1

Téma: Nový basový aparát v ceně okolo 20 000 korun

Ahoj,
nastal čas kdy se chystám zainvestovat do basového aparátu. cool
Vyptával jsem se spousty basáku, co člověk to názor a v podstatě se na ničem moc neshodli.
Nicméně jsem si pročítal toto fórum a došel jsem k variantě která se mi pozdává a rád bych si přečetl Váš názor na tuto sestavu.
Jsme spíše začínající kapela která hraje metal, spíše black

0 xLajků:

2

Re: Nový basový aparát v ceně okolo 20 000 korun

Tak eden nemesis neni urcite uplne spatna volba, ale spis bych doporucoval ten slovenskej box co ted byl na veletrhu...nejakej Raptor, i Jenda si ho pochvaloval. Za boha nemuzu prijit na vyrobce.

CEILIN KAT IZ WATCHIN U MASTERBATE
0 xLajků:

3 Naposledy upravil: Nook (25. 02. 2008 10.02:51)

Raptor je od DAN Acoustic. Jestli myslíš tenhle... http://www.danacoustic.sk/dan_tovar.php … 0&od=0 Nemusel by být marný, s tím Kappalite,  sice ten trapézoidní tvar bude pro bass apec dost nezvyklý, ale zas na tom prd záleží... smile

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

4

odpovidal jsem v jinem tematu, tam to mazu a vkladam to sem:

Muj nazor je, ze 2x10 box je malo...to tak v kombinaci s 15kou
na zesilovaci bych mozna taky pridal trochu wattu-tim padem to ale zas bude drazsi, je to dilema
kdyz uz levnejsi bednu s 10" tak 4x10-napr. warwick 410 nebo peavey 410 tvx (ta je tezka jak prase), oboje delaji ve 4ohmove verzi

jinak ten raptor kdysi doprodavali jeste hranatej, 15"+8"+horna, nad tim jsem docela uvazoval, neco jako SWR triad, full range box

0 xLajků:

5 Naposledy upravil: Nook (25. 02. 2008 11.34:42)

a nebo....co www.hocke.eu ? big_smile wink

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

6 Naposledy upravil: m3 (25. 02. 2008 13.41:10)

jj hocke ma ty neodymaky 300 W 4 Ohm do 10ky...
Jinak ja mam tohodle malyho marecka a tendle tejden mi dorazi k nemu todle..
http://www.markbass.it/products.php?lin … mp;vedi=37  :-)

doted sem hral na home made bednu co sem si koupil za 3klacky prenecham ji klidne dal...

jo na toho edena sem se kdysi ptal v Aleximu a myslim ze mi ho nabizeli za 12 a pul..  to uz sem si radsi prihodil 15stovek na marecka.. cool

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

7

Ne...tak nemyslel jsem raptora ale fatmana big_smile diky za info mimochodem

0 xLajků:

8 Naposledy upravil: k.eight.a (26. 02. 2008 19.38:03)

Dante napsal:

Tak eden nemesis neni urcite uplne spatna volba, ale spis bych doporucoval ten slovenskej box

Měl jsi tedy na mysli DAN acoustic FatMan 410 http://www.danacoustic.sk/dan_tovar.php … 5&od=0. Proč myslíš že raději tento?

Termit napsal:

kdyz uz levnejsi bednu s 10" tak 4x10-napr. warwick 410 nebo peavey 410 tvx (ta je tezka jak prase), oboje delaji ve 4ohmove verzi

Na tyto bedny jsem tu i jinde četl jen samou hanu, takže toto opravdu ne. roll

m3 napsal:

jj hocke ma ty neodymaky 300 W 4 Ohm do 10ky...

Jaký je rozdíl mezi boxy standard a s neodymem? Nevyznám se v tom... sad
DAN acoustic FatMan 410 je podle všeho s neodymem také nemá...

m3 napsal:

jo na toho edena sem se kdysi ptal v Aleximu a myslim ze mi ho nabizeli za 12 a pul..  to uz sem si radsi prihodil 15stovek na marecka.. cool

Kde jsi sehnal do 14ti tisíc tohoto krásného Travellera? smile

V podstatě jsem si z vašich odpovědí vzal že ten Eden Nemesis NSP 210 http://www.musicstore.de/is-bin/INTERSH … OfferList#  by nemusel být špatný, ale doporučujete i Hocke N210H http://www.hocke.eu/box-neodym-n210h/ a DAN acoustic FatMan 410 http://www.danacoustic.sk/dan_tovar.php … 5&od=0.
Poraďte mi při výběru mezi těmito třemi možnými značkami / typy boxů...?

PS: Stále je řeč o boxech 300 W (a více) s impedancí 4 ohmy a s 10" reproduktory.

0 xLajků:

9

k.eight.a napsal:

Jaký je rozdíl mezi boxy standard a s neodymem?

váha

k.eight.a napsal:

Kde jsi sehnal do 14ti tisíc tohoto krásného Travellera?

tipuju rakousko

Jack Pampero Workingman Traynor & Soundelirium
0 xLajků:

10 Naposledy upravil: Termit (26. 02. 2008 20.06:52)

k.eight.a napsal:

Na tyto bedny jsem tu i jinde četl jen samou hanu, takže toto opravdu ne.

tak jsou to temer nejlevnejsi 4x10, ale zase tak spatne nejsou

za 20k si tezko budes moci vybirat idealni sestavu, dycky to nekde osidis, kdyz budes chtit kvalitu, tak budes muset jit dolu s vykonem,...

moje sestava vysla na necelych 16k, chybi mi jeste 2x10 (4x10) na doplneni, ale i takhle to je dobre pouzitelne a porad mam moznost rozsireni diky 8ohmovemu boxu...

fatman je dobra volba: maji to pekne remeslne udelany, praci rozumi, jsou ochotni a poradi a hlavne 4x10 je pouzitelnejsi nez 2x10

0 xLajků:

11

olaf napsal:
k.eight.a napsal:

Jaký je rozdíl mezi boxy standard a s neodymem?

váha

jj, asi už nyní vidím, že s neodymem jsou lehčí a dražší.

Termit napsal:

fatman je dobra volba: maji to pekne remeslne udelany, praci rozumi, jsou ochotni a poradi a hlavne 4x10 je pouzitelnejsi nez 2x10

Mě je čistě vizuelně FatMan sympatičtější než Hocke, ale bavíme se o kvalitě a zvuku. smile

Jinak u toho FatMana píší:

Príkon RMS: max. 1000 W, doporučené 200 W (s ohľadom na X max)

Mám či nemám se čeho bát v případě zapojení k 250 W zesilovači jako je MarkBass Little Mark 250 ?

...

Ještě nějaké doporučení? wink

0 xLajků:

12

v hockem i fatmanovi jsou stejne repra-eminence beta 10
material boxu-hocke preklizka, fatman-drevotriska (proto je fatman levnejsi)
pak uz jen zalezi, jak to maji spoctene
ten doporucovany vykon pisou s ohledem na max. vychylku membrany repra, hocke ma u 4x10 psano myslim 600W, takze z pripojeni k 250W zesiku bych se nebal

rozhodnout se musis stejne sam, protoze na to budes hrat
pak budes moci nadavat jen sobe smile, ze ti to nestaci vykonem nebo nesedi zvukove

0 xLajků:

13

Termit napsal:

hocke ma u 4x10 psano myslim 600W, takze z pripojeni k 250W zesiku bych se nebal

Hocke 4x10 těch max 600W snese bez problémů :-))

Fender Jazzbass American Deluxe, Basswood GJK
SWR 550x,  Hocke 1x15" a 4x10", Fender Rumble
http://www.jimiband.cz
0 xLajků:

14

no a já jen dodám, že Hocke tě určitě rád uvidí ... nezávazné vyzkoušení s kupou rad zdarma :-)

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

15

olaf napsal:

k.eight.a psal(a):
Kde jsi sehnal do 14ti tisíc tohoto krásného Travellera?
tipuju rakousko

skoro v brne ale objednaval sem ho este loni letos uz je za 15 500.. v musikzone.cz
maj tam ve sleve 1*12 ale to je 8mi ohm..bejt 4 tak ji beru hned..

Termit napsal:

v hockem i fatmanovi jsou stejne repra-eminence beta 10

bavili sme se o ty neodymovy bedne a tam je EMINENCE BASSLITE S2010

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

16

Ještě jsem natrefil na MARSHALL M MBC410 http://hudebnicentrum.cz/inshop/reproboxy-1/mbc410.html nebo http://www.muzikant.cz/baskytary-7/apar … -39835.php. Co na to říkáte, máte s tím někdo zkušenosti? wink

0 xLajků:

17

4x10 od marshalla za 10k to bude snad ještě horší než ty jeho drahý bassstate kdysi modely wink (sorry kluci maršálský jen moje zkušenost)

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

18 Naposledy upravil: Dunde.e (27. 02. 2008 22.47:12)

kámoš kytarista mi vypravěl asi týden zpátky, že byli s basákem vybírat basovou bednu, zkoušel i toho Marschala i s basovou hlavou marschala (taky nějaká levnější kategorie) a říkal že to byla nejhorší bedna i zesák co na prodejně zkusili.... nakonec koupili warvicka nějakého 411. Tím taky nechci soudit jestli je dobrý nebo špatný, chci jen říct, že tak jak je Marschall asi nejznámější značka aparatur, tak ceny těch aparátů jsou logicky hodně vysoké (kvalita+značka samozřejmě taký se dá pochybovat) ale tahle bedna je až moc podezřele levná což je na Marschalla podezřelé....i když postupně to začíná býti bežné. Jestli mu už náhodou neodzvonilo smile

Marschall to má chudák, ale stížené i v tom že každý Made in Home aparát má na sobě to logo big_smile

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků:

19

Dunde.e napsal:

Marschall to má chudák, ale stížené i v tom že každý Made in Home aparát má na sobě to logo big_smile

právě...leckdo tam napíše "Marschall"...a myslí, že je kůl.

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

20

prosím pište MARSHALL!!!

to je jak psát Khort wink

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

21

Na toho FatMana jsem hral na veletrhu a docela se mi libil na to kolik stoji. A to bylo obdobi kdyz jsem mel v hlave vsechno mozny od edenu po ashdowny. A zvukove mi proste docela vyhovoval. Box si musis vyzkouset, ma to tu vyhodu, ze mezi jednotlivymi zas takove rozdily nejsou, takze jednou vyzkousis a uz vis. To u basy to i pres standarty kvality je precejne vic ve dreve a kus od kusu.

Hele, ja si myslim, ze koupi od mistra Hockeho nebo od slovenskych DAN acoustics urcite nic nezkazis ba naopak. Stejne, bedna je jenom pro tebe a temer nikdo nikde te nebude zvucit mikrakem a kdyz uz tak jenom pro efekt, pac ten mikrak stejne bude nejaky becko. Takze ber, ze box je jenom pro tvoje usi a tvoje spoluhrace. Clovek musi byt spokojenej, aby mel dobrej pocit a dobre se mu hralo, ale zas hledat v tom audiofilni odchylky, ktery na koncerte sotva kdo uslysi je pitomina. Ale je fakt, ze audiofilni baskytarovy boxy se snad ani nedelaj. No nic. Ja myslim, ze cesti vyrobci jsou poctivi a pokud budes chiti, highend repraky si tam muzes nacpat vzdycky. O architekture boxu bych nepochyboval.

I kdyz kdyz tu vidim mistra jak basni o vselikem lihovem cemsi...doufam, ze vyhradne mimo pracovni dobu big_smile big_smile

0 xLajků:

22

Ještě jsem narazil na boxy Yamaha BBT 410S http://audiotek.sk/Yamaha-BBT-410S-Bask … boxy:16618 a Yamaha BBT 210S http://audiotek.sk/Yamaha-BBT-210S-Bask … boxy:16619. Co jim říkáte? big_smile

Jinak zatím můj quest spěje k Hocke N210H http://www.hocke.eu/box-neodym-n210h/ a nebo DAN acoustic FatMan 410 [url]http://www.danacoustic.sk/dan_tovar.php … 5&od=0[/url]. Ten Eden Nemesis NSP 210 http://www.musicstore.de/is-bin/INTERSH … OfferList# se mi sice moc líbí, jenže dosud nemám zkušenosti s objednávkami ze zahraničí a poplatky za převod peněz, případně aukcemi či eBay a tak podobně... sad

0 xLajků:

23 Naposledy upravil: olaf (28. 02. 2008 12.11:11)

Termit napsal:

tak tak
jestli chceš jen jednu bednu, kup 4x10

nebo 2x12, ale to v týhle cenový kategorii myslim nepude

Jack Pampero Workingman Traynor & Soundelirium
0 xLajků:

24

olaf napsal:
Termit napsal:

tak tak
jestli chceš jen jednu bednu, kup 4x10

nebo 2x12, ale to v týhle cenový kategorii myslim nepude

...a já jsem si myslel, že jestli mám 300W 2x10" a nebo 4x10" je úplně jedno, protože jmenovitý (je to tak?) výkon mají stejný! roll Logicky, jde mi o to mít rezervu na výkon zesilovače a přitom mít box co nejkompaktnější, proto jsem si myslel, že jakmile budu mít bednu 300 W a více už tu nebude žádný výkonový rozdíl, protože zesilovač bude mít onu rezervu. Tedy jsem se domníval, že nesejde na tom jaká bude konfigurace bedny, protože víc výkonu do ní stejně zesilovač pustit nemůže. Rozdíl bude jen ve zvuku daný její konstrukcí a osazením... yikes

Prosím osvětlete mi to!!!

0 xLajků:

25

btw koukni na hudebnibazar.cz
pripadne do pokecu do tema zajimave inzeraty..
nakej slovak prodava LM2 marka za cenu LM250 a pak by ti ubyla starost s ohmazi bedny..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

26

m3 napsal:

btw koukni na hudebnibazar.cz
pripadne do pokecu do tema zajimave inzeraty..
nakej slovak prodava LM2 marka za cenu LM250 a pak by ti ubyla starost s ohmazi bedny..

Neboj se, že to tam nesleduju, ale většinou tam byly "Béčkové" aparáty a boxy no a ty "Áčkové" byly pryč dřív než jsem se vůbec stačil ozvat a tak je to se vším... 8) Toho Markbassu jsem si nevšiml, hned jdu na to, díky za tip! wink

0 xLajků:

27

vykon boxu ve watech je jedna vec
dulezita je ale taky plocha membran reproduktoru - vetsi polocha vetsi akusticky tlak
proto ti od zacatku rikam, ze 2x10 neni az tak super volba na solo bednu...

0 xLajků:

28

Souhlas.
Výkon boxu až sas tak moc toho neříká. Je důležitý si uvědomit, co chci hrát za muziku, kolik randálu a v jakém frekvenčním pásmu nadělají spoluhráči a hledat prostor, kam se vejde basa.
Ale to by bylo na dlouhý povídání. Časem se pokusím shrnout (snad) několik subjektivních pohledů na basové boxy a někam je jako OT vložit.

0 xLajků:

29

To by bylo velmi zajimave! Jen do toho!

Basy: Aria STB (JB), Carvin XB75 custom, Hohner B2A
Komba: Carvin R600 , Marshall B25 MKII, Yamaha AA5
Ostatní: Line 6 Bass Pod XT Live, Ditto Stereo Looper (TC)
0 xLajků:

30

No moje zkušenost z poslední doby je: 4x10 plus 1x15.
Tlačí to a zní to. Co víc chtít?
Asi jen, aby to bylo menší a lehčí na převážení...

Fender Jazzbass American Deluxe, Basswood GJK
SWR 550x,  Hocke 1x15" a 4x10", Fender Rumble
http://www.jimiband.cz
0 xLajků:

31

Ja jsem zas posledni dobou dostal chut na patnactky...ono to skutecne jinac zpiva smile

0 xLajků:

32

Hocke: Ahoj, nedelej to jako OT, zaloz nove vlakno, nejlepe v Referencich.

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

33

Termit napsal:

ze 2x10 neni az tak super volba na solo bednu

no taky je otazka kde hrajes a cim to vozis a jak casto .. mne pride prave akorat.. je to maly akorat mi na to sedi na stojaka minihlava a spis nez delat nakej hluk chci slyset co to tam hraju za kraviny.. a hrajem skoro vyhradne po klubech kde je naky ozvuceni takze ven to stejne leze z hlavy ...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

34

spis nez kde hrajes, bych se ptal co hrajes za styl a s kym hrajes smile
jestli budu hrat proti jedne kytare s cistsim zvukem, tak mi bude stacit malo, to bych volil treba 1x12
pokud proti dvema pilam, tak holt musim trochu pridat...a uz jsou z toho bedny 2, pripadne jedna hoodne velika
me taky berou vetsinou z linky, takze bednu mam jen pro nas na podiu, ale i tam je dulezity, abych to slysel ja i bubenik

0 xLajků:

35

Termit napsal:

spis nez kde hrajes

no ono kdyz budes hrat v postoru 6*6metru nebo na open airu kde budes mit veliky podium tak je to trosku rozdil :-) ..
ale jinak i v tom mas pravdu.. a dostat se pod podladenou 7micku je asi neco jinyho nez basovat k mandoline

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků: