hartke HA3500 - Od Hartke už ani suché z nosa. Warwick WCA 411,  Ibanez ATK400 = minulost sad

MM Sterling (2007), Peavey Mark III Series 300 CHS Bass + Mesa Boogie 210 diesel + Tc flashback
Music Man Club #12
0 xLajků:

13

Panáčkové, teď jste se tu oba pěkně ukázali! Nevim, kde lovíte svá moudra, ale já když něco napíšu, tak se v naprostý většině ujistim, že názor, kterej tady pro vás možná až moc resolutně prezentuju, nezastávám zdaleka sám. Tudíž zde na konkrétním příkladu pro vás oslnivé bedny Peavey TVX si prosimprosim dovolim poznamenat, že tři různí zvukaři si na tuhle bednu a jejich majitele stěžovali, poněvadž tyto chytré hlavy si rády naštelují takový ten šťavnatý neteploušký zvuk plný spodků a ještě to řádně vosolí (ne potichu, jako ty jazzový gayové), což na pódiu ale i v sále vytvoří povětšinou nenazvučitelnou bugr-kouli - a nedejbože aby se do toho přidali ještě uřvané kytarové stacky s taktéž chlapsky vostrym a pořádně vohulenym soundem...
Hlod mistra xx2 mažu, nejen pro jeho nulovou infohodnotu, ale hlavně proto, že je úplně bokem... A oboum doporučuju použít aspoň promili neuronů předtím, než sem něco napíšou, tohle jsou opravdu kydy prvního kalibru, pánové.

0 xLajků:

14

noomak napsal:

Bože, musíš furt rýpat a vnucovat každému svoje teploušské středy?  máš nějaký komplex?  Máte pěkné stránky, ta flanelka, co v ní hraješ je in ;-)

Klidek. Jestli mas s Danem problem, vyrikejte si to mezi 4 ocima. O nejake verejne flamewary tu nemame zajem.

PS: xx2 - bez komentare. Docasny ban jsi uz jednou dostal, dalsim stupnem je trvaly.

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

15

kupodivu kdysi v dobách panku sem spojil na koncíku tuhle pejvy bednu s behrošem a hrálo se mi na to superově...tehdy ještě v ČR stála 20k a majitel jí výhodně dovezl z doičácka asi za 16 big_smile

ale co to je dneska bůhví cenová deflace na 8tis.....nevím to asi nebude stejnej kus....
můj názor na bednu je AMPEG big_smile dělaj fakt příjemný bedny (krom toho kdo nemá ampeg smrdí... big_smile) no ale vážně pro rock a víc je ampeg fatk skoro povinnost....zesíky se často lišej(ani se nedivím....) ale bejvaj většinou postavený na ampeg 8x10 a to je vidět na většině podií velkejch kapel...

0 xLajků:

16

sice hraju na SWR smile, ale souhlasím s Kubšem. A AMPEG B 410HLF je na kytarách.cz za cca 17 000, to už by se dalo. Hlavně to chce 4x10 s tím basreflexem po celým spodku, teď nevím jak se tomu správně nadává, ty většinou hrajou víc do basů.

0 xLajků:

17

deafslap napsal:

sice hraju na SWR ,

SWR to je moje dávná láska...ale já sem nyní ampegář sice spíš z příležitosti než z vášně(ale tu vášen sem si vypěstoval...)....takže kdyby se naskytlo tenkrát SWR tak koupím SWR smile

To Béčko neznám já mám to Classic nebo jak se to nazávý to černý.....to je ještě o kousek dražší wink

0 xLajků:

18 Naposledy upravil: xx2 (13. 02. 2008 00.25:55)

To dali:Ach nechapu za co,je to pekne jenom proto ze mam titul prudic z drivejisch casu neznamena ze to dodrzuji i ted,nezlobte se na me ale mira vase metru se tu na kazdyho meri uplne jinak.Me uz to proste nedalo nezareagovat na mistra Dana,pro ktereho je ohromne mnozstvi veci vice nez opovrzenivhodne,timhle svym nazorem ale nevyjadruju odpor preci k vsem to je uplny nesmysl.Neni to tak dlouho kde tu v jedne diskuzi mistr Dan az trapne pusobil svym protezovanim sveho aparatu.Takze ja bych z moji strany prosil za objektivni pohled,tenhle podobny nazor ohledne teto veci sem tedy nepridal sam.Takze nechapu nesmyslnou agresi.A nechci to vazne naky debaty nebo nakou provokaci jednoduse sem vlozil negativni prispevek k urcite veci.Ted to klidne smaz.

0 xLajků:

19

Dost sem začal ted uvažovat o tom w 411. Premyslel sem ze bych bral podobnej zvuk jako dillinger escape plan treba na te nove fošně Ire works. Co myslíte šlo by to alespon malinko vyladit podobně?

Warwick ProFet 3.2
Warwick 411 Pro
0 xLajků:

20

Protože nechci dělat OT tak se nebudu vyjadřovat k diskuzi, která se tu rozvíjí. Ovšem co se týče beden, tak pokud chcete konkrétní zvuk se vším všudy, mohu za sebe doporučit Ampeg 412 HE http://www.talkbass.com/forum/archive/i … 01456.html . Samotná 4x10'' je dobrá ale... Jakmile vyzkoušíte naživo tuhle, tak už nebudete chtít jinak:). Poslední dobou mě taková ta kombinace 1x15'' + 4x10'' šourkem úplně nehejbe. Líbíla by se mi 6x10'' ale zase je to už kráva...

0 xLajků:

21

Karlos napsal:

Poslední dobou mě taková ta kombinace 1x15'' + 4x10'' šourkem úplně nehejbe.

...jestli to nebude plnosti sourku.. wink

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

22

d.a.l.i napsal:
noomak napsal:

Klidek. Jestli mas s Danem problem, vyrikejte si to mezi 4 ocima. O nejake verejne flamewary tu nemame zajem.

PS: xx2 - bez komentare. Docasny ban jsi uz jednou dostal, dalsim stupnem je trvaly.

já nemám problém s nikým ,ale někdo furt rýpe do mě...

0 xLajků:

23

Kubš napsal:

kupodivu kdysi v dobách panku sem spojil na koncíku tuhle pejvy bednu s behrošem a hrálo se mi na to superově...tehdy ještě v ČR stála 20k a majitel jí výhodně dovezl z doičácka asi za 16 big_smile

inflace mořná taky, ale hlavně je to made in china :-) repráky sou ale stejné i matroš, jen je to china....

0 xLajků:

24 Naposledy upravil: kurcatovium (13. 02. 2008 16.01:25)

no a nebyl ten záhadnej cenovej skok tý bedny od Peaveye taky zapřičiněnej tím, že dřív to bylo USA a teď nějaká Korea nebo Indie, nebo prostě něco takovýho? mám dojem, že jsem právě o tomhle někde četl... staré = dobré, nové = citelně horší ... (kua že já si nepřečet ten poslední příspěvek :-D )

PS: mám pocit, že právě Dan nikdy nepřizná porážku a vždy si dál mele tu svou... oranžovou... :-?

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

25

Porážku v čem? Jako že ste mě tady naoko setřeli svejma pubertálníma hemzama bez toho, aniž byste sami měli k samotnýmu tématu aspoň trochu co říct, to je porážka? A ne spíš urážka? A ubohost?
A kdo do koho rejpe? Rejpání je, když si dovolim zcela věcně a dovolim si říct i zasvěceně zkritizovat vámi glorifikovanej výrobek, a to prosím bez toho, aniž bych se vám snažil nutit cokoliv jinýho, jak tady mnozí z vás rádi stále opakují, ano? Nemůžu za to, že si to někteří vztahovační borečci berou osobně!

P.S: ještě lehce opožděně ad kritika TVX: další věc, která je na té bedně ale úplně blbě, je skutečnost, že má repra zapojeny sérioparalelně. Takhle se to normálně nedělá. Zasvěcenější a lá Betaron nebo Hocke nechť se k tomuto když tak vyjádří...

0 xLajků:

26

Dane, promiň, ale tohle je už silně ubohé. Ty jsi jistojistě povahou cholerik a bohužel je to dost vidět. Každý hledá svůj grál, tys ho možná už našel, ale pochop PROSÍM, že ne každýmu bude z tvýho poháru chutnat... Někomu zkrátka TVXko vyhovuje víc než tvoje maličká, skladná a zvuk basy dokonale přenášející sestavička.

0 xLajků:

27

Jasan, to už mně došlo dávno (ačkoli se to na první pohled nezdá). big_smile Všimni si ale, že tu bednu (nebo jinde zase zesík) nekritizuju z hlediska zvukovýho, ale z hlediska technickýho a zvukařskýho. Pže, ano, zvuk je věc každýho, subjektivní záležitost, jak jinak.

0 xLajků:

28

Dan napsal:

zvuk je věc každýho, subjektivní záležitost

tohle tesejte do kamene ... NUTNO VŠAK S DANOVÝM PODPISEM :-)

no hele, muzikant si nakroutí svůj oblíbenej zvuk (na čemkoliv, ať je to třeba béringr bedna a samodomo zesilovač) a už se pak odvíjí i od kvality zvukaře a jeho vybavení (a samozřejmě dispozic sálu/klubu) jak se s tím popere...
nevěřím tomu, že by se to TVX (aspoň toho starýho poctivýho) nedalo nazvučit

0 xLajků:

29

Ty peavey jsem měl snad 6let ale tu starší verzi 410TX +BH115(made in UK) měla bassreflex dozadu a hrálo to dobře musím dát za pravdu Danovy že ta horna nebyla nic moc (šumí všechny smile )ale jinak plná spokojenost nikdy mě nevypekla.Samo že se to nedá asi srovnávat s Glockem kterej má o hodně lepší repra ale když jsem si tam ty středy nakroutil tak tam byly, a jen tak pro zajímavost jsem měl zkušenost se zvukaři kteří říkali že ta bedna hraje supr ale taky pravda je že zvukař kterej většinou zvučí jazz a pak má nazvučit něco jinýho tak to prostě zvučí jako jazz.

Spector NS 5 CR, GK 1001 - 90's Style jak ta kapela RHCP, Symetrix, H&K BC410H
Jolča Jantar 4
0 xLajků:

30

grampa napsal:

zvukař kterej většinou zvučí jazz a pak má nazvučit něco jinýho tak to prostě zvučí jako jazz.

a takový zvukaře je dobré střílet...

bohužel u nás na vsi (a v okolí) je cca 1 použitelný zvukař, který relativně slušně nazvučí všechny možné styly... zbytek nestojí za řeč, bohužel

0 xLajků:

31

Spíš se setkávám s ryze rockovými zvukaři. Ti zvukaři, co tuhle bednu kritizovali, patří kupodivu taktéž mezi ně! Jinak jsem rád, že došlo ke smíru, super.

0 xLajků:

32

Dan napsal:

Spíš se setkávám s ryze rockovými zvukaři.

To já bohužel taky... Je to děs. Copak teda já, mně není co zprasit, ale kytarista si hodiny ladí vyhovující zvuk a z PA mu nakonec vylezou Kabáti :-D :-D

0 xLajků:

33

výbornej zvukař byl v motoráji, kytarista skupiny Luca Brasi...a ten zas zvučil a choval se podle toho na co si hrál big_smile

ale všechno zvučil na numetloš big_smile

0 xLajků:

34

Drazí basáci,dovoluji si přidat něco málo zkušeností s bednami 4x10.V listopadu jsem řešil podobné dilema-jakou bednu k Hartke 3500? Na základě jedné kladné recenze a přiznivé cenové relace jsem objednal Peavey TVX 410 za 10.800,- , byl jsem ale velmi zklamán, stejně jako zbytek kapely- nemohl jsem z ní dostat konkrétní zvuk, horna šuměla, středy chyběly, navíc i bedna rezonovala...bedna frčela zpátky do e-shopu.
Se zesíkem jsem pak zkusil v Brně Warw. 411, byl lepší než P., ale zase mi chybělo více basů.
Na základě pozitivních hodnocení zde na foru a taky po radě kamaráda Vaška Vlasáka- basáka z Citronů, který osedlává ve studiu Ampega 6x10 , jsem šel do Ampega- v předvánoční akci jsem zakoupil za 17 kilo SVT 410 HLF a jsem maximálně, opakuji maximálně spokojený.Je to opravdu zvukově , a nejenom zvukově,  nesrovnatelné ...

0 xLajků:

35

basamatér napsal:

Se zesíkem jsem pak zkusil v Brně Warw. 411, byl lepší než P., ale zase mi chybělo více basů.

ty voe! ja na te sve mam tolik basu ,ze nevim co s tim !:D

Jantar bass - jo zacatky smile, Ibanez SR300DX ve světě smile
Hartke HA3500 - Od Hartke už ani suché z nosa. Warwick WCA 411,  Ibanez ATK400 = minulost sad

MM Sterling (2007), Peavey Mark III Series 300 CHS Bass + Mesa Boogie 210 diesel + Tc flashback
Music Man Club #12
0 xLajků:

36

cunesk8 napsal:

ty voe! ja na te sve mam tolik basu ,ze nevim co s tim !big_smile

tak to rád slyším, protože sem si ji nakonec taky objednal

Warwick ProFet 3.2
Warwick 411 Pro
0 xLajků:

37

abych to nejak uzavrel tak mam doma nakonec w 411 a musím říct že to byla dobrá volba. Luxusní zvouček. I v kombinaci s tím pro fetem to hraje zhruba jak sem chtel, pohral sem si tam s contourem, na bedně s hornou. Jedinej zápor je že to je docela tezky ale ono u tech boxu si asi clovek moc nevybere, a nejsem prece máslo abych ji neunesl.

Warwick ProFet 3.2
Warwick 411 Pro
0 xLajků:

38

peskow napsal:

a nejsem prece máslo abych ji neunesl

čoveče ty taháš 411 bednu sám? tak to máš buď dost nesolidární spoluhráče nebo musíš bejt hrana jak starej Sly Stallone wink

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

39

hofa napsal:

čoveče ty taháš 411 bednu sám? tak to máš buď dost nesolidární spoluhráče nebo musíš bejt hrana jak starej Sly Stallone wink

Hrana nejsu, spis sud, ale 411 ac ji nevlastnim sem tahal sam bezne

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků: